Lehekülgi: 1 2 3 4 .. 29 |
Kivitare
klubiliige
Registreerunud 28.01.07
Kasutaja on eemal
Auto: 220v
|
postitati 26.09.11 14:03
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: audi_a4_v6
Ma värske quattro omanikuna veel ei tea, aga kas nelikveo normaalseks toimimiseks peabki gaas kogu aeg põhjas olema või miks nad niimoodi tõmblevad?
|
Gaasiga hellitada ei saa just jah. Mäletan, et kui Kristoffi sai välja tõmmatud paksust lumest, siis ega ta vaikse meelitamisega ei tulnud küll. Tuli
ikka julgemalt gaasi anda ja väljas ta oligi. Lund oli toona ca 30+cm.
Minu kogemused on sellised, et kui juba tunned, et enam hoogu ei ole, SIIS pole tihti gaasist enam tolku ja tuleb uuesti tagurdada. Muidu kaevad end
koheselt põhjapeale ja siis aitab ainult labidas ja/või teine nelikveoline. Aga mul ei ole kindlasti just palju kogemusi. Endal kodu sissesõidu
teepeal ei hakka mõtlemagi rahulikult kulgemise peale vaid hooga läbi. Viimane vall peatab hoo kinni ja siis tuleb korraks käsipidurit tirida, ja
rooliga külg ette, sest muidu ma seisma ei saa ja põrutan kogutud lumehunnikusse. Ja nii igal õhtul, sest odavam on Quattrole kütust osta, kui tampida lumelükkamise teenust, 401 eek per tund+km. Ja see käib ka viimasena kõik teeotsad läbi. Ja kahe tunni pärast on taas
täis kõik. Fun. Ma arvan, et kodanik Kps saab sel talvel
kindlasti mõne kõne tulla jälgi ette sõtma oma jeebist kirsisaaniga.
|
|
|
|
jokerAudi
huviline
Registreerunud 09.02.08
Kasutaja on eemal
Auto: Superb 2018
|
postitati 26.09.11 17:22
|
|
|
Ma värske quattro omanikuna veel ei tea, aga kas nelikveo normaalseks toimimiseks peabki gaas kogu aeg põhjas olema või miks nad niimoodi tõmblevad?
|
Diisliga ilmselt ei peaks...seal videodes on nad lihtsalt pool kilo kergema ajuga, kui eestlased Aga bensukatel ilmselt vääne tuleb kõrgemate pööretega, seega mõningane pööreteandmine peaks olema normaalne.
|
|
|
|
Kristoff
huviline
Registreerunud 03.11.06
Kasutaja on eemal
Auto: Tq & TSI
|
postitati 26.09.11 17:40
|
|
|
Paraku on neid sitautsioone olnud küll ja veel, kus tuleb parem jalg sirge hoida, muidu ootad kevadet või teist quattrot. Ühe korra on mul teist
quattrot ka vaja läinud. Kivitatare juba tegi juttu.
See aasta pole mul vist oma madala autoga proovima tulla mõtet.
|
|
|
OttOlesk
huviline
Registreerunud 01.10.09
Kasutaja on eemal
Auto: Tesla
|
postitati 26.09.11 17:43
|
|
|
Tõmbasin oma wannabe driftiga juba teema nii käima. Nüüd vist oodatakse ainult videoid juurde.
The Audi S4 is a car revered by the cognoscenti and underestimated by the majority.
Korralda üritust Raplamaal Tarsi turismitalus: Tarsi talu
|
|
|
|
Ardo
huviline
Registreerunud 22.02.08
Kasutaja on eemal
Auto: B2sedaan C5avant
|
|
Kivitare
klubiliige
Registreerunud 28.01.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 26.09.11 17:54
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Kristoff
Paraku on neid sitautsioone olnud küll ja veel, kus tuleb parem jalg sirge hoida, muidu ootad kevadet või teist quattrot. Ühe korra on mul teist
quattrot ka vaja läinud. Kivitatare juba tegi juttu.
