Lehekülgi: 1 .. 12 13 14 15 16 17 |
Kuits
klubiliige
Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal
Auto: 2x B5Q, B3, 2xC4 TDI, GMT 199
|
postitati 24.03.12 19:31
|
|
|
Eks nende tegemistega on igal ühel omad arusaamad.
Reporteri näitas täna Liivalaia köksu, kus teisest reast hopsti esimesse, et pööret teha....
Ma vist hakkan uuesti eeskirju lugema, kohati jääb tunne, et need mulle täiesti tundmatud.
Vorsprung durch Drehmoment !
|
|
|
|
Rom
huviline
Registreerunud 28.05.05
Kasutaja on eemal
Auto: C6 3.0TFSI S-line
|
postitati 24.03.12 19:33
|
|
|
Eks neid poolpauke on liikluses küll ja küll, katsuge säilitada külma närvi. Mind isiklikult praegusel hetkel häirivad rohkem AUKLIKUD Tallinna
tänavad. Sõit on kohati üsna piin, auk augu otsas (ma tänavaaukudest) JUBE!!!
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: 400,401,969
|
postitati 24.03.12 20:35
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: veekaheksa
Samas sina ei ole kuulnud/lugenud, et möödasõitu takistada ei tohi? Ka sellega, et jääd oma sõidukiiruse juurde, |
Möödasõitja ülesanne on ikka jälgida, et ta ohutult möödasõidu saab tehtud, st seda kindlasti ei ole mõistlik eeldada, et möödasõidetav peaks kiirust
maha võtma, mis selle möödasõidu mõte siis üleüldse on? Kindlasti pole jätkuvalt sama kiirusega sõitmine möödasõidu takistamine.
Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
|
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 24.03.12 20:37
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Rom
Mind isiklikult praegusel hetkel häirivad rohkem AUKLIKUD Tallinna tänavad. |
Mina soovitaks neil kes Tallinna tänavate teemal virisevad vahel Tallinnast väljaspool ka sõita.
|
|
|
|
androt
huviline
Registreerunud 19.09.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 24.03.12 20:51
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: veekaheksaTäpselt samamoodi ei tohi sa panna vasakut suunatuld sisse, kui keegi on sust möödasõitu
alustanud. Aga ka see on sulle uudis(sama punkt, möödasõidu takistamine - ohuolukord möödasõitja suhtes). |
Ei saa nüüd täpselt aru, et miks see minu jaoks uudis on?
Nõus ferdinandi kirjutatuga. Küsimus on pigem selles, et kui mina sõidan 85ga ja veok võtab 90 välja, siis kas on õigustatud tema otsus alustada
möödasõitu? Ning kui ma olekski järsult pidurdanud ja veokijuht oleks mõelnud enam-vähem samal hetkel oma ritta naasta? Antud juhul oli see veokijuhi
täielik läbimõtlematus, kuna kiirus ei olnud piirist oluliselt madalam ning ka minu ees oli mitmeid sõidukeid. Mul võttis see olukord igatahes jun*i
jahedaks, sest matsu puhul oleks mina oma A3-ga ilmselt kõige suurem kaotaja olnud.
|
|
|
jokerAudi
huviline
Registreerunud 09.02.08
Kasutaja on eemal
Auto: Superb 2018
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 24.03.12 22:11
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: androt
Nõus ferdinandi kirjutatuga. Küsimus on pigem selles, et kui mina sõidan 85ga ja veok võtab 90 välja, siis kas on õigustatud tema otsus alustada
möödasõitu? |
Analoogsel põhjusel ei mõista ma nende kiiruskaamerate liiklusohutusalast mõtet, ühel korral sain möödasõidul "laksu ära" ja nüüd enam ei ületa ka
möödasõidul, kuid reaalselt on tänu sellele muutunud möödasõidud kordades ohtlikumaks. Pidevalt näen just seetõttu, et möödasõidul sedasi venitakse,
ikka üsna räigeid ohusituatsioone Tartu maanteel.
Ma ei ole ainus kes nii arvab, rahu hr Lepiksoni põrmule, kuid see mees oli oma mõtteviisiga siiski oluliselt õigemal teel kui tänased ametnikud ja
"spetsialistid". Ilmselt on vaid aja küsimus kui just seetõttu mõned laupkokkupõrked toimuvad, tegelikult on vist esimene
hukkunuga"kiiruskaameraõnnetus" ju lausa juhtunud juba.
