Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
Autor:
Pealkiri: Ostja välismaalt (Minskist)? (Vastuseid: 24 | Vaatamisi: 3541)
heihei
huviline

Registreerunud 01.02.06
Kasutaja on eemal

Auto: b6, 96kw bens.

postitati 31.03.11 06:25 Tsiteeri
Ostja välismaalt (Minskist)?

Nimelt hiljuti helistati nimelt tundmatult numbrilt (numbrit ei näita) ja sooviti sõiduk ära osta. Ja vene keelt rääkiv meesterahval on klient Minskist. Foorumist otsingust suurt ei leidnud vastavad viiteid. Keegi võiks mainida, kas mingi petuskeem võib ka sealt areneda?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: 400,401,969

postitati 31.03.11 06:33 Tsiteeri

Sellise eelinfo põhjal ei ole küll võimalik mingeid järeldusi teha. Numbrinäiduta helistamine iseenesest ei tarvitse mingi näitaja olla ning petta saamise võimalus on nii Valgevenes, Bulgaarias kui ka Eestis olemas.
Minu kogemuste põhjal, kui püüdsin müüa paar aastat vana, suhteliselt odavat ning ökonoomset väikeautot, tuligi suurem osa kõnedest idapiiri tagant.

Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
audi_a4_v6
huviline

Registreerunud 17.08.10
Kasutaja on eemal

Auto: Audi Q7 3.0TDI -14

postitati 31.03.11 07:21 Tsiteeri

Põhiline, et ära ise kuskile raha kanna ja autot anna, las siis uurivad. Kui nemad tšeki saadavad, siis oota pangas see aeg ära, kuni raha sul reaalselt käes, enne seda ära ka mitte midagi tee jne jne, neid skeeme on palju, aga see ei tähenda muidugi, et igal pool petetakse!

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
heihei
huviline

Registreerunud 01.02.06
Kasutaja on eemal

postitati 31.03.11 07:33 Tsiteeri

Asi ka selles, et mul pool veel liisingust maksta, aga ise nad ei taha panga dokumentidega ARK- st arvelt maha võtta, see imelik tundus. Et umbes mina vötan alguses enda arvel ja siis uuesti arvelt maha. Imelik. Keerukaks tahavad asja teha. Samas jah hea ju kui ausalt saaks asi aetud.

prj
klubiliige

Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal

Auto: S8 D4, A4 B9 2.0TQ, Cupra Born

postitati 31.03.11 07:45 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: audi_a4_v6
Põhiline, et ära ise kuskile raha kanna ja autot anna, las siis uurivad. Kui nemad tšeki saadavad, siis oota pangas see aeg ära, kuni raha sul reaalselt käes, enne seda ära ka mitte midagi tee jne jne, neid skeeme on palju, aga see ei tähenda muidugi, et igal pool petetakse!

Tšekki ei tasu üldse vastu võtta.
Sul võib see raha käes olla, aga nädala aja pärast ütleb sulle pank, et see tšekk on katteta ning nõuab sult raha tagasi.
Kui nad on nõus kohale tulema ning sulle sularahas ära maksma, siis palun väga.

Võid paluda ka deposiiti, aga seda kindlasti näiteks Western Union-i kaudu, millega nad ei saa mitte kuidagi oma raha tagasi.

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U
audi_a4_v6
huviline

Registreerunud 17.08.10
Kasutaja on eemal

postitati 31.03.11 10:21 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: prj
Tsitaat:
Algselt postitas: audi_a4_v6

Tšekki ei tasu üldse vastu võtta.
Sul võib see raha käes olla, aga nädala aja pärast ütleb sulle pank, et see tšekk on katteta ning nõuab sult raha tagasi.
Kui nad on nõus kohale tulema ning sulle sularahas ära maksma, siis palun väga.

Võid paluda ka deposiiti, aga seda kindlasti näiteks Western Union-i kaudu, millega nad ei saa mitte kuidagi oma raha tagasi.

