Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
 Lehekülgi:  1  ..  17  18  19  20  21  ..  24
Autor:
Pealkiri: Audi S2 - 1991 - ranz (Vastuseid: 591 | Vaatamisi: 104518)
ranz
klubiliige

Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 03.04.09 07:25 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Lauri_T
Aga edu igatahes arendustel ja kaugel need suuremad viled ja progetav ajugi enam on ;)

Need oleks vägagi lähedal kui seda krõbisevat ainult rohkem oleks :P
Tsitaat:
selle aastasel dragil näeme temapoolse rekordi purustamist

Nu seda lubada küll ei saa, see number mis ees on, on juba suhteliselt hea number ja selle üle sõitmine on omajagu tegemist. Auto samas paremas seades peaks esimeseks dragiks olema ning loodan ka ise selle 12,8 veel lõhki sõita, eks näis.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
ICE
klubiliige
ac aasta auto 2006 võitja

Registreerunud 27.09.02
Kasutaja on eemal

Auto: BMW F11, BMW E46 Coupe Tracktool

postitati 03.04.09 08:59 Tsiteeri

Tsitaat:

loodan ka ise selle 12,8 veel lõhki sõita, eks näis

Aga vaata, et mitte bracketis :P

Tegelikult on 1 auto jõudu näitav number 100-200km/h kiirendus. Superautodel tuuakse tavaliselt just see esile tema võimekuse näitamiseks, kuna alates 100´st enam (väga hullu) wheelspinni ei toimu ning rakendada saab tervet mootori võimsust. Kindlasti on (vaikimisi?) määratud ka käik (manuali puhul), millega seda katset alustatakse, usun.

Aftermarket.ee Lisavarustus ja tuuning // Petrolheads.ee blogi
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Maku
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 03.04.09 09:18 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: ICE
Tegelikult on 1 auto jõudu näitav number 100-200km/h kiirendus. Superautodel tuuakse tavaliselt just see esile tema võimekuse näitamiseks, kuna alates 100´st enam (väga hullu) wheelspinni ei toimu ning rakendada saab tervet mootori võimsust.
Mis aga muudab selle võrdluse vähe ebavõrdseks on see, et viiesed kastid saavad lasta lõpuni neljandaga, kuid kuuesel kastil tuleb 180km/h juures käik viiendale vahetada.

torque addict / in the real world four wheel drive means safety and traction
Karel
huviline

Registreerunud 10.12.05
Kasutaja on eemal

Auto: S2

postitati 03.04.09 09:33 Tsiteeri

Vabandust, et ma natuke teemat solgin. Lihtsalt mulle ei anna rahu eelmisel leheküljel olev vaidlus mõõtmiste kohta erinevate käikudega. Siiani ma arvasin, et programm, mis graafikud joonestab arvestab ka ülekannetega, et arvutada välja mootori väändemoment selle põhjal kui kõvasti on vaja rullikutel rattaid pidurdada. Kas ma olen siiani valesti arvanud. Näiteks kui mootori väändemoment on 380 Nm. 4. käiguga, mille ülekandearv on 1,03 ja peaülekandega 4,11, jõuab rullikuteni 380 *1,03 *4,11 =1608 Nm. Arvestades kadu 25% jõuab rullikuteni 1206 Nm.
Kas siiani on mu mõttekäik õige või jätan midagi arvestamata.
Lihtsalt tahan öelda, et selle järgi, kuidas ma varem arvanud olen, ei ole erilist vahet, kas tõmmata 3. käigu, 4. käigu või 5. käiguga kui graafikuid joonestav arvuti võtab arvesse ülekandeid. Näiteks kui ratastelt mõõdetakse väänet 1540 Nm ja see on saavutatud 3. käiguga, saame kätte mootori väändemomendi 1540 /4,11 /1,32 *1,33 =377 Nm. 1,32 on 3. käigu ülekanne ja 1,33 korrutame 25% kao pärast.
Kas mul on asjast täiesti vale mõistmine ja ülekandearve ei arvestata üldse või olen õigel teel ja pole vahet, millise käiguga tõmmatakse kui arvutisse on pandud õiged ülekandearvud.
Kui sind Ranz või kedagi teist see postitus siin teemas häirib, võin ka uue teema teha.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
ranz
klubiliige

Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 03.04.09 09:36 Tsiteeri

Minul igatahel ei pandud küll kuskile miskeid ülekande arve kirja.