See aasta pole mul vist oma madala autoga proovima tulla mõtet.
|
Eks see jala sirge hoidmine tuligi vast sealt Mul 200 on samas kõrguses,
niiet võid ikka tulla. Peaasi, et seekord omal jalal minema saaks.
|
|
|
|
quAttr0
huviline
Registreerunud 08.09.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 26.09.11 19:56
|
|
|
|
Kindlasti ei pea hoidma. Eks nad eksperimenteerimiseks möllasid seal mudas, kindlasti oleks võimalik sealt välja saada ka säästlikumal viisil..
vahepeal oli pmst vesiliuefekt ja siis lihtsalt rattad käisid mõttetult ringi.
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Q7
|
postitati 27.09.11 04:54
|
|
|
|
Ega ikka ei mõtle küll, et võtaks gaasi maha ja prooviks vaikselt nikerdada, kui raskes kohas veel liikvel püsid. Eriti kui abi ka niipea kuskilt võtta poleks.
Need videod toovad "nagu põrsas poris" fraasi kohe pähe. Oleks siis mingi raske teekond vähemalt läbimiseks valitud.
|
|
|
|
quAttr0
huviline
Registreerunud 08.09.11
Kasutaja on eemal
|
|
audi_a4_v6
huviline
Registreerunud 17.08.10
Kasutaja on eemal
Auto: Audi Q7 3.0TDI -14
|
postitati 27.09.11 07:25
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Black
|
Ega ikka ei mõtle küll, et võtaks gaasi maha ja prooviks vaikselt nikerdada, kui raskes kohas veel liikvel püsid. Eriti kui abi ka niipea kuskilt võtta poleks.
Need videod toovad "nagu põrsas poris" fraasi kohe pähe. Oleks siis mingi raske teekond vähemalt läbimiseks valitud. |
Ma muidu mõtlesin rohkem seda konkreetset video, kus gaas oligi nagu ainult on/off mode, nii kippus masin isegi murule kinni jääma Selge see, et kui liigub, siis võiks ratas kiiremini käia, kui liikumiskiirus.
No igatahes mitte nelikveolisega selliste sõiduvõtetega oleks igalpool kinni, eriti talvel, kus rattaaluse märjaks tõmbab
|
|
|
jokerAudi
huviline
Registreerunud 09.02.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 28.09.11 17:04
|
|
|
Kuna meil kahjuks (või siis õnneks...aga q puhul ikka kahjuks ) veel lund
pole, siis õnnestus täna oma q tõsiselt proovile panna. Käisin nimelt Ida-Virumaal Kurtna järvede ääres lanti loopimas, lootuses, et ehk õnnestub mõni
kala kotti panna, aga ei õnnestunud kahjuks...aga mitte sellest ei tahtnud ma rääkida. Vaid- nimelt, tee, mida mina mäletasin kui ilusat siledat samas
kurvilist kruusakattega metsavaheteed (Konsu külast Saarjärve suunas, kes teab Ida-Virukatest), oli muutunud ropuks mülkaks, mida esiveolisega vist ei
oleks üritanud läbida. Samas quattro andis kindlustunde, et ikkagi mõlemad otsad veavad ja tasub proovida. Igatahes, sõitmine oli väga sarnane
talvistes väga libedates oludes sõitmisele ja ütleme nii, et igav just ei olnud Ja auto ei ole mitte tumelilla vaid p*sakarvapruun
Tänusõnad selle tee olukorra eest peaks ilmselt ütlema metsaveoautodele. Kahjuks pilti sellest teest teha ei saanud, kuna mobla ei oleks andnud
kvaliteeti ja kaamerat polnud kaasas.