Tšekkidega on teatav aeg, kui need kinnitatakse, see võtab kuni 1kuu, enne seda ei tasu midagi liigutada. Põhiline asi on vist aga see, et saadetakse tšekk ja "kogemata" suurema summaga, siis palutakse vahe tagasi kanda, inimene teebki seda ja siis kuu aega hiljem tšekk bounch`ib ja inimene raha ei saagi selle tšeki eest. Nii ju ei ole, et saad kohe tšeki eest raha ja siis pärast keegi küsib sinult selle raha tagasi?

jrgen99
huviline

Registreerunud 02.02.05
Kasutaja on eemal

Auto: A6 2.5TDi Avant quattro 1997

postitati 31.03.11 10:58 Tsiteeri

Sõbral oli ka selline kogemus autoks oli lexsus ostja oli ka kuskilt minskist, peab aint hästi venekeelt oskama, sõbral oli ka liisingus ostis välja ja sis pärast müüs maha ja arkis kirjutati selles ostja nimele. Auto jäi eesti registrisse arvele ja oligi kõik. Sõber sai raha,oli aus värk!

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
heihei
huviline

Registreerunud 01.02.06
Kasutaja on eemal

postitati 31.03.11 11:14 Tsiteeri

jrgen99
Nii ma mõtlesingi! Aga tema tahtis, et ma võtaks ise enda nimele arvele ja edasi nagu võtaksin üldse registrist maha. Hea küll kui ta ise riigi eest tulusi varjata tahabki, kas siis võõrriigi kodanik ei saa enda nimele autot osta? See tekitas hämmingut.

Rallymees
huviline

Registreerunud 25.09.02
Kasutaja on eemal

Auto: 300 hobust :)

postitati 31.03.11 13:43 Tsiteeri

Sa pead talle selgeks tegema, et kui sa võtad auto enda nimele siis sellega kaasnevad mõttetud lisakulud. Kas ta on nõus need korvama või mitte.
Tsekid ja asjad unustage üldse ära, kõige kindlam on ülekanne kuna sularaha vastu võttes sa ka kunagi ei tea kas on õige raha või mitte.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
heihei
huviline

Registreerunud 01.02.06
Kasutaja on eemal

postitati 31.03.11 15:30 Tsiteeri

Ei see ülekande asi ka jama natu, välisarvelt raha saabudes sinu arvele vist kas mitte teatud summa maha ei läinud? Vaevalt, et nüüd sealt tuleb, aga jah variant pangas ka lasta üle kontrollida teenustasu eest sularaha ja enda arvele kanda. Suur tänud muidu vastamast, natuke selgust majas! ;)

heihei
huviline

Registreerunud 01.02.06
Kasutaja on eemal

postitati 01.04.11 05:45 Tsiteeri

Nüüd sai ka rohkem natuke teada- nemad saadvad minu arvele kogu raha, aga siis läheb jutt segaseks. Et nemad viivad auto üle piiri, saadavad mingi elektroonilise kinnituse ja mina maksan käibemaksu! :o
Ja tekstist loeb välja , nagu ta suhtleks firmaga, mitte eraisikuga. Natuke keegi selgitaks?

Rallymees
huviline

Registreerunud 25.09.02
Kasutaja on eemal

Auto: 300 hobust :)

postitati 01.04.11 05:51 Tsiteeri

Lõhnab mingi skeemi järgi aga ei pruugi. Kui nad raha sulle ülekannavad ja kui autole järgi tulevad ning raha on sinu arvel siis annad auto ära ja ise vaatavad mis nad edasi teevad.
Sa peaksid neile tegelt ära seletama kuidas meil siin asjad käivad nii on kõige lihtsam. Ütled, et teeme asjad nii või ei tee üldse.
Ehk siis las tulevad rahaga siia ARK-is vormistatakse auto nende nimele ja saavad transiitnumbrid ongi kõik.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
heihei
huviline

