Lehekülgi: 1 .. 9 10 11 12 13 .. 17 |
prj
klubiliige
Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal
Auto: S8 D4, A4 B9 2.0TQ, Cupra Born
|
postitati 14.03.12 17:02
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: 955
Ei tea pole õigustanud keset teed põhjuseta aeglast sõitu, lihtsalt kui teeolud on pasased ja kõik sõidavad aeglasemalt siis alati on mõni närviline
kes üritab mõõda minna. Samas niipalju ikka oskusi pole, et mõõda saaks. Nii ta siis tõmbleb seal teiste vahel.
Lauluväljaku mäel nägin mingit venda, läksime mäest alla, olin kolmandas reas minu ees oli auto, kõrval oli ka kaks autot, ja siis esimene rida oli
tühi, bussirida siis. Tuli tagant mingi sell, sõelus autode vahel, siis jäi mu kõrval seisma ja elas närviliselt eessõitja seljas kinni. Kuna seal all
on pidevalt pollar, siis kõik sõitsid nii 55ga umbes. See vend siis närvitses. Aga nii kõva mees ei olnud, et oleks julgend mõõda ühissõiduki rida
mõõda panna. Esimene rida oli täitsa tühi. Sa nüüd aru mis sellise peas toimub.
Aga ikka jääb küsimus miks keegi mõõda ei sõida, enamusel nii võimas auto küll ju? Sellest veokajuhist saan aru, aga teised? Mis te vabandus on? |
Antud teemas räägitakse ikka pigem just nimelt 136 paragrahvi eiramisest. Need isikud, kellest sa mööda sõidad (sest püsikaga jõuad järgi) ja kes
seejärel sust mingi pika sirge peal mööda kimavad selleks, et järgmises kurvis 80 peale pidurdada on hoopis teine teema. Seda ei viitsi üldse
kommenteerida.
Isiklikult saan nii oma 320kw manuaaliga kui ka 110kw kahetonnise kaaluga automaadiga kõigest mööda ja eriti ei kiru, lihtsalt viimasega peab vähe
hoogu võtma ning möödasõidu võimalused on tagasihoidlikumad.
|
|
|
|
NegativeExperience
huviline
Registreerunud 07.09.06
Kasutaja on eemal
Auto: a4 Avant 2,5 TDI
|
postitati 14.03.12 20:46
|
|
|
Võimsa autoga oskab igaüks möödasõite teha. Inimene kes vähegi sõita ja mõelda suudab, saab möödasõidu teha ka tagasihoidlikuma autoga. Seda teemat
lugedes tekib keskmisest sõiduoskusest ikka päris tagasihoidlik pilt.
Stupidity is not a handicap!
Park elsewhere!
|
|
|
|
woody
huviline
Registreerunud 13.07.09
Kasutaja on eemal
Auto: Vw B6 Passu, C6Q
|
postitati 14.03.12 21:06
|
|
|
Teema, mis mitte kuhugi ei vii ju, sest alati on keegi kes kukub õigustama. Kuid jah, nagu ammu öeldud juba on, nii palju kui on inimesi, nii palju
tuleb ja kuuleb ka erinevaid arvamusi. Ei ole veel kuulnud, et keegi oleks 100% liikluseeskirja täitja.
Enda paari nädala tagune juhtum, mis siin just meelde tuli, selle teema lõppu lugedes, üdini s****te tagatuledega puksiir, liikumas maanteel 65- 70
km/h, juhtusin siis talle järgi jõudma, ütlen juba, et tema tulesid nägin siis alles põlemas, kui olin enda omal piduripedaalil püsti seismas, et
mitte tagant selga elama minna. Nägin teda üldse keset teed liikumas ainult tänu sellele, et minule tuttaval teelõigu peal kadusid vastutuleva auto
tuled korraks ära, see oli ainult hetk. Ja rõhutan, see mõrvar kulges kohati üle telgjoone vajudes. Ei olnud just eriti hea uudis sellele järele
jõudes avastada, et sõidan temast 25- 35 km/h kiiremini. Ilm oli selge ja paremalt oleksin mina oma perevaguniga vabalt mööda mahtunud, kui lumevalle
kartnud ei oleks.
