Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
 Lehekülgi:  1  ..  8  9  10  11  12  ..  17
Autor:
Pealkiri: Ülemõistuse ropp liiklus (Vastuseid: 410 | Vaatamisi: 39909)
Kuits
klubiliige

Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal

Auto: 2x B5Q, B3, 2xC4 TDI, GMT 199

postitati 12.03.12 19:32 Tsiteeri

WTF teema ikka...
Jube hädaldamine, et esimene kihutas teisest mööda, teine on tige kolmanda peale, et jalus töllerdab, kuid önnetu kolmas, kes oli vahepealse ühistranspordi kasutamisega ära harjunud...nüüd ise roolis istudes tunneb ennast vööras maailmas ja on liikluses kohmetu.

Lisaks on mainitud teemas ka öppesöitjaid...milles nemad süüdi on, kui kool vöi öpetaja nendele "linnaloa"annab ?
Köik oleme alustanud ju samalt tasemelt, seega nendele vöiks jagada siiski veits kannatust, kuid kui ise kipud vöi kipute nende tagumikku passima jääma, siis keda süüdistada ?
Alusta pigem endast, kuna sina ei suutnud enesele selgeks teha, et sinu ees on aeglasem(ad) söiduk(id) vöi jälgida seda, mis toimub sinust eespool.

Harry´t kohati isegi möistan, kuid mingi rekkaga dragima ka ei kipu...söidetakse üle nigu sitikast.
Raika42 ladus ka sönastuse letti, midagi pole lisada, Tarmo ja Black on ka mötteis olnu ära kribanud.

Üldiselt päris pönev on lugeda.

Aga poisid, kuidas suhtuda sellesse, et ... öhtupimeduses peateel tulevad 2 masinat erinevate kiiruste ja vahemaadega, mina körvalteelt jälgin, et esimesele ette kiirendada ei jöua, kuid teise tuled on kaugel ja kiirenduseks vahemaad jagub (selleks, et mitte tekitada "mingit" situatsiooni), ning kasutan lahendi ära.
Enne kiirendusrajale asumist (70 möjuala) lasen esimesel rahulikult omateed minna, siis asun ise kiirendama ning samal ajal jälgin peeglist teise vahemaad ... kaugel, kuid kui olen jöudnud juba kiiruse ära sättida, on tema juba mul tagumikus ja lisaks lülitanud pooltuled kaugtuledele, mina vöinuks enese lambikesed rahulikult ära kustuda ja tema valgust kasutada:cool:
Antud situatsioon tömbas korralikult käima ja siinkohal soovin önne tollele Opel Vectra omanikule, et seekord sedasi löppes.

Lisaks üritasin täna proovida ka kuulekas olla...essugi.
Spido järgi 95 km/h, jäin nii teistele jalgu, kui jäädi ka mulle jalgu, rekkat kohtasin ühte ja see söitis täiesti möistliku ja talutava kiirusega, küll aga tänases tuulises ilmas laveeris.
Pole see liiklus niiväga ropp midagi, erandeid ikka juhtub sisse taguma.

Vorsprung durch Drehmoment !
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
woody
huviline

Registreerunud 13.07.09
Kasutaja on eemal

Auto: Vw B6 Passu, C6Q

postitati 12.03.12 19:36 Tsiteeri

Eeskujulik liikleja just ei ole, püüan, kuid ei ole. Samas on mul nende ülistatud Soome bussijuhtidega ka omad kogemused, kui mind rajalt sõnaotsese mõttes välja lükati, ei olnud ma ei bussirajal ega ka bussile ette trügimas.
Eesti liikluses häirivad enam need segased, kellele meeldib pimedas kurvis, üle mitme pideva joone möödumis katset teha, hoolimata sellest, et mul vasak suund sees ja nii telgjoonel pidurdades, kui veel vähegi saab. Samas paremal terve krdi lennuvälja jagu ruumi. Samuti häirivad kohati need, kellest eespool juba kokkuvõttev jutt tehtud teiste poolt.

Üldiselt, Päikest ja ilusat algavat lühikese seeliku hooaega.

Nelivedu on parim :D
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
raineys
huviline

Registreerunud 03.05.11
Kasutaja on eemal

Auto: Saab 9-5 2.3t

postitati 12.03.12 20:40 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Priit86
Tsitaat:
Algselt postitas: ferdinand
Omaette põnev ja minu jaoks arusaamatu nähtus on veel see, et maanteel sõidetakse rahulikult 70-80 km/h, 50 piirangutsoonis (ntx hüürus, viljandi mnt'l v kus iganes) ka täpselt samas tempos. Mina, kes ma ainsa seadusekuulekana soovin piirkiirustest natukenegi kinni pidada, samas suurima lubatud kiirusega sõita, olen tihti situatsioonis, kus 50 alas mõni mööda kiirendab, ning siis maanteel nigu mingi debiil ette venima jääb. Ja lausmassiline on sihuke asi, ma ei tea, kas liiklusmärkidel numbrid liiga väikeselt kirjas või on kiiruseületamise trahvimäärad liiga madalad.:D

Häirib see, et kui maanteel veel talvised olud olid, venisid autod ees 65-80km/h, kuigi mina suutsin korralikult spidomeetri järgi 95-ga. Ei võtnud keegi natukenegi kõrvale, et kiirem mööda lasta, pigem tõmmati veel rohkem tee keskele. Kuid nüüd, kui teed puhtad, sõidan endiselt sama kiirusega, kuid olen nagu post teel, millest mööda sõidetakse. Kuna sõidan pidevalt sama trassi, samal kellaajal, siis on need samad autod koguaeg . Ning toimub ka seesama, mida "ferdinand" oma postis kirjeldas.