Registreerunud 01.02.06
Kasutaja on eemal

postitati 01.04.11 06:03 Tsiteeri

Ei ei, saan aru, et kogu summa tahavad kohe kanda arvele, osa sellest siis kannan nagu mina panka liisingu lõpetamiseks ja ülejäänud jääb mulle. Aga see käibemaksu kohustus jäi arusaamatuks. Ja see teine kiri erines sellest, et arvele nagu mina ei võtagi (sest ma ei lugenud mingit selgitavat teksti minu küsimustele seoses arvelevõtmise kulutustega) ja edasi nagu nemad toimetavad kauba üle piiri. Segane veits.

keegimarten
huviline

Registreerunud 13.09.10
Kasutaja on eemal

Auto: A4 TQ '99

postitati 01.04.11 11:36 Tsiteeri

Olukord Valgevenes on selline, et 1. juunist hakkab seal kehtima mingi impordi vms maks ja nii ostetaksegi lähiriikidest autosid kokku hetkel... sealt turustatakse neid edasi näit Venemaale ja Kasahstani. Meil firmas ka mõned autod müügis ja ikka Valgevenesse üsna mitmed masinad läinud. Sama lugu oli eelmise aasta lõpuni Venemaaga -- uuest aastast maksud peal ning turg kadunud.

See käibemaksu-skeemitamine ei ole samamoodi võõras asi, aga sellega kaasneb jälle palju tüütut asjaajamist.

Kui ostjatel ikka tõsi taga, siis soovitaks leida mingid käibevahendid, millega auto pangast välja osta, omapoolne lisa + asjaajamiskulud-lõivud ning eraisikuna neile edasi müüa ja peale seda peaksid teie teed lahku minema;)

egert57
huviline

Registreerunud 26.11.10
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 200 q, w passat, rover 420

postitati 01.04.11 12:59 Tsiteeri

Mul tuli eile mailile kiri keegi sara jones. ingliskeeles suhtlesime: soovis mu autot ära osta, aga ise järgi tulla ei saa, et on laeval aga kannaks mulle raha ära ja 200 eurot peale ka veel kui ma auto talle hoiaksin. Minu arust6 mingi bluushit...
Tahtis et ma teeksin konto www.paypal.com ja siis sinna kannaks tema raha mulle.:D
Eriti ei tah auskuda neid asju netiteel.

audi_a4_v6
huviline

Registreerunud 17.08.10
Kasutaja on eemal

postitati 01.04.11 13:05 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: egert57
mul tuli eile mailile kiri keegi sara jones. ingliskeeles suhtlesime: soovis mu autot ära osta, aga ise järgi tulla ei saa, et on laeval aga kannaks mulle raha ära ja 200 eurot peale ka veel kui ma auto talle hoiaksin. Minu arust6 mingi bluushit...
Tahtis et ma teeksin konto www.paypal.com ja siis sinna kannaks tema raha mulle.:D

Aga muidu esimest korda tuli selline kiri või?:D Ma olen sellistega ka suhelnud, et saadan auto neile sihtkohta ja nad võivad maksta kasvõi aasta hiljem, selle peale mindi nii rõõmsaks, et pakuti hoopis mingit raha ületoomise tehingut inglismaalt jne. :cool:

egert57
huviline

Registreerunud 26.11.10
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 200 q, w passat, rover 420

postitati 01.04.11 13:08 Tsiteeri

No esimest korda jah:D

Sline4
huviline

Registreerunud 15.06.08
Kasutaja on eemal

postitati 02.04.11 00:50 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: egert57
Mul tuli eile mailile kiri keegi sara jones. ingliskeeles suhtlesime: soovis mu autot ära osta, aga ise järgi tulla ei saa, et on laeval aga kannaks mulle raha ära ja 200 eurot peale ka veel kui ma auto talle hoiaksin. Minu arust6 mingi bluushit...