Suht samasugune oli ka tee, mis viis Kurtna teelt Nõmmejärve läänekaldale. Üks vanamehike Passatiga seisis nõutu näoga, lootuses kah järveäärde
pääseda, aga peale esimest katsetamist ta loobus. Kui nägi mind lähenemas, pidas mu kinni ja hoiatas, et noormees ära sinna küll roni, sealt sa läbi
ei saa. Muigasin kergelt ja väikese gaasivajutuse saatel ujusin sõna otseses mõttes mülkast läbi ja järve ääres ma olingi. Tagasi tulles oli papi ikka
seal, kus enne ja küsis, et mis auto se ometi on. Selgitasin siis ja jätkasin oma sõitu
Tore oli
Ahjaa, ja mis puutub nendesse tuuritamise videodesse...siis ei ole vaja põhjagaasiga alati möllata- tänane kogemus näitas, et q ronib väga edukalt ka
2.käigu ja poole gaasiga.
|
|
|
|
lohe
huviline
Registreerunud 16.08.07
Kasutaja on eemal
Auto: VW Passat Variant 4 motion 1,9TDI 96kw; Audi 80 B4 2.0 85kw
|
postitati 29.09.11 05:24
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: jokerAudi
Ahjaa, ja mis puutub nendesse tuuritamise videodesse...siis ei ole vaja põhjagaasiga alati möllata- tänane kogemus näitas, et q ronib väga edukalt ka
2.käigu ja poole gaasiga. |
Ilmselt on asi V6-s V6-e ja diisli mats on vähe teine kui 1,6 ja
1,8-stel (olgu nad turboga või ilma).
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
|
|
lohe
huviline
Registreerunud 16.08.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 29.09.11 06:24
|
|
|
Ma tsiteerisin jokerAudi kogemust poole gaasiga ronides. Kuna profiilis V6-s kirjas, siis tegin sellise järelduse..
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 29.09.11 06:27
|
|
|
Ma jälle pidasin silmas seda, et ühed V6-d mõlemad, mootori piinamise või mitte piinamise erinevus tuleb pigem sellest, et ühel juhul on tegu lõbu
pärast sopas püherdamisega, teisel aga praktilisel eesmärgil liiklemisega.
|
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
Auto: 5x4x4
|
postitati 29.09.11 07:06
|
|
|
Enda kogemuse põhjal võin öelda, et aeglaselt ukerdades pole kahjuks V6 mootori puhul 2 käiguga midagi teha ja kui räägitakse siin poolest gaasist,
tähendab see ~3200rpm ja teise käiguga jääb kiirus kuhugi ~40+kmh kanti (ukerdamiseks vist pisut liig). Nimelt, v6'l pole olemas sellist asja nagu
väänet madala pöörde juures. Isegi 2.3 R5'l on seda ~1000-1500rpm juures rohkem (mõnevõrra loomulikult ka tänu aeglasemale ülekandele, aga see pole
märkimisväärne). Kui v6'l kogemata pidamine peaks saabuma liikudes ~15-20kmh rattad ringi ja teise käiguga siis kärvab asi lihtsalt poole gaasiga
maha ja tekib mingi väärakas auk sisse, mis üldjuhul võrdub kinni istumisega põhjal olles. Sellises situatsioonis on käigu vahetus viimane asi, mida
tavaliselt teha keegi tahaks . (Tsiteerin kasutaja Ässa, kes kõrval istus
ja ainsad sõnad, mis suust tulid olid, et "Ära nüüd tagasi lase, muidu oleme siin kevadeni" ). Nii et... JAH kõrgemad pöörded ja pigem esimene käik on võtmesõna, et üldse kuhugi jõuda . Vähemalt ise pole väga harrastanud sporti, et uhame ennast nii kaugele
puhtalt Fun mõttes, nii et ainult traktor saab abiks olla (no ok, mõned erandid ikka on, aga kaine mõistus ja mõte labidast on kohati ikka Funnimist
viimastel talvedel vähendanud ).
