Lehekülgi: 1 .. 16 17 18 19 20 .. 23 |
simoQ
klubiliige
Registreerunud 25.03.08
Kasutaja on eemal
Auto: S6 2.2T & A8 4.2
|
postitati 04.11.10 15:28
|
|
|
On tükk aega mööda läinud tõsisemast hooldusest ning kuna siiamaani on vahetatud mootori õli ja jahutusvedelik, otsustasin üle kontrollida ka difri ja
käigukasti õlid. Kurbusega tuleb tõdeda, et difri kontrollpunn on korralikult korpuses öksüdeerunud ning tekib tunne, et enne annab järele punn, kui
võti ise või käib kant üle. Uus punn Forsis maksab 100.- ringis. Ühtlasi oleks vaja vahetada ka roolivõimu õli. Siis tekib rahulolu ja on kindel
tunne, et asjad on üle käidud.
Uurisin siis Valvoline lehelt õlide kohta ja leidsin sellised andmed:
Tagumine differ: HP GL-5 80W-90 0,75 L
Käigukast: SynPower TDL 75W-90 2,85 L
Roolivõim: SynPower Powersteering Fluid
Mis muud kui otsima kohta, kus need soodsalt kätte saab. Vahepeal juhtus ka nii, et Mart (Procon-Ten) tellis enda B4 Acar.ee-st esimese tala ning kuna
mu tala plaan oli vahepeal maha maetud, siis ärgitas ta mind ka tellima, sest 2 asja ja saab postikulu ka sutsu allapoole ja kui juba korraga
tellimiseks läheb. Maksis ta 249.- eeki ning on ilus sirge, vaja nüüd külge panna.
Samuti olen kaua aega oodanud roolivarratse reguleerimis polte. Tallinnast Forsist saab neid tellida. Kuna Tallinn jääb kaugeks, uurisin kohalikke
autopoode ning täna siis läks Mart linna. Ma ei lootnudki neid täna kätte saada, mõtlesin et on samuti tellimise peale + 10 päeva ootamist. Mõne aja
pärast sain tagasiside Mardilt, poldid on olemas ja maksid 202.- Forsist klubikaardiga oleks saanud 170.-, kuid see erinevus pole nüüd nii suur.
Vähemalt on olemas ja saab asjaga edasi minna.
Üks päev sai autoga pisikene sõit tehtud, ja pean ütlema, et käiguvahetus on ikka jube mugav ja hea. Samuti teel juhitavus- see on ikka väga
konkreetne ning ei uju enam, kui järsult rooli vasakule-paremale keerata. Tuleneb see siis puksidest, tänud siinkohal vennas Neno 83-le, kes need
mulle jõuludeks tõi. Ei ole suurenenud vibratsioon ega müra, kuid nüüd on tunne, et autol on ikka sillad kere küljes.
Kes on kaalunud ja kahelnud pukside ostus, kartmaks vibratsiooni suurenemist, müra ja õõtsapukside suuremat kulumist, siis võin teile julgelt öelda,
et seda karta ei tule. Pole see asi üldse nii hull, kui arvatakse. Samuti pole kuulnud ka eelnevate ostajate midagi halba nende kohta. See on minu
poolt pisike südame rahustus neile, kes on nendes puksides ebakindlad olnud.
Kui kellelgi soov, siis saab neid Neno 83-lt ja sobivad need B2/B3/B4 keredele ette ja taha, C3/C4 taha poolraamidele.
Puksid, mida Neno pakub, on sellised:
Puksiir 3,4 t ja vintsimine 10 t - +372 53095801
|
|
|
|
Zoig
klubiliige
Registreerunud 03.12.07
Kasutaja on eemal
Auto: IZh 21251 Kombi; Audi S6 Avant; B2c; B2q
|
postitati 04.11.10 18:42
|
|
|
Need alu puksid on mul ka juba mõnda aega ootel, loodetavasti jõuab varsti koos muude tegemistega need alla kruvida. Kui millaski partii esimesi peaks
valmima, siis lähevad ka esimesed vaheusse.
Muidu, nende pliidinuppude valgus on suhtkoht puudulik võrreldes ülejäänutega. Enda masinal küll plaanisin seda uurida, kuid ei jõudnud, igastähes ma
katsetaks kuhu kohta ja kui palju peaks sinna pirne lisama, et heledus ülejäänuga võrreldaval tasemel oleks. Samuti panna nuppude otstesse näiteks
pisike pirn või LED(mille heledust muuga sobivaks timmida).
