Lehekülgi: 1 .. 16 17 18 19 20 .. 24 |
ranz
klubiliige
Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal
|
|
ranz
klubiliige
Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 02.04.09 14:15
|
|
|
Sai siis täna ette võetud väike tallinna ring ning loomulikult dyno külastuse eesmärgiga. Mõttes oli siis teha neli tõmmet, originaal soft + 3
erinevat chippi, nii ka tehtud sain, tulemused on minu jaoks väga ootuspärased ja isegi üle
Alustan asja sellest mis oli auto setup dynomisel: puuritud sisselaske kolle, hiinakas suur cooler, WG-s originaal pehme vedru ning selkaga kaan (ehk
siis keeramata) ja RS2 väljalaske kolle.
Esimesena siis originaal softiga tõmme:
Tulemus rattast mõõdetuna: 126,5kw ja 238,3Nm
VEMSi logi järgi on 0,8BARi boosti käes 2500 pöördelt ning sedasama hoiab ta kuni 5800 pöördeni, sealt edasi kukub 0,7 peale. Segu on boosti tekkides
tiba lahjavõitu, 13,0 kuni 4000 pöördeni, sealt kukub 12,5 peale ning sealt edasi 11,8 peale ja sujuvalt järjest rikkama poole kuniks 6400p kus on ta
10,8. EGT on 900C alates 4100 pöördest kuni lõpuni.
Teine tõmme J.K. Motorsport softiga:
Tulemus rattast mõõdetuna: 143,9kw ja 271,1Nm
VEMSi logi näitab seda, et boosti tekkides (2500p pealt on 1BAR) on segu liialt lahja olnud, 13,5 lausa, alles 3800p juures saavutab 12,5 ning sealt
läheb sujuvalt ära rikkamaks kuni 11ni 6000p pealt, üle 6000p läheb natuke järsemalt veelgi rikkamaks kuni 10,4ni 6400p pealt. Boost on kogu vahemikus
2500-6400 1-1,1BARi. EGT on 900C ja natuke peale.
Kolmas mõõtmine on tehtud ViljarSi masina pealt pärit ajuga milles on 250 MAP andur ning kasutaja jõuvankri soft.
Tulemus rattast mõõdetuna: 147,8KW ja 331,6Nm
VEMSi logi: Boosti siin logitud ei ole, ei hakanud selle jaoks valmidust sellele ajule tegema (puitu näitava eraldiseisva boosti kella järgi oli ta
hetkeliselt 1,4BARi ning kukkus sealt alla 1 peale). AFR on 2600 - 3100 pöördel 13,1 ringis ning siis läheb järsult 11,7 peale ning sealt edasi
sujuvalt 10,2 peale ja hoiab seda 5700st kuni lõpuni välja. EGT 880
kandis.
Neljanda ja viimasena sai tõmmatud miski tundmatu softiga mis väidetavalt on RS2 rauale mõeldud ning 300 MAP anduriga:
Tulemus rattast mõõdetuna: 141,8KW ja 351,3Nm
VEMSi logi: Siin oli mul boosti logimis valmidus kõik ilusti olemas kuid lihtsalt unustasin ühe asja sisse lülitamata lisakella järgi boost hetkeliselt 1,6BARi kandis. AFR 2500p pealt 12,9 kuid läheb
suht koheselt 12,2 kanti, edasi 4100 pöörde pealt kukub 11,3 peale, hoiab sealkandis 5000 pöördeni ning sealt edasi kukub samuti nagu eelminegi 10,2
peale ja on ta seal 5400st kuni 6800ni. EGT 4600p pealt korraks 925 kuid tänu rikkale segule kukub 890 peale ja sinna jääb kuni lõpuni.
Kui nüüd võtta aluseks 25% transmissiooni kadu, näitavad numbrid seda, et tehase seadega on jõudu tiba rohkem kui seda tehas ise ette näeb (suurema
cooleri ja RS2 kolle tõttu vast?)
Aga nagu kogu asjast teada saame on probleemiks AFR mis boosti tekkimisel on liialt lahja kuid lõpus jällegi uputab üle... kellegil ideid selle
tekkimise ja korda tegemise kohta?
