Lehekülgi: 1 .. 14 15 16 17 18 .. 41 |
Vihane-Tihane
huviline
Registreerunud 02.05.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 200 TQ 20v avant ja 120 Prado
|
postitati 27.10.12 11:05
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: R-I-X
Tsitaat: | Algselt postitas: audimees80
Tsitaat: | Algselt postitas: 100
Tsitaat: | Algselt postitas: FugitiveSamas, kui võrrelda näiteks Conti WV2 naastudega siis esimene emotsioon HKPL4 alla pannes
oli: "Kas ma olen trollibussi roolis?" - undavad ikka jubedalt. Vaiksemat rehvi kui WV2 pole veel proovinud, kuid HKPL4 pidamine on parem.
|
Tõesti vaiksed on, isegi maanteesõidul on kuulda vaid naelte krõbinat, mitte undamist vms, nagu paljude teiste rehvidega. Samas jah pidamist silmas
pidades, kummisegu võiks veidi pehmem olla, olen erinevate rehvide lamelle katsunud ja enamikel ikka pehmemad.
Lähen vastu juba kuuendale talvele nende rehvidega. Jah, kuues talv samade rehvidega, sest läbisõitu on mul suhteliselt vähe olnud. Esimestel on
pooled naastud väljas, tagumised seevastu näevad välja peaaegu nagu uued, kulumist ei märka, kõik naastud alles. Ei teagi kuidas nüüd sel aastal õigem
toimida oleks, kas vahetada ringi ja kulutada praeguseid tagumisi ka või siis lasta samamoodi edasi ja lõpuks kui tundub, et liiga kulunud on juba
ees, siis ette uued? |
Soovitan sul soojalt tagumised rehvid ette panna, sesteeldan et kasutad esiveolist masinat. Mina panen oma masinale alati ette parema mustriga
rehvid.
Samas juba kuues aasta ühtede rehvidega.
Vaata kindlasti kriitilise pilguga need rehvid üle kui sa need alla hakkad kruvima, et neil pragusid sees ei oleks muidu võib üllatusi ette tulla. |
No selles suhtes väga nõustuda ei saa, läbisin just hiljuti lõppastme koolituse (libedasõidu) ja seal öeldi, et kindlasti, ei tohiks panna ette
paremas seisukorras rehve, sest seda halvemat pidamist kompenseerib suurem raskusjõud mis mõjub esi ratastele, taha kindlasti paremad rehvid, kui ei
taha et kurvis auto p*rse mööda kihutaks.. (kui just mootor taga ei ole või ei vea pagassis midagi rasket kaasas koguaeg). |
Siinkohal mina vaidleks pisut vastu libedasõidu koolitusel öelduga. Jah....ühest otsast on õigus, et paremad rehvid taga võttes lumisel teel kurvi,
samas tehes seda läbilibisemise piiril, ei viska külge ette. Aga siinkohal küsin, et milleks on autol rool kui pära hakkab külge kiskuma? Turvalisem
on see parem rehv taga just algajatele, kes ei pruugi autot külglibisemisest välja tuua (tean oma naise pealt, kui ta alles load kätte sai). Samas
näiteks jää/lumerajal teeb kindlasti kiiremaid ringiaegu esivedusega just paremad rehvid eespool. Eks too kahe otsaga asi ole. Ise kasutan alati
paremaid eespool.... ja neid tagurehve ei ole mõtet säästa üle kolme hooaja. Rehvi segu läheb kalgiks ja kuigi mustrit võib olla piisavalt, ei tööta
need rehvid enam nii hästi, kui värsked.