Kiiruskaamerate efekt ongi vist suunatud korralikest liiklejatest mööda, st rikkujatele, nendele kes vahetult enne kaameraid normaalseid liiklejaid
pidurdama hakkavad, ning kohe pärast kaameraid "süstivad". St rikkujate jaoks on kaameratega olukord muudetud ohutumaks, kuid korralike
liiklejate(nende, kes kiirust tavaliselt ei ületa) jaoks kordades ohtlikumaks. Minusugune saab sellest vaid ühe käitumisjuhise- ei ole mingit mõtet
õiguskuulekalt käituda, küll miilits ikka leiab millega peedistada. Tuleb võimalikult hästi seadustemaailmas orienteeruda ja käituda nii, et miilits
sind vahele võtta ei saa. Selline ongi meie riigi üldine toimimispõhimõte. Kahjuks.
|
|
|
|
Kalle-
huviline
Registreerunud 05.06.08
Kasutaja on eemal
Auto: Audi Allroad 2.5 TDI BMW 520i Nissan Sunny
|
postitati 25.03.12 00:09
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: ferdinand
Mismoodi, et kiirendas kõrvale ja võttis hoo maha?
Miks küll mulle tundub hoopis, et oled üks nendest tüüpidest, kes nähes teist möödasõitu alustamas avastab äkki gaasipedaali? |
Ei võtnud hoogu maha, aga liikus lihtsalt niivõrd vaevaliselt edasi, et ei jõudnud minust ette. Siinkohal oleks üsna kahtlane minul nüüd pidurit
vajutada, sest rekka päris mitu meetrit pikk, et ta lõpuks minu ette ära mahuks, oleks pidanud pea 50ni äkki pidurdama. Temal oli pidurdada aga
meeter-kaks, et saaks oma kohale tagasi naasta. |
Siin vist tegemist tehnilise probleemiga. Rekkat kiirendades läheb edasi küll aga piiraja rakendudes võtab kiiruse tiba maha.
Samas ei saa aru rekkamehe mõttest mööda minna, ajavõit ju olematu. Ise sõitnud veokatega peris pikalt, valdav osa jääb metsakate aega. Samas tõmbaks
joone maha rekkamehed/pikaotsamehed (Pariisis oled käinud, Bergeni ringilt kolmanda mahasõidu esimesel platsil oled peatunud..jne) ja autojuhtide
vahel, kes ei uhkelda oma läbitud marsuudiga.
Pean tunnistama, et olen ka aeglaselt liikuvaid sõidukeid vähe utsitanud, nagu õpetab koeraema oma kutsitaid laia maailma minema.
Aitan diagnostikaga. VCDS 805 ja VCDS 106.
|
|
|
|
veekaheksa
klubiliige
Registreerunud 07.09.03
Kasutaja on eemal
Auto: A4 TDI quattro, S8 40V
|
postitati 25.03.12 05:53
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: veekaheksaTäpselt samamoodi ei tohi sa panna vasakut suunatuld sisse, kui keegi on sust möödasõitu
alustanud. Aga ka see on sulle uudis(sama punkt, möödasõidu takistamine - ohuolukord möödasõitja suhtes). |
Ei saa nüüd täpselt aru, et miks see minu jaoks uudis on?
möödasõitu? Ning kui ma olekski järsult pidurdanud ja veokijuht oleks mõelnud enam-vähem samal hetkel oma ritta naasta? Antud juhul oli see veokijuhi
täielik läbimõtlematus, kuna kiirus ei olnud piirist oluliselt madalam ning ka minu ees oli mitmeid sõidukeid. Mul võttis see olukord igatahes jun*i
jahedaks, sest matsu puhul oleks mina oma A3-ga ilmselt kõige suurem kaotaja olnud. |
See ei ole enam 'naiste asi arutada' - kas on õigustatud või mitte. Point on selles, et sa ei tohi olla takistuseks ja võiks teha natuke ka
ohuolukorra ärahoidmiseks! Ja mida hekki sa üldse 85ga venid? Et rekkasi seljataha koguda ja siis nende poolt alustatud manöövrite üle kohut mõista?
Ma ei ütle seda, et sina kraavi pead sõitma vms, lihtsalt, milleks sa teda takistad?
Või on see igihaljas minul auto=mina kiire, temal rekka=peab olema aeglane ja venima?