Eriti hea aga asja juures oli see, et kõige kangem soft võtab maantee sõidul kõige vähem kütet
|
|
|
|
janisp
klubiliige
Registreerunud 11.03.07
Kasutaja on eemal
Auto: S6 Avant, Coupe typ89q
|
postitati 02.04.09 16:47
|
|
|
Kõvasti vaeva nähtud!
Kas maanteel käitub segu samamoodi? Mitmenda käiguga tõmbed tehtud? Huvipärast uuri ka dyno vs maantee boosti graafikuid. Segu lõpus tundub ikka
müstiline. Segu boosti saabudes peaks olema seotud parema spoolupiga, lisaks keeratakse süüdet tagasi.
|
|
|
ranz
klubiliige
Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 02.04.09 16:50
|
|
|
Tõmbed on kõik tehtud 4da käiguga.
Maanteel käitub segu osas too viimane ja J.K oma samamoodi jah (teisi ei ole nii palju testinud).
|
|
|
|
Maku
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 02.04.09 18:05
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: ranz
Tõmbed on kõik tehtud 4da käiguga.
| Oleks võinud ka 3ndaga proovida. Mina sain 3ndaga rohkem jõudu.
torque addict / in the real world four wheel drive means safety and traction
|
|
|
|
jõuvanker
klubiliige
Registreerunud 21.03.03
Kasutaja on eemal
Auto: ´11a. A4 avant q. s-tronic 3.0TDI 176KW
|
postitati 02.04.09 18:13
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Maku
Oleks võinud ka 3ndaga proovida. Mina sain 3ndaga rohkem jõudu. |
Mõttetu on 3-daga tõmmata, 4-s on pmts 1:1le vändalt kasti ülekandega, saab kõige täpsema tulemuse, mida mootor on võimeline tekitama.
Edit: müstika, et stock vilega on korra max väänet mootorist ca 439NM
Rando, mis olid õhutemperatuurid max näitajate hetkel ruumis, vaata logidest, sealt näha.
lapsepõlvest alates meeldinud 20VT R5
|
|
|
|
Maku
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 02.04.09 18:17
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: jõuvanker
Mõttetu on 3-daga tõmmata, 4-s on pmts 1:1le vändalt kasti ülekandega, saab kõige täpsema tulemuse, mida mootor on võimeline tekitama.
| Kristjan, saan ma sinust õigesti aru, et sinu arvates on mõttetu teadmine, et minu masinal on vanas seades 3nda käiguga vastu maad
surutud 233kw?
|
|
|
|
jõuvanker
klubiliige
Registreerunud 21.03.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 02.04.09 18:20
|
|
|
Kristjan, saan ma sinust õigesti aru, et sinu arvates on mõttetu teadmine, et minu masinal on vanas seades 3nda käiguga vastu maad surutud 233kw?
|
Olgu või 500KW 3-daga, 3-da käiguga ei ole mõtet mõõta, nagu ütlesin, petilk jõunumber. Õiged mootorinumbrid saab 4-ndaga. Düno tuleb teha võimalikult
sarnase pöörlemiskiirusega käiguga nagu väntvõlli pöörlemiskiirus. Teised käigud on võimsuse korrutajad või jagajad, vastavalt siis 1-2-3 käik on
korrutajad, 5-6 käik on jagajad juba
|
|
|
|
ranz
klubiliige
Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 02.04.09 18:28
|
|
|
Oleks võinud ka 3ndaga proovida. Mina sain 3ndaga rohkem jõudu. |
Edit: müstika, et stock vilega on korra max väänet mootorist ca 439NM
Rando, mis olid õhutemperatuurid max näitajate hetkel ruumis, vaata logidest, sealt näha. |
Just sellepärast ei hakanudki ma muude käikudega tõmbama, et neljas on otse käik ja selle jõud peaks olema ka see kõige õigem.
Õhu temp oli selle kõige parema tõmbe hetkel 18,3-19,2C.
|
|
|
|
jõuvanker
klubiliige
Registreerunud 21.03.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 02.04.09 18:30
|
|
|
Vääne on stock vile ja pihustite kohta megasuur mõnel korral, kilovatid see-eest tagasihoidlikud.
