Lehekülgi: 1 .. 8 9 10 11 |
Joel
meeskond
Registreerunud 01.10.02
Kasutaja on eemal
Auto: Audi CQ Typ85, Porsche 911 Turbo, MB G63 AMG, MB ML 320, Volvo 940 SE, ZAZ 965 Cabrio
|
postitati 22.11.10 18:58
|
|
|
Ei olnud täna aega foorumit lugeda. Alljärgnevalt mõned vastused. NB! Need ei ole AC Meeskonna arvamused, vaid minu isiklikud ning on mõeldud
aruteluks:
Tsitaat: | Algselt postitas: rkrimm
Nüüd üks küsimus ka minu poolt. Nimelt mul on tegemist autoga, millel mootor ei ole mitte üldsegi mitte see mis passis kirjas. Audi v8-l on 3,6 v8
asendatud 4,2 v8ga. Kuna kogu jutt käib siin aga turbomasinatest ning vabalthingavate kohta mingeid suuri piiranguid ei ole siis loogiliselt mõeldes
oleks see kompott koos progeajuga A klassis, kuid mida targemad ütlevad selle kohta ? |
Jah, see auto sõidab A klassis. Minu arvates on lause "Kõik vabalthingavad bensiinimootorid ja kõik diiselmootorid." äärmiselt lihtsalt ja üheselt
mõistetav. Audi vabalthingavad mootorid paraku on Audi ülelaademootorite vastu kiirendusrajal täiesti saamatud, seega puudub igasugune point neid
mingi tuima põhimõtte pärast B klassi kõige aeglasemateks suruda. Kui keegi tahab 5,2 V10 R8'ga osaleda, siis otsustab tema võistlusklassi
peakorraldaja.
Tsitaat: | Algselt postitas: Eero
Aga kuidas jääb kaalujälgimisega?
Minu arvates peaksid autod kõikides klassides omama stangesid, A ja B klassis ka põrandavaipa ja uksepolstreid. Nagu ma aru saan, siis nüüd läheb v8
kuubik kenasti A klassi kui sellel turbot peal ei ole ja samamoodi ka näiteks kuubik millele on 2.7 BIT peale pandud? |
Vaipade ja stangede eemaldamise osas - mind paljaks korjatud rootsud ei häiri, aga kui Teile tundub see ebaesteetiline, siis võime lisada klausli, et
sõiduk peab olema välimuselt komplektne (sh siis ka tuled või neid asendavad plaadid-võrgud, et auke ei oleks vms). Vabalthingav V8 kuubik on A
klassis, A-klassi piirangutele vastava ülelaademootoriga (nt 2,2T) Typ81/85 Audi on samuti A klassis. Kui ilmneb kuskilt mõni teistest peajagu kiirem
A klassi piirangutele vastava mootoriga väikse kerega auto, siis mõtleme edasi.
Tsitaat: | Algselt postitas: Black
Mina arvan, et vähemalt A-klassi auto mingu rajale sellisena, nagu ta ametlikult TÜV-i läbiks. |
Ei ole nõus. Juba hiina cooler välistab ametliku TÜV, rääkimata chipist. Kes siis üldse võidu sõidaks?
Originaalkere või originaalmootori nõuet ei ole enam. Loobutud on A-klassi puhul "stock klassi" põhimõtte tagaajamisest, kuna stock autode omanikud
AC Dragi vastu piisaval hulgal huvi ei tunne, mistõttu ei ole mõtet klassijaotust stock autosid silmas pidades teha. Lähtume hinnangulisest ET'st ja
sõidame võidu. Minu V8 Kuubiku teemat ei ole eriti mõtet siin diskuteerida. Sellist reeglit, mis kõrge 13 sõitva auto auto lihtsalt mingi põhimõtte
pärast B klassi paigutaks, sellal kui stabiilselt pool sekundit kiiremad C4 ja B5 turbokad sõidavad A klassis tõenäoliselt ei tule, st selle teemaga
ei ole mõtet avalikku veebiruumi raisata. Uues A klassis oleksin ma osalemise korral veel rohkem klassi tagaotsas kui varasemalt.
Minu arvates peaksid selle klassijaotusega nö keskmine B4, C4 või B5 essimees igati õnnelik olema. V8 ja diislimehed eriti mitte. Kui kevadeks annab
ennast üles vähemalt kümmekond V8 või diislimeest, kes sooviksid omavahel mõõtu võtta, siis võime kaaluda nende jaoks eraldi "vabalthingavate ja
diislite" klassi tegemist.
|
|
|
|
reisser
huviline
Registreerunud 09.12.07
Kasutaja on eemal
Auto: A6 c4 ülelaetud masuudipress
|
postitati 22.11.10 19:03
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Eero
Just täpselt, jagan Vihase-Tihasega arvamust.