Ma loodan, et see oli iroonia. Kui ei, siis palju õnne meile, kes suudavad oma ajurakke kasutada mõtlemiseks. Üks pontensiaalne mõrvar auto roolis. Sa lähed täpselt samasse patta kui inimesed, kes ütlevad, et "Mul quattro ja ma olen "surematu". Auto tõmbab kohalt kiirelt minema ja seisma jääb... keda kotib." (väike vihje, ei ole)

Ise veel ütled, et talvised teeolud. Mida kuradit sa kihutad ja sõimled teiste inimeste kohta. Teised kasutavad oma halle ajurakke sihipäraselt ja sõidavad kaalutletult.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
audi_a4_v6
huviline

Registreerunud 17.08.10
Kasutaja on eemal

Auto: Audi Q7 3.0TDI -14

postitati 12.03.12 20:43 Tsiteeri

Minu arust on ka suvised ja talvised liiklusolud nii erinevad, et talvel võiks olla enamikel teedel kiiruspiirang 80km/h ja suvel 100km/h.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Mario81
huviline

Registreerunud 28.01.06
Kasutaja on eemal

postitati 12.03.12 20:45 Tsiteeri

Väike õppevideo siia. http://itnurk.com/urod/27194/

woody
huviline

Registreerunud 13.07.09
Kasutaja on eemal

Auto: Vw B6 Passu, C6Q

postitati 12.03.12 21:03 Tsiteeri

Ja enamus kes tunnevad ja oskavad ka reaalselt talvel sõita, suudavad asju ette ka mõelda, enamjaolt.
Miks ma eelistan külavaheteid, enamus ajast oled seal üksinda ja sõidadki täpselt nii, nagu sa suudad, ei mõtle külg ees liuglemist, driftmode sobib ikkagi selleks ettenähtud kohta. Vaid lihtsalt, nii nagu sa tunned, et sa suudad sõita, sama teen ma ka maanteel, kuid kahjuks on seal ikka neid liikuvaid shikaane, kes ei suuda, ei taha aru saada, et kui lund kardad, siis osta omale salvokelk ja vildid.
Ma juba kujutan ette, et kus hakkab minu pihta nüüd harjavarsi lendama, et loll enesetapija jne., ja siis? Esimeste lumedega sai kohe juba läheduses oleval lennuväljal pidamise piire kombatud ja seda rada jätkanud kogu talve, ka jäärajal oma perevaguni ja sama varustuse paketiga, nagu mul koguaeg kaasas lohiseb autos.
Ja tõesti, kui ei ole just tehnilise viperuse või oma laus lollusega, ei ole veel midagi juhtunud (sülitasin kolm korda üle õla just), aga ikka kuuled, kuidas küll ei saada rööpast minema korralikult jne., kuigi tee lai ja ruumi ka pisut veel paremalt poolt võtta, ise liiklen niipidi, märksa ohutum, kui hakkata kolmesest rööpa kompleksist välja rabama, kui keegi vastu peaks tulema.
Ja veel selle pluss "10" km lendamisega, kui mina sõidan 100, siis on tegelik näit seal 94 juures ja politsei ei mõõda sinu spidomeetri näitu, vaid ikkagi su auto edasi lennu kiirust, seega eelistan sõita 100 ga edasi, kui olla veel üks loll verstapost maanteel, kellest tehakse möödasõite kasvõi alt, peaasi, et saaks mööda. Ja see ei ole liiklusohtlik, ega? Njah.

Nelivedu on parim :D
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Raika42
klubiliige

Registreerunud 16.11.08
Kasutaja on eemal

Auto: A6 c4 2,5tdiQ; S6 c5 4,2Q; A4 b5 2,8Q

postitati 12.03.12 21:38 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: raineys
Ise veel ütled, et talvised teeolud. Mida kuradit sa kihutad ja sõimled teiste inimeste kohta. Teised kasutavad oma halle ajurakke sihipäraselt ja sõidavad kaalutletult.