Google:

http://www.google.ie/images?um=1&hl=en&biw=1525&bih=681&tbs=isch%3A1&sa=1&q=fake+paypal+email&aq=f&a mp;a mp;aqi=&aql=&oq=

Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: Q7

postitati 02.04.11 08:14 Tsiteeri

Sellest konkreetsest petuskeemist on meil varem ka juttu olnud. Praegune juhtum ei pruugi kindlalt pettus olla. Vahemalt müüja vastu suunatud mitte.

Täiendasin pealkirja ka pisut, et neid teemasid eristada.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
kiireaudi
klubiliige

Registreerunud 27.09.02
Kasutaja on eemal

Auto: A6 Sline-10; Q7 4,2 TDI; Stang-68

postitati 02.04.11 11:09 Tsiteeri

Ärge nüüd igalpool ka tonti nähke.

Hetkel on Eestis palju Valgevene ostjaid. Maksavad nii pangaülekandega kui ka sulas. Tšekkidest ei tea nad miskit :P

Kui on maksudega auto, siis arusaamatuste vältimiseks olen võtnud km-i tagatiseks ning tagastanud selle peale deklari tagastamist.

11,823@191,5km/h
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Joel
meeskond

Registreerunud 01.10.02
Kasutaja on eemal

Auto: Audi CQ Typ85, Porsche 911 Turbo, MB G63 AMG, MB ML 320, Volvo 940 SE, ZAZ 965 Cabrio

postitati 02.04.11 17:47 Tsiteeri

Ma müüsin venelasele ühe auto hiljuti, mille hind oli koos käibemaksuga, kuid läks nullmääraga ekspordiks. Käibemaksu osa tagatiseks ei hakanud võtma, millele vaatamata saadeti ka ekspordideklar juba samal päeval.

Käibemaksuga on selline lugu, et kui auto läheb EL'ist välja, siis toimub eksport. Liisingus (kasutus- või kapitalirendis) oleva auto hind on tavaliselt koos käibemaksuga, kuid välisriigist ostja (sh teise EL riigi käibemaksukohustuslasest ostja) maksab Sulle ilma käibemaksuta summa, kuna temale müügile rakendatakse Eestis käibemaksu 0% määras. Seda sellepärast, et käibemaks on lisandunud väärtuse maks, mis ei tohi reeglina kumuleeruda ning kuna ostja asukohariik tahab importi/ühendusesisest soetamist nagunii maksustada, siis müüja riik seda ei tee. Valgevenest ostja maksabki Sulle ilma käibemaksuta summa, aga Sina seda kuhugi ise maksma ei pea.

Liisingud mõnikord jonnivad otse ekspordiks müügiga, kuna nendel on leping Sinuga, st nad tahaksid, Sina neilt auto välja ostad, mitte kolmas isik, kuna too variant on keerulisem administreerida. Lisaks veel see, et nad ei saa suvalist isikut usaldada, et see neile ekspordideklari saadab, tõendamaks 20% käibemaksumäära asemel 0% määra rakendamise õigsust. Aga võta oma liisinguhalduriga ühendust ja aruta asjad läbi.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
heihei
huviline

Registreerunud 01.02.06
Kasutaja on eemal

postitati 02.04.11 18:46 Tsiteeri

Joel rääkis kümnesse! Vist oma küsimustega hirmutasin ostja ära, ei ole kontakti võtnud, arvata tehing jääb ära. Võibolla mõni teine kord on ta nõus.
Edit- Black, tänud, arvata parandatud pealkiri asjalikum!