PLUS TDI Die Menschen sollten nicht
schlafen, während sie unterwegs sind, aber sie tun es trotzdem.
|
|
|
|
androt
huviline
Registreerunud 19.09.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 25.03.12 07:28
|
|
|
Kui sa veidigi viitsiksid eestpoolt lugeda, siis ka minu ees oli mitu autot, samuti sadas vihma, oli hämar ja nähtavus polnud kiita. Mis trianglit ma
siis sinu arust tegema peaks hakkama kui mitte olukorda ohutuna hoidma ja 85ga sõitma!? Ise mööda suruma neist järgmistest? Blokki pidurdama? Seisma
jääma ja hommikut ootama?
|
|
|
ultra2005
huviline
Registreerunud 16.05.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 100 C4 Avant (1992.a) 2,0 85 Kw AAD/AXP - Manual + AUDI A6 C5 Avant (1998.a) 1,8T 110Kw AEB/DHW - Manual
|
postitati 25.03.12 08:18
|
|
|
Ärge muretsege härrased klubikaaslased kiiruskaamerate pärast. See on siililegi selge et need kaamerad pandi sinna üles mitte soovist liiklust korrale
kutsuda vaid selleks et riigi rahapõrsast nuumata. Siinkohal oleks paslik copy-pasteda üks uudistelõik.
[ Juba möödunud aastal lubati maanteede äärde üles panna kiiruskaamerad, mille kogutud saagist pidi saama tõhus tugi riigi rahakotile. Valitsus
plaanis tänavu kõikvõimalikelt seaduserikkujatelt sisse kasseerida 700 miljonit krooni trahviraha, millest umbes pool pidi tulema kiiruskaamerate
toodetud tulust. Kummatigi ei ole kiiruskaameraid seni veel rahamasinatena kasutusele võetud ning loodetud hiigelsummad tänavu eelarvesse siiski ei
laeku. Autojuhidele teeb see aga ainult rõõmu, teatavad TV3 uudised. ]
Ausalt öeldes on ikka suht silmakirjalik see suhtumine ja lootmine, et äkki leidub ikka rohkem ja rohkem raske jalaga tüüpe, kes janunevad
kaameravälgu sähvatuste järgi. Võiks võrrelda (ehk on see ebakohane võrdlus aga hetkel paremat pähe ei tulnud) et kui Eesti vabariigil oleks
Surnukirste tootev firma, siis oleks tuluootuses härrad õnnelikud, et mida rohkem laipu, seda parem business!
Ja juba mõeldakse uute kaamerasüsteemide peale. Mis mujal maailmas on leidnud palju tõhusamat kasutust. Jutt ikka kahe kaamera vahelise kiiruse
arvutamisest, et kui kiiremini järgmisesse punkti jõuad, siis on trahv soolas. Lihtsalt hetkel ei pidavat selline süsteem põhiseadusega kooskõlas
olema. Huvitav milliseks siis see liiklus kujuneb, kui sellistele süsteemidele üle minnakse Hetkel ei oska ette kujutada, kas liiklus ühtlustub või hakatakse kiirendama rohkem ja vahepeal käiakse lihtsalt
metsas asjal, et ajavahet uuesti normaliseerida.
XZN M16
|
|
|
|
Kuits
klubiliige
Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal
|
|
raineys
huviline
Registreerunud 03.05.11
Kasutaja on eemal
Auto: Saab 9-5 2.3t
|
postitati 25.03.12 09:11
|
|
|
Ei saa aru sellest ulumisest kiiruskaamerate üle. Tõesti olete kõik nii paadunud kiiruseületajad, et ei suuda ilma vingumata olla? Sõitke rahulikult
spido järgi 95 km/h ja mitte ükski kaamera ei tee pilti, va 2 kaamerat suunaga Tartust Tallinnasse. Loomulikult need kaamera ees pidurdajad käivad
närvidele, aga kui ette jäävad, siis lihtsalt sõidan nendest mööda. Kogu lugu.