BLOW-JOB is better then NO JOB
|
|
|
|
miilits22
huviline
Registreerunud 17.12.10
Kasutaja on eemal
Auto: g4,b5.5,e91xd,b7/4motion,e61, c6allroad, b8 bitdi 4mo, c6q, A8d3q 261kw
|
postitati 27.10.12 13:05
|
|
|
Ostsin teisele autole noranza 2 evo naastud ja käisin assaku teedel proovimas, mulje hea ja keskmisest vaiksemad. Kõige parem kiidusõna läheb conti
ice contact naastule, kus kõik rehviga seoses küsimused on oma vastused väga hästi andnud rehvi käitumise näol.
|
|
|
lynx
klubiliige
Registreerunud 15.10.02
Kasutaja on eemal
Auto: Audi
|
postitati 29.10.12 16:52
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: veekaheksa
Lynx - äkki paned naastrehvide numbrid kah siia üles. Siis oleks nagu põhjalik pilt.
veekaheksa |
Naastrehve ei pea EL märgistama, seega sellekohane info kahjuks puudub.
Rule: Do your homework or suffer the consequences !
|
|
|
|
hamlet
huviline
Registreerunud 29.03.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 31.10.12 15:53
|
|
|
Kas keegi sõidab Dunlop Ice Touch uute rehvidega...tahaks muljeid kuulda.
|
|
|
audi_a4_v6
huviline
Registreerunud 17.08.10
Kasutaja on eemal
Auto: Audi Q7 3.0TDI -14
|
postitati 31.10.12 16:18
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: hamlet
Kas keegi sõidab Dunlop Ice Touch uute rehvidega...tahaks muljeid kuulda. |
Kas neid kuskil testis ei ole? Mis muljeid sa kasutajatelt ootad, et tundub sõrme all pehme või on neil otsene võrdlus täpselt samades tingimustes?
Sorry, aga suht pointless küsimus minu arust või mis vastust sa ootad? Siin on tavakasutajate arvamusi sama rehvi margi kohta seinast seina, ainuke
usaldusväärne koht ongi testid, kust mingit infot saada.
|
|
|
medical
klubiliige
Registreerunud 01.05.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 31.10.12 16:32
|
|
|
Oktoobri TM-s on talverehvide võrdlus ning Dunlopi naast oli testis osaline.
|
|
|
lynx
klubiliige
Registreerunud 15.10.02
Kasutaja on eemal
Auto: Audi
|
postitati 31.10.12 17:18
|
|
|
Rehvitesti tuleks võtta kui infomaterjali, mitte puhast kulda.
TM kirjutas juba ise, et kui muuta erinevate testide osakaalu on tulemused kohtades teised.
Seega, vaadake millised omadused just teiejaoks olulised on ja valige sobilikum rehv.
Lisaks tasuks tähelepanu pöörata, et testitakse uusi rehve.
Täpselt samad rehvid peale esimest, või teist hooaega võivad ja arvatavasti ongi hoopis teise pidamisega . . .
TM esikolmiku rehvide vahet igapäevases sõidus vaevalt tunneb, nii et lõpetage see rehvide näppimas käimine ja ostke rehvid sealt kus parem ja
mugavam teenindus on.
Ostes 3-4 hooaega näinud rehvid pole imo. enam erilist vahet, mida osta - vaadake või 2010a. TM
Rule: Do your homework or suffer the consequences !
|
|
|
|
Marx0
klubiliige
Registreerunud 25.10.07
Kasutaja on eemal
Auto: S4 B6
|
postitati 31.10.12 19:18
|
|
|
Lisaks ühe asja veel siia teemasse. Kui osta rehvi mille sama mudelit on toodetud juba mitu aastat siis tasuks uurida ka valmistamismaad. Toon näiteks
minu Michelin x-ice xin2 mis läks mul kolmandat hooaega nüüd alla toodeti varem Hispaanias ja 3a. tagasi oli TM rehvitestis esikohal nüüdseks
toodetakse seda Venemaal ja Autolehe rehvitestis sai 7. koha. Need märgised ja kirjad ei ole rehvidel ilmaasjata.