Edit: siit võib järeldada ühte, et suurem vahejahuti on asja eest ka stock vilele, vaadates müstilist väänet.
|
|
|
|
Maku
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
|
|
ranz
klubiliige
Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 02.04.09 18:37
|
|
|
Vääne on stock vile ja pihustite kohta megasuur mõnel korral, kilovatid see-eest tagasihoidlikud |
Suurema kilovati numbri killib arvatavasti see 10.2 segu ära.
|
|
|
|
Taavi
klubiliige
Registreerunud 21.11.04
Kasutaja on eemal
Auto: UrS4
|
postitati 02.04.09 18:40
|
|
|
Aga mis vahet seal on, kas jõudu korrutab sild või käigukast? Silla ülekanne pole kaugeltki 1:1 ju Anyway sellise düno täpsus nagu ta on. Pole mingi taadeldud mõõteriist ju. Vähemalt minu arvates pole vahet mis
käiguga dünoda. Sama käiguga on ehk esse lihtsalt parem võrrelda.
12.301@181km/h
|
|
|
|
ranz
klubiliige
Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 02.04.09 18:42
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Offroader
Vähemalt minu arvates pole vahet mis käiguga dünoda. Sama käiguga on ehk esse lihtsalt parem võrrelda. |
Sellesmõttes õige küll jah... + veel minu puhul see, et mina tahtsin võrrelda erinevaid softe, seega tõmbasin kõikidega just selle ühesama käiguga.
|
|
|
|
Maku
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 02.04.09 18:57
|
|
|
Just sellepärast ei hakanudki ma muude käikudega tõmbama, et neljas on otse käik ja selle jõud peaks olema ka see kõige õigem.
| Lihtsalt info mõttes pasten selle ka siia:
As a matter of fact there is no such thing as straight gear in audi tranny.
|
|
|
|
Jürarrak
klubiliige ac aasta auto 2008 võitja
Registreerunud 15.04.03
Kasutaja on eemal
Auto: Some quattro GmbH Cars
|
postitati 02.04.09 19:21
|
|
|
Rando, kas max boosti alas lahja seguga detonatsiooni helisid oled täheldanud?
Parem must minevik kui lilla tulevik
|
|
|
|
ranz
klubiliige
Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 02.04.09 19:21
|
|
|
Lihtsalt info mõttes pasten selle ka siia:
As a matter of fact there is no such thing as straight gear in audi tranny. |
Azoo, kah huvitav fakt...
Ei selge on see, et praegul korral on dynomise mõte natuke teine, testida erinevaid softe.
Järgmisel korral kui uuesti seda kohta külastan siis vast juba erinevate seadistuse testimise suunitlusega ja arvatavasti ka väikeste muudatustega
(vajab realiseerimist ühe klubikaaslase antud mõte EGT alla saamiseks).
|
|
|
|
ranz
klubiliige
Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 02.04.09 19:43
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Jürarrak
Rando, kas max boosti alas lahja seguga detonatsiooni helisid oled täheldanud? |
Millegi spetsiaalsega kuulanud küll ei ole, kuid moto töös miskeid kõrvaliseid helisid ei kuulnud küll.
|
|
|
|
ranz
klubiliige
Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 02.04.09 19:52
|
|
|
Edit: müstika, et stock vilega on korra max väänet mootorist ca 439NM |
Kui nüüd aluseks võtta 25% transmisiooni kaud siis sinu arvutuskäik on tiba vale.
Mõõdetud tulemus ise on juba transmisiooni kaoga number, ehk siis 75% kogu numbrist. Sellisena peaks arvutus käik olema hoopis mõõdetud number * 100 /
75 = kogunuber. Nüüd sellest kogunubrist 75% on see mis rattast mõõdeti.
Selle järgi tuleb NM number lausa 468.
|
|
|
|
jõuvanker
klubiliige
Registreerunud 21.03.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 03.04.09 06:49
|
|
|
Edit: müstika, et stock vilega on korra max väänet mootorist ca 439NM |
Kui nüüd aluseks võtta 25% transmisiooni kaud siis sinu arvutuskäik on tiba vale.
Mõõdetud tulemus ise on juba transmisiooni kaoga number, ehk siis 75% kogu numbrist. Sellisena peaks arvutus käik olema hoopis mõõdetud number * 100 /
75 = kogunuber. Nüüd sellest kogunubrist 75% on see mis rattast mõõdeti.
