Lehekülgi: 1 .. 16 17 18 19 20 .. 41 |
hamlet
huviline
Registreerunud 29.03.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 19.12.12 19:28
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: audi_a4_v6
Tsitaat: | Algselt postitas: hamlet
Mina ostsin siit foorumist 16" uued Vallaid.Paras seiklus oli alla panekul sest selgus et üks uus rehv oli küljepealt katki-õnneks sai ilusti
parandatud.Eks nad on nagu on-põhjad prottimiseks erinevad jne.Kummisegu esialgu väga hea.Sai juba külmaga Tartus käidud...hirm oli vaikselt koguaeg
sees et võib midagi juhtuda aga läks õnneks ja juhitavuselt olid küllaltki kindlad.Tavahinnaga ei ostaks neid mingil juhul ja nagu eespool mainitud
siis ega minagi kauem sõida nendega kui 2 talve. |
Et siis uurisid siin kvaliteetrehve ja siis lõpuks ostsid seesugused? Miks? |
Kuna mul läbisõit on väga väike:korra kuus käin Tartus ja igal laupäeval teiselpool linna-otsas siis jäi nii.Suverehvidega ju ei tohi sõita...
Ja saan nüüd rahulikult järgmiseks või ülejärgmiseks aastaks korralikemate rehvide jaoks kõrvale panna mõne euro.
|
|
|
jürks
huviline
Registreerunud 09.09.12
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4 Avant Quatro/Audi 80 quattro
|
postitati 20.12.12 06:31
|
|
|
Ise ostsin ka uued vallaid alla H2 mustriga ja naastu valmidusega. Naastud said lastud ka sisse panna ja ütleks, et pidamise ja juhitavuse poolest
teeb nii mõnelegi rehvile ära. Ja kui arvestada veel hinda. Korralik nn. firma rehv ca 80-120euri tk. vallai sain kätte 120 euri jooks 2012 a rehvid.
|
|
|
real-illusion
huviline
Registreerunud 27.09.11
Kasutaja on eemal
Auto: A6 3.0 TDI 165 kw Q
|
postitati 20.12.12 07:35
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: KuldarA
Tehnikamaailma test, mis on väga põhjamaine jäi esimest kohta Conti ja kellegi teisega jagama. Autolehes oli esiviisikus, aga nagu mainisid, siis
vahed olid õhkõrnad, aga hinnavahe näiteks 225/50 R17 mõõdul oli teistega ca 20-30€ tk pealt. |
1. Continental ContiIceContact 107 punkti
2. Goodyear Ultragrip Ice Arctic 106
3. Dunlop Ice Touch 102
4. Nokian Hakkapeliitta 7 100
5. Gislaved Nord Frost 5 99
6. Hankook Winter iPike RS2 86
7. Nordman 4 84
8. Agi Sarek 2 79
9. BF Goodrich g-Force Stud 77
Lamellrehvide järjestus:
1. Continental ContiVikingContact 5 108 punkti
2. Michelin X-Ice XI3 103
3. Nokian Hakkapeliitta R 99
4. Bridgestone Blizzak WS70 88
5. Toyo Observe GSi-5 80
Sry, et nii kaua aega läks. Unustasin selle teema sootuks ja ega enam sellel postitusel vahet vist pole. Kõigil nagunii ostetud ja alla pandud.
Life is tough.
It`s tougher if you`re stupid.
|
|
|
|
C6
huviline
Registreerunud 29.01.05
Kasutaja on eemal
Auto: A6 3.2 ja A4 Avant Quattro 1.8T
|
postitati 20.12.12 09:19
|
|
|
Michelin X-Ice Xi2 lamellid kolmandat talve autol all. Need on siis X-Ice Xi3 eelmine mudel. Mulje on väga hea, hetkel 40 000 km sõidetud nendega ja
pidamine endiselt nagu uute rehvidega. Ülivaiksed isegi suverehvidega võrreldes.
Varem sõitsin ainult naelrehvidega, sest elan Kambja lähedal küngaste vahel, kus kevade poole on kiilasjääga kaetud kruusateed ja järsud tõusud ja
arvasin, et ei saa lamellrehvidega hakkama.