|
|
|
audi_a4_v6
huviline
Registreerunud 17.08.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 31.10.12 19:23
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Marx0
Lisaks ühe asja veel siia teemasse. Kui osta rehvi mille sama mudelit on toodetud juba mitu aastat siis tasuks uurida ka valmistamismaad. Toon näiteks
minu Michelin x-ice xin2 mis läks mul kolmandat hooaega nüüd alla toodeti varem Hispaanias ja 3a. tagasi oli TM rehvitestis esikohal nüüdseks
toodetakse seda Venemaal ja Autolehe rehvitestis sai 7. koha. Need märgised ja kirjad ei ole rehvidel ilmaasjata. |
Et siis konkurendid ei ole ka uute mudelitega välja tulnud või mis sa mõtled selle võrdluse all? Võrdle parem tulemusi, kuigi ka neid tegelt ei saa
võrrelda, sest pole samad tingimused, mis 3a tagasi.
|
|
|
Marx0
klubiliige
Registreerunud 25.10.07
Kasutaja on eemal
Auto: S4 B6
|
postitati 31.10.12 19:42
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: audi_a4_v6
Tsitaat: | Algselt postitas: Marx0
toodetakse seda Venemaal ja Autolehe rehvitestis sai 7. koha. Need märgised ja kirjad ei ole rehvidel ilmaasjata. |
Et siis konkurendid ei ole ka uute mudelitega välja tulnud või mis sa mõtled selle võrdluse all? Võrdle parem tulemusi, kuigi ka neid tegelt ei saa
võrrelda, sest pole samad tingimused, mis 3a tagasi. |
Tulemusi ei saa võrrelda kuna tingimused ning autod on erinevad. Kuid siiski on Michelin läbi aastate olnud vähemalt esiviisikus erinevates
rehvitestides. Ise ostes olin kahevahel, tahtsin võtta EVO2 kuid viimasel hetkel tehti hea pakkumine ja mõtlesin ümber ning olen rahul, ja kui rääkida
samast mudelist siis tuttavad kes hiljuti ostnud need ei ole ka enam nii vaimustuses.
|
|
|
Kuits
klubiliige
Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal
Auto: 2x B5Q, B3, 2xC4 TDI, GMT 199
|
postitati 31.10.12 19:52
|
|
|
Lühikokkuvöte AL-st nr.42 (526)
Tsitaat: |
Enamikul rehviostjaist on tingimata vaja testivöitjaid, kuid kui hinnakiri silme ees, siis hakkab soov nii mönelgi muutuma.
Pideva libetörjega teedel vöib toime tulla ka lamellidega, kuid jäisel-lumisel körvalteel oleks kindlam valik naast.
Et rahakulu minimeerida, otsustatakse riskantselt:nn.Kesk-Euroopa lammellid on pöhjamaisest odavamad, kuid meie talves kehva pidamisega.
Pigem vöiks osta kehva naast-kui kehva lamellrehvi, taastatuid ei soovitata üldsegi.
Hädapärast saab hakkama, kuid pidamist samavähe, kui Hiina odavrehvil, lisades juurde veel karkassiprobleemid.
Parem ikka, kui prügimäelt leitud kaup!
Protilamell olevat kuum kaup nt.Lätis.
|
Vorsprung durch Drehmoment !
|
|
|
|
KsenoonE
Postitusõiguseta huviline
Registreerunud 05.01.10
Kasutaja on eemal
Auto: Porsche Panamera Turbo/GLE
|
postitati 06.11.12 21:25
|
|
|
Keegi ka foorumist tegeleb rehvide müügiga?
Oleks huvi uute 255 55 18 naastrehvide vastu - Hakkapeliita 7 või Michelin.
|
|
|
lauriL90
huviline
Registreerunud 15.10.12
Kasutaja on eemal
Auto: 2005 A4q 3.0tdi
|
postitati 15.11.12 17:15
|
|
|
Kuna talveks uuele autole velgi ja rehve vaja, küsin igaks juhuks siit üle, kas need sobivad.