Et oleks raskem!
|
|
|
|
simoQ
klubiliige
Registreerunud 25.03.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 04.11.10 20:11
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Zoig
Need alu puksid on mul ka juba mõnda aega ootel, loodetavasti jõuab varsti koos muude tegemistega need alla kruvida. Kui millaski partii esimesi peaks
valmima, siis lähevad ka esimesed vaheusse.
Muidu, nende pliidinuppude valgus on suhtkoht puudulik võrreldes ülejäänutega. Enda masinal küll plaanisin seda uurida, kuid ei jõudnud, igastähes ma
katsetaks kuhu kohta ja kui palju peaks sinna pirne lisama, et heledus ülejäänuga võrreldaval tasemel oleks. Samuti panna nuppude otstesse näiteks
pisike pirn või LED(mille heledust muuga sobivaks timmida). |
Pliidinuppude valgustus on selline üsnagi tuhm küll. Valgustab ju taga 3 väikest hõõgpirni. Kõige lihtsam oleks panna ilmselt pisikesed Led pirnid.
Natuke ehitamist ja nuputamist. Kuulsin Neno käest, et olid oma puhuri nuppudele valgustuse teinud. Ausalt öeldes, teha saaks palju, ideid oleks
palju
|
|
|
|
Kuits
klubiliige
Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal
Auto: 2x B5Q, B3, 2xC4 TDI, GMT 199
|
postitati 04.11.10 20:20
|
|
|
Mul küll piinlik küsida, kuid mis quattro skeleti valgust vahepeal mainiti?
Tundub, et siin on tegu varsti "tehase uue" seisuses masinaga.
Igatahes pönev on tegevust jälgida.
Kui konkreetseks short shifter olukorra tegi?
Vorsprung durch Drehmoment !
|
|
|
|
Kiku
huviline
Registreerunud 02.06.10
Kasutaja on eemal
Auto: S2, 90q 20vt
|
postitati 04.11.10 20:26
|
|
|
Ei ma imetlesin lihtsalt seda valgustust, mis seda diffri sisselülituskohas see skelet on. Muud midagi!
|
|
|
simoQ
klubiliige
Registreerunud 25.03.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 04.11.10 20:26
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Kuits
Mul küll piinlik küsida, kuid mis quattro skeleti valgust vahepeal mainiti?
Tundub, et siin on tegu varsti "tehase uue" seisuses masinaga.
Igatahes pönev on tegevust jälgida.
Kui konkreetseks short shifter olukorra tegi? |
Kiku pidas silmas seda, et Audide armatuuri punane valgus on üle prahi. Pean sulle mainima, et kui short shifteri külge panin ja seda olin kaua aega
lõksutanud, tundus, et on nagu originaal. Kui aga ükspäev sõitma läksin, siis oli ikka väga konkreetne ja lühike. Käiguvahetus kiire, siduriga ei
andnud isegi harjuda, et juba 2 käik. Nüüd on selline tunne, nagu kardiga sõidaks. Väga konkreetne.
|
|
|
|
Zoig
klubiliige
Registreerunud 03.12.07
Kasutaja on eemal
Auto: IZh 21251 Kombi; Audi S6 Avant; B2c; B2q
|
postitati 04.11.10 21:00
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: simoQ
Pliidinuppude valgustus on selline üsnagi tuhm küll. Valgustab ju taga 3 väikest hõõgpirni. Kõige lihtsam oleks panna ilmselt pisikesed Led pirnid.
Natuke ehitamist ja nuputamist. Kuulsin Neno käest, et olid oma puhuri nuppudele valgustuse teinud. Ausalt öeldes, teha saaks palju, ideid oleks
palju | Seda ma mõtlesingi, et kui panna näiteks
strateegiliselt sobivatesse kohtadesse veel lisaks mõned pirnid, siis midagi vast sulama ei hakka, kuid saaks märgatavalt heledamaks.
Seda, et Neno su vennas on sai ma alles siit lugedes teada Muidu ehitasin
jah nendesse rullikutesse valguse sisse.
Kahjuks B3/B4 puhul on need märgid sinna joonistatud mitte läbipaistvasse plastikusse valatud, kuid olen näind pilte kus ühes cabrio on sinna asemele
ratsitud B5 faceliftiga sarnased rullid, millel reg asendid juba peale märgitud. Aga mis mudelilt need täpsemalt pärinevad, seda ma ei tea.