Nelivedu on parim
|
|
|
|
Kuits
klubiliige
Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal
Auto: 2x B5Q, B3, 2xC4 TDI, GMT 199
|
postitati 14.03.12 21:13
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: NegativeExperience
Võimsa autoga oskab igaüks möödasõite teha. |
Oled selles väites ikka 100% kindel?
Üldiselt jömme liikluse on ja tuleb ka juurde, see on paratamatus, kuhu ei küündi korravalvurite ega ka seaduse vöim, olgu tagumiku all Riga vörri
väärilise vöimsusega 4 rattaline vöi Veyroni analoog.
Ka Eestis vöiks olla oma Nürburg, kus kihelejad saaks adrekat maandada, kasutaks isegi
Mitte liiklus pole ropp, vaid liiklejad on ropud!
Vorsprung durch Drehmoment !
|
|
|
|
Harry_R
huviline
Registreerunud 07.12.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 14.03.12 22:02
|
|
|
Üks palve veel väikeauto juhtidele. Ärge olge pikalt veoauto külje peal, eriti paremal pool. Seal on selline pimenurk, kuskohast teid ei ole mitte
mingi valemiga näha ja kui te stabiilselt seal püsite, siis teid nagu ei olekski olemas. Ise teen reavahetus manöövreid seetõttu väga ettevaatlikult -
kui ma kindel ei ole, siis enne lasen vähemalt 5 sekundit suunatulel plinkida, vahetus käib aeglaselt ja sujuvalt, et anda kõrvalolijale võimalus
reageerida. Ning kui tõesti pikka aega pole küljepeegleid jälginud, siis ka pidurdan igaksjuhuks hoo natuke maha, et aru saada, kas külg on puhas või
mitte.
Korra oleks ühe putuka lömastanud, aga sain õigel ajal jaole.
Pisiasjad, aga ohutuse mõttes väga tähtsad .
Loomulikult ei pea seda sõiduauto juhid teadma, ei teadnud ka mina, enne kui suurega sõitma hakkasin, seda mainiti alles C-kati koolitusel. Sellisest
asjast peaks aga rääkima juba B-kati tehes.
|
|
|
Raika42
klubiliige
Registreerunud 16.11.08
Kasutaja on eemal
Auto: A6 c4 2,5tdiQ; S6 c5 4,2Q; A4 b5 2,8Q
|
postitati 14.03.12 22:07
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Kuits
Ka Eestis vöiks olla oma Nürburg, kus kihelejad saaks adrekat maandada, kasutaks isegi
|
Kunagi Pärnus sai, küll seal harjutamas käidud.
Hetkel ehitatakse uut rada, eks paari aasta pärast saab uuesti, loodetavasti.
|
|
|
Lauri-L
huviline
Registreerunud 20.03.11
Kasutaja on eemal
Auto: VW Jetta MK1 1.5 / Audi 80 B4 2.0
|
postitati 14.03.12 23:52
|
|
|
Rakveres hea rahulik, ainuke häiriv asi on tiptunnil lambi kohtades üle tee JALUTAVAD kodanikud, kelle taga liiklus seisab. Talvel libedaga jäi paaril
korral mõned cm puudu et keegi oleks selga tulnud kuna mingine loll jooksis teele ette ja mina natuke äkilisemalt pidurit tallasin.
Tallinnas olen vähe sõitnud, üld juhul sõidan massiga ühtlaselt, kui kõik lähevad 50 alas 60-65 siis mina sammuti, ei ole kellegi ees pidur ega ei
hakka ette ka trügima. Muidugi need nn nõelujad mulle ei meeldi, siia-sinna ja mis sest kasu, 3-4 km pärast olen ma temast fooritaga olles 3-4 autot
taga pool. Pea iga kord nii juhtunud tallinnas käies et keegi pressib täiega mööda ja siis võidab ta sellega ehk 30-40 sekundid sõiduaega, kui
sedagi.