Selle järgi tuleb NM number lausa 468. |
Kui rattast mõõdetud 351NM, siis palju on vääne vändalt? Rattast mõõdetu on puhas jõud, sinna tuleb liita transmissioonikadu e. ca 25% ja olemas vääne
vändalt.
|
|
|
|
Lauri_T
huviline
Registreerunud 12.05.06
Kasutaja on eemal
Auto: A6 1,8T
|
postitati 03.04.09 07:01
|
|
|
Jah aga kuidas seda õieti arvutada. Kas liidad lihtsalt olemasolevale numbrile 25% (saad väiksema summa, kuna võtad 25% olemasolevast numbrist) või
võtad aluseks lihtsa valemi, kus mõõdetud tulemus võrdub 75% (100% miinus transimsiooni kadu 25%) ja 100% võrdub täis tulemus. Ehk 100%=X ja
75%=351,3.... 351,3*100/75= 468,4. Lõppude lõpuks on aga see 25% kadu puhtalt oletuslik ja tõde on väga keeruline mõõta.
|
|
|
ranz
klubiliige
Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 03.04.09 07:05
|
|
|
Kui rattast mõõdetud 351NM, siis palju on vääne vändalt? Rattast mõõdetu on puhas jõud, sinna tuleb liita transmissioonikadu e. ca 25% ja olemas vääne
vändalt. |
Nu ongi ju nii... aga mitte sa ei liida mõõdetud jõust 25% vaid kogu jõust 25%.
Näitlikult siis, mootori pingis saavutab mootor 100Hp, pannes mootorit aiste vahele kaob transmisiooni neliveol 25%, ehk siis alles jääb 75Hp
rattalt.
Sinu arvutuse järgi kaob rattase aga hoopis 25% juba mõõdetud jõust.
|
|
|
|
Maku
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 03.04.09 07:09
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Lauri_T
Lõppude lõpuks on aga see 25% kadu puhtalt oletuslik ja tõde on väga keeruline mõõta. | Nõus, laialt levinud arvamuse kohaselt on see
20-25%. Samas on arvamusi, et mida suurem HP, seda suurem on ka protsentuaalne kadu. Lõppude lõpuks on ju oluline, kui kiire masin reaalselt on.
Selleks on katsed 100-200km/h jne. Kes viimast Topgear'i vaatas, see nägi, et power isnt everything. Eks Rando masina suur eelis ongi selle mass.
Lihtsalt infoks, et Mareki ümarkuubik oli sirgel nii kiire, et sisikond tahtis tagumisele istmele vajuda. Aga mulle see meeldis.
|
|
|
|
Maku
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 03.04.09 07:12
|
|
|
Nu ongi ju nii... aga mitte sa ei liida mõõdetud jõust 25% vaid kogu jõust 25%.
| Mina tegin ka nii. Loogika ju ütleb, et kui mootori aiste vahel on 100%, siis 1/4 sellest kaob transmissiooni. Selleks tulebki
olemas olev summa võrdsustada 3/4-uga ja juurde liita 1/4.
|
|
|
|
Lauri_T
huviline
Registreerunud 12.05.06
Kasutaja on eemal
Auto: A6 1,8T
|
postitati 03.04.09 07:23
|
|
|
Täpselt nii ongi... need düno numbrid võib salvestada rahulikult arvutisse või printida välja ja ripudada seinale. Loevad aga ikka tulemused. Ma olen
aga surm kindel, et Rando on suutnud sellest suht originaaltehnikast välja pigistada praktiliselt viimase ja selle aastasel dragil näeme temapoolse
rekordi purustamist. Minu jaoks hetkel on need väände numbrid suht ulmelised, kuna kasutatakse originaal vilet, pihusteid ja sisselaske kollektorit,
rääkimata alumisest osast (kepsud, kolvid jne) Nagu Rando ise kunagi ütles peale sisselaske kollektori installi: Hea on see, et midagi hullemaks ei
läinud
Aga edu igatahes arendustel ja kaugel need suuremad viled ja progetav ajugi enam on
|
|
|
Lehekülgi: 1 .. 16 17 18 19 20 .. 24 |