Et oleks raskem!
|
|
|
|
simoQ
klubiliige
Registreerunud 25.03.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 04.11.10 21:05
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Zoig
palju | Seda ma mõtlesingi, et kui panna näiteks
strateegiliselt sobivatesse kohtadesse veel lisaks mõned pirnid, siis midagi vast sulama ei hakka, kuid saaks märgatavalt heledamaks.
Seda, et Neno su vennas on sai ma alles siit lugedes teada Muidu ehitasin
jah nendesse rullikutesse valguse sisse.
Kahjuks B3/B4 puhul on need märgid sinna joonistatud mitte läbipaistvasse plastikusse valatud, kuid olen näind pilte kus üha cabrio suutis kunagi
sinna asemele ratsida B5 faceliftiga sarnased rullid, millel reg asendid juba peale märgitud. Aga mis mudelilt täpselt, seda ma ei tea.
|
Väga kena töö! Näeb välja nagu C5 ja ilmselt on needki rullikud C5 omad. Zoig, muide me Nenoga salamisi arutasime pärast seda, kui ta oli sinu auto
üle vaadanud ja sina tema oma, et kas oled läbi hammustanud selle, et me oleme vennad
Pean ka ise kunagi oma pilguga sinu auto üle vaatama! Kindlasti on sul siis saanud mõned ideed toeks, kui ma teda vaatama jõuan
|
|
|
|
simoQ
klubiliige
Registreerunud 25.03.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 04.11.10 21:21
|
|
|
Pildid siis roolivarda ja rooliotsa vahelisest reguleerimis poldist. Kellel vaja, siis seekord oli Auto eksperdis letikaup 202.- eeki. Forsis tuleb
aga tellida ning klubikaardiga 170.-. Kindlasti paljud juba teavad seda, aga täpsustan üle.
Tegu siis Ruville toodanguga, Saksamaalt. Kood: 915748, Schraube Bolt, align.
|
|
|
|
Jürgen
klubiliige
Registreerunud 11.11.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 06.11.10 19:45
|
|
|
Tallinnast Forsist saab neid tellida. Kuna Tallinn jääb kaugeks, ... |
Tubli töö! Kuid, mis puudutab Tallinna kaugeks jäämist, siis Neno näol on ju Sul isiklik kuller Tallinn-"Põhja-Läti" suunal. Küll Neno juba teab,
kust siin asju soodsamalt saab
|
|
|
simoQ
klubiliige
Registreerunud 25.03.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 07.11.10 10:31
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Jürgen
Tallinnast Forsist saab neid tellida. Kuna Tallinn jääb kaugeks, ... |
Tubli töö! Kuid, mis puudutab Tallinna kaugeks jäämist, siis Neno näol on ju Sul isiklik kuller Tallinn-"Põhja-Läti" suunal. Küll Neno juba teab,
kust siin asju soodsamalt saab |
Seda küll, kuid omal on halb tunne, kui keegi teine peab kiirustama, ummikutes istuma, töölt varem lahti rebima ja kannatlik olema, et asju
hankida
|
|
|
|
simoQ
klubiliige
Registreerunud 25.03.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 07.11.10 10:54
|
|
|
Jah, ei teagi kuidas seda juttu alustada...see on nagu aamen kirikus või nagu mööfi seadus, et kui hakkad just asjadega ühele poole saama, tuleb uus
ja huvitav sündmus, mis kogu rõõmud, plaanid, lootused põõsasse keerab. Eile hommikul siis läksin rõõmsalt auto juurde, ajasin varju alt välja ning
tegin mõned ringid ümber maja, seejärel ajasin garaa˛i relssidele. Tahtsin siis vahetada esimese tala ning roolivarda ja rooliotsa vahelised
reguleerpoldid, mis nüüd said soetatud. Kuid, kui auto relssidel, hakkasin seisma jätma, kuulsin, et bensiinipump tegi korraks madalat häält, vaatasin
voltmeetrit ja seier oli alla 12. Andsin korraks gaasi ning seejärel kargas seier tagasi 14 peale. Natuke aega möödas, hakkas armatuuri alt suitus ja
kärsahaisu tulema. Mis ikka, läks kiireks. Kuna autot sisse ajades läksin õlaga keksluku nupu pihta, ei pääsenud ma juhiuksest välja. Kõrvalistuja
uksest pääsesin välja, kuid unustasin kapoti lahti tõmmata. Õnneks oli juhiukse aken all ja tõmbasin kapoti lahti...sitasti tõmbasin, ainult üks pool
tuli. Jooksin uuesti tõmbama, riiulilt kähku 10 võti ja akujuhe maha...nii, tossu tuleb, vänge kärsakas...jaa otsisin juba ka tulekustutit tasapisi.