Karel
huviline

Registreerunud 10.12.05
Kasutaja on eemal

postitati 03.04.09 09:48 Tsiteeri

Kas äkki pole võimalik, et juba on programmis olemas erinevad autod ja kui valida kuskilt, et Audi S2 3B, paneb arvuti automaatselt ka ülekanded paika ja kutid, kes seal tegutsevad räägivad omavahel vaikselt, mis käiguga tõmmatakse.
Ma arvan, et see teema võib veel pikaks kiskuda ja parem oleks vist kui teen kuhugi uue teema, et seda siin mitte risustada.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
audihunt
huviline

Registreerunud 12.08.07
Kasutaja on eemal

Auto: Audi quattro

postitati 03.04.09 10:22 Tsiteeri

Palun parandage mind, kui lolli, aga kas tehasepoolt antud Kilowatid autodel on mõõdetud mootorist ? Et niiöelda asja "ülespuhuda" ?
Sooviks Ranz, su autot juba veerand miilil näha :P Soovin jõudu !

ranz
klubiliige

Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 03.04.09 10:25 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: audihunt
Palun parandage mind, kui lolli, aga kas tehasepoolt antud Kilowatid autodel on mõõdetud mootorist ? Et niiöelda asja "ülespuhuda" ?

Tehase antud numbrid on jah mootorist.
Tsitaat:

Esialgne plaan on tartusse kuu lõpus sõitma minna.

jõuvanker
klubiliige

Registreerunud 21.03.03
Kasutaja on eemal

Auto: ´11a. A4 avant q. s-tronic 3.0TDI 176KW

postitati 03.04.09 10:26 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: audihunt

Tehasenäitajad, mis manualides kirjas, on vändalt mõõdetud.

lapsepõlvest alates meeldinud 20VT R5
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Karel
huviline

Registreerunud 10.12.05
Kasutaja on eemal

postitati 03.04.09 10:31 Tsiteeri

Ka otse mootorilt mõõdetud võimsuseid on erinevaid ja lisaks on ka veel ratastel mõõdetavad võimsused. Link

ranz
klubiliige

Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 12.04.09 17:49 Tsiteeri

Täna sai siis ümber ehitatud tiba väljalaske süsteemi, nimelt siis hakkas WG hingama atmosfääri. Kuna toru just õiget kohe mul võtta ei olnud ning kätte juhtus miski masina osaliselt painutatud 50mm sumpatoru, siis seesama sinna kohandatud saigi. Kuna ruumi on seal ikka ulmeliselt vähe, siis see kohandamine tõi endaga kaas päris mitu lisapainutust erinevates suundades ning ka toru lapikuks pigistamisega mõnedest kohtadest. Küljes ta igatahel nüüd on ning päris "põnevad" hääled tulid sealt välja :P
Sai siis mindud testi sõidule... esimene asi mida silmasin oli see, et turbo rõhk on langenud 1,6 pealt 1,4 peale, teise asjana jäi silma segu mis kordagi ei ületanud 12 piirimaid (tuletan meelde, et ennist oli probleemiks lahja segu boosti tekkimisel), kolmandaks temp... see aga ikkagi tiba kõrgevõitu, 920C, eelistaksin kui ta oleks alla 900C.
Nüüd testin kuidas natuke lahjema seguga sõita on, püüan ta saada sinna 12,5 juurde ning vaadata mida sellejuures temp tegema hakkab.

rax21
klubiliige

Registreerunud 06.01.04
Kasutaja on eemal

Auto: 2,5 4wd

postitati 12.04.09 18:00 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: ranz
Nüüd testin kuidas natuke lahjema seguga sõita on, püüan ta saada sinna 12,5 juurde ning vaadata mida sellejuures temp tegema hakkab.

Julgen väita, et temp tõuseb - segu läheb lahjemaks ja bensiin ju jahutab. Pigem ikka väiksem rõhk.