Aga see Michelin on nii positiivselt üllatanud, et enam naelte peale tagasi ei lähe. Lärmi pärast just. Ei ole ka märganud, et igapäevane sõiduaeg
Tartusse oleks nendega pikem kui varem naelrehvidega.
|
|
|
Jann
huviline
Registreerunud 07.08.05
Kasutaja on eemal
Auto: C7 Allroad BIT, ABARTH, BR 175.
|
postitati 20.12.12 09:35
|
|
|
Mul A4 all tutikad (Nokia) Nordman4 -d ja väga rahul nendega. Pidamine on hea ja müra ka täitsa talutav. Segu on ka -18 juures veel pehme. Korra on
need mind juba laksust päästnud, kui üks Kalmetu kooli õpetaja mulle lihtsalt maanteel ette keeras. Maandusin põllul pehme lume sees, autol polnud
mitte mingeid kahjustusi. Vedas.
OOOO, VW, Seat, Skoda DIAGNOSTIKA, OSTUABI (võimalik üle Eesti), kodeerimine, (de)aktiveerimine, aut. kastide adaptsioonid, DPF, õhkvedrustuse mured
jne. (Litsentsiga orig. Ross-Tech PRO V2 seade + uusim tarkvara VCDS 24.7.1 + pikk kogemus). 2g, HN+, MHI2, MHI2Q uuendused, NAVI 2025, VIM, SpeedCam,
Carplay, Android Auto aktiv. jne. Läbitud kilomeetreid ei muuda. U2U või 55547002.
|
|
|
|
real-illusion
huviline
Registreerunud 27.09.11
Kasutaja on eemal
Auto: A6 3.0 TDI 165 kw Q
|
postitati 20.12.12 09:44
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Jann
Mul A4 all tutikad (Nokia) Nordman4 -d ja väga rahul nendega. Pidamine on hea ja müra ka täitsa talutav. Segu on ka -18 juures veel pehme. Korra on
need mind juba laksust päästnud, kui üks Kalmetu kooli õpetaja mulle lihtsalt maanteel ette keeras. Maandusin põllul pehme lume sees, autol polnud
mitte mingeid kahjustusi. Vedas. |
Anna maanteeametile teada kus siuke põllu koht on, et nad saaksid ka sinna ühe toreda eurokraavi tellida. Endal ka kogemus põllu peale kunagi ja aint
üks rehv tühi. Muidu kõik ok... Eurokraavi kogemus 3.5 ringi üle katuse...
Life is tough.
It`s tougher if you`re stupid.
|
|
|
|
hamlet
huviline
Registreerunud 29.03.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 20.12.12 09:45
|
|
|
Isegi nagu tänu Vallaidele täiesti mõeldav et lamellide usku uuesti saanud. Viimati sai lamellidega mingi 10aastat tagasi sõidetud-edasi juba pidevalt
talvel naeltega.Nüüd aga tundub et lamellidega saab tänapäeval hakkama küllaltki edukalt.Eks sõiduvilunus on ka aja jooksul paranenud...oskus hinnata
olukordi reaalsemalt.
|
|
|
Jann
huviline
Registreerunud 07.08.05
Kasutaja on eemal
Auto: C7 Allroad BIT, ABARTH, BR 175.
|
postitati 20.12.12 10:01
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: real-illusion
Tsitaat: | Algselt postitas: Jann
mitte mingeid kahjustusi. Vedas. |
Anna maanteeametile teada kus siuke põllu koht on, et nad saaksid ka sinna ühe toreda eurokraavi tellida. Endal ka kogemus põllu peale kunagi ja aint
üks rehv tühi. Muidu kõik ok... Eurokraavi kogemus 3.5 ringi üle katuse... |
See koht on Kalmetu asulas, kiriku vastas peaaegu. Jäljed veel praegugi alles.
Eurokraav on sealgi olemas, kuid tänu paksule lumele oli see olematu .
OOOO, VW, Seat, Skoda DIAGNOSTIKA, OSTUABI (võimalik üle Eesti), kodeerimine, (de)aktiveerimine, aut. kastide adaptsioonid, DPF, õhkvedrustuse mured
jne. (Litsentsiga orig. Ross-Tech PRO V2 seade + uusim tarkvara VCDS 24.7.1 + pikk kogemus). 2g, HN+, MHI2, MHI2Q uuendused, NAVI 2025, VIM, SpeedCam,
Carplay, Android Auto aktiv. jne. Läbitud kilomeetreid ei muuda. U2U või 55547002.
|
|
|
|
jan-kos
huviline
Registreerunud 23.04.03
Kasutaja on eemal
Auto: A100TDIC4 oilexpress ja pargimaastur
|
postitati 20.12.12 17:58
|
|
|
Ütlen ausalt välja et Vallai talverehve- lamelle olen kasutanud alates sellest kui see tehas käima pandi.
Siis sain sealt soodsalt rehvid kuna klassivend töötas seal
Praeguseni olen kasutanud H2 mustriga rehve, hind on taskukohane, lärmavad küll rohkem, aga lumes ja lödis on vaiksemad ja pidamise üle kurta ei saa.
