Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
 Lehekülgi:  1  ..  8  9  10  11  12
Autor:
Pealkiri: Kui kiiresti saavutab 2.5 tdi R5 90 kraadi. (Vastuseid: 283 | Vaatamisi: 55047)
martin471
huviline

Registreerunud 06.03.05
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 C6 Avant , 3.0TDI quattro, 2005

postitati 27.11.10 22:24 Tsiteeri

Teeksin väikse kokkuvõtte asjadest, mida olen praeguseks mootori ja salongi kiirema soojenemise nimel teinud. Nimelt uurisin ja mõõtsin seda elektriradikat ja jõudsin järeldusele, et see ei tööta enam päris korralikult. Kõik sekstsioonid tarbisid ainult 3A voolu, mis teeb kolme sektsiooni peale 10A. Seega hakkasin mõtlema jahutusvedelikku soojendavate küünalde peale. Volvode peal oleval samal mootoril kasutatakse küünlaid ja need paiknevad plokikaane tagumisest otsast välja tulevas jahutusvedeliku torus. Niisiis otsustasin muretseda endale selle volvo toru ja kätte ma selle ka sain. Volvodel on kasutusel kaks erinevat varianti, mõnel on toru sees kolm küünalt, mõnel kaks. Mina sain selle kahe küünlaga variandi, kuid ega see asja halvemaks ei tee, sest kolmanda koht on seal täitsa olemas, lihtsalt tuleks ise uus auk puurida ja keere sisse ajada. Esialgu leppisin siiski kahe küünlaga. Nagu aru võite saada, siis panin selle volvo toru enda auto plokikaane külge. Kuna lootsin, et salongis paiknev elektriradikas veel natuke sooja annab, siis ei tahtnud seda päris järelt ära ühendada ja kuna elektriradikas jäi järgi siis ei hakanud jahutusvedeliku torusse hetkel ka kolmandat küünalt panema, sest usun, et kui mingil määral töötava elektriradika kolm sektsiooni ja kolm soojendusküünalt korraga järgi oleks, siis võiks 50A kaitse läbi põleda.Nagu jutust juba välja tuleb, siis vedasin kummagi elektriradika relee tagant ühe juhtme kummalegi küünlale. Seega juhib küünlaid samamoodi aju nagu elektriradikatki.

Et teada saada, millal mingi küünal ja elektriradika sektsioon järgi lülitatakse, ühendasin releede külge led-lambikesed. Kui külmana auto käivitada, siis natukese aja pärast lülitub sisse relee, mille taga on üks sektsioon. Seejärel lülituvad releed ümber, mis tähendab et üksik sektsioon lülitatakse välja ja selle asemel sisse kaks sektsiooni. Natukese aja möödudes lülitub esimene sektsioon uuesti järgi, nii et nüüd on töös kõik kolm sektsiooni. Kui aga geneka koormus liiga suureks läheb (järgi on ntks sõidutuled, tagaklaasisoojendus, puhur töötab suurema võimsusega jne), siis lülitub üksik sektsioon välja. Nii kui natuke pöördeid anda või pööretega sõita, siis lülitub üksik sektsioon taas järgi. Kui tuled on maas ja tagaklaasisoojendus väljas, siis püsivad kõik kolm sektsiooni järel ka tühikäigul.

Rääkides veel sellest volvo küünalde süsteemist, siis abi oli sellest küllaga. Kui praeguse ilmaga auto käima panen, siis selle ajaga, kui olen katuselt lume maha lükanud, hakkab esiklaas juba sulama. Küünlaid hoitakse järel päris kaua ja nüüd on näha et külma ilmaga hakkab mootori temperatuuri seier palju kiiremini tõusma ja tõuseb kõrgemale. Samamoodi on tunda, et salong soojeneb tunduvalt kiiremini. Kuna mootor saab kiiremini töösoojaks, siis kulub talvel vähem kütust ja auto liigub samuti paremini.

Kui suurte külmadega sooja väheks jääb, siis teen sellise lükke, et eemaldan elektriradika ja installeerin selle asemel kolmanda soojendusküünla. Sel juhul peaks sooja mõnusalt tulema.