Aga kaalutlevad hallid ajurakud seda pauku välja ei jaga, et tegu pole võidusõiduga, kus tuleb katta ja positsiooni hoida, vaid võiks väheke teeperve poole tõmmata ja kiirema läbi lasta?
Mis siis, et teine suudab piirangus sõita? Las sõidab, las läheb mööda. Sellega kui keset teed sõidetakse ja möödasõitu ära nu**ida üritatakse tekitatakse ju veel ohtlikum situatsioon, kas pole?
Ja usu mind, (mitte, et Sa seda loomulikult teeksid) quattro koos korraliku rehviga on tõesti tükk-tükk maad stabiilsem kui suvaline esiveoline poolkulunud lamellidega.
Kahjuks antud vido räägib küll kahest tagaveolisest, aga tutvu näiteks selle materjaliga.
Ma saan aru, et ees sõitval autol on libe, aga kui minul ei ole, siis miks ta ei või mind inimese moodi mööda lasta, vaid peab keset teed sõitma ja vajadusel veel kaasa kiirendama? Kas ei ole ilmselge, et kui minul sama libe oleks, siis ma ei jõuaks nii kiiresti sappa ja ei üritaks mööda sõita?
On see järjekordne "Ise ei saa ja teistel ka ei lase" hallide ajurakkude sihipärase kasutamise tulem?
Kadedus, anna palun andeks, näitab just madalamat IQ numbrit.

raineys
huviline

Registreerunud 03.05.11
Kasutaja on eemal

postitati 13.03.12 12:18 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Raika42
Tsitaat:

Aga kaalutlevad hallid ajurakud seda pauku välja ei jaga, et tegu pole võidusõiduga, kus tuleb katta ja positsiooni hoida, vaid võiks väheke teeperve poole tõmmata ja kiirema läbi lasta?
Mis siis, et teine suudab piirangus sõita? Las sõidab, las läheb mööda. Sellega kui keset teed sõidetakse ja möödasõitu ära nu**ida üritatakse tekitatakse ju veel ohtlikum situatsioon, kas pole?
Ja usu mind, (mitte, et Sa seda loomulikult teeksid) quattro koos korraliku rehviga on tõesti tükk-tükk maad stabiilsem kui suvaline esiveoline poolkulunud lamellidega.
Kahjuks antud vido räägib küll kahest tagaveolisest, aga tutvu näiteks selle materjaliga.
Ma saan aru, et ees sõitval autol on libe, aga kui minul ei ole, siis miks ta ei või mind inimese moodi mööda lasta, vaid peab keset teed sõitma ja vajadusel veel kaasa kiirendama? Kas ei ole ilmselge, et kui minul sama libe oleks, siis ma ei jõuaks nii kiiresti sappa ja ei üritaks mööda sõita?
On see järjekordne "Ise ei saa ja teistel ka ei lase" hallide ajurakkude sihipärase kasutamise tulem?
Kadedus, anna palun andeks, näitab just madalamat IQ numbrit.

Sinu vastus näitab veelgi madalamat IQ-d. Tea, kas tulid ise selle peale, et korralik talvekas on parem kui poolkulunud lamell :D Ma arvan, et väga ei eksi kui ütlen, et suvaline esiveoline korraliku rehviga (eeldan, et mõtlesid talverehvi) on parem kui poolpidune lääne lamell quattro all.

Ma küll ei õigusta neid, kes rallivad keset teed ja lisavad gaasi kui keegi möödub, aga miks pean mina pidavalt teelt libedale teele suunduma, et mingi "Märtin" saaks mööda kimada. Mina ohustan eelkõige ennast sellega. See on lihtsalt näide ühest halvast teeolust, mis meid aegajalt kimbutab. Eneseõigustuseks ka, et mina niimoodi ringi ei sõida tavaliselt.

Raika42
klubiliige

Registreerunud 16.11.08
Kasutaja on eemal

postitati 13.03.12 14:43 Tsiteeri

Tsitaat:

Sinu vastus näitab veelgi madalamat IQ-d. Tea, kas tulid ise selle peale, et korralik talvekas on parem kui poolkulunud lamell :D Ma arvan, et väga ei eksi kui ütlen, et suvaline esiveoline korraliku rehviga (eeldan, et mõtlesid talverehvi) on parem kui poolpidune lääne lamell quattro all.

Tegelikult ei tulnud ise, ema ütles. ;)
Seda ütles ka veel, et talverehvid peavad korralikud olema, sellepärast ma ei sõida poolpiduse lääne lamelliga vaid korraliku talverehviga. Äkki sellepärast mul polegi libe? Samas kuna IQ on mul vaid paar numbrit kõrgem kui keskmisel kodurotil, siis peaks vist kellegi käest üle küsima?

Tsitaat:
Ma küll ei õigusta neid, kes rallivad keset teed ja lisavad gaasi kui keegi möödub, aga miks pean mina pidavalt teelt libedale teele suunduma, et mingi "Märtin" saaks mööda kimada. Mina ohustan eelkõige ennast sellega. See on lihtsalt näide ühest halvast teeolust, mis meid aegajalt kimbutab. Eneseõigustuseks ka, et mina niimoodi ringi ei sõida tavaliselt.

Ei peagi, pole vaja kaasa kiirendada. Või siis ilus oleks aeg-ajalt kolonnid läbi lasta, korra teeääres (näiteks bussipeatuses) peatudes.
Seda viimast olen ma siin teemas juba nii palju kirjutanud, et paha hakkab. Rohkem enam ei viitsi.