Töö juures meestele olen ka soovitanud, kes rahakotti tühjaks teha ei taha ja keegi pole siiani nurisenud.
Nii et täitsa maitse asi ja õnneks pole mulle sattunud ükski rehv mis on kandiliseks läinud või võtnud S kuju
Praegu all uus jooks, eelmised sõitsid 4 talve, mustrit küll oli veel, aga seda head pehmet lamelli enam ei olnud.
|
|
|
Maku
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 26.12.12 18:50
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Vihane-Tihane
Siinkohal mina vaidleks pisut vastu libedasõidu koolitusel öelduga. Jah....ühest otsast on õigus, et paremad rehvid taga võttes lumisel teel kurvi,
samas tehes seda läbilibisemise piiril, ei viska külge ette. Aga siinkohal küsin, et milleks on autol rool kui pära hakkab külge kiskuma? Turvalisem
on see parem rehv taga just algajatele, kes ei pruugi autot külglibisemisest välja tuua (tean oma naise pealt, kui ta alles load kätte sai). Samas
näiteks jää/lumerajal teeb kindlasti kiiremaid ringiaegu esivedusega just paremad rehvid eespool. Eks too kahe otsaga asi ole. Ise kasutan alati
paremaid eespool.... ja neid tagurehve ei ole mõtet säästa üle kolme hooaja. Rehvi segu läheb kalgiks ja kuigi mustrit võib olla piisavalt, ei tööta
need rehvid enam nii hästi, kui värsked. | Tihasega nõus.
torque addict / in the real world four wheel drive means safety and traction
|
|
|
|
100
Aeg maha
Registreerunud 12.04.10
Kasutaja on eemal
Auto: 100
|
postitati 26.12.12 20:09
|
|
|
Jätaks jäärajal kiirete ringiaegade tegemise jms. kõrvale ja soovitaks tavaliiklusesse esiveolistele ikka taha paremaid rehve. Kui normaalse kiiruse pealt kurvis OOTAMATULT (jääraja peal sa juba eelnevalt
arvestaksid sellega) tagumise otsa libisema võtab, siis ei jõua ka hea rallisõitja enam mitte midagi teha. Ma arvan, et tavaliselt esiveolisega
tagumise otsa ootamatu libisemine põhjuseks on selline viga, et sõidetakse kurvis kas gaas päris maas või siis kurvis olles veidi vähendatakse gaasi.
Olen ka ise kunagi selle vea teinud, õnneks mingi ime kombel suhteliselt kitsa tee peal tegin kurvist välja tulles 60-70 km/h juures 900° ja jäin tee
peale. Hoogu maha võtma peab alati enne kurvi sirge lõigu peal, kurvis olles hoida ratastel koguaeg kerge vedu peal.
|
|
|
audimees80
huviline
Registreerunud 14.06.08
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4 1.9-81kw diisel avant 4WD
|
postitati 28.12.12 06:59
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: 100
Jätaks jäärajal kiirete ringiaegade tegemise jms. kõrvale ja soovitaks tavaliiklusesse esiveolistele ikka taha paremaid rehve. Kui normaalse kiiruse pealt kurvis OOTAMATULT (jääraja peal sa juba eelnevalt
arvestaksid sellega) tagumise otsa libisema võtab, siis ei jõua ka hea rallisõitja enam mitte midagi teha. Ma arvan, et tavaliselt esiveolisega
tagumise otsa ootamatu libisemine põhjuseks on selline viga, et sõidetakse kurvis kas gaas päris maas või siis kurvis olles veidi vähendatakse gaasi.
Olen ka ise kunagi selle vea teinud, õnneks mingi ime kombel suhteliselt kitsa tee peal tegin kurvist välja tulles 60-70 km/h juures 900° ja jäin tee
peale. Hoogu maha võtma peab alati enne kurvi sirge lõigu peal, kurvis olles hoida ratastel koguaeg kerge vedu peal. |
Ei ole sinu jutuga nõus. Esiveolistele autodele ette kindlasti paremad rehvid. Mõtle, kui sul paremate rehvidega tagaots ää läheb, mis siis sind
teepeal hoiab. Vastus: mitte kui midagi.