13.014 @ 170,17
ranz
klubiliige

Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 12.04.09 18:03 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: rax21
Tsitaat:
Algselt postitas: ranzNüüd testin kuidas natuke lahjema seguga sõita on, püüan ta saada sinna 12,5 juurde ning vaadata mida sellejuures temp tegema hakkab.

Julgen väita, et temp tõuseb - segu läheb lahjemaks ja bensiin ju jahutab. Pigem ikka väiksem rõhk.

Loogiline on niipidi mõelda tõesti, kuid eelmine kord kui siin teste tegin siis on meeles, et miskil segu muutmisel muutus temperatuur ikka ulmeliselt vähe, et kui ma segu keeramisel 12,5 peale saan temperatuuriks 925C siis ma küll teda rikkamaks uuesti keerama ei hakka.
Rõhu muutmisega on need lood, et mul pole seda enam kuskilt maha keerata, WG on selkaga ehk keeramata ning all on originaal vedru.

EDIT: sai täna hommikul siis segu lahjemaks keeratud ning nagu ka arvata oli, tempi muutus oli suht väike. Nüüd on segu max boosti juures 12,5 ning temperatuur saavutab hetkeliselt 930C, kuid kuna segu läheb kõrgematel pööretel sinna 12,0 juurde ja 11 lõpu kanti, kukub temp suht kiirelt tagasi 920C peale, ennist seisis seal 920C peal, missiis et segu läks isegi alla 11,5-e.

Maku
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 14.04.09 13:51 Tsiteeri

Rando, kui mahti saad, siis kaalu palun S2 originaal iste ära.

ranz
klubiliige

Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 14.04.09 13:55 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Maku
Rando, kui mahti saad, siis kaalu palun S2 originaal iste ära.

Head kaalu mul selle jaoks just ei ole... aga püüan.

EDIT: Maeitea miks ma ennem selle peale mõelnud ei ole kuid eile hakkasin mõtlema selle rikka segu peale pöörete tõustes. Nimelt siis regulaatorit vahetades avastasin ma ära sulanud tagasivoolu toru sisu eksju... nüüd aga mul tunne, et osa sellest sisust liikus edasi metall torusse ning istub nüüd seal lõbusalt tagasivoolus ees ja sellepärast mul see kütuse rõhk ka villast paneb, ma usun kui mul näit salongis oleks näeksin ma ka ära, et rõhk ei tõuse mitte boostiga 1:1le vaid rohkem. Et eks pean nüüd tagasivoolu toru teisest otsast kuskilt lahti võtma ja lihtsalt rõhuga läbi laskma... ehk eraldub midagi.

ranz
klubiliige

Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 15.04.09 16:04 Tsiteeri

Nii nagu kahtlustasin ka on, tagasivool on kuskilt umbes, puhudes õhk liigub... aga mitte lihtsalt, suht tugevalt peab puhuma.
Samuti avastasin selle, et tagant põhja alt on keegi juba seda torustikku lappinud... ei teagi kas on ära lihtsalt selle kohapealt mädanenud või mis, igatahel üks koht on nüüd lisaks ära mädanenud, natuke seal torusid liigutates hakkas ühe kohapealt lihtsalt kütust lekkima.
Egas nüüd muud midagi kui püüan kogu selle toru eest taha välja maha saada ning leida ülesse see ummistunud koht. Siiski mul on tunne, et kogu see toru tuleb mul lihtsalt uus sinna panna sest teda liigutama hakates kardan, et murduvad ära muudki kohad, eks näis.

EDIT: ja Maku, istme kallusin kah ära, ei vähem ega rohkem kui 20kg kaalub too.

EDIT2: sai toru otsast lõpuni maha kistud... lõikusin asja mitmest kohast läbi, et teda üldse maha saada :P Otseselt seda ummistunud kohta nagu ei leiagi, kuid ei viitsi päris juppideks kah toru lõigata, eks panen kogu toru otsast lõpuni üldse uue ning eks siis näis mis saab.
Aaa, ja see koht mis lekkis, see kukkus mul põhimõtteliselt ise sealt juba alla sest toru oli lihtsalt ühe kohapealt läbi roostetanud.