Terv.
Lauri
|
|
|
Audi100C2
klubiliige
Registreerunud 05.01.08
Kasutaja on eemal
Auto: Audi S4 2.2 1993a; Audi 100 2.8Q, 1991; Audi 200 2.1 5E 1981a; VW T3 Syncro Caravelle GL 1990a
|
postitati 15.03.12 08:56
|
|
|
Madalalt käiv päike ja kevad on toovad nii mõndagi huvitavat kaasa. Tervitan siinkohal härrat, kes otsustas, et pikivahe on võõrsõna ning sõitis mul
linnas paar kilomeetrit sisuliselt summuti küljes. Minu soov oli parempööret sooritada, mul oli suund aegsasti sees ning võtsin ka hoogu maha, aga
peeglisse vaadates hakkas Audist kahju ning otsustasin selle manöövri vahele jätta, sest ilmselgelt oli härral muud tegemist kui liiklust jälgida ning
laksu saamine oleks tema tegemisi oluliselt häirinud. Tänud sellele toredale härrale!
Minu kui suhteliselt pühapäevasõitja jaoks on hämmastav ja ka üsna häiriv paljudes kohtades puuduv teekatte märgistus.
Artikkel teemasse.
Kuna ma ei pürgi selgeltnägijate tuleproovi saatesse, siis on kohati üsna keeruline ennast tee peal kusagile paigutada. Näiteks järvevana lõpuosa enne
ülemistet, kus on mitu rida ja miiniväli. Vahva on ka laagna tee, kus mina eelistan igal juhul liigelda paremas ääres, kuna tee keskel liiguvad autod
nii nagu jumal juhatab ning ausalt ma ei tea, kas alati saab seda süüd autojuhtide kaela ajada. Mõtteainet igatahes on, et kas laristada raha
mingitele kahtlase väärtusega rahvaküsitlustele või tegeleda näiteks liiklusohutusega.
Üldiselt soovin külma närvi kõigile kaasfoorumlastele! Kevad on teatavasti jooksuaeg ning ilmselt seetõttu on ka kõikvõimalikud talendid oma nelja-
või kaherattalisi tuulutama asunud.
|
|
|
jokerAudi
huviline
Registreerunud 09.02.08
Kasutaja on eemal
Auto: Superb 2018
|
postitati 15.03.12 09:14
|
|
|
See madalalt käiv päike on tõsine nuhtlus. Vähe sellest, et ise ei näe midagi, ei näe ka teised sinu tegemisi. Siit ka tervitused ühele prouale
Renault Clio roolis, kes eile peaaegu oleks mu Coupe tagaotsa ümber tuuninud. Jõhvis sõitsin Narva maanteel Selveri poole (kes teab seda teed), vastu
paistis madal päike, mis omakorda veel peegeldas teepealt tagasi. Kiirust oli ca 40 km/h (üldiselt kõik sõitsid nii, kuna nähtavus kehva). Ükshetk
lasin jalakäija üle tee, kui märkasin, et tagant tuleb hirmsa hooga Clio. Mõttes valmistasin end juba laksuks ette, kuid õnneks sai see prouake pidama
õigeaegselt. Siis kukkus minu taga veel signaalitama. Vaatasin korra veel peeglisse ja mis ma näen- proual ühes käes sigarett, teises mobiiltelefon.
Mida kuradit, ma küsiks? Millega see inimene mõtles küll. Tekkis tahtmine Selveri parklasse jõudes (tuli minu sabas sinna) paar sõna prouale poetada,
aga kuna tervis endal suht kehv (mingi viirus), siis ei hakanud end vihastama lihtsalt.
Ja muidugi nagu siin üks eelkõneleja ütles, Rakvere jalakäijate kohta, täiendan seda, et ka Jõhvis on selliseid idioote ja kuulikindlaid inimesi jube
palju. Päevas vähemalt korra saab pidurid blokki löödud, kuna mõni otsustab täiesti suvalises kohas ootamatult üle tee kõblata.