Eile oli juhus endal selline. Viskas 90" kurvis kiirusel u 60km/h ( sadas tihetat lund ning tee võõras ning oli õhtul 8 paiku kui pime ) tagaotsa
ette. Väheke lappamist ja jäin teepeale. Kasutasin Vallai naaste eesotsas. Ja taga olid praktiliselt naeltest tühjad gislaved, mustert vaid 4mm. Ees
seevastu mustert 7-8mm ja 90% naeltest alles. Autoks A4 avant 1.9 diisel, manuaal.
|
|
|
audi_a4_v6
huviline
Registreerunud 17.08.10
Kasutaja on eemal
Auto: Audi Q7 3.0TDI -14
|
postitati 28.12.12 07:04
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: audimees80
Ei ole sinu jutuga nõus. Esiveolistele autodele ette kindlasti paremad rehvid. Mõtle, kui sul paremate rehvidega tagaots ää läheb, mis siis sind
Eile oli juhus endal selline. Viskas 90" kurvis kiirusel u 60km/h ( sadas tihetat lund ning tee võõras ning oli õhtul 8 paiku kui pime ) tagaotsa
ette. Väheke lappamist ja jäin teepeale. Kasutasin Vallai naaste eesotsas. Ja taga olid praktiliselt naeltest tühjad gislaved, mustert vaid 4mm. Ees
seevastu mustert 7-8mm ja 90% naeltest alles. Autoks A4 avant 1.9 diisel, manuaal. |
Loll "laps", et selliste rehvide kombinatsiooniga sõidad, politsei vist peaks oma tööd tõhusamalt tegema!
Ise just kirjutab, et viskas tagaotsa ette ja ikka paneb paremad rehvid ette Mis sa arvad, kas parem on minna puusse külg ees või nina ees?
BTW eesti keeles on sõna mustrit, mitte mustert.
|
|
|
reff20
bännitud topeltkonto
Registreerunud 21.10.12
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 90 2.0 85KW
|
postitati 28.12.12 07:36
|
|
|
Kas siit keegi kasutab ka Continental VinterKing 2-sid? Sooviks teada, kuidas pidavus on? Endal 6-8mm mustrit ja pidavus on kehva.
|
|
|
audi_a4_v6
huviline
Registreerunud 17.08.10
Kasutaja on eemal
Auto: Audi Q7 3.0TDI -14
|
postitati 28.12.12 07:54
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: reff20
Kas siit keegi kasutab ka Continental VinterKing 2-sid? Sooviks teada, kuidas pidavus on? Endal 6-8mm mustrit ja pidavus on kehva.
|
Ega WinterViking 2 ei mõtle äkki?
|
|
|
KuldarA
huviline
Registreerunud 26.11.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 28.12.12 07:59
|
|
|
|
Kunagi ammu olid kahel autol need all. Tookord, siis täiesti uued ja samal aastal kui nad TM testi võitsid. Siis oli pidamine väga hea ja kurta ei
saanud. Sõitsin 3-4 talve nendega.
Arvan, et Sinu rehvide probleem seisneb selles, et rehvid on juba vanad ning kummisegu pole enam see, mis uuest peast.
|
|
|
lynx
klubiliige
Registreerunud 15.10.02
Kasutaja on eemal
Auto: Audi
|
postitati 28.12.12 08:05
|
|
|
|
Kui rehvisegu on ajajooksul oma elastsuse kaotanud ei aita ka korralik protektori jääk.
Uuena on/oli tegu väga hea rehviga.
Rule: Do your homework or suffer the consequences !
|
|
|
|
AronL
huviline
Registreerunud 07.09.08
Kasutaja on eemal
Auto: M140i xDrive
|
postitati 28.12.12 08:36
|
|
|
peale. Hoogu maha võtma peab alati enne kurvi sirge lõigu peal, kurvis olles hoida ratastel koguaeg kerge vedu peal. |
Esiveolisel autol peaksid kindlasti olema ees paremad rehvid, kui taga. Ülejuhitavus kordades paremini juhvitav kui alajuhitavus. Kui auto kurvis otse
läheb, ei tee füüsika vastu enam midagi.
|
|
|
QUATTRO
klubiliige
Registreerunud 26.09.02
Kasutaja on eemal
Auto: 5,2 Cherokee 4x4
|
postitati 28.12.12 11:43
|
|
|
|
Mina kasutasin pikalt seda malli. Kui sul on 8mm peal siis on tegu ju tutikate rehvidega
Vähemalt mina sain 205/65R15 tutikalt rehvilt sellise mustrisügavuse.
Minul läks pidamine käest nende puhul peale kolmandat talve. Rehv ise oli selleks hetkeks nõks üle 4 aasta vana. Mustrijääk oli siis veel pea 6 mm ja
naeltest alles ca 70%.