Selliste pikkade arutelude viga on see, et praktiliselt mittekeegi, kes hiljem teemaga liitub, ei viitsi kogu eelnevat juttu läbi lugeda. Siis hakatakse pasundama paari viimase posti peale, kuigi asi eespool juba lahti seletatud.
Sina pasundad siin märtini läbi laskmisest, mina alustasin teemat aga pika kolonni enda taha korjamisest mitte üksikust autost.

raineys
huviline

Registreerunud 03.05.11
Kasutaja on eemal

postitati 13.03.12 14:55 Tsiteeri

Ma ei kahtlegi selles, et alguses rääkisid "aeglasest teost, kes võiks kiirema kolonni mööda lasta", aga hetkel trügisid sina teemasse, millel polnud sinu, muuseas ka minu arvates õige jutuga, mingit seost. Mina rääkisin vennast/vennaga, kes oma jutu põhjal trügis mööda aeglasest kolonnist.

prj
klubiliige

Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal

Auto: S8 D4, A4 B9 2.0TQ, Cupra Born

postitati 13.03.12 15:32 Tsiteeri

Kindlasti saan nüüd fleimi, aga naljaga pooleks - ostke veidi suurema kw arvuga masin (või tehke olemasolev korda) ning igasugune "kõrvalt kiirendamise" probleem haihtub iseenesest...
See ei olnud nüüd bussijuhtidele ja rekkameestele mõeldud.

Enamus inimesi siin riigis on nagunii loomad, kes teistega ei arvesta - selle üle ei ole mõtet pöördesse minna.

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U
Raika42
klubiliige

Registreerunud 16.11.08
Kasutaja on eemal

postitati 13.03.12 16:30 Tsiteeri

Tsitaat:
Ma ei kahtlegi selles, et alguses rääkisid "aeglasest teost, kes võiks kiirema kolonni mööda lasta", aga hetkel trügisid sina teemasse, millel polnud sinu, muuseas ka minu arvates õige jutuga, mingit seost. Mina rääkisin vennast/vennaga, kes oma jutu põhjal trügis mööda aeglasest kolonnist.

Mingil määral on Sul õigus- pigem jookseb see teema, jah, vähe teist rada pidi. :D
Ühtib aga see, et nii see kolonn tekibki. Aeglasele jõuab sappa üks auto, mis mööda ei saa, tema järgi teine, siis kolmas jne...
Kust maalt eristada tagant lähenevat üksikut ralliässa ja ülemõistuse aeglaselt ees liikuvat autot?
Sellele mina näiteks vastust ei tea ja kui mingil põhjusel ise maanteel uimerdan, lasen rahulikult kõigil minna. Sellise kaasa vajutamise ja oma tahte järgi teiste liiklejate liikumiskiiruse reguleerimisega ei võida keegi mitte midagi. Või mis?

raineys
huviline

Registreerunud 03.05.11
Kasutaja on eemal

postitati 13.03.12 18:55 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Raika42
Mingil määral on Sul õigus- pigem jookseb see teema, jah, vähe teist rada pidi. :D
Ühtib aga see, et nii see kolonn tekibki. Aeglasele jõuab sappa üks auto, mis mööda ei saa, tema järgi teine, siis kolmas jne...
Kust maalt eristada tagant lähenevat üksikut ralliässa ja ülemõistuse aeglaselt ees liikuvat autot?
Sellele mina näiteks vastust ei tea ja kui mingil põhjusel ise maanteel uimerdan, lasen rahulikult kõigil minna. Sellise kaasa vajutamise ja oma tahte järgi teiste liiklejate liikumiskiiruse reguleerimisega ei võida keegi mitte midagi. Või mis?

Ega ei võida jah midagi. Kui tulla tagasi selle tegelase juurde, kellest minu saaga algas, siis "talvistes teeoludes" 80 sõitmine pole minu jaoks mingi venimine. Küll aga 65 km/h ilusa päikesepaistelise ilmaga (siiski veel talvel) kuiva asfaldi peal on venimine. Isikliku kogemuse põhjal võin öelda seda, et hiljuti sõitsin üpriski tiheda lumesajuga ilma süümepiinadeta 90+ km/h, sest ei tunnetanud ohtu liiklustiheduse tõttu. Küll aga päeval poleks elusees nii palju rauda lükanud, äkki umbes 70-80 km/h.

Aga omast mullist välja ronides, siis Tallinna liikluse kohta. Nädal aega Lõuna-Eestis pesitsedes ja tagasi kodulinna tulles saan aru kui sitt on Tallinna liiklus. Närvid lähevad ruttu krussi :D Iga kord lõunast koju jõudes mõtlen, et küll seal on hea liigelda. Kõik on hea ja rahulik.

Priit86
huviline

Registreerunud 30.10.08
Kasutaja on eemal

Auto: 100 avant 2,5Tdi 103kW (mälestus), A6 Tdi (mälestus), Mazda 323 J-Spec (mälestus), Vw Passat 3C

postitati 14.03.12 06:19 Tsiteeri

Kustutage see post, saatsin inimesele u2u.

Sõidame ikka mõistusega !
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: Q7

postitati 14.03.12 06:26 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Priit86
Mis vigastus sul on ?