Ja Kuitsiga üldiselt kah nõus- mitte liiklus pole ropp, vaid liiklejad on ropud!
Peace!
|
|
|
|
955
huviline
Registreerunud 13.09.10
Kasutaja on eemal
Auto: A3 1.8T
|
postitati 15.03.12 13:33
|
|
|
Ega muuga saaks hakkama, uimajatest saaks ka mõõda, aga mis pinda käib linnas on see, et tuimalt sõidetakse ristmik kinni. Just käisin sikupilli
prisma juures, need kes prismast tulevad lennujaama poole keerata ei saa, sest linna minejad sõidavad ristmiku pohhuilt kinni. See jama on seal juba
aastaid kestnud, kui tuled lennujaamast ja tahad vasakule statoili keerata siis ei saa, sest linnast tulijad sõidavad ristmikku kinni. Korras. Neid
kohti on tegelt väga palju, aga loodetavasti pannaks ikka varsti kaamerad välja ristmikule, sest see on juba idiootsus, kui üle ei saa.
|
|
|
MadisT
huviline
Registreerunud 03.05.11
Kasutaja on eemal
Auto: A6 Avant Q C4 2,5 TDi-1996
|
postitati 15.03.12 14:40
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: jokerAudi
See madalalt käiv päike on tõsine nuhtlus. Vähe sellest, et ise ei näe midagi, ei näe ka teised sinu tegemisi... |
Selle vastu on kõige tõhusam vahend leida siit. Kuna sõidan ka mootorrattaga, siis on
suvel ja kevad/sügisel täiesti asendamatud selle liiklusvahendi puhul. Prillikandjana on mul muidugi korrigeeritud versioonid ning meie optikapoodide
valikust soovitan Zeiss Gold, keskmise tumedusega klaase.
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: 400,401,969
|
postitati 15.03.12 15:01
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Harry_R
Üks palve veel väikeauto juhtidele. Ärge olge pikalt veoauto külje peal, eriti paremal pool. |
Mismoodi saab pikalt veoauto paremal küljel sõita?
Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
|
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
Auto: 5x4x4
|
postitati 15.03.12 16:41
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: ferdinand
Üks palve veel väikeauto juhtidele. Ärge olge pikalt veoauto külje peal, eriti paremal pool. |
Mismoodi saab pikalt veoauto paremal küljel sõita? |
Äkki mõtled pisut laiemalt kui külavahetänavad...
Hea auto on palju autosid...
|
|
|
|
MMI
huviline
Registreerunud 06.04.11
Kasutaja on eemal
Auto: Audi
|
postitati 15.03.12 17:10
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: kps
Äkki mõtled pisut laiemalt kui külavahetänavad... | No kui norima hakata, siis peaks veokas ikkagi ise kõige parempoolsel sõidureal
olema, välja arvatud enne vasakpöörde sooritamist.
|
|
|
Harry_R
huviline
Registreerunud 07.12.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 15.03.12 17:37
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: MMI
Äkki mõtled pisut laiemalt kui külavahetänavad... | No kui norima hakata, siis peaks veokas ikkagi ise kõige parempoolsel sõidureal
olema, välja arvatud enne vasakpöörde sooritamist. |
Miks peaks? Veokas ei tohi teisest reast kaugemal sõita, v.a. vasak pöörde jaoks.
|
|
|
MMI
huviline
Registreerunud 06.04.11
Kasutaja on eemal
Auto: Audi
|
postitati 15.03.12 18:01
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: MMI
olema, välja arvatud enne vasakpöörde sooritamist. |
Miks peaks? Veokas ei tohi teisest reast kaugemal sõita, v.a. vasak pöörde jaoks. | Krt ei tea miks ma mõtlesin et peab ainult esimeses sõitma, minu paha
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
|
|
Harry_R
huviline
Registreerunud 07.12.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 15.03.12 18:29
|
|
|
Tahtsin ütelda, et kui veokas paikneb pikemalt teises reas, nii, et sõiduautod esimeses külje alla ronivad siis on mu meelest midagi valesti. Kas nii tohib või mitte, on täiesti omaette küsimus.