Edasi võtsin 8 padruni ja keerasin armatuuri aluse lahti. Esialgsetel vaatlustel kohe suuremat ei avastanudki, mõned juhtmed olid sulanud. Edasi
uurisin ja sorasin kimbus ja mida rohkem sorasin, seda rohkem ma pahviks olin löödud, üks juhe oli ära põlenud, rüüsi polnud ja see rüüs oli teiste
külge sulanud. Ahhestasin ja ohhetasin, vandusin ja kirusin.
Õhtu poole tuli Mart poiss minu poole, liimisime ta B4 lae ära ning edasi uuris ta mu juhtmestikku. Arutas suure kimbu lahti, nii-öelda võttis
isolatsiooni maha ning selgus, et süütelukust punane juhe oli kuni ühe releeni täielikult ära põlenud, põhjust siinkohal ei oska öelda. Ka oli üks
juhe katki põlenud, jooksis ta ühte musta pistikusse. Õnneks, tõesti õnneks pole olukord nii must, kui esmapilgul tunduda võis. Mootoriruumi tundub,
et pole see asi jõudnud. Relee, kuhu juhe läks, oli 292 numbri all ning skeemi arvutist vaadates andis ta selleks Seatbealt Warning relee, kuid sellel
releel on hoopis 9 pin, minu releel oli vist 4-5 pin. Ei tea, kas oli asi siis süütelukupõhjas või milles, kuid ausalt öeldes ajab ikka natuke vihale,
kuid rohkem teeb kurvaks. Pmst tuleb nüüd põlenud juhe välja vahetada ligikaudu meetri ulatuses, teised juhtmed natuke ära pujastada ning üle
iselooerida, sealt kus vaja ja peaks uuesti korras olema. Kaitsmed olid kõik igaljuhul terved aga no pole ka imestada, kui ühel läheb sõidu ajal
kapotialune põlema ja põlebki maha, sest tulekustuti käepärast puudub ja kui 4 auto kinni peatab, pole enam midagi kustutada. Teisel tuleb armatuuri
alt suitsu natuke aega, kuid see jääb järgi ja kõik on korras. See millel suitsu tuli, sellel läks varsti ka süütelukk vahetusse. Võta sa siis kinni
ja ole tark, mis seda jama põhjustab, aga alati on see siis, kui kõik hakkab just valmis saama.
Võib-olla oligi see märk sellest, et tuleb hakata 20VT peale hakata panema
Aga siiski vahetasin ma ka tala ära ja panin uuesti esiotsa kokku.
|
|
|
|
Procon-Ten
klubiliige
Registreerunud 07.08.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 200 2.2T 20V q '85 & Audi Q7 3.0TDI '13 & VW Transporter 1.6D '86 & VW Caravelle 2.1 WBX
|
postitati 07.11.10 21:27
|
|
|
Nii siis, sai käidud Simol seda juhtmestiku kala seal uurimas nagu Simo siin juba mainis. Alguses tundus asi tõesti küllaltki natune, kuid peale
mõningast sobramist oli selge, et täielikult ära on sulanud ühe juhtme isolatsioon, süütelukust 86S pin alt tulev peenike punane juhe, kus on julm
pidev vool ning esialgse uurimise järgi pole ka ühegi kaitsme all.
Välja tuleb vahetada terve juhe, ehk siis juhe süütelukust pin 86S alt relee 292'ni ning sealt edasi sügavamale juhtmestikku, ühe musta kontaktini ,
kust omakorda edasi väike jupp veel rohelise kontaktini, kus ka 95% tõenäosusega sai lühis alguse. Rohelisest kontaktist too punane juhe õnneks enam
kuskile edasi ei lähe.
Läks isegi hästi, oleks võinud terve juhtmestiku peeti keerata või siis halvemal juhul autogi maha põletada..
|
|
|
|
simoQ
klubiliige
Registreerunud 25.03.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 11.11.10 15:15
|
|
|
Kuna pühapäeval sai masin lükatud ühest ruumist teise ruumi, siis läheb homme juhtmestiku taastamiseks. Loodan selle viisakalt ja kenasti korda saada.
Teeb meele ikka nüriks, oli vaid külge keerata uued poldid, tala ja õlivahetus käigukstis ja difris, seejärel sillastend Viljandis ja oleks kõik timm
olnud. Juhtmesiku taastamine on isegi vaata, et hullem kui kerge plekimõlkimine. Tehase juhtmesiku riknemine on protsess, mis mulle üldse kohe ei
meeldi.