Eelmine drag tegi selline pilt lihtsalt veidi nalja.
| Ok, ütleme
et teeb nalja-see stangede ära kiskumine tegi tõesti endalegi nalja, Kaido autol sai seda tehtud lihtsalt sellepärast et ei olnud enam ühtegi muud
ideed kuidas saaks mitte 0,1 vaid isegi 0,05 sekundit alla ajast.
Sisu- minumeelest aga on jälle selline asi et kes tahab see las kisub välja, sest ma ei tea mis klaasplastist peaks tegema stange vms asja et saada
selline kaalukaotus.
Ühesõnaga auto väljast originaal ja seest võib igaüks tegeleda dieediga niipalju kui endal viitsimist ja tahtmist on.
|
|
|
ViljarS
huviline
Registreerunud 25.09.02
Kasutaja on eemal
Auto: Ford Focus RS 2010
|
postitati 22.11.10 19:15
|
|
|
Minu arvamus A klassi kohta on ka selline, et auto võiks väljast tõesti ühes tükis olla, mitte mingi laiali rapitud räim. Salongi tühjaks tõstmise
kohapealt, võiks minu arust auto olla suht selline nagu tänaval, kuid otseselt selle vastu ka midagi ei ole. (viskavad teised nodi välja, viskan ka
mina)
Jagan arvamust nende kasutajatega kes arvavad, et lubatud võiks olla teine cooler, kuigi ise sõidan originaaliga. Tean lihtsalt omast käest kui raske
on leida teist originaal coolerit mis ka terve oleks ja mida soetada jõuaks.
|
|
|
|
Vahur102
huviline
Registreerunud 04.04.07
Kasutaja on eemal
Auto: B4 competition & A4 1.9 tdi
|
postitati 22.11.10 19:44
|
|
|
Pole küll eriline dragi mees aga ka minu arvamus on see, et auto peaks ikka väljast suht komplektne olema vahet pole mis klassis.Rõve juba
pealtvaatajatele et räige mootoriga püss ja nüüd ei jõua tagastanget kaasa vedada.
Olgu mis on aga minu arvates tuleks pigem mootoriga tegeleda kui mingeid porimatte autost välja loopida, saan muidugi aru et kaal on tähtis aga liiga
naeruväärseks pole ka ju mõtet minna.
|
|
|
Imres
huviline
Registreerunud 11.03.07
Kasutaja on eemal
Auto: B4 Competition quattro 20vt
|
postitati 22.11.10 19:50
|
|
|
Point selles, et mootoriga ei saa/tohi rohkem midagi teha seepärast minnakse kaalu kallale.
Aga olen ka kahe käega selle poolt, et väljast olgu komplektne masin, kuid sisu võiks lammutada igaüks oma äranägemise järgi.
Best ET 13,414@A4
|
|
|
|
Zoig
klubiliige
Registreerunud 03.12.07
Kasutaja on eemal
Auto: IZh 21251 Kombi; Audi S6 Avant; B2c; B2q
|
postitati 22.11.10 20:07
|
|
|
Lugesin Mosseliiga tehnilisi tingimusi. Tasub muidugi aru saada, et seal sõidetakse pmst identsete masinatega kus selliste reeglite puhul on võrdsuse
tagamine lihtsam(jah kastikas on kergem kui universaal, niiet 100% võrdsed pole ka need masinad)
Noppisin välja mõned huvitavamad punktid, lihtsalt veidi mõtlemisainet.
- Auto peab olema esteetilise välimusega. Autol ei tohi olla avarii või amortisatsiooni tagajärgi, mis võiksid segada sõiduki juhtimist või mõjutada
võistluste ohutust.
- Kere kergendamine metalli eemaldamise teel on keelatud.
- Auto kõik uksed peavad olema avatavad nii seest- kui väljastpoolt kogu võistluse vältel.
- Originaalpõrkeraudade kasutamine on kohustuslik (ehk eemaldada punkti algusest originaal?)
- Istekohtade arv peab vastama tehasepoolsele juhendile.
- Auto sisene polsterdus, armatuur ja muud ettenähtud detailid peavad säiluma algsed ja konkreetsele automudelile autotootja poolt ettenähtud.