Miks peaks tuttavale tere ütlema, v pakkuma vanurile bussis istet. Muidugi ei pea. Eks see sihuke üldise (liiklus)kultuuri(tuse) küsimus ongi.
|
Sa mõtled vist maantee liikluse kohta seda, mina pean silmas linna.
Linnas sõidangi põhimõtteliselt koguaeg teises reas, sest ei kannata neid vajunud kaevuluuke esimese rea ääres.
|
|
|
ultra2005
huviline
Registreerunud 16.05.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 100 C4 Avant (1992.a) 2,0 85 Kw AAD/AXP - Manual + AUDI A6 C5 Avant (1998.a) 1,8T 110Kw AEB/DHW - Manual
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
|
|
mokits
huviline
Registreerunud 22.12.06
Kasutaja on eemal
Auto: A4.2 V8 b5 Quattro, Trafic
|
postitati 15.03.12 20:23
|
|
|
Pole siia teemasse kirjutanud, ja lugesin ka selle teema osad lõigud läbi, ei tea kas selliseid asju siin kirjas juba on, aga olen viimased 3 kuud
Paidesse koolitusele käinud igapäevaselt autoga, ja andke andeks, aga Põltsamaalt Paideni seda püha maanteed sõites näeb igal hommikul ja igal
õhtupoolikul igasuguseid m*nne. Esiteks mis mind julmalt vihale ajab on valesti reguleeritud tuled- Tõmban täistuled peale et nagu näidata, milles
asi, seepeale tõmbab vastu tulev juht samuti oma täied peale- Kulla autoomanik, kui sa sõidad pool tuledega ja sulle tõmmatakse hetkeks täistuled
pikemalt peale, siis vaata ja kontrolli oma tuled üle! Teine asi mis mind marru ajab, on see kui ees põlevatest tuledest 1 tuli ei põle- Oli juhus
detsembris, kus liikusin Valgast Tõrva poole, sõitsin rekkal taga, ja nägin ühte tuld tulemas- rekka tõmbas viisakalt teeserva poole ja näitas suunda,
mine mööda, vaatasin et ohh, tee piisavalt lai, sain niimoodi sõita et olin pea tee keskel, kuna arvasin et roller tuleb, kui olin enamvähem rekka
kabiini juures selgus, et vastu tuli auto- teepoolsed tuled ei põlenud, ei pool- ega ka park tuli- seekord lipsasin niimoodi läbi, et kummastki autost
10 cm oli vahet umbes. Jalad värisesid Viljandini, ja suitsu tegin Tõrvas pea paki korraga, sest elu käis ikka korralikult silme eest läbi. Kolmas
asi, mis mind närvi ajab, on Tln- Trt maanteel nende kiiruskaamerate kartmine. Teed on kuivad, ilm selge, ja rahvas sõidab kolonnis alla 90km/h. Kui
kaamera tuleb, peetakse hoog umbes 80km/h maha... Andke andeks aga kui sõita spidomeetri järgi 100km/h siis ei tee see kaamera ühtegi pilti, ja
inimsed võiks julged olla, sest nende kiirus on kuskil 92-94km/h. Ma ei õhuta kedagi kihutama, aga võiks sellisest piirkiirusest kinni pidada, see
lihtsustaks hulgaliselt liiklusvoolu, ja neid närvilisi möödasõitjaid oleks ka hulga vähem! Ma käisin vahepeal enda a8 koolitusel, kuna valdavalt igal
hommikul olid pildikartjad teedel... Sain lubatud kiirusega neist möödasõite teha, kuna asjatu uimamine mulle tõesti ei passi!
