Lehekülgi: 1 2 |
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Q7
|
|
charley
huviline
Registreerunud 21.09.09
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 C5 Avant
|
postitati 10.01.12 06:36
|
|
|
Soomes mul üks tuttav sõidab oma 93 a Toyota hiluxiga juba 3.ndat aastat nn "friikartuli õlipeal" ostab kiirsöögikohtadest odavalt vana kasutatud
rasvatünnid kokku,endal on tal kodus väikse mastaapne keemialabor,seal ta siis segab seda "kütust" kokku.Toyota loomulikult sööb kõik ilusti
ära,ainuke asi,et kütusefiltrit vist peab vahetama 2-3 x aastas,muus osas on masin igati matsupill ja ees läbisõit üle 600 000 km juba.Loomulikult
võib arvata,et Audi on sellise kahtlase "kütuse" suhtes kapriissem.
|
|
|
rass
klubiliige
Registreerunud 25.09.02
Kasutaja on eemal
Auto: 9-5, S80, Passat, Corsa, 2x R850R
|
postitati 10.01.12 07:13
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: ferdinand
Täna jälle poolel teel Tartust hakkas see krdi kollane spiraali tuli vilkuma. Kas see vilkuv spiraal viitab ainult paagipauna tühjenemisele või võib
sellel vilkumisel rohkem põhjuseid olla? |
Minul ntx on pöörete andur perses aga muidu viitab vilkuv spiraal ka piduritulede/pidurilüliti rikkele tihtipeale. Kaabel peaks vastuse andma
loodetavasti.
|
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: 400,401,969
|
|
pontu
huviline
Registreerunud 22.03.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 2,8Q C5 , on ajalugu.
|
postitati 10.01.12 21:19
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: charley
Soomes mul üks tuttav sõidab oma 93 a Toyota hiluxiga juba 3.ndat aastat nn "friikartuli õlipeal" ostab kiirsöögikohtadest odavalt vana kasutatud
rasvatünnid kokku,endal on tal kodus väikse mastaapne keemialabor,seal ta siis segab seda "kütust" kokku.Toyota loomulikult sööb kõik ilusti
ära,ainuke asi,et kütusefiltrit vist peab vahetama 2-3 x aastas,muus osas on masin igati matsupill ja ees läbisõit üle 600 000 km juba.Loomulikult
võib arvata,et Audi on sellise kahtlase "kütuse" suhtes kapriissem. |
Huvitav mida arvavad sellest tollimehed. Juhtusin pealt kuulma kõnelust, kus talumees vandus maapõhja, et nüüd peab maksma trahvid ja lammutama või
hakkama maksma aktsiisi. Põhjuseks, et kogus loomade sõnnikuhoidlast gaasi(tõenäoliselt metaan) ja küttis selle gaasiga majapidamis ehk sai isegi
soojavett. Keegi seadusekuulekas naaber (pigem kade) teatas kuhu vaja ja olidki mehed tumesinise VW bussiga kohal kontrollimas
paikapidavust."Friikartuli" lõhn sabas peaks meelitama küll "näljaseid" tollimehi ligi. Mingi aeg oli veel artikkel puugaasil töötavast
"ameeriklasest"(soomes),seal nagu ei olnud aktsiisist juttu. Ei ole küll kursis ,aga kuidas on eestis selle "friiõliga" sõitmise maksustamine.
|
|
|
charley
huviline
Registreerunud 21.09.09
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 C5 Avant
|
postitati 11.01.12 05:35
|
|
|
Ta on Eestis käinud küll korduvalt,mitte küll selle hiluxiga vaid oma vana diisel mersuga,mis samuti friikartuliküttepeal.Siiamaani pole mingeid
probleeme tolliga temal vähemalt ette tulnud.
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 11.01.12 07:32
|
|
|
Sealägast või prügist on gaasi tehtud ennegi ja arenenumas maailmas see polegi midagi eriliselt ebatavalist või erakordset, samuti on eestis mitmedki
puidust gaasi tootnud, ka metanooli ning etanooli on katsetatud. Mida kallimaks tanklas kütus läheb, seda rohkem leitakse alternatiive. Minu jaoks
tähendab kogu see õliteema, et kas sõita või mitte sõita...
Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
|
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 26.04.13 20:10
|
|
|
Nüüd võin taas kogemusi jagada.
Probleem, miks ma pika aja vältel masinat normaalselt käima ei saanud peitus nii pumbas kui pihustites- kuna VP-44 kontrollimehanismid on üles
ehitatud ülimale täpsusele, siis rikub vähegi suurem kõrvalekalle normaalse tööre˛iimi, kusjuures tihti ei olegi võimalik konkreetset viga üheselt
diagnoosida.
Minul algas kõik kõrgsurvepumba "süüte" reguleerimise kolvi kinnijäämisest. Lahendus tegelikult lihtne- 90 euri, uus kolb sisse ja asi korras. Nii
tegelikult oligi.
Kuid pahade asjaolude kokkulangemise tõttu (nagu ikka) katkes umbes kolvi vahetuse ajal kolvi poolt liigutatava nukarõnga pööreteanduri tallaga siduva
tifti tavapärane kontakt, mistõttu tekkis erinevus nukarõnga (nn reaalse pritsemomendi reguleerimise) ja selle kohta edastatava info vahel.
Sellest ka "jõnksutamine" ja mootori ebaühtlane töö, mida ma asjaolude kokkulangemise tõttu pidasin esialgu kalibreerimata pumba süüks.
Praeguseks, olles lammutanud mõned VP-44 pumbad, oskan ütelda, et kui see oleks projekteeritud väljaõppinud inseneri, mitte amatööri poolt, oleks
tegemist lausa geniaalse leiutisega- ideaalsete tingimuste korral suudaks selline asi tõepoolest ka ideaalilähedase kütusepõletamise luua. Paraku
toimib see pump ideaalselt (normaalselt) vaid ideaalses koosluses, ülimuslikult määravaks on seejuures pihustid, ennekõike nende korrektne avanemine
ja võrdsus. Erinevus "normaalsest" diislist on selles, et väiksemagi kõrvalekalde korral üritab VP44 hakata seda korrigeerima, mistõttu mootor ei
töötagi enam normaalselt.
Probleemiks nr1 on juba kirjeldatud süüte reguleerimise kolb, mille tööeaks on maksimaalselt 200000-300000 km. Kõik mis on üle selle on juba selge
boonus, st kauem see süsteem vigadeta tööd teha ei suuda. Taastatud pumpadel kolvi pesa üldjuhul ei vahetata, st selliste pumpade eluiga on
tõenäoliselt umbes poole väiksem.
Probleem nr2 ongi pihustid. Kahjuks VP44 korrigeerib üsna täpselt pihustite tööd. Suudab ta teha seda vaid teatud piirini, sellest5 edasi vaheldub
korrigeerimine nn avariire˛iimiga- mille käigus arvestab mootoriaju mingeid vaikimisi määratud väärtusi, veateadet sellise olukorra kohta ei
väljastata.
See ongi selline olukord, millises, ma julgen väita, et 98% meie V6 diislitest on- nad käivad justkui normaalselt (omanike arvates), kuid kulutavad
ebamõistlikult palju kütust,jne.
Kusjuures oskamatul lähenemisel ei olegi võimalik selliste masinate puhul konkreetset viga tuvastada.
|
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 31.08.14 02:07
|
|
|
Masin on praeguseks minu käest rännanud uue omaniku valdusse, jutu ja väljanägemise järgi tundus olevat normaalne inimene, paraku, nagu lõpuks välja
tuli, oli tegemist sulaselge petturiga: ei vormistanud ta masinat kokkulepitud aja jooksul ära, ning nagu ma aru sain, müüs masina edasi, seejuures
teadlikult valetades.
Mind tegelikult need asjaolud eriti ei huvitagi, mina sain masinast lahti ning üsna kindlalt oskan praegu väita, et ühtki VAG masinat meie peresse
lähema 100 aasta jooksul ei teki. Olgu see Hitleri kättemaks, mis ta oli, kuid kõige hullem kogemus oli VW passatiga, mille juhi jalgealune aju sattus
ülearuse niiskuse keskkonda ning selle tulemusena hakkasid igasugu vahvad vigurid toimuma.
Seejärel hakkasin arutlema, et miks MB ja BMW'l selliseid vigu ei ole, või tsitroeenil või peugeotil?
|
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 |
|