Autoka on A4 avant 2005 3.0tdi Q
Velg 16" 5x112 offset 35. On olnud VW passati all
Rehv 205/55/R16
Eelmine omanik on autole alla vägistanud R17 225/55 rehvid ja käib mõnuga kurvis kuhugi vastu, vaja kähku ära vahetada.
|
|
|
Tamar
huviline
Registreerunud 16.12.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 15.11.12 18:27
|
|
|
Ostsin omale 16", sest Hakka5-d, mis suvi otsa garages seisid läksid lihtsalt mustrilt munasse, siit ka loo moraal "Rehve ei tohi virnas hoida"!
Praegu ei oska veel väga muljetada, kuna ei ole reaalselt jäiseid olusid saanud, kuid ootused on suured. Valisin Dunlopi ja Hakka7 vahel. Hakka7 tüki
hind tuli 40EUR kallim kui Dunlopil siis sai nende kasuks otsustatud. Nii palju oskan öelda et naast seal sees on esmapilgul fantastiline just oma
suuruse mõttes ja rehvist väljaulatavuse suhtes, mnt-l ei lärma.
Esialgu soovitan!
|
|
|
kase89
huviline
Registreerunud 17.08.12
Kasutaja on eemal
Auto: A4 Avant 97a 1.9TDi 81kW/A4 97a 1.8T 110kW/G4 98a 1.9 TDi 66kW
|
postitati 16.11.12 06:18
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Tamar
Ostsin omale 16", sest Hakka5-d, mis suvi otsa garages seisid läksid lihtsalt mustrilt munasse, siit ka loo moraal "Rehve ei tohi virnas hoida"! !
|
Siit ka moraal, et paljud Nokianid lähevad kõveraks, just mustri koha pealt ehk tehasest tulevad nõrkade karkassidega rehvid. Olen nüüdsest üle aasta
ainult rehvidega tegelenud ja masendavalt palju käib läbi kõveraid Nokiane. Mustri lõpuni nad tihti vastu ei pea. On käinud ka autosid, millel nt.
mõlemad sama silla rehvid munas.
|
|
|
Kivitare
klubiliige
Registreerunud 28.01.07
Kasutaja on eemal
Auto: 220v
|
postitati 16.11.12 06:33
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: kase89
Siit ka moraal, et paljud Nokianid lähevad kõveraks, just mustri koha pealt ehk tehasest tulevad nõrkade karkassidega rehvid. Olen nüüdsest üle aasta
ainult rehvidega tegelenud ja masendavalt palju käib läbi kõveraid Nokiane. Mustri lõpuni nad tihti vastu ei pea. On käinud ka autosid, millel nt.
mõlemad sama silla rehvid munas. |
Mul on vist nüüd 3 aasta HKPL4 rehvid. Iga jumala aasta seisavad koos velgedega üksteise otsas virnas. Pole küll mingit muhku täheldanud. Mustrit on
aastaga mingi 1mm kulunud. 98% naastudest alles. Millest sa räägid?
|
|
|
Audi100C2
klubiliige
Registreerunud 05.01.08
Kasutaja on eemal
Auto: Audi S4 2.2 1993a; Audi 100 2.8Q, 1991; Audi 200 2.1 5E 1981a; VW T3 Syncro Caravelle GL 1990a
|
postitati 16.11.12 06:40
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Kivitare Iga jumala aasta seisavad koos velgedega üksteise otsas virnas. |
+1
Pole (talve)rehvide sedasi virnas hoidmisega probleeme küll tekkinud ja lisaks veel seda, et samamoodi on tegu Nokiani toodanguga.
|
|
|
audi_a4_v6
huviline
Registreerunud 17.08.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 16.11.12 06:45
|
|
|
Kuulge +1-d, kui inimene tegeleb päevast päeva rehvidega ja paneb tähele, et võrreldes teistega käib nimetatud probleemi rohkem läbi Nokianiga, siis
vaevalt, et ühe-kahe inimese isiklik kogemus seda arvamust muudab, tema statistika on oluliselt suurem.