Vaata millal sul need rehvid toodetud on, siis arutame edasi.
|
|
|
ragnara
huviline
Registreerunud 23.03.12
Kasutaja on eemal
Auto: A4 b9 2.0TDI Quattro
|
postitati 28.12.12 11:50
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: AronL
Esiveolisel autol peaksid kindlasti olema ees paremad rehvid, kui taga. Ülejuhitavus kordades paremini juhvitav kui alajuhitavus. Kui auto kurvis otse
läheb, ei tee füüsika vastu enam midagi. |
Kõik rehvid peaksid ühesugused olema. Krt nüüd ei suudeta talveks 4 rehvi osta. Mõniaeg tagasi üks golf omanik läks 2 autot minust eespool külgees
kraavi ja seda sirgel teel. Ma kardan, et too omanik hoidis ka rehvi pealt raha kokku ja oleks puukastis lõpetanud, sest täpselt enne kui ta
vastasuunda kraavi läks külgees, sõitis auto mööda. Väga napp olukord.
|
|
|
AronL
huviline
Registreerunud 07.09.08
Kasutaja on eemal
Auto: M140i xDrive
|
postitati 28.12.12 12:26
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: ragnara
Tsitaat: | Algselt postitas: AronL
läheb, ei tee füüsika vastu enam midagi. |
Kõik rehvid peaksid ühesugused olema. Krt nüüd ei suudeta talveks 4 rehvi osta. Mõniaeg tagasi üks golf omanik läks 2 autot minust eespool külgees
kraavi ja seda sirgel teel. Ma kardan, et too omanik hoidis ka rehvi pealt raha kokku ja oleks puukastis lõpetanud, sest täpselt enne kui ta
vastasuunda kraavi läks külgees, sõitis auto mööda. Väga napp olukord. |
Seda muidugi Rääkisingi sellest, et kui kaks rehvi paremad kui teised kaks,
mis ühesillaveolisel autol on tavaline nähtus.
|
|
|
ragnara
huviline
Registreerunud 23.03.12
Kasutaja on eemal
Auto: A4 b9 2.0TDI Quattro
|
postitati 28.12.12 12:31
|
|
|
See polnud konkreetselt sulle mõeldud vaid lihtsalt minu arvamus asjast.
|
|
|
100
Aeg maha
Registreerunud 12.04.10
Kasutaja on eemal
Auto: 100
|
postitati 28.12.12 21:51
|
|
|
|
Kusagil siin teemas juba ka mainisin, mul need rehvid 6-ndat talve all. Tagumised näevad välja nagu uued, kõik naelad sees ja mustri sügavus nagu
uuena. Esimestel pooled naelad väljas, aga mustrit ikka on suhteliselt normaalselt. Pidamine tõesti väga kiita pole enam.
|
|
|
audimees80
huviline
Registreerunud 14.06.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 29.12.12 07:07
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: audi_a4_v6
Tsitaat: | Algselt postitas: audimees80
seevastu mustert 7-8mm ja 90% naeltest alles. Autoks A4 avant 1.9 diisel, manuaal. |
Loll "laps", et selliste rehvide kombinatsiooniga sõidad, politsei vist peaks oma tööd tõhusamalt tegema!
Ise just kirjutab, et viskas tagaotsa ette ja ikka paneb paremad rehvid ette Mis sa arvad, kas parem on minna puusse külg ees või nina ees?
BTW eesti keeles on sõna mustrit, mitte mustert. |
Mida siin politseil nokkida. Meie vabariigis on lubatud sõita 2+2, st. ühel sillal või rattapaaril peab olema ühe mustriga rehvid. Kui ees naelad,
siis ka taga naelad. Vahet pole kas rehvis 2 naela või rohkem. Politsei jaoks on see naastrehv. Oli suvel juhus kus rehve kontrolliti ja ühel rehvil
oli jäänud 2 naela sisse ja pollari jaoks oli see naastrehv. Taheti selle eest trahvi teha, aga mina vastu. Nokkisin need 2 naela kruvikaga välja ja
kõik ok. Lubati edasi sõita.
|
|
|
audimees80
huviline
Registreerunud 14.06.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 29.12.12 07:12
|
|
|
|
Kusagil siin teemas juba ka mainisin, mul need rehvid 6-ndat talve all. Tagumised näevad välja nagu uued, kõik naelad sees ja mustri sügavus nagu
uuena. Esimestel pooled naelad väljas, aga mustrit ikka on suhteliselt normaalselt. Pidamine tõesti väga kiita pole enam. |
Kuues talv. No selge miks rehv ei pea. Plastmassistunud st. rehvisegu jäik.
|
|
|
Lehekülgi: 1 .. 16 17 18 19 20 .. 41 |