|
|
|
raxi
huviline
Registreerunud 20.01.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 25.03.12 09:30
|
|
|
Seoses kiiruskaameraga tegin väikese testi. Kuna 90 prossa sõidan veokaga siis navi on asjakohane seade seal. Navi kiirus näitas 91km tunnis ja veokal
spidomeeter kilomeetri jagu vähem. Tõstsin siis navi audisse ja läksin sama teed tagasi. Sõitsin samuti navi kiiruse järgi 91km tunnis, samas
spidomeeter näitas audil 96km. Pean vajalikuks ka mainida et rehvid mis audil all on vastavad tehases alla pandutele. Kuna peale fotoradarite
paigaldamist on meie liiklus hakanud sarnanema poola omaga kus radari ees pidurdatakse järsult 80 ne peale (spidomeetri järgi) ei ole ka mingi ime et
tekivad pikad kolonnid ja ootamatud pidurdamised. See on nagu doomino efekt kus esimene pidurdab kolonnis siis järgmine aga 10s on juba kahe jalaga
piduril et vältida tagant otsa sõitu. Ja muidugi veel pikkivahe aga see on teine teema ja pikem jutt jälle.. Ohutut ja kannatliku liiklemist kõigile.
|
|
|
ultra2005
huviline
Registreerunud 16.05.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 100 C4 Avant (1992.a) 2,0 85 Kw AAD/AXP - Manual + AUDI A6 C5 Avant (1998.a) 1,8T 110Kw AEB/DHW - Manual
|
postitati 25.03.12 11:17
|
|
|
Lisan veel siia ühe väljalõike uue liikluskiiruse mõtmis süsteemi juurutus ideest Eestimaa suurematele maanteedele.
Maanteeameti plaanide kohaselt hakkaksid Eesti teedel lähiaastatel korda valvama lõigupõhised kiiruskaamerad, mis arvestavad sõiduki keskmist
liikumiskiirust kahe kaamera vahel. Esmalt vajab aga uurimist, kas sellisel tegevusel ka soovitud mõju oleks.
Lõigupõhise kiirusemõõtmise puhul fikseeritakse sõiduki kiirus ja läbimise aeg maantee kahes punktis, näiteks Tallinnast väljumisel ja Kosele
saabumisel.
Trahvi saaksid need juhid, kes jõuavad teise mõõdupunkti enne, kui teel lubatud sõidukiirus arvestuslikult võimaldaks. See metoodika eeldab aga
seadusemuudatust, sest praegu on Eestis võimalik karistusi määrata vaid teatud hetkel kiiruseületamiselt tabatud juhtidele.
Esimesi lõigupõhiselt kiirust mõõtvaid kaameraid võib teede ääres näha juba mõne aasta pärast. Nimelt on maanteeameti rahvusliku
liiklusohutusprogrammi rakendusplaanis aastateks 2012 – 2015 eesmärgiks kiirusjärelevalveks vajalike seaduste välja töötamine ja mõõtesüsteemi
elluviimine.
Selleks on 2012. aastal ette nähtud 100 000 ning 2014. ja 2015. aastal 200 000 eurot.
Tasuvust peavad näitama uuringud
Kuigi rakendusplaani on uued kaamerad sisse kirjutatud, sõltub see maanteeameti liikluskorralduse osakonna peaspetsialisti Siim Vaikmaa sõnul siiski
uuringutest, kuna uue mõõtmismeetodi mõjud ja sobivus Eesti maanteedele on teadmata. Esimese liiklusuuringu tulemused peaksid selguma käesoleva aasta
lõpuks.
Keskmise kiiruse mõõtmise vooruseks peetakse seda, et meetod distsiplineerib juhti püsima lubatud sõidukiiruse piires kogu distantsi vältel. Samuti
aitab see kokku hoida kiiruskaamerate ostult ja hoolduskuludelt, sest rikkumiste tuvastamiseks piisab vaid kahest kaamerast. Sama süsteem on olnud
aastaid kasutusel näiteks Austrias, Hollandis, Suurbritannias ja pilootprojektina ka Soomes.
«Nendes riikides on üldjuhul kogemus sellise süsteemi rakendamisel mitme sõidurajaga kiirteede ja tunnelite väga suure liiklussagedusega ning
ohtlikel lõikudel. Ma ei ole kuulnud, et neil oleks kogemusi ühe sõidurajaga teede kohta. See vajabki väljaselgitamist, kas ja kus oleks meil mõistlik
seda kasutada,» ütles Vaikmaa.
Peamise plussina Eesti jaoks nägi Vaikmaa uute kiiruskaamerate ulatuslikumat mõju. «Statsionaarse kiiruskaameraga võrreldes on lõigupõhise mõõtmise
mõju suurem teelõikudes, kus õnnetused ei ole koondunud ühte punkti, vaid kus terve lõik on liiklusohtlik.» Uute kaameratega õnnestuks ohjata juhte,
kes praeguste kiiruskaamerate selja taha jäädes endiselt gaasipedaali põhja vajutavad.