|
|
|
Eero
meeskond
Registreerunud 29.10.04
Kasutaja on eemal
Auto: B2 2dq
|
postitati 16.11.12 07:19
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Kivitare
Mul on vist nüüd 3 aasta HKPL4 rehvid. Iga jumala aasta seisavad koos velgedega üksteise otsas virnas. Pole küll mingit muhku täheldanud. Mustrit on
aastaga mingi 1mm kulunud. 98% naastudest alles. Millest sa räägid? |
Äkki on asi selles, et sul on rehvid velgedel ja temal mitte?
|
|
|
|
Audi100C2
klubiliige
Registreerunud 05.01.08
Kasutaja on eemal
Auto: Audi S4 2.2 1993a; Audi 100 2.8Q, 1991; Audi 200 2.1 5E 1981a; VW T3 Syncro Caravelle GL 1990a
|
postitati 16.11.12 07:31
|
|
|
...vaevalt, et ühe-kahe inimese isiklik kogemus seda arvamust muudab, tema statistika on oluliselt suurem. |
Ega ma ei soovigi kellegi arvamust muuta, kirjutasin lihtsalt siia infoks enda kogemuse, selle jaoks foorum ongi ju.
End of OT.
|
|
|
Tamar
huviline
Registreerunud 16.12.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 16.11.12 11:13
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Eero
Tsitaat: | Algselt postitas: Kivitare
aastaga mingi 1mm kulunud. 98% naastudest alles. Millest sa räägid? |
Äkki on asi selles, et sul on rehvid velgedel ja temal mitte?
|
Just seda ma öelda tahtsingi, et kui on veljel, siis ei ole probleemi, probleem tekib siis kui ainult rehvid virnas on.
|
|
|
Kivitare
klubiliige
Registreerunud 28.01.07
Kasutaja on eemal
Auto: 220v
|
postitati 16.11.12 11:29
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Tamar
Just seda ma öelda tahtsingi, et kui on veljel, siis ei ole probleemi, probleem tekib siis kui ainult rehvid virnas on. |
Asi mulgi selgem. Varem seda ei teadnud, et ilma veljeta rehvi ei võiks virnastada. See sama pilt, mille Eero lisas võiks olla kusagil kõigile
nähtavas kohas.
|
|
|
kase89
huviline
Registreerunud 17.08.12
Kasutaja on eemal
Auto: A4 Avant 97a 1.9TDi 81kW/A4 97a 1.8T 110kW/G4 98a 1.9 TDi 66kW
|
postitati 16.11.12 15:45
|
|
|
Kuulge +1-d, kui inimene tegeleb päevast päeva rehvidega ja paneb tähele, et võrreldes teistega käib nimetatud probleemi rohkem läbi Nokianiga, siis
vaevalt, et ühe-kahe inimese isiklik kogemus seda arvamust muudab, tema statistika on oluliselt suurem. |
Täpselt, see, et minu nähtu kohta osad Nokianid kõveraks lähevad, ei tähenda veel, et audiclub foorumlastel peaks nüüd rehvid munas olema. Aga jah,
neid juhtumeid on üsna palju.
|
|
|
QUATTRO
klubiliige
Registreerunud 26.09.02
Kasutaja on eemal
Auto: 5,2 Cherokee 4x4
|
postitati 16.11.12 17:21
|
|
|
Selle virnashoidmisega saate ilmselt enim tigedaid pilke rehvivahetajatelt. Päris tore on ajada mingeid äravajunud rehve veljele ilma õhukahurit
omamata. Ise hoian veljel püstises asendis ja lae all, kuhu tegin selleks spetsiaalse riiuli.
Toetuvad tollise laua laia pinna vastu kahelt poolt. Rõhu tõstan hoiustamise ajaks umbes 0,4 bar-i kõrgemaks.
|
|
|
Heix
huviline
Registreerunud 30.09.07
Kasutaja on eemal
Auto: VW Phaeton 2011
|
postitati 16.11.12 20:47
|
|
|
Lisamärkusena, et esinduses olevatel salongiautodel pannakse ka rehvirõhud 3bari peale, et vältida äravajumist.
Vorsprung durch Technik
|
|
|
|
Lehekülgi: 1 .. 14 15 16 17 18 .. 41 |