See volvo vidin sobis kaane külge üks-ühele ja mootori taga otsas oli piisavalt ruumi. Ainuke probleem oli selles, et toru ots jäi valele poole, kuid selle mure sain kiirelt lahendatud, sest leidsin täpse 180 kraadise nurgaga voolikujupi.

Et aimu saaksite, millest räägin, siis paneksin juurde ka illustreeriva pildi sellest volvo torust. Pilt on tehtud siis kui toru veel volvo mootori küljes oli.

http://www.upload.ee/image/950412/VOLVO_DETAIL.jpg

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
a6audi
huviline

Registreerunud 13.08.06
Kasutaja on eemal

Auto: A6 1995a 2,5TDI 103kw

postitati 28.11.10 14:04 Tsiteeri

martin471 -le!
Kas sa said selle küünaldega jupi samuti 2,5 Tdi volvo pealt? Või missugust Volvo varjanti peab otsima, et endalegi selline vidin, mis 1:1 läheb, leiab? Ja palju selle volvo jupi eest küsiti, kui keeruline ja kaua läks kogu süsteemi ehitamine?
Ja ma arvan, et see kahe küünlaga on isegi parem, sest kolmene võib liialt suure koormuse genekale anda. Et sain ma õieti aru, et need küünlad ei lähe kohe tööle, vaid siis kui juba auto käib ja ei lülitu sisse siis,kui juba käivitamise ajal niigi juba mootori eelsüüte küünlad tööle lähevad (seda just geneka kohapealt)
Ja ma ei saanud hästi aru, et mida sa mõtlesid elektrilise salongiradika sektsioonide all.(endal ma ei tea siiani, et kas mul see radikas üldse peal on:( ) Et mis need 3 sektsiooni on?
See on nüüd asi, mida endalegi hädasti vaja. Ja kui teistelegi on viitsimist sarnane asi peale ehitada siis ütle oma hind ja ma olen esimene järjekorras;)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
automees6
huviline

Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal

Auto: A6 C4 Avant 2,5TDi Quattro, A7 3.0 TDI Biturbo

postitati 28.11.10 14:44 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: a6audi
martin471 -le!
Kas sa said selle küünaldega jupi samuti 2,5 Tdi volvo pealt? Või missugust Volvo varjanti peab otsima, et endalegi selline vidin, mis 1:1 läheb, leiab? Ja palju selle volvo jupi eest küsiti, kui keeruline ja kaua läks kogu süsteemi ehitamine?
Ja ma arvan, et see kahe küünlaga on isegi parem, sest kolmene võib liialt suure koormuse genekale anda. Et sain ma õieti aru, et need küünlad ei lähe kohe tööle, vaid siis kui juba auto käib ja ei lülitu sisse siis,kui juba käivitamise ajal niigi juba mootori eelsüüte küünlad tööle lähevad (seda just geneka kohapealt)
Ja ma ei saanud hästi aru, et mida sa mõtlesid elektrilise salongiradika sektsioonide all.(endal ma ei tea siiani, et kas mul see radikas üldse peal on:( ) Et mis need 3 sektsiooni on?
See on nüüd asi, mida endalegi hädasti vaja. Ja kui teistelegi on viitsimist sarnane asi peale ehitada siis ütle oma hind ja ma olen esimene järjekorras;)

Loe eestpoolt sel enamus juttu sest el radiaatorist. Uuri järgi kas sul releed on olmemas. Kasutaja martin471 panigi need küünlad selle el radika asemele kuna tal radikas läbi põlenud. Kui sul el radikas töötab korralikult siis pole mõtet küünlaid panna kui ei siis paned samuti tolle asemele ja kasutad samu releesid vaja vedada vaid 2 juhet. Ja kui sul ültse pole seda süsteemi peal siis vaja releesid korralike tugevaid juhtmeid ja kaitsmeid signaali käivituseks võid võtta ajust nagu originaalis.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
martin471
huviline

Registreerunud 06.03.05
Kasutaja on eemal

postitati 28.11.10 16:02 Tsiteeri

Tsitaat:
martin471 -le!