Pikem maa, aga väiksemad kulud
Maanteeameti nõuniku Villu Vane sõnul tagab lõigupõhine mõõtmisviis ka kokkhoiu. «Kaamerapunkte saab olema lihtsalt vähem. Praegu on Tallinna-Tartu
maanteel 22 kiirusemõõtmise punkti. Lõiguti mõõtmise puhul oleks saanud mõne kaamera kokku hoida, kui võtta kontrolli alla sama pikk tee,» hindas
Vane.
Tema sõnul ei ole lõiguti mõõtmisel erilisi puudusi. Sellega kaasneb võimalus, et kihutaja saab enne kiiruskaamerat maantee ääres aega parajaks teha
ja kõrvalteedelt tulijad ei pruugi minna kiirusemõõtmise arvestusse.
See, kumba kiirusemõõtmisviisi kusagil rakendama hakatakse, sõltub liiklusstatistikast. «Selleks peaks tegema liiklusõnnetuste analüüsi,» ütles Vane.
«Kui meil on üks ohtlik ristmik või kurv, siis ilmselt oleks mõtteks kohapõhine kiirusemõõtmine. Kui aga pikem ohtlik lõik, siis lõigupõhine. See
sõltub ka juriidikast, kui pikka vahemaad võimaldab seadus tulevikus kontrolli alla võtta.»
Kohapõhised kaamerad pole oodatud edu toonud
Läinud neljapäeval kirjutas Postimees, et poolteist aastat tagasi maanteedele paigutatud kohapõhiste liikluskaamerate kasutegur on jäänud loodetust
kesisemaks. Kihutamine kaamerate piirkonnas on küll vähenenud, ent õnnetusi maanteel toimub sageli.
Samal ajal on riik kulutanud kaameratele suuri summasid – olemasolevate kaamerate ost ja paigaldus läks maksma 1 067 748 eurot (ilma käibemaksuta) ja
hoolduseks on juba praegu kulunud umbes 64 000 eurot.
XZN M16
|
|
|
|
raxi
huviline
Registreerunud 20.01.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 25.03.12 11:33
|
|
|
Sel juhul tõuseb kahe punkti vahele jäävate söögi kohtade käive, sest kuskil on vaja ju aeg parajaks teha .
|
|
|
RAPTORJESUS
huviline
Registreerunud 25.08.11
Kasutaja on eemal
Auto: UrS4
|
postitati 25.03.12 11:45
|
|
|
Ei mõista, miks sel juhul üldse kiirustada.
|
|
|
MadisT
huviline
Registreerunud 03.05.11
Kasutaja on eemal
Auto: A6 Avant Q C4 2,5 TDi-1996
|
postitati 25.03.12 18:56
|
|
|
Reede õhtul, Tln-Pärnu mnt enne Päärdut (oli vist), kui sõitsin Pärnu poole, siis oli ikka päris kreisi hetk, kus mina ja üks pirukakäru olime
möödasõidul, kui 3-6 rekkast koosnevast (pikivahesid mittehoidvast) rivist üks rekka otsustas hakata möödasõitu tegema, väljudes täpselt selle kaubiku
ette. Teiste rekkade kiirus võis olla ca 80 kanti sel hetkel. Kujutage siis ette, mis mõtted sel hetkel võisid meil olla. Pärast, kui olin saanud
sellest tohuvabohust mööda ja jõudsin tollele "geeniusele" järgi, siis haagisel ilutses oma üllatuseks FIN-iga palistatud eraldusnumber. Arvasin, et
vaid Poola ja Vene märgid on suutelised sellisteks geniaalsusteks.
Üleüldse viimastel aegadel pikkade otste peal Tln, Trt ja Pärnu vahel häirib sitaks see pikivahede puudumine ning kiirusega räige jõnksutamine.
Tüüpiline on ca 10 m pikivahe. Ja kellelgi nagu pole möödasõidu alustamisega kiiret kuhugile. Tiksutaksegi ca 10-20 km nii. Ja seda päevasel ajal hea
nähtavusega.
|
|
|
Kuits
klubiliige
Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 26.03.12 20:35
|
|
|
Vaadake juutuubist venemaa liikluskultuuri kohta ja möelge, kas on vinge, kui meie samuti toimetaks?
Suvaline esimene.
Vorsprung durch Drehmoment !
|
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 27.03.12 06:52
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Kuits
Vaadake juutuubist venemaa liikluskultuuri kohta ja möelge, kas on vinge, kui meie samuti toimetaks?