Andke andeks kui ma liiga agressivsena paistan, aga iga päev saab Eesti teedel ikka palju kilomeetreid läbitud, ja mul pole kannatust, näiteks, kui
pean enda ühtlast sõiduviisi mingite kaamerakartjate pärast muutma hakkama (kannatan 1-2 kaamera ees pidurdamist ära). Olen saanud ka trahvi neist
kaameratest- just möödasõitudest tingituna, aga suurim kiirus, millest pilt on, oli 103km/h ja kokku trahve 3. Niiet ei leia et oleks mingine
"kihutaja vms. maanteel- Sõidan lubatud suurima kiirusega, ja need kellest möödun on ise selles süüdi! Põhjendamatult aeglane sõit, nagu
polissainikud suvel mulle ütlesid, kui linnas cruiisisin, liiklustühjal tänaval..
Tean et maailma ma selle jutuga ei muuda ja liikluskultuuri samuti, aga mind häirivad peamised asjad liikluses on sellised...
Mõistvat suhtumist
Alla kolme liitristesse käib piim ja vesi!
|
|
|
|
NegativeExperience
huviline
Registreerunud 07.09.06
Kasutaja on eemal
Auto: a4 Avant 2,5 TDI
|
postitati 15.03.12 20:50
|
|
|
Rekkal peaks neid peegleid ju piisavalt olema, et igasugused pimedad alad kaotada?
Stupidity is not a handicap!
Park elsewhere!
|
|
|
|
wilba
huviline
Registreerunud 17.08.10
Kasutaja on eemal
Auto: Saab 9-5
|
postitati 15.03.12 21:20
|
|
|
Ohjah. Ma ei mõtlegi üldse midagi. Tõsiselt ära on tüüdanud, et vähegi
kiirema liiklemise sooviga peab esimese rea kaudu aeglasematest mööduma. Pidevalt. Justkui vasakpoolne liiklus oleks. See ongi üks kultuurituse
näitajatest. Mott.
Ma ei saa aru mismoodi üldse saab 1 veoautojuht mõtelda, et ta sõidab üksinda teises reas ja esimene rida hoitakse tema kõrval tühjana? Teise ritta on ikka ainult siis asja kui ka esimene rida on autosid täis.
Taksopargi ristmikul korraliku liiklejana esimeses (tegelikult teises, esimene on ühissõidukitele) reas kopli poole sõites ntx on täiesti tavaline, et
teisest (kolmandast) reast tulijatel on äkki tarvis üle kolme rea kesklinna poole suunduda.
Maanteest ma ei räägi. |
Linnas on täiesti ükskõik millisel real sa asetsed (juhul kui ei ole reguleeritud märkidega teisiti), ka veoautoga (käin C-katti omandamas) Maanteel
(kiirteel) ei tohi minna kaugemale kui teine sõidurida.
Ja keegi räägib pimedast nurgast. Tekib küll ja veel missugune. Peegleid võib seal ka miljon olla, aga ega see ei tähenda. et sa näed 360 kraadi enda
ümber
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
Auto: 5x4x4
|
|
veekaheksa
klubiliige
Registreerunud 07.09.03
Kasutaja on eemal
Auto: A4 TDI quattro, S8 40V
|
postitati 16.03.12 07:26
|
|
|
Kui sõidab seesamune õppesõiduveokas mingi lolli järjepidevusega(ja muneb) teises reas, kas siis on olukord kontrolli all? J.O.K.K. küll, aga ei ole
ju normaalne? Ma ise olen juhindunud ikka ja jälle tagumikutundest, seni kuni ma liiklen kiiremini teistest ja ei takista, seni üritan vasakule hoida
- kui aga hakkan takistama, siis paremale. Töötab igatahes, aga selle vahega, et vahita jäigalt kmh numbreid, vaid üldist liiklusvoolu kiirust.
Kui liiklejad natukene omadest kompleksidest üle suudaks saada, siis normaliseeruks ka olukord(suunakatega on asi juskui paremaks läinud).
Kui aga liiklus ülemõistuse ropp tundub, siis laske teised rooli, kes nii ei arva(või kasutage proffide abi liikumistel). Suruda pole kunagi mõtet,
teete teistel kah päeva mõruks.
PLUS TDI Die Menschen sollten nicht
schlafen, während sie unterwegs sind, aber sie tun es trotzdem.
|
|
|
|
Lehekülgi: 1 .. 9 10 11 12 13 .. 17 |
|