Üritage isiklikest solvangutest hoiduda. Hoiab teema kauem avatuna.

TheRRsr
huviline

Registreerunud 14.02.09
Kasutaja on eemal

Auto: A4 B5 2.6 - 11 l/100km

postitati 14.03.12 11:15 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Black
Sama tähelepanek pidevalt Tammsaarest Järvevanasse minekul. Kui ma ikka muidu kütan kuni sillani vahel isegi 90-100-ga, et igasuguste Tondi tn foori tagant pääsenud pidurite vahelt välja saada, siis järgnevas 50 alas mul on tavaliselt spido järgi 60 ja kõik need pidurid on mul jälle seljas või lähevad nagu postist.

Ja mis sinu tekstist järeldub? Ainult see, et sinu 100-ga sõitmine, kui ma nüüd õigesti mäletan, 70-ne alas ei andnud mitte mingisugust tulemust, ainus, mida sa tegid, oli see, et tekitasid teiste vahel sajaga tõmmeldes liiklusohtlikke olukordi ning maandusid ikka nende pidurite taga, kes sulle Tondi foori taga jalgu jäid.

Ja üleüldiselt on see väga hea teema. Seda lugedes saab aimu, kes siinsetest kasutajatest on rullnokad ja kes korralikud liiklejad.

Raika42
klubiliige

Registreerunud 16.11.08
Kasutaja on eemal

postitati 14.03.12 12:22 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: TheRRsr

Ja üleüldiselt on see väga hea teema. Seda lugedes saab aimu, kes siinsetest kasutajatest on rullnokad ja kes korralikud liiklejad.

Äkki seletad natuke oma liigitamismeetodit, või teed nimekirja-kes kuhu kuulub?
Noh nii nalja pärast :D
Siis veel, et kas saaks näiteks mõne kategooria veel juurde, sest ennast näiteks, ei liigitaks ma kummagi alla.

955
huviline

Registreerunud 13.09.10
Kasutaja on eemal

Auto: A3 1.8T

postitati 14.03.12 13:50 Tsiteeri

Njaa. Täpselt selline meil ju maailmavaade ongi. Pohh, et teeolud on s#¤"ad ja inimesed võtavad asja kaine peaga ning ei lähe lõrtsisel või jäisel teel elu eest 90et välja võtma, sõidavad võibolla 80ga. Aga siis tekib üks kes ei saa aru miks nad ei saa kiiremini liikuda raisk. Sest seadus lubab mul ju sõita 90ga maanteel, aga seda seadusepügalat nad ei tunnista, et kiirus tuleb valida vastavalt teeoludele. See, et kellegi Q püsib teel ka 150ga ei tähenda, et tavaautod, mingi väike 1 liitrine samahea tunnetusega on. Kas keelaks siis teised autod üldse ära? Lubaks talvel sõita ainult Quattrodel?
Tegelikult mis on imelik, et kui ma sõidan kellegi taga nt 80ga, siis tuleb mingi tont ja sõidab mul tagastanges kinni, ise samal ajal tõmbleb vastassuunda, et näha kas keegi vastu tuleb. Selle asemel, et veidi kaugemale jääda ja siis sealt ilusti juba varem hoog üles võtta ja sujuvalt mõõda minna.
Ja siis leiame vennad kes vinguvad, et keegi magab ees. Miks mõõda ei lähe? Auto ei liigu? Pole mul olnud probleemi kellegist mõõda saamisega, jah kiirus tõuseb 140 peale, aga see on ka kõik. Ei taha kiirust ületada? Siis ma ei tea. Rohkem eriti ei taha, siis võib juhtuda, et pean jala edasi minema. Aga nüüd sellist jama pole küll näinud, et peaksin terve pärnu mnt kellegi taga tiksuma. No kui ikka on palju autosi ees siis pole midagi teha ju. Sama asi on linnas, kuskil on ummik, aga ikka leidub kloune kes tagant keeravad kõrval ritta mis kohe ära lõppeb ja siis süstivad samasse ritta tagasi, 2-3 kohta ettepoole. Jee võitsin kaks kohta.

Selgituseks siis juurde, et see jutt ei käinud kellegi eeskirjuta pihta, ma ei saa parata, kui keegi end nüüd puudutatuna tunneb.