Seda ma ei mäleta, mis marki volvo pealt täpselt minu toru pärineb, aga mootor on neil niikuinii üks. Seda mootorit kasutati volvo 850 ja V70 peal. Võibolla ka muudel volvodel, aga rohkem hetkel ei tea. Sain selle toru Võrust, sealt saadeti Tallinnasse ja maksin selle eest 300kr. Juhuks, kui peaksin tahtma ühe küünla juurde panna, uurisin aegsasti juba küünalde hindasidki. Tootekoodi järgi sain sama asja hinna kätte, täpselt ei mäleta palju see oli, aga kuskil 200-250kr vahele tüki hind jäi. Seega usun, et see 300kr kogu komplekti eest ei olnud liiast makstud :)

Küünlad lülituvad sisse siis kui auto on juba mõne hetke tühikäigul töötanud ja genekas ei ole liialt koormatud (see tähendab siis üle 60%). Selle mootoriga audil kasutatakse tehase poolt salongi kiiremaks soojendamiseks elektriradikat, millel on kolm erinevat sektsiooni. Sektsioone juhitakse eraldi kahe relee abil. Ühe relee järgi on üks sektsioon, teise järgi kaks. Nii saab aju vastavalt vajadusele järele lülitada kas ühe, kaks või kolm sektsiooni. Sektsioonid tähendavad seda, et radikas on põhimõtteliselt jaotatud kolmeks eralditöötavaks osaks. Millegi pärast hakkan juba arvama, et seda radikat kasutatakse kõigil 2.5TDI mootoriga C4 kerega A6-tel.

Süsteemi uurimine ja komponentide kindlaks tegemine võttis küll omajagu aega. Kuna nüüd on süsteem üksipulgi selge, siis tean täpselt, kust mida otsida ja selle toru paigaldamisegagi väga palju aega ei läinud. Alustasin kuskil kuue ajal peale tööd ja usun, et lõpetasin mingi üheksa kuni kümne ajal.

Kusjuures ma ühendasin küünlad küll elektriradika juhtmete külge, kuid ei eemaldanud radikat ennast. Praegu on töös nii küünlad kui ka radikas. Radikas küll päris korras ei ole, aga kuna ta mingit voolu tarbib, siis usun, et annab ka sooja.

Küünalde ja radika koostöös saab mootor ja salong igatahes tüki kiiremini soojaks kui enne :)

Esitaksin veel ühe küsimuse targematele. Ega keegi ei tea, kas kuskilt on saada ampermeetrit, mis mõõdaks vähemalt 50A suurust voolutugevust ja palju sellised asjad maksavad? Kas seda kuskilt laenutada ei oleks võimalik? Nimelt tahan ära mõõta palju küünlad ja radikas koos voolu tarbivad. Kui 50A-le väga lähedale ei jõua, siis lisaksin kolmanda küünla ja jätaksin endiselt ka elektriradika töösse. Ülekoormust ei saa niikuinii tekkida, kuna asju juhib aju, võttes arvesse väga palju erinevaid tingimusi.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
arvi
huviline

Registreerunud 13.06.03
Kasutaja on eemal

Auto: D2 s8 97a. manual

postitati 29.11.10 19:00 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Starr
Vähekene siis selle radika releedest ja kaitsetest. Tegin paar pilti, tegemist siis kõrvalistuja jalgadealusega. Esimeselt pildilt on näha, kus asuvada kaitsmed(märgitud vasakpoolse puanse ristkülikuga) ja releed(halli värvi, paremal märgitud). Kaitsmed on musta karbi sees ning tegemist lehtkaitsmetega või sulgkaitsmetega, kuidas keegi neid nimeta, heal lapsel mitu nime. Sai siin arutletud kasutaja Raikaga ja Tauf-auto varuosade müügiosakonnaga ning järeldus: kaitsmed peaksid olema 50A ja 30A. Edasi jätkan teise pildi juurest.

http://meelelahutaja.ee/audi/elradikas/1.jpg

50nene kaitse peaks olema siis kahe sektsiooni peale, ehk siis punase juhtmega alla, pildil on see otsejuhtmega pandud:D Selline vaatepilt avanes minu masina puhul.
30nene punase-sinise juhtme vahel.