- Kõik klaasid peavad olema E, e või DOT sertifitseeritud või valmistaja juhendi kohased.
- Kasutada tohib ainult peatugedega esiistmeid. Istmeid võib asendada teiste Moskvich Liigas lubatud mudelite istmetega. Teiste automarkide istmete
ja spetsiaalsete sportistmete kasutamine on keelatud. Istme siini kõrgus põrandast ei tohi üheski punktis olla vähem kui 50 mm. Istme konstruktsiooni
muutmine on keelatud.
- Kasutada tohib ainult originaalkütusepaaki muutmata kujul. Lisapaakide paigaldamine on keelatud.
- Algne armatuurlaud on kohustuslik, näidikutepaneeli tohib muuta.
Et oleks raskem!
|
|
|
|
veekaheksa
klubiliige
Registreerunud 07.09.03
Kasutaja on eemal
Auto: S6 PLUS 4.2, A4 TDI quattro, S8
|
postitati 23.11.10 06:40
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Imres
Point selles, et mootoriga ei saa/tohi rohkem midagi teha seepärast minnakse kaalu kallale.
Aga olen ka kahe käega selle poolt, et väljast olgu komplektne masin, kuid sisu võiks lammutada igaüks oma äranägemise järgi. |
Kui kellegi jaoks on asi niivõrd elu ja surma küsimus(et peab võitma), siis tegelikult võiks hakata aru saama, et see on ikkagi ainult klubidrääg,
mitte eestikad ega muu selline. Kivist vee pigistamine on sellel võistlusel minuarust natukene kohatu. Eespooltoodud mosseliiga(eestikad lausa ju)
kraam oleks tegelikult heaks eeskujuks.
Klubidräägil võiks olla tasavägine võitlus, mitte grammiralli.
PLUS TDI Die Menschen sollten nicht
schlafen, während sie unterwegs sind, aber sie tun es trotzdem.
|
|
|
|
ICE
klubiliige ac aasta auto 2006 võitja
Registreerunud 27.09.02
Kasutaja on eemal
Auto: BMW F11, BMW E46 Coupe Tracktool
|
postitati 23.11.10 08:33
|
|
|
Meie klubis on pmst praegu 1 "päris" dragimasin ala konteksti mõttes, ülejäänud ju tegelikult lihtsalt üritavad "midagi" ja seda käepäraste
vahenditega. Et aru saada, mis tähendab "päris", tuleb väljasõidetud ajad paigutada perspektiivi muu maailma vastava spordiala aegadega. Seetõttu
tuleks kuskile tõesti tõmmata piir, et nüüd päris grammiralliks ära ei läheks see asi, nagu Silver mainis, sest kivist tõesti pole mõtet vett
pigistada ninast veri väljas.
Loodetavasti saite aru, mis ma mõtlen.
|
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Q7
|
postitati 23.11.10 11:51
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Joel
Mina arvan, et vähemalt A-klassi auto mingu rajale sellisena, nagu ta ametlikult TÜV-i läbiks. |
Ei ole nõus. Juba hiina cooler välistab ametliku TÜV, rääkimata chipist. Kes siis üldse võidu sõidaks? |
Nojah, tegelikult saab sealt vast läbi nii mõistliku suurusega "hiina" cooleri kui ka chip'iga. Umbes samasugust tolerantsi võiks ka meie lubada.
Auto olgu selline, nagu sa temaga iga päev sõidad. Mis erilist naudingut see ikka pakub, kui pigistad võistlusel paljaksroogitud autost oma 13s välja,
kuid tänaval on tegelikult ikkagi kiirem see, kes auto võistlusel tavaseadesse jättis? AC Drag võiks olla just nimelt koht, kus kiirem tänavaauto välja selgitatakse, ilma et hiljem tänaval uuesti proovima peaks.
Varuratas, tööriistad, tungraud jms lahtine kola välja, minu arust sellest piisab. Mina ise tahaks A-klassis sõites selliseid tingimusi, mitte hakata
autot laiali rappima. Mitte, et ma selleks võimeline ei oleks. Nagu öeldud - klubiüritus ju ikkagi, mitte mõisa peale sõit.
|
|
|
|
mulk
klubiliige ac aasta auto 2007/2009 võitja
Registreerunud 11.11.03
Kasutaja on eemal
Auto: A8 D3 FL2, LR Disco 1, Iveco Daily 40C13V
|
postitati 23.11.10 13:12
|
|
|
Kui A klassi reeglid nõuaks ainult originaal turbo kasutamist ja kõik muu vaba (ALS, nos, veepritse välja arvatuna) siis oleks motivatsiooni isegi
selles klassis osaleda.