prj
klubiliige

Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal

postitati 14.03.12 14:05 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: 955
Njaa. Täpselt selline meil ju maailmavaade ongi. Pohh, et teeolud on s#¤"ad ja inimesed võtavad asja kaine peaga ning ei lähe lõrtsisel või jäisel teel elu eest 90et välja võtma, sõidavad võibolla 80ga. Aga siis tekib üks kes ei saa aru miks nad ei saa kiiremini liikuda raisk. Sest seadus lubab mul ju sõita 90ga maanteel, aga seda seadusepügalat nad ei tunnista, et kiirus tuleb valida vastavalt teeoludele. See, et kellegi Q püsib teel ka 150ga ei tähenda, et tavaautod, mingi väike 1 liitrine samahea tunnetusega on. Kas keelaks siis teised autod üldse ära? Lubaks talvel sõita ainult Quattrodel?
Tegelikult mis on imelik, et kui ma sõidan kellegi taga nt 80ga, siis tuleb mingi tont ja sõidab mul tagastanges kinni, ise samal ajal tõmbleb vastassuunda, et näha kas keegi vastu tuleb. Selle asemel, et veidi kaugemale jääda ja siis sealt ilusti juba varem hoog üles võtta ja sujuvalt mõõda minna.
Ja siis leiame vennad kes vinguvad, et keegi magab ees. Miks mõõda ei lähe? Auto ei liigu? Pole mul olnud probleemi kellegist mõõda saamisega, jah kiirus tõuseb 140 peale, aga see on ka kõik. Ei taha kiirust ületada? Siis ma ei tea. Rohkem eriti ei taha, siis võib juhtuda, et pean jala edasi minema. Aga nüüd sellist jama pole küll näinud, et peaksin terve pärnu mnt kellegi taga tiksuma. No kui ikka on palju autosi ees siis pole midagi teha ju. Sama asi on linnas, kuskil on ummik, aga ikka leidub kloune kes tagant keeravad kõrval ritta mis kohe ära lõppeb ja siis süstivad samasse ritta tagasi, 2-3 kohta ettepoole. Jee võitsin kaks kohta.

Selgituseks siis juurde, et see jutt ei käinud kellegi eeskirjuta pihta, ma ei saa parata, kui keegi end nüüd puudutatuna tunneb.

Aga äkki sa teeksid enne kõvatamist endale LE selgeks:
Tsitaat:
§131. Asulavälisel teel, millel pärisuunas on üks sõidurada, peab juht, kes ei sõida sellel teelõigul lubatud suurima kiirusega, hoidma niisugust pikivahet, et temast möödasõitnu saaks tagasi reastuda. Nõue ei kehti, kui juht ise valmistub möödasõiduks, kui liiklus on tihe või kui sellel teelõigul ei tohi mööda sõita.

Tsitaat:
§136. Asulavälisel teel, kus sõidutee seisund või tihe vastassuunaliiklus ei võimalda mööda sõita sõidukist, mis ei sõida sellel teelõigul lubatud suurima kiirusega, peab viimase juht hoiduma võimalikult paremale ja vajaduse korral peatuma, et lubada mööda enda taha kogunenud sõidukid.

Zoig
klubiliige

Registreerunud 03.12.07
Kasutaja on eemal

Auto: IZh 21251 Kombi; Audi S6 Avant; B2c; B2q

postitati 14.03.12 14:10 Tsiteeri

Tsitaat:
.... Selle asemel, et veidi kaugemale jääda ja siis sealt ilusti juba varem hoog üles võtta ja sujuvalt mõõda minna.
Ja siis leiame vennad kes vinguvad, et keegi magab ees. Miks mõõda ei lähe? Auto ei liigu?
Mul oli kunagi sellise hädise motika mõõtu mootoriga Skoda, 1.2 koos kolme silindriga, tõesti kui hakata ohutu pikivahe juurest sellega kiirust koguma siis selle ajaga läheb võimalus mööda kui ma üldse möödasõidetavale lähedale jõuan. Muidugi kui bensiin ikka oma kassast ei tulnud siis oli võimalik profülaktiliselt juba pedaal põrandani lükata lootuses, et järgmisel sirgel on juba möödaminekuks ruumi... Küttekulu näit muutus masendavaks, muud kasu sellest ei olnud.

Oluliselt võimsama autoga harjununa on võibolla raske ette kujutada kuivõrd võimatu on teinekord mikromootoriga maanteel möödasõitu teha.

Et oleks raskem!
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
955
huviline

Registreerunud 13.09.10
Kasutaja on eemal

postitati 14.03.12 14:25 Tsiteeri

Ei noh, mis me nüüd kõvatame :D Aga sa unustasid ühe asja lisada, ei viitsi eriti otsida, et sõidukiirus tuleb valida vastavalt teeoludele.
§131. ...Nõue ei kehti, ... kui liiklus on tihe ....
Kas ikka on vaja minna trügima?

§136. Ma pole selle kohta sõnagi lausund... Jah peavad seisma jääma, aga pole tekkind ka sellist paanikat nüüd, et oi issand ma ei saa mõõda...

Tsitaat:
Algselt postitas: prj...

Aga äkki sa teeksid enne kõvatamist endale LE selgeks:
Tsitaat:
§131. Asulavälisel teel, millel pärisuunas on üks sõidurada, peab juht, kes ei sõida sellel teelõigul lubatud suurima kiirusega, hoidma niisugust pikivahet, et temast möödasõitnu saaks tagasi reastuda. Nõue ei kehti, kui juht ise valmistub möödasõiduks, kui liiklus on tihe või kui sellel teelõigul ei tohi mööda sõita.

Tsitaat:
§136. Asulavälisel teel, kus sõidutee seisund või tihe vastassuunaliiklus ei võimalda mööda sõita sõidukist, mis ei sõida sellel teelõigul lubatud suurima kiirusega, peab viimase juht hoiduma võimalikult paremale ja vajaduse korral peatuma, et lubada mööda enda taha kogunenud sõidukid.