Kontrollisin endal releed ära ning testisin sõites, on kuulda kuidas releed plõksivad, et peaks see süsteem toimima. El.radikas ka kontrollitud, töötab.

http://meelelahutaja.ee/audi/elradikas/2.jpg

No mina enam aru ei saa,kas mul on siis el.radikas peal või mitte - on olemas uus sinine andur(või lüliti)tulemüüri ja mootori vahel jah.vedeliku torus,kaitsmed kõrvalistuja jalgade juures aga releed on teise paigutusega.Starr`i pildi peal on taga kaks halli releed aga minul on taga vasakul must219 relee,mis temal ees,taga paremal pool polegi ja
ees on vasakpoolne 214 hall relee ja ees parepoolne(temal219) on must 114 relee.
Soendit ennast ma elusast peast näinud ei ole.Oskab keegi kommenteerida või tallinnas pilgu peale visata,kes asjaga kursis?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
automees6
huviline

Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal

postitati 29.11.10 19:10 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: martin471
Tsitaat:
Esitaksin veel ühe küsimuse targematele. Ega keegi ei tea, kas kuskilt on saada ampermeetrit, mis mõõdaks vähemalt 50A suurust voolutugevust ja palju sellised asjad maksavad? Kas seda kuskilt laenutada ei oleks võimalik? Nimelt tahan ära mõõta palju küünlad ja radikas koos voolu tarbivad. Kui 50A-le väga lähedale ei jõua, siis lisaksin kolmanda küünla ja jätaksin endiselt ka elektriradika töösse. Ülekoormust ei saa niikuinii tekkida, kuna asju juhib aju, võttes arvesse väga palju erinevaid tingimusi.

Korralikud tangid maksavad kuskil 3 tuhat odavamalt liigub kah midagi kuid need on viletsad. Ostma pead alalisvoolu tangid vahelduvoolu omasid on paarisajaga ka müüa.
Siin on kah valik norm
http://www.oomipood.ee/?a_k=MOOTAMPERT&t=k_ak&i=MOOTAMPERT

martin471
huviline

Registreerunud 06.03.05
Kasutaja on eemal

postitati 29.11.10 23:47 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: arvi

No mina enam aru ei saa,kas mul on siis el.radikas peal või mitte - on olemas uus sinine andur(või lüliti)tulemüüri ja mootori vahel jah.vedeliku torus,kaitsmed kõrvalistuja jalgade juures aga releed on teise paigutusega.Starr`i pildi peal on taga kaks halli releed aga minul on taga vasakul must219 relee,mis temal ees,taga paremal pool polegi ja
ees on vasakpoolne 214 hall relee ja ees parepoolne(temal219) on must 114 relee.
Soendit ennast ma elusast peast näinud ei ole.Oskab keegi kommenteerida või tallinnas pilgu peale visata,kes asjaga kursis?

Releede asukoht ei ole oluline. Neid pistikuid koos releedega saab väga kerge vaevaga ka ise ümber tõsta. Minu autol ei ole radika releed samuti sellise asetusega nagu pildil. Minul asetsevad releed kõige esimeses reas. Vasakpoolne on hall, mis juhib ühte radika sektsiooni, parempoolne on veidi suurem ja must ning juhib kahte sektsiooni.