Eks näis, hetkel seisab auto "pimedana", isegi juhiaken jäi alla.
|
|
|
|
simoQ
klubiliige
Registreerunud 25.03.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 12.11.10 22:00
|
|
|
Kell on 12.00 saamas ning auto käib. Suured tänud siinkohal Mardile, kes oli suureks abiks selle taastamisel. Kuna ta tegi enda 200 põhimõtteliselt
juhtmestiku ise ja nullist, on tal juba juhtmevärvid pähe kulunud ning tema käed teevad jootekolviga peenet tööd. Mis ikka, katsuks homme poldid külge
keerata ja koduste vahenditega sillad enam vähem paika saada, et siis Sillerisse või Linna Autosse minna Viljandi (juhul kui Linna Auto seda teenust
pakub). Täna rändasid liivapritsi uued talve veljed. Pärinevad nad ühe Saabi alt. 15 x 5,5 ``. Vanad rehvid enam ei tööta, sest mustri jääksügavus on
liiga väike ning sai mõeldud siis korraga suurematele velgedele ja uutele Rehvidele, milleks ilmselt saavad olema Good Year Ultra Grip rehvid.
|
|
|
|
simoQ
klubiliige
Registreerunud 25.03.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 13.11.10 20:11
|
|
|
Täna sai hommikul juhtmestik ilusti armatuuri alla tagasi pandud ning edasi võtsin käsile reguleerimis poldid. Garaa˛ kahest jälle garaa˛ ühte ning
esiots pukkidele. Edasi kratsisin natuke kukalt ja võtsin kätte gaasilambi millega hakkasin mutreid ja kogu kupatust soojendama, et mutrid ja polt
liikuma saada, see ka õnnestus. Lisaksin siia võrdluseks pildi uuest poldist ja ühtedest olematutest poltidest, mida oleks pidanud keerama
torutangidega, et kokkujooksu paika saada.
|
|
|
|
simoQ
klubiliige
Registreerunud 25.03.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 14.11.10 21:14
|
|
|
Täna kell 10:00 sai siis taas välja mindud, paigaldatud uued poldid ja koduste vahenditega(loodlaud ja mõõdulint), silm sirkel ja nina vinkel, sild
paika aetud. Põhjalikult sai töödeldud veel põhjaalust ning silla läikivaid polte, millele lasin peale kaitsekihi tõrva näol. Edasi siis test drive
maanteel. Sain siis hoo sisse, kuid 90 km/h näitas kompuuter 13,5...14 l/100km. Mõtlesin siis, mis lahti, kuid kui hakkasin rigni keerama, tundsin
kuidas auto ei liigu. Probleem oli tagumises vasakus supportis, mis oli seistes kinni jäänud ning hoidis hambad ristis ketast enda vahel. Pidurdasin
siis mõned korrad tugevamalt ning muutus pisut paremaks. Tagasi koju sõites sain displeile 7,6 l/100 km. Usun, et kui supportid üle käia ja ükski
ketas ei käiks vastu klotse, mootoriga kõik korras, muutub number veel pisut väiksemaks. Hetkel auto seisnud Juuni algusest kuni siiamaani, ehk siis
laias laastus 6 kuud. Pole ime, miks asjad kipuvad kinni jääma. Garaa˛ist garaa˛i sõiduga ei saa asju liikuma kui seda mõnel pikemal sõidul.
|
|
|
|
Kiku
huviline
Registreerunud 02.06.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 14.11.10 22:09
|
|
|
6 kuud. See on päris krõbe ja ma mõtlesin ,et minu 2 kuud on julm. Mis
seal muud kui särts sisse ja lõõrid
puhtaks varsti ega muu vast aita...
|
|
|
simoQ
klubiliige
Registreerunud 25.03.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 14.11.10 22:15
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Kiku
6 kuud. See on päris krõbe ja ma mõtlesin ,et minu 2 kuud on julm. Mis
seal muud kui särts sisse ja lõõrid
puhtaks varsti ega muu vast aita... |
Kütus on ka paagis mai kuust saadik, 98 E. Võimalik, et on tekkinud ka kondentsi paaki. Summuti igatahes on seda täis, muud tagant ei tule kui valget
auru ja pütt tilgub. Summuti vaja kuivaks sõita, värske kütus sisse ja seekord 95, sest 98 sai ära proovitud. Igaksjuhuks ei julge 98 sõitma jääda,
kuid kuna foorumist sai loetud, et 98 pani nii mõnegi 2.3 10 v ergamalt käima siis proovisin ise ka ära. Oleneb muidugi, kuskohas tangid. Kas Alexela
või Statoil. Eks näis. Peaks üle vaatama ka küünlad ja muud asjad.