Nagu ZOIG kirjutas, et paljud vist ei saa aru kuidas on sõita väikse ja nõrga autoga. Kas ikka peab meeletult üritama teistega sammu pidama? Las inimene sõidab kuidas ta saab.
Aga küsimus ikka selles, et miks te siis mõõda ei lähe? Ei mahu ees oleva auto ette. Alati mahub :) Ees on liiga palju autosi, et neist kõigist korraga mõõda jõuaks? vt §131 uuesti üle :D

E: Sain vist valest aru eeskõnelejast. Ehk siis üritad õelda, et raske on mõõdasõitu teha väikeautoga. On küll, tean isegi, kui 0.750l Fiatiga kiirteel 120ga sõitsin. Ei ole just meeldiv, kui auto ei kiirenda. Aga ma eriti ei lähe sellise asjaga trügima ka, suht mõtetu nagu?

Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: Q7

postitati 14.03.12 15:12 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: TheRRsr
Ja mis sinu tekstist järeldub? Ainult see, et sinu 100-ga sõitmine, kui ma nüüd õigesti mäletan, 70-ne alas ei andnud mitte mingisugust tulemust, ainus, mida sa tegid, oli see, et tekitasid teiste vahel sajaga tõmmeldes liiklusohtlikke olukordi ning maandusid ikka nende pidurite taga, kes sulle Tondi foori taga jalgu jäid.

Rullnokk olen ma küll, pole seda kunagi varjanud.

Tsitaat:
Tsitaat:
Algselt postitas: Zoig
Mul oli kunagi sellise hädise motika mõõtu mootoriga Skoda, 1.2 koos kolme silindriga, tõesti kui hakata ohutu pikivahe juurest sellega kiirust koguma siis selle ajaga läheb võimalus mööda kui ma üldse möödasõidetavale lähedale jõuan. Muidugi kui bensiin ikka oma kassast ei tulnud siis oli võimalik profülaktiliselt juba pedaal põrandani lükata lootuses, et järgmisel sirgel on juba möödaminekuks ruumi... Küttekulu näit muutus masendavaks, muud kasu sellest ei olnud.

Mul on 51kW vabalthingava diisliga Ford Granadaga kunagiselt Lõuna-Eesti turneelt (aasta võis olla 1998) selline kogemus, et kui tahtsid mööda sõita, polnud mingit mõtet vahetult eelneva auto sabas sõita. Tuli sõita tükk maad kaugemal, planeerida ette, et nüüd pärast seda paremkurvi võiks tulla sobiv koht möödasõiduks ja asuda kiirust koguma. Siis lähenesid niiviisi, täis kineetilist energiat, ja kui joppas ja pärast kurvi kedagi vastu ei tulnud, said hooga mööda, kui ei, ja keegi ikka vastu tuli, rsk, tuli lihtsalt eessõitja sappa maha pidurdada. :)

Ninapidi teise stanges mõõdasõidu varitsemine on mootoriga autode pärusmaa.

prj
klubiliige

Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal

postitati 14.03.12 15:28 Tsiteeri

Tsitaat:
Ei noh, mis me nüüd kõvatame :D Aga sa unustasid ühe asja lisada, ei viitsi eriti otsida, et sõidukiirus tuleb valida vastavalt teeoludele.

Okei, jahume siis sinu jaoks läbi:
Tsitaat:
§123. Juht peab kohandama oma sõiduki kiiruse selliseks, mis arvestab tema sõidukogemusi, teeolusid, tee ja sõiduki seisundit, veose iseärasusi, ilmastikutingimusi, liikluse tihedust ning muid liiklusolusid, et ta suudaks peatada sõiduki eespoolse nähtavusulatuse piires ning teel etteaimatava mis tahes takistuse ees. Juht peab vähendama kiirust ning vajaduse korral peatuma, kui tingimused seda nõuavad, eriti siis, kui nähtavus on halb.

Juht peab arvestama enda sõidukogemust ja enda sõidukit.
Kui teisel juhil on paremad oskused ja võib-olla näiteks parema rehviga ja pidamisega sõiduk, siis:
Tsitaat:

On selge?
Ehk, siis kui kindlas olus võimaldab sinu sõiduoskus, sinu sõiduk, teetingimused jne sõita kiirusega 60km/h, siis võimalik, et teine juht saab sõita 80km/h.
Kui seejuures 80km/h sõitval juhil pole võimalik mööduda tiheda liiklusvoo tõttu, pead sa ta ette laskma. Kui tihti sa sellist asja näinud oled? Ma võin vist ühe käe sõrmedel kokku lugeda selliseid juhtumeid. Ainsad, kes niimoodi vahele lasevad on tavaliselt kogenud rekkajuhid, kus rekka võtab korraks kiirendusrajale ja laseb sõiduatod mööda.

Seega, kui sa sõidad alla lubatud suurima kiiruse ning teine tahab sõita suurima lubatud kiirusega ning tal pole võimalik mööduda, siis pead sa LE järgi talle möödumise võimaldama.

Tsitaat:
Aga ma eriti ei lähe sellise asjaga trügima ka, suht mõtetu nagu?