See tunne on suhteliselt hirmuäratav, kui 50-60kmh kiirusega lihtsalt masina põhjaga mööda lund lohised ja mitte ükski juhthoob ei toimi, eriti seda
kitsal teelõigul, kus "eurokraavid" mõlemal teepoolel - mulle talvel lumisel ajal kahjuks täielik P.I.T.A., kuna üks majapidamine on suhteliselt
tihti sellise "rõõmu" taga peidus . Kivitarel mingi analoogne case vist
.
Hea auto on palju autosid...
|
|
|
|
Kivitare
klubiliige
Registreerunud 28.01.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 29.09.11 07:45
|
|
|
Suht jah, aga eurokraave pole õnneks vaid suur lai põld. Talviti on see vahest toredasti "kaherealiseks" lükatud, kuid tuiskab teine mega kiiresti
täis. Ei aitaks need lumeredelid ka pikapeale. See labida kasutamise hirm on tõesti õigesti öeldud. Sellepärast ei läinud eelmise aasta jõulude ajal
üldse proovimagi. Ka minu autost kõrgem 4.2 oolrõudi omanik ütles, et tema kaevata ei viitsi. Õnneks oli K700 mees vist naisega jõuluõhtul tülli
läinud ja hommikul tööle tulnud. Haukas korra ja külalised pääsesid
minema. Siiski, eelmisel aastal sai nii sisse harjutatud see, et kui maantee pealt keerata, siis 2. käik ja uha, uha poja. Sest jah ei viitsi kaevata. Lähen ca kolmveerand gaasiga või nii, et kui kinni
hakkab tõmbama, siis põhja ja veab välja. Kui lappama läheb, siis on
kehva. See pidurdab hoo maha ja olen ka diagonaalis risti sees istunud, et üks tagumine ratas on künnivaos kinni. Teistel, kes tahavad sel talvel lume
olemasolul proovima tulla ei maksa nii kiiresti tulla, sest tee läheb väikese kaarega ja minul on see peas suht, et kui kojamehed enam lund ei jõua
ära lükata või teevad seda korraks, siis ma ise jagan matsu välja, kus olen. Ei jah, kino hakkab saama ilmselt. Turboka omamise miinus on see, et ma
ei saa peale ringide peal lõbutsemist maha jahutada ja peab siis tükk aega kohapeal käima.
|
|
|
|
Mario81
huviline
Registreerunud 28.01.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 29.09.11 07:52
|
|
|
Oi, kui tuttav jutt Kivitare. Ma vist üritan muretseda see talv need
"lumeredelid" (ei tea kust neid muretseda saab?) , eks näis. Aga eelmine talv näitas, et hommikul puhtaks lükatud tee oli õhtuks lumi üle kapoti
siis ei maksa ikka ronida ja tuleb auto suure tee äärde jätta. Enne kevade saabumist sõitsin nagu tunnelis juba, lumevallid olid üle auto katuse.
|
|
|
Kivitare
klubiliige
Registreerunud 28.01.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 29.09.11 08:41
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Mario81
Oi, kui tuttav jutt Kivitare. Ma vist üritan muretseda see talv need
"lumeredelid" (ei tea kust neid muretseda saab?) , eks näis. Aga eelmine talv näitas, et hommikul puhtaks lükatud tee oli õhtuks lumi üle kapoti
siis ei maksa ikka ronida ja tuleb auto suure tee äärde jätta. Enne kevade saabumist sõitsin nagu tunnelis juba, lumevallid olid üle auto katuse.
|
Jap. Täpselt sama tunnel ka mul. Kui sul ka lage ala, siis ausalt ma ei usu nendesse redelitesse kaua. Minul siin pole vahet, kui kõrgeks vallid
aetakse, ikka tuiskab kiiresti täis. Tugevama tuisuga ca 1 h. Ja juba sellepärast ei taha ka kinni jääda. Kristoffi sikutamise ajal oli sama keiss.