Nii ja miks mitte nii, et suurema turboga A klassis osaleda sooviv on kohustatud kasuma kindla mõõduga "restrictorit" turbo imiava ees.
Mis puudutab autode kergeks rookimist, siis minu arust peaks nn. tänavaklassi autod osalema sellisena nagu nad igapäevaselt sõidavad.
|
|
|
andrec
huviline
Registreerunud 07.10.06
Kasutaja on eemal
Auto: A4 B6 R30 VR6 turbo
|
postitati 23.11.10 17:14
|
|
|
Kui klasside jaotus nii keeruline tundub, siis võiks sama moodi jaotada nagu Eesti meistrikatel. Kes tahab see osaleb ikka ju.
|
|
|
|
Joel
meeskond
Registreerunud 01.10.02
Kasutaja on eemal
Auto: Audi CQ Typ85, Porsche 911 Turbo, MB G63 AMG, MB ML 320, Volvo 940 SE, ZAZ 965 Cabrio
|
postitati 23.11.10 17:45
|
|
|
Tegelikult ei ole siin keerulist midagi, asi tundub juba üsna paigas olevat. Black'i selgitus TÜV mõtte kohta, et see võiks tähendada komplektset
autot, tundub igati mõistuspärane. Ma ise pooldan ka seda, et välimuses võiks kõik tükid küljes olla (äärmisel juhul 1 tuli eemaldatud õhuvõtu
parandamiseks), kuid sisemust võiks minu hinnangul lubada kergendada kuni BHRA reeglitega sätestatud piirini. Aga ma mõistan absoluutselt seisukohta,
et kõik tänavaklassi autod peaksid olema nö standardvarustuses (va tagavararatas jms lahtine kola). Aga mulle tundub, et sellisel juhul peaks see nõue
laienema ka Bracketile ja B klassile, sest ka need on tänavaklassid.
|
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Q7
|
postitati 23.11.10 18:13
|
|
|
Ei tulegi hetkel meelde, et B-klassis keegi väga tühjaks oleks rookinud. Veel enam bracketis.
|
|
|
|
Joel
meeskond
Registreerunud 01.10.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.11.10 18:28
|
|
|
Bracketis muidugi mitte, seal ei muuda see midagi, kuid B klassis osalejate huvi autot vähemalt seest tühjaks loopida ei saa küll kuidagi välistada.
Ma ei mäleta ka peast kas (suvaliste näidetena) Heiki Eelmaa 80'l, Neno Sõmmeri S2'l või Ivo Soldani 200'l olid istmed sees või mitte. Igal juhul
ma arvan, et neil ei oleks eriti probleem istmeid sisse jätta, kuid meile kõigile ju meeldib näha rekordeid, mis võivad osadel juhtudel just istmete
ja põhjavaipade kaalu taha jääda. Lihtsalt mulle tundub natuke vale nõuda A klassis istmeid ja B klassis mitte, kui meil ei ole enam stock vs moditud
klass, vaid lihtsalt aeglasemad vs kiiremad tänava-Audid.
|
|
|
|
mulk
klubiliige ac aasta auto 2007/2009 võitja
Registreerunud 11.11.03
Kasutaja on eemal
Auto: A8 D3 FL2, LR Disco 1, Iveco Daily 40C13V
|
postitati 23.11.10 18:30
|
|
|
Ei tulegi hetkel meelde, et B-klassis keegi väga tühjaks oleks rookinud. Veel enam bracketis. |
Pigem vastupidi, B klassis oli neid salongi sisustuseta masinaid rohkemgi (tõsta käsi üles, kui end ära tundsid ), lihtsalt neid ei pandud tähele A klassi paari skeleti taustal.
|
|
|
Vihane-Tihane
huviline
Registreerunud 02.05.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 200 TQ 20v avant ja 120 Prado
|
postitati 23.11.10 21:27
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: veekaheksa
Tsitaat: | Algselt postitas: Imres
Aga olen ka kahe käega selle poolt, et väljast olgu komplektne masin, kuid sisu võiks lammutada igaüks oma äranägemise järgi. |
...et see on ikkagi ainult klubidrääg, mitte eestikad ega muu selline.
|
Ära unusta, et klubidräägil oli rohkem osalejaid kui eestikatel. Drag on drag, ei ole mõtet erinevatele üritustele niiväga kriipsu vahele tõmmata.