Maku
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 15.04.09 18:25 Tsiteeri

Tsitaat:
EDIT: ja Maku, istme kallusin kah ära, ei vähem ega rohkem kui 20kg kaalub too.
Aitäh! Rando, kas see on koos raamiga või ilma? Näiteks Recaro tänavakorv kaalub 14.5kg. Tänavakorvi all pean silmas istet, mille seljatuge saab reguleerida.

tarmo
klubiliige

Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 15.04.09 18:31 Tsiteeri

Tsitaat:
Aaa, ja see koht mis lekkis, see kukkus mul põhimõtteliselt ise sealt juba alla sest toru oli lihtsalt ühe kohapealt läbi roostetanud.

Las ma pakun: klambrite kohad läbi mädanenud?

ranz
klubiliige

Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 15.04.09 20:15 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Maku
Aitäh! Rando, kas see on koos raamiga või ilma? Näiteks Recaro tänavakorv kaalub 14.5kg. Tänavakorvi all pean silmas istet, mille seljatuge saab reguleerida.

See on koos raamiga ühes tükis sellisena nagu ta autosse sisse käib.

Tsitaat:
Algest postitas: tarmo
Las ma pakun: klambrite kohad läbi mädanenud?

Täpselt nii.
Mul on kuri kahtlus, et vahetan otsast lõpuni juba siis välja ka peale tuleva kütusetoru sest lahti võttes leidsin ühe koha kuskohast ka seda on juba lapitud, ju oli samuti mädanuenud...

tarmo
klubiliige

Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 16.04.09 05:12 Tsiteeri

Uus toru muidugi. See klambrite kohalt läbi mädanenud torud on tavaline asi, lakitud raudtoru ju, klambrite vahel hea liivane ja märg olla neil.

Teemo
klubiliige

Registreerunud 15.10.05
Kasutaja on eemal

Auto: Audi Quattro

postitati 16.04.09 06:33 Tsiteeri

Aga kui uus pealevoolutoru plaanis, siis ikka jämedam panna ja kogu pealevoolutrass kriitiliselt üle käia. Torud on üldiselt 6mm sisediameetriga, kuid mitmed banjo-ühendused on isegi alla selle. Samuti on jõle kitsas toru valts sealt kohast, kust toru ühendub voolikuga kapoti all. Seal kohas on ilmselt 5mm. Filtri juures olevad banjo otsad on ka 6mm voolikule, kuid hüdroscandis on samale poldile kohe 8mm voolikuga ots võtta. 8mm ei tundu 6 või 5 mm kõrval teab mis suur, kuid ristlõikepindala on 50 vs 28(6mm) või 20(5mm).

ranz
klubiliige

Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 16.04.09 06:59 Tsiteeri

Torud tulidki hetkel suuremad jah ning uued täies pikkuses, tagasivool otse paagi juurest kuni regulaatorini ja pealevool filtrist kuni regulaatorini.

EDIT: Kütuse pealevoolu toru maha võttes leidsin ka sellel suht kohe kohe läbi mädaneva koha, seda samuti nagu ka eelmiselgi torul klambri seest.
Nüüd igatahel otsast lõpuni torud uued ning õnneks selle tuuninguga midagi halvemaks ei läinud :P Testisõit näitas seda, et kui ennem läks segu kõrgematel pööretel sinna 11,0 lähedale, siis nüüd ma alla 11,7e numbrit ei näinud, ehk siis asi toimib :)
Siiski siiski on probleem selline, et ka selle tiba rikkama seguga kipub EGT ülesse minema. Lihtsalt neljanda käiguga 80km/h pealt kiirendama hakates kuni piirajanid ei ole probleemi, korraks läheb tiba üle 940-e kuid tuleb alla tagasi 930 kanti. Kuid kui nüüd lasta kolmas peeneks, neljas peeneks ning viiendaga edasi suruda, keris mulle raibe 1000 kraadi ette:o Kogu aeg ma küll ei jõudnud seda tempi ja segu sel hetkel jälgida, et mida mis tegi, kuid jah... kõrge ta igatahel tuli. Pean korra miski sõidu tegema läppar kõrval logimas, siis hiljem hea vaadata mis millal juhtus.