Praeguste külmadega peaksid väga hästi ära kuulma kuidas releed plõksivad. Ma millegi pärast eriti ei kahtle, et su autol see radikas peal on. Iseasi kui hästi see veel töötab...

arvi
huviline

Registreerunud 13.06.03
Kasutaja on eemal

postitati 30.11.10 07:01 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: arvi
Tsitaat:
Algselt postitas: Starr
Vähekene siis selle radika releedest ja kaitsetest. Tegin paar pilti, tegemist siis kõrvalistuja jalgadealusega. Esimeselt pildilt on näha, kus asuvada kaitsmed(märgitud vasakpoolse puanse ristkülikuga) ja releed(halli värvi, paremal märgitud). Kaitsmed on musta karbi sees ning tegemist lehtkaitsmetega või sulgkaitsmetega, kuidas keegi neid nimeta, heal lapsel mitu nime. Sai siin arutletud kasutaja Raikaga ja Tauf-auto varuosade müügiosakonnaga ning järeldus: kaitsmed peaksid olema 50A ja 30A. Edasi jätkan teise pildi juurest.

http://meelelahutaja.ee/audi/elradikas/1.jpg

50nene kaitse peaks olema siis kahe sektsiooni peale, ehk siis punase juhtmega alla, pildil on see otsejuhtmega pandud:D Selline vaatepilt avanes minu masina puhul.
30nene punase-sinise juhtme vahel.

Kontrollisin endal releed ära ning testisin sõites, on kuulda kuidas releed plõksivad, et peaks see süsteem toimima. El.radikas ka kontrollitud, töötab.

http://meelelahutaja.ee/audi/elradikas/2.jpg

Aga kas keegi tallinnast oleks mõõduka tasu eest nõus pilgu peale viskama?
Võib-olla kontrollida radikat ennast ja releesid mõne targa seadmega.

kiljotiin
huviline

Registreerunud 25.05.08
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 TDI Q

postitati 30.11.10 17:44 Tsiteeri

Endal ka probleem Audiga 2.5td 85kw. Mootor vaevalt tõuseb 50 kraadi (esimene alumine kriipsu ) juurde sõites. Uus termostaat on. Võib olla see tingitud vigasest tiivikusidurist? Sooja puhub kaa.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
automees6
huviline

Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal

postitati 30.11.10 18:21 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: kiljotiin
Endal ka probleem Audiga 2.5td 85kw. Mootor vaevalt tõuseb 50 kraadi (esimene alumine kriipsu ) juurde sõites. Uus termostaat on. Võib olla see tingitud vigasest tiivikusidurist? Sooja puhub kaa.

Oleneb kui palju sa sõidad kuskil 15 km läbimisel pekas 90 kindlasti saavutama kui ei siis on termostaat vigane. Kui lühikesed otsad ja kohapeal käib sisi temp kukubki alla kõigil tdi mootoritel millel lisasoojendit pole. Salongi soojendamiseks kulub lihtsalt kõik soojus ära mida diisel toodab. Seda siis tõsise külmaga -15 ja alla. Soojema ilmaga läheb rutem üless.

arvi
huviline

Registreerunud 13.06.03
Kasutaja on eemal

postitati 01.12.10 12:22 Tsiteeri

Mis number releed peavad seal kõrvalistuja jalgade juures siis olema,mis viitaksid
lisa soendi olemasolule ?:mad:

alando
huviline

Registreerunud 15.06.05
Kasutaja on eemal

Auto: Audi a6 2,5 tdi: Bmw 528i

postitati 05.01.11 21:41 Tsiteeri

Mul ka see lisa radikas olemas aga kas ka töötab ei tea! Homme peab proovima mõõta.
http://static3.nagi.ee/i/p/697/14/174287138b8b2d_l.jpg
See pruun ollus mis seal ümber laiali on tuli vana soojendusradiaatori seest!

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
wincky
huviline

Registreerunud 18.08.09
Kasutaja on eemal

Auto: 2.5 tdi 103 kw

postitati 27.01.11 07:19 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: automees6
Tsitaat:
Algselt postitas: kiljotiin

Oleneb kui palju sa sõidad kuskil 15 km läbimisel pekas 90 kindlasti saavutama kui ei siis on termostaat vigane. Kui lühikesed otsad ja kohapeal käib sisi temp kukubki alla kõigil tdi mootoritel millel lisasoojendit pole. Salongi soojendamiseks kulub lihtsalt kõik soojus ära mida diisel toodab. Seda siis tõsise külmaga -15 ja alla. Soojema ilmaga läheb rutem üless.