|
|
|
|
Kiku
huviline
Registreerunud 02.06.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 14.11.10 23:03
|
|
|
Peale sellist seismist tõesti. Külmas ühesõnaga seisis, saan ma õigesti aru eks?
|
|
|
simoQ
klubiliige
Registreerunud 25.03.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 15.11.10 05:35
|
|
|
Suvel oli seal ikkagi soe, kuid eks seal oli ka vihmase ilmaga niiskust ja jahedat õhku.
|
|
|
|
simoQ
klubiliige
Registreerunud 25.03.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 17.11.10 14:57
|
|
|
Kätte hakkab jõudma aeg, mil varsti saab taas liigelda. Kuna auto on 6 kuud seisnud ja turvavarustusest üsna tühi, otsustasin ma kontrollida, mida
täpsemalt siis ikkagi vaja kaasas kanda on. Kunagi jäi kõrvu, et autoapteek peab olema ainult firma autodel, kuid see osutus siiski valeks. Ehk on
teistelegi hea teada nii igaks juhuks
Sõiduautos peavad sõidu ajal kaasas olema:
ohukolmnurk (E-reegli nr 27 nõuete kohane);
üks tulekustuti kustutusaine massiga 1 kg (siseministri määruse järgi);
kaks kasutamiskõlblikku, ratta läbimõõdule vastavat tõkiskinga;
esmaabivahendid, kui sõiduk kuulub juriidilise isiku valdusesse (sotsiaalministri määruse järgi).
Kui need olemas, pole ka põhjust politseil hakata vigu otsima, et trahvi käänata.
Uued talve veljed sain eile liivapritsist kätte ning nüüd jääb üle need veel mustaks värvida pulbervärviga.
|
|
|
|
twistY
huviline
Registreerunud 06.05.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 17.11.10 15:41
|
|
|
Kätte hakkab jõudma aeg, mil varsti saab taas liigelda. Kuna auto on 6 kuud seisnud ja turvavarustusest üsna tühi, otsustasin ma kontrollida, mida
täpsemalt siis ikkagi vaja kaasas kanda on. Kunagi jäi kõrvu, et autoapteek peab olema ainult firma autodel, kuid see osutus siiski valeks. Ehk on
teistelegi hea teada nii igaks juhuks
Sõiduautos peavad sõidu ajal kaasas olema:
ohukolmnurk (E-reegli nr 27 nõuete kohane);
üks tulekustuti kustutusaine massiga 1 kg (siseministri määruse järgi);
kaks kasutamiskõlblikku, ratta läbimõõdule vastavat tõkiskinga;
esmaabivahendid, kui sõiduk kuulub juriidilise isiku valdusesse (sotsiaalministri määruse järgi).
Kui need olemas, pole ka põhjust politseil hakata vigu otsima, et trahvi käänata.
Uued talve veljed sain eile liivapritsist kätte ning nüüd jääb üle need veel mustaks värvida pulbervärviga. |
Juriidiline isik = firma/ettevõte.
Siiski ei pea olema esmaabi. Veel ei lähe ka helkurvesti vaja. Alates 01.01.11. peab.
|
|
|
|
MatuAudi
huviline
Registreerunud 07.08.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi Cabrio, A4 B8 S-line
|
postitati 17.11.10 16:13
|
|
|
Just paar päeva tagasi mingis saates rääkis, et helkurvest ei ole kohustuslik autos (ka alates uue seaduse kehtima hakkamisest). Aga peab olemas olema
selleks, kui sa teepeale jääd ja autost väljuda tahad näiteks.
Defu - Matu
|
|
|
|
uudi
huviline
Registreerunud 19.03.06
Kasutaja on eemal
Auto: EX: A4B5 Avant 1997 1.8TQ
|
postitati 17.11.10 16:18
|
|
|
Tsitaat: | Aga peab olemas olema selleks, kui sa teepeale jääd ja autost väljuda tahad näiteks. |
Metsapeatustega läheb siis keeruliseks Kui helkurvest kuskilt metsaäärest
vastu helgib
Sry for OT
|
|
|
|
Lehekülgi: 1 .. 16 17 18 19 20 .. 23 |
|