PS. Autosse nüüd ka detonatsiooni kergemaks tuvastamiseks lisatud üks toru mis tuleb mootoriploki juurest salongi, vajadusel saab kohe sinna otsa lükata kolmiku mille teises kahes otsas on kõrvaklapid ning kuulamine võib alata :) siiamaani ma veel detonatsiooni kuulnud ei ole :)

ranz
klubiliige

Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 07.06.09 20:35 Tsiteeri

Möödas on ka siis AC kevaddrag kuhu läksin proovima sõita üle oma eelmist rekordit. Siiski see mul ei õnnestunud... aga eks nende asjadega juba nii on, vahest on parem, vahest halvem :D Parimaks ajaks tuli 13,0 kui õieti peast mäletan. Tänu erinevatele õnnestumistele suutsin jõuda kolmanda neljanda koha sõiduni kus vastas oli masin mis oli näidanud minust aeglasemat 400m aega, kuid just sellel otsustaval sõidul ei tahtnud teine käik kuidagi koostööd teha ja sellega ka kolmas koht kaotatud sai, mis teha, tehnika sport :D
Vahepealsetest uuendustest niipalju, et ajus on nüüd uus soft ja turbo rõhku näitab temale 300kPa MAP.
Teise suurema uuendusena on helisüsteemi osaline paika saamine, nimelt said omale lõpliku koha esimesed komponent kõlarid, uste külge sai ehitatud kohad 8" midbassidele ning armatuuri istutasin tweetrid, nendest ka väike pilt klubikaaslase aparaadi läbi:

http://images.orkut.com/orkut/photos/OgAAAKuqyoiQpu8sdTCYzdymo0Oe_VmmO0aM2lPD4Hxob2vQ_GbYAp4Ircb06SsF-EKJTmOqk-XDW2MmRCqhKaTocdkAm1T1UEjHn7skLaV
T-OezuALpj3LaZn1r.jpg

Uste elementide kohast küll pilti hetkel pole, kuid püüan ka neist normaalse pildi teha ning ülesse riputada, igatahel lõplik lahendus tuli totaalselt erinev sellest mis esialgu plaanis oli :P

indrekk
huviline

Registreerunud 04.09.06
Kasutaja on eemal

Auto: 200 20v

postitati 07.06.09 21:39 Tsiteeri

tweeterid mängivad klaasipeegeldusest?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
ranz
klubiliige

Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 08.06.09 06:17 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: indrekk
tweeterid mängivad klaasipeegeldusest?

Tweetrid mängivad jah läbi klaasi peegelduse... ei kurda sellise installiga kõrgete puudumise heli üle küll mitte.
Mainimata jäi ennist veel see, et võistlustel kummitas mind geneka rihma probleem, nimelt ei tahtnud tema mitte kohe peal seista, teisele käigule vahetades lendas ta kogu aeg sealt maha ning kuskil eelviimase sõidu juures läks rihm üldse pooleks ära, siis sai kiirelt viljarsi masina pealt rihm laenatud, et saaks viimased sõidud ikka ära sõidetud. Pärast sai linnapeal erinevad tanklad ja kohad läbi käidud kuid kuskilt rihmasid võtta ei olnud ja tuligi nööriotsas pärnu poole minema hakata. Õnneks päris koduni sleppis minema ei pidanud sest lihula tanklast leidsin õige rihma :) Kokkuvõte sellest jamast on see, et see rihm mille ostnud olin mõned ajad tagasi, lihtsalt ei sobi sinna sest viljarsi rihmaga ta maha ei visanud ning samuti nüüd selle tanklast ostetuga seda jama enam ei ole.

EDIT: Veel jäi mainimata see, et masin sai mõned nädalad tagasi korralikult ära poleeritud, nüüd on see värvimisel tekkinud "kana" ilusti maas ning lakikiht ilus ja sile :D Samuti sai masin siia sinna 3M kleepse, et kivid täkkeid sisse ei lööks.

Lehekülgi:  1  ..  17  18  19  20  21  ..  24
Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 21]
[PHP: 25.8% - SQL: 74.2%]