Ei pruugi olla viga tiivikusiduris ega ka termostaadis! Minul tiksus ka kohapeal-15ga mootori tembi 90 peale.
Aga pärast ühe pisidetaili vahetust enam nii hästi soojaks ei lähe. Testin veel tänase külma ilmaga ja õhtupoole olen ehk targem:P

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
wincky
huviline

Registreerunud 18.08.09
Kasutaja on eemal

postitati 27.01.11 07:23 Tsiteeri

See nn elektriahi on mul peal ja toimib aga ennekõike aitab ta salongi soojendada mitte mootorit!

wincky
huviline

Registreerunud 18.08.09
Kasutaja on eemal

postitati 27.01.11 09:23 Tsiteeri

Väga oluline roll on soojenemisel veepumbal. Esialgu siis niipalju:P

jan-kos
huviline

Registreerunud 23.04.03
Kasutaja on eemal

Auto: A100TDIC4 oilexpress ja pargimaastur

postitati 27.01.11 17:41 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: wincky
Väga oluline roll on soojenemisel veepumbal. Esialgu siis niipalju:P

Ja milles see väljendub?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
wincky
huviline

Registreerunud 18.08.09
Kasutaja on eemal

postitati 28.01.11 06:51 Tsiteeri

Väljendub selles et enne tiksus kohapeal -15ga mootori tembi 90 peale aga enam ei tiksu.
Lühidalt-soojenemist mõjutab ka jahutusvedeliku ringlemiskiirus.
Pikemat teooriat ei hakka siia TARGEMATELE audimeestele kritiseerimiseks kirjutama.

automees6
huviline

Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal

postitati 29.01.11 10:22 Tsiteeri

Tsitaat:
Väljendub selles et enne tiksus kohapeal -15ga mootori tembi 90 peale aga enam ei tiksu.
Pikemat teooriat ei hakka siia TARGEMATELE audimeestele kritiseerimiseks kirjutama.

Muidugi mõjutab kui pump vett ringi ei aja lähebki kohapeal 90 temp iga ilmaga. Kui on korras pump antakse soe edasi salongiradikasse ja sealt salongi siis ei lähe see mootor kohapeal kindlasti 90. Kui salongi ventilaator nulli panna siis saab ka 90 kätte muidu pole see võimalik. Kui sooja üle ei jää siis seda ei saa mingist veepumbast juurde tekkida. Mõtle natuke ja saad aru, et su jutt on jama. ;)

wincky
huviline

Registreerunud 18.08.09
Kasutaja on eemal

postitati 30.01.11 12:53 Tsiteeri

Tsitaat:
Tsitaat:

Muidugi mõjutab kui pump vett ringi ei aja lähebki kohapeal 90 temp iga ilmaga. Kui on korras pump antakse soe edasi salongiradikasse ja sealt salongi siis ei lähe see mootor kohapeal kindlasti 90. Kui salongi ventilaator nulli panna siis saab ka 90 kätte muidu pole see võimalik. Kui sooja üle ei jää siis seda ei saa mingist veepumbast juurde tekkida. Mõtle natuke ja saad aru, et su jutt on jama. ;)

Pump täiesti korras oleks võibolla veel edasigi töödanud aga kuna oli rihma vahetus sai ka uus pump pandud.
Ei ole tarvis venti seisma jätta.Vanad eestlased ütlesid nii -pole võimatuid asju vaid saamatud inimesed:P

Pumba hammaste arv on erinev....
Ei usu et mu jutt mäda on...:cool:

jan-kos
huviline

Registreerunud 23.04.03
Kasutaja on eemal

postitati 30.01.11 15:10 Tsiteeri

Mul pole küll kohe käepärast vana pumpa võtta, aga kui vahetust tegin siis labade arv oli sama mis vanal. Kas on siis müügis erinevate labade arvuga pumpasi? kahtlen, tehas ei saa toota seda mis on ette antud, või eksin? Pilte erinevusest ? Mis termostaati te kasutate, et saate 90 kraadi? tehas annab 87 kraadi, või on bensuka oma 92 kraadine see läheb ka 2,5 TDI-le.

automees6
huviline

Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal

postitati 30.01.11 16:15 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: jan-kos
Mul pole küll kohe käepärast vana pumpa võtta, aga kui vahetust tegin siis labade arv oli sama mis vanal. Kas on siis müügis erinevate labade arvuga pumpasi? kahtlen, tehas ei saa toota seda mis on ette antud, või eksin? Pilte erinevusest ? Mis termostaati te kasutate, et saate 90 kraadi? tehas annab 87 kraadi, või on bensuka oma 92 kraadine see läheb ka 2,5 TDI-le.