BLOW-JOB is better then NO JOB
|
|
|
|
andrec
huviline
Registreerunud 07.10.06
Kasutaja on eemal
Auto: A4 B6 R30 VR6 turbo
|
postitati 25.12.10 14:19
|
|
|
Kas on midagi kindlat ära otsustatud juba?
|
|
|
|
kaido.
huviline
Registreerunud 21.02.08
Kasutaja on eemal
Auto: S4 2.2 avant
|
postitati 25.12.10 14:50
|
|
|
Nagu aru on saada siis A klassis on lubatud teine cooler ja orig aju peab jääma.
Naine ütles kord:kas sul ple üldse mingeid traditsioone peale AC dragi ma mõtlen.
|
|
|
|
indro
meeskond
Registreerunud 25.09.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 25.12.10 16:41
|
|
|
Lõplikud reeglid avaldame jaanuari esimesel nädalal aga mingeid suuri muudatusi plaanis ei ole.
Edit 13.01.11: Avaldame reeglid hiljemalt jaanuari kuu lõpuks, palume veel kannatust!
|
|
|
prj
klubiliige
Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal
Auto: S8 D4, A4 B9 2.0TQ, Cupra Born
|
postitati 25.12.10 17:33
|
|
|
Natuke naljakas on selle teise cooleri teema.
Mitte ühegi motronicu letichipiga ei tule teil suurema cooleriga jõudu juurde.
Vastupidi, seda läheb vähemaks, kuna väiksema sisselasketemperatuuri tõttu vähendatakse rõhku, samuti on süüde üsna hiline.
Minupärast võiks kasvõi kogu auto üks suur cooler olla. Niikaua, kuni seda pole vastavalt seadistatud, on sellest stock aju puhul täiesti null kasu.
|
|
|
|
ellar
huviline
Registreerunud 17.01.05
Kasutaja on eemal
Auto: audi 200 TQ 20V
|
postitati 25.12.10 18:35
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: prj
Minupärast võiks kasvõi kogu auto üks suur cooler olla. Niikaua, kuni seda pole vastavalt seadistatud, on sellest stock aju puhul täiesti null kasu.
|
Point oli pigem see , et originaal coolereid ei ole kuskilt võtta, mis rõhku ka peaksid !
|
|
|
Eero
meeskond
Registreerunud 29.10.04
Kasutaja on eemal
Auto: B2 2dq
|
postitati 25.12.10 19:09
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: ellar
Tsitaat: | Algselt postitas: prj
|
Point oli pigem see , et originaal coolereid ei ole kuskilt võtta, mis rõhku ka peaksid ! |
Siit võiks siis leida poindi, et mittelekkivate cooleritega A klassi ei saa?
...keegi on vist millestki valesti aru saanud, prj on pigem coolertivahetuse poolt kui vastu.
|
|
|
|
diffas
huviline
Registreerunud 14.07.10
Kasutaja on eemal
Auto: A4 B5q 2.5TriTDI + A4 B7q 3.0TDI
|
postitati 25.12.10 19:50
|
|
|
Kuidas on külalistega näiteks Soomest? Endal oleks diisel millega järgmine suvi peaks kuskil kiirendama äkki.
|
|
|
indro
meeskond
Registreerunud 25.09.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 25.12.10 20:02
|
|
|
Väliskülalised on alati oodatud ja tegelikult oli see aasta ka Soome Audi Klubi külla kutsutud aga nende põhihuvi on ringrada sõita.
Tsitaat: | Algselt postitas: diffas
Kuidas on külalistega näiteks Soomest? Endal oleks diisel millega järgmine suvi peaks kuskil kiirendama äkki. |
|
|
|
prj
klubiliige
Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal
Auto: S8 D4, A4 B9 2.0TQ, Cupra Born
|
postitati 25.12.10 22:27
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: ellar
Point oli pigem see , et originaal coolereid ei ole kuskilt võtta, mis rõhku ka peaksid ! |
Minu auto küljes olev originaal cooler peab ilusti 1.6 bari ülerõhku...
Point oli jah pigem see, et minu arvates on see coolerite pärast põdemine üsna mõttetu teema, kuna vahet pole, kui suur ta on, stock aju puhul ilma
spets seadistuseta sealt jõudu juurde ei saa.
|
|
|
|
Lehekülgi: 1 .. 8 9 10 11 |