Kaevasime küll pikalt jälje ette, kuid see oli tõmbamise ajaks uuesti täitumas tuisulumega. Kapotini vallid pole 200 jaoks mingi probleem. Aga geneka juurde tee endale heaga kaitse varakult valmis Pole just odav lõbu see geneka remont. Lisaks ebamugav. Lumeredelid tee ise, aga
ma arvan, et see materjali kulu 220 meetri peale x2, ei tasu ennast ära. Ikka on lihtsam bensiini osta.
|
|
|
|
Petu
|
postitati 29.09.11 08:51
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Kivitare
Suht jah, aga eurokraave pole õnneks vaid suur lai põld. Talviti on see vahest toredasti "kaherealiseks" lükatud, kuid tuiskab teine mega kiiresti
täis. Ei aitaks need lumeredelid ka pikapeale. See labida kasutamise hirm on tõesti õigesti öeldud. Sellepärast ei läinud eelmise aasta jõulude ajal
üldse proovimagi. |
Sellest õhtust on just minul kõige ilusamad ja lumisemad mälestused - igalpool isegi linnas, ükskõik kus külje ette lasid lumi jooksis risti üle
kapoti ja tuuleklaasi, lihtsalt parim õhtu oli. Kulutasin selle õhtuga üle 20 liitri diislit (mida ikka annab maha sõita erinevalt
bensukast) Tõsiselt palju kohti sai läbi uidatud ja elamusi otsimas käidud. Ühe koha peal pidin kitsa metsa tee peal isegi mööduma hüljatud B3-st mis
oli kinni põhja peal. Endal labidat vaja ei läinud, sest lumi oli nii pehme ja liikus väga eduliselt, ainult et vahepeal pidi autost väljas käima ja
vaatamas, kus tee läheb, sest suurde kraavi ei taha sisse sadada just ja jälgi polnud pea kuskil väga, eriti jõuluõhtul.
|
|
|
Kristoff
huviline
Registreerunud 03.11.06
Kasutaja on eemal
Auto: Tq & TSI
|
postitati 29.09.11 09:55
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: kps
See tunne on suhteliselt hirmuäratav, kui 50-60kmh kiirusega lihtsalt masina põhjaga mööda lund lohised ja mitte ükski juhthoob ei toimi, eriti seda
kitsal teelõigul, kus "eurokraavid" mõlemal teepoolel. |
Eelmiste jõulude ajal sai seda tunda ja päris tihti läks junn jahedaks kui ühe poole rattad juba kraavipervel olid, aga lumi oli selline, et gaasi
maha lasta ei saanud - koheselt oleks kevadet ootama jäänud. Sõidustiil oli umbes sarnane Kivitare jutuga, et kolmveerand gaasi ja kui tundus, et asi
kisub hapuks siis pedaal põhja. Toimis küll ja tookord kitsale põldudega samas tasapinnas olevale teele ei roninud ning jõudsin ilusti koju. Sõber aga
pidi viimased 3 km jalgsi tuisus seda põldudevahelist teed kõndima.
Jaaamh... ma hakkan taas auto tõstmisele mõtlema...
PS. Seda ma olen alati rääkinud, et 2.3 R5 on madalatel pööretel mõnusam, kui V6.
|
|
|
lohe
huviline
Registreerunud 16.08.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 29.09.11 10:36
|
|
|
Kui mul veel b5 oli 2,6 V6 mootoriga, siis sellel esimene käik undas. Terve aasta sõitsin pmst käikudega 2-5 + tagurpidi ja küll ei tundnud et
madalalt väänet väheks oleks jäänud. Pigem jäi mulje kui vanast volgast, mille kohta on ütlus, et hommikul paned kolmanda sisse ja õhtul võtad välja
Talv oli siis lumine ja tõesti harva kui esimest käiku kiusasin.
|
|
|
jokerAudi
huviline
Registreerunud 09.02.08
Kasutaja on eemal
|
|
kps
moderaator