Mina kirjutrasin lihtsalt 90 tegelt on kliima järgi 88. Ja temp seier on ka natuke alla 90 kuid mõte jääb samaks. Õige oleks öelda töötemperatuurini.

automees6
huviline

Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal

postitati 30.01.11 16:19 Tsiteeri

Tsitaat:
Tsitaat:
Tsitaat:

Pump täiesti korras oleks võibolla veel edasigi töödanud aga kuna oli rihma vahetus sai ka uus pump pandud.
Ei ole tarvis venti seisma jätta.Vanad eestlased ütlesid nii -pole võimatuid asju vaid saamatud inimesed:P

Pumba hammaste arv on erinev....
Ei usu et mu jutt mäda on...:cool:

Aga tõesta seda siis. Kui sa suudad leida sellise veepumba mis mu mootori kohapeal soojana hoiab ja salongi suudab kuuma toota siis ma viskaks webasto ka autoküljest minema. ;) Pole mina veel sellist diiselmootorit näinud mis mingi abisoojenduseta suudab kohapeal käies töötemperatuuri hoida. Seda siis juhul kui salongi radikas on korras ja kliima on automaatse soojendamise peal ja temp on väljas alla -15kraadi. Tutvusta meile siis oma imeleiutist.

wincky
huviline

Registreerunud 18.08.09
Kasutaja on eemal

postitati 31.01.11 10:12 Tsiteeri

Pole mul mingit imeleiutist pakkuda kõik tehase jupid.
Ei proovigi midagi tõestada lihtsalt üritan anomaaliale vastust leida...
See su enda teha kas usud või mitte!
Fakt on see et ennem läks lihtsamalt soojaks kui nüüd pärast pumba vahetust:(
Kui viitsimist on loe pumba hammasrattal hambad üle.

Starr
huviline

Registreerunud 07.02.05
Kasutaja on eemal

Auto: Q7

postitati 31.01.11 11:07 Tsiteeri

No mis sa õrritad, räägi siis välja, et peal oli 18 hambaga veepump, millel olid ka suuremad labad, võrreldes sellega, mis peale läks(b-osa pump). See eelnev saladus peitus siis Volvo veepumbas, mis sellele autole oli peale pandud. Miks see pump sinna pandud oli ei oska öelda, igaljuhul efekt oli asjal olemas nii, et winckyl see jutt on õige, et ennem tiksus temp kohapeal üles, olen seda ise näinud ja tõesti, kui keegi seda ei usu, siis see on tema isiklik probleem. Ilmselt seda saab peale järgmist rihmade vahetust kogeda, kui Volvo pump jälle peale pannakse:D

Tsitaat:
Pole mul mingit imeleiutist pakkuda kõik tehase jupid.
Ei proovigi midagi tõestada lihtsalt üritan anomaaliale vastust leida...
See su enda teha kas usud või mitte!
Fakt on see et ennem läks lihtsamalt soojaks kui nüüd pärast pumba vahetust:(
Kui viitsimist on loe pumba hammasrattal hambad üle.

Kõik peoks vajalik www.meelelahutaja.ee
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
jan-kos
huviline

Registreerunud 23.04.03
Kasutaja on eemal

postitati 31.01.11 17:34 Tsiteeri

Originaalis on veepump 5 labaga, mitte hambaga. Kui hammaste arv on kettal erinev siis see peaks hakkama mõjutama pingutust rihmale, suurem/väiksem rull, millest rihm üle jookseb.

Lehekülgi:  1  ..  8  9  10  11  12
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 31.3% - SQL: 68.7%]