Suvaline esimene. |
Ja missugune on erinevus meie toimetamistest?
|
|
|
|
jokerAudi
huviline
Registreerunud 09.02.08
Kasutaja on eemal
Auto: Superb 2018
|
postitati 27.03.12 07:40
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: ferdinand
Tsitaat: | Algselt postitas: Kuits
Suvaline esimene. |
Ja missugune on erinevus meie toimetamistest? |
Sa ferdinand käid siis ka samamoodi liikluses inimestel lampe kinni tagumas ja autouksi painutamas? Sellisel juhul ole ettevaatlik, iial ei tea,
millal on teises autos sinust suurem või paremini varustatud inimene. Võib kurvasti lõppeda.
Aga Venemaa on omaette liikluskultuuriga...kultuuritusega pigem. Seal ellu jääd, oled kõva sõitja igalpool. Need ülekäigurajal juhtunud asjad, neid
võib küll jah kohati meie teedel toimuvaga võrrelda, kuid see vägivalla osa nüüd kindlasti kohe meie tänavatele ei käi. Võib olla tõesti mõni lollakas
käib tagumas teisi, kuid enamus suudab ikkagi erutust piirata.
|
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
|
|
Mihkel.
huviline
Registreerunud 18.01.12
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A3 1997 1.6 74kw
|
postitati 27.03.12 08:28
|
|
|
Ma olen ise näinud sellist togimist reaalselt Rakveres. Mingi taksojuht jäi ette pidurdama. Tagumine hakkas signaalitama. Arvatavasti olid taksojuhil
närvid õhtul sellistest närvihaigetest ning tegi autoga mingi nõmeda nõksu (gaas, pidur). Peale seda oligi olemas. Tagumise auto juht kargas masinast
välja, takso uks lahti, paar hoopi ja uks kinni. Taksojuht ei jätnud jonni ja jonnis veel läbi lahtise akna järgi. Käis veel mingi ärplemine, mis
lõppes taksojuhi kadumisega.
Lihtsalt eepiline aga juhtub ka selliseid juhtumeid.
Mihkel
|
|
|
|
nts
huviline
Registreerunud 31.01.12
Kasutaja on eemal
|
postitati 27.03.12 13:06
|
|
|
Olen ka näinud. Tartus Riia - Puusepa ristis (vist oli). Punase foori taga jäädi seisma ja minu ees olevast autost astus juhi kõrvalt mingi vend välja
ja hakkas kõrvalreas seisvale autos olnud juhile valjul häälel ning kätega vehkides liikluskorda õpetama. Ennem nende taga sõites ei märkanud nagu, et
"õpilane" oleks liiklust rikkunud vms. Kaklema küll keski ei hakanud õnneks/kahjuks.
Aga kui tuli roheliseks läks istuti õnneks autusse tagasi ja sõideti edasi.
Ja siis öeldakse, et eesti mehed on külmad ja tundetud
|
|
|
veekaheksa
klubiliige
Registreerunud 07.09.03
Kasutaja on eemal
Auto: A4 TDI quattro, S8 40V
|
postitati 27.03.12 14:12
|
|
|
Ma paneks terve selle teema samasse patta teemadega "Tallinna Ummikud", "Eesti Liiklus on ikka hull", "Meil on kiirteed", "Alla jeebi pole
mõtet meie katkistele tänavatele osta" ja "Meil on samaäge kui Chicagos".
Olematu hala.
Tegelikkus on see, et meil pole ei ühtegi Cityt, ei ühtegi ummikut, ei kiirteed mitte ühte meetrit, jne. On üks konnatiik, millel Eesti nimeks ja kus
igaüks pea igaüht tunneb ja enamus on veel sugulased kah takkaotsa. Saage ükskord oma suurushullustusest üle ja tulge reaalsesse maailma tagasi.
Ja kui päriselt arvate, et on ikka hull tsikaago väljas ja ei julge elada ega sõita, siis milleks üritada? Palgake autojuht ja ihukaitsja kui ei
julge. Ja kui raha pole, siis olge kodus vakka. Aga kui need ei ole optsioonid, siis kannatage välja - äkki õpite sõitma ja harjute ära kah veel...
PLUS TDI Die Menschen sollten nicht
schlafen, während sie unterwegs sind, aber sie tun es trotzdem.
|
|
|
|
Lehekülgi: 1 .. 12 13 14 15 16 17 |
|