Point ongi selles, et kui inimesed LE-d massiliselt ei eiraks, siis ei peakski sa trügima, vaid nad võtaksid kuskil korraks kiirendusrajale ja laseksid su mööda ning seejärel sõidaks oma 70-nega edasi.

Nagu ma ennist juba ütlesin - suurim osa inimesi meie banaanivabariigis on loomad, kes teistega ei arvesta, sellest ei ole mõtet pöördesse minna, isiklikult ei tee ma sellest ammu juba välja. Kõige korralikumalt liiklevad ikkagi professionaalsed juhid - rekkad, bussid. Erand kinnitab reeglit.

Aga sellist teguviisi (60km/h 90 alas ja telgjoone lähedal sõit vastutulevate autode puhul) kaitsta, samas ise LE-d korralikult tundmata ei näe ma ka mingit mõtet. Seepärast ka nokin sinu ütluste kallal.
Paragrahv 136 on täpselt samamoodi jõus, nagu 123 ja selle pärast, et natuke vihma või lund tuleb ei lähe paragrahv 136 kuidagi äkitselt kehtetuks.

kps
moderaator

Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal

Auto: 5x4x4

postitati 14.03.12 15:58 Tsiteeri

Nädalavahetusel liiklesin Tallinn-Tartu maanteel, GPS järgi ~75'ga sõitvaid kolonne 20-30'st autost oli 4tk. Kahest neist sõitsin täispikalt mööda, kuna mitte midagi vastu ei tulnud, lihtsalt ilm oli kehvemapoolsem ja taevast tuli kah kergelt mingit ollust. Viimased ~60km või natuke rohkem liiklesin kahe SEBE bussi taga, mis koos sõites lahedat "tandemit" meenutasid. Üks keeras lõpuks Puurmanni poole, aga mina sõitsin teisel Tartuni välja "tuules".
Ma sõna otseses mõttes oleks tahtnud selle isiku närvisüsteemi kohta kiidusõnasid öelda, kes Tartuni liikunud bussi roolis oli, sest see, mis ees neil toimus ja kuidas siis suur buss pidi neid bussi küljes ilmselt benjikummiga kinni olevatele jurakatele tagant mitte sisse sõitmiseks kohati hoogu maha pidurdama ja uuesti koguma - no võttis sõnatuks. Isegi piisavast pikivahest polnud siin mingit juttu kui ees kohati 100kmh ja siis äkki ~70kmh liigeldi ja kahjuks mitte ainult üks liikur. Bussi mööda minekule mitu tükki ei reageerinud ja vajutasid lihtsalt bussi suunatuld nähes paremat pedaali sügavamale. Siis oli jälle natuke benjikummi küljes venimist ja lõpuks pani bussijuht ikka paraja hooga nendest venivatest asjadest ilma suunatuleta mööda. Ma oleks need kodanikud vist kraavi tahtnud bussijuhi asemel rammida. Ja kui siis buss ees ja mina taga olime möödas ja liikusime ~95km/h hakkas viimane poolearuline kodanik minu taga samamoodi benjikummiga venima. Kohati oli selline tunne, et kohe on tagant sees :mad:. Tegin paar ähvardavat kergemat pidurdust ja siis kadus see poolearuline lõpuks tagant ära.

Ma pigem ei püüagi aru saada, mis sellelaadsetel kodanikel kahe kõrva vahele sündides kaasa on antud. Tunnen neile südamest kaasa nende mõtlemis- ja arvestusvõime kadumise puhul ja annetaks mõnesse kogumistopsi kopikaid, et ka sellised mingit laadi abi saaksid.

Hea auto on palju autosid...
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
955
huviline

Registreerunud 13.09.10
Kasutaja on eemal

postitati 14.03.12 16:23 Tsiteeri

Ei tea pole õigustanud keset teed põhjuseta aeglast sõitu, lihtsalt kui teeolud on pasased ja kõik sõidavad aeglasemalt siis alati on mõni närviline kes üritab mõõda minna. Samas niipalju ikka oskusi pole, et mõõda saaks. Nii ta siis tõmbleb seal teiste vahel.
Lauluväljaku mäel nägin mingit venda, läksime mäest alla, olin kolmandas reas minu ees oli auto, kõrval oli ka kaks autot, ja siis esimene rida oli tühi, bussirida siis. Tuli tagant mingi sell, sõelus autode vahel, siis jäi mu kõrval seisma ja elas närviliselt eessõitja seljas kinni. Kuna seal all on pidevalt pollar, siis kõik sõitsid nii 55ga umbes. See vend siis närvitses. Aga nii kõva mees ei olnud, et oleks julgend mõõda ühissõiduki rida mõõda panna. Esimene rida oli täitsa tühi. Sa nüüd aru mis sellise peas toimub.
Aga ikka jääb küsimus miks keegi mõõda ei sõida, enamusel nii võimas auto küll ju? Sellest veokajuhist saan aru, aga teised? Mis te vabandus on? :)

Lehekülgi:  1  ..  8  9  10  11  12  ..  17
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 21]
[PHP: 23.9% - SQL: 76.1%]