andriu
huviline

Registreerunud 21.06.06
Kasutaja on eemal

Auto: a6c6

postitati 13.04.11 10:17 Tsiteeri

Üks tuttav müüs just oma auto ühele valgevenelasele. Vend helistas, ütles et meeldib auto, tuleb minskist homme kohale. Tuttav ei uskunud ütles umbes stiilis ''ja-ja''.
Järgmine hommik vend juba helistas et on Tallinna bussijaamas, et tuleks sinna, sõber läks sinna, tüüp tegi autole ringi peale, ütles et mulle meeldib, lähme panka, läksid panka, tehti ülekanne ära, siis arki, transiidikad peale ja minekut. Aus värk.
Valgevenelane mainis veel, et neil suvest mingid tollimaksud tulevad ja pragu viiakse sinna väga palju autosi. Leedus nad eriti käia ei taha, sest seal petetakse, läti on enamvähem normaalne koht, aga parim koht on eesti, sest inimesed on siin ausad ja ei peta. Sõber küsis veel kuidas mu auto leidsid siis, ta ütles, et mingi sergei müüs juba seal tema bemmi kohalikus portaalis 2000 euri kallimalt. Hakkas siis ise asja ajama ja leidis õige müüa eestist üles ja nii ta tuligi.

pprz
klubiliige

Registreerunud 01.10.02
Kasutaja on eemal

postitati 13.04.11 12:53 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: andriu
Üks tuttav müüs just oma auto ühele valgevenelasele. Vend helistas, ütles et meeldib auto, tuleb minskist homme kohale. Tuttav ei uskunud ütles umbes stiilis ''ja-ja''.
Järgmine hommik vend juba helistas et on Tallinna bussijaamas, et tuleks sinna, sõber läks sinna, tüüp tegi autole ringi peale, ütles et mulle meeldib, lähme panka, läksid panka, tehti ülekanne ära, siis arki, transiidikad peale ja minekut. Aus värk.

Tutvusringkonnas läks just eelmisel nädalal 2 autot täpselt samamoodi minema.

foto&videoteenused: sergeizjuganov.com / @zju / facebook
bob
klubiliige

Registreerunud 27.09.02
Kasutaja on eemal

Auto: Audi B2CQ 20vT, BMW G31

postitati 12.06.11 13:14 Tsiteeri

Skeem küll vastupidine, st müüja on välismaalt aga ei hakanud uut teemat tegema. Ilmselge petuskeem.

Sirvisin hommikul moblile.de ja jäi silma auto mille kuulutuse juures oli väga minimaalselt infot, oli ainult mark, mudel, vl aasta ja üks pilt. Müüja asukohariigiks oli märgitud Itaalia. Kuna hind oli utoopiliselt madal, siis huvipärast saatsin talle otse mobliest maili, paludes ainult saata mulle auto kohta rohkem infot ja pilte, muud ostuhuvi üles ei näidanud.

Ei läinud poolt tundigi, kui oli postkastis järgmine vastus:

Hello First of all you must know that right now Im located in Dumfries, United Kingdom due to my job and the car will be shipped from here. It is very difficult for me to drive the car with the steering wheel on the left side in United Kingdom, so I`m forced to sell it. I bought this car while I was working in Italy, now I am back to United Kingdom and I want to sell it. The car it is registered in Italy, has all papers written in italian. The car is in perfect condition inside and outside as well. Never involved in any accidents, no scratches and always garage keep. I never smoke in it and i want to sell it to a serious person who will take very good care of it. The car have the steering wheel on the left side. It will come with a clear title, bill of sale signed by me as well and all the papers (including the original manuals and keys) that you will need to register it under your name. If you decide to buy my car I can arrange the delivery to your country and a 5 days inpsection period. I would like to inform you that we will use an International Shipping Company for insurance. In United Kingdom this shipping company is very popular and trust worthy. Let me know if you agree and I will provide you all details regarding shipment and payment. Waiting for your answer! Best regards!

Tegelikult ju ühelegi minu küsimusele ei vastatud ja loomulikult ei saadetud ka ühtegi pilti. Kirjutasin siis lühidalt uuesti, et palun saatke autost veel pilte ja varustuse nimekiri.
Tuli uus vastus :D

Hello, The car is located in Dumfries, UK, the total price for the car including shipping taxes is XXXX Eur, I will leave the car under the custody of the company, they will handle the payment and shipment, The shipper will notify you about payment details and shipping arrangements, you will have to send the warranty deposit to them (50%), when the car will arrive at your destination the inspection period will begin. In these 5 days you can test drive the car and if by any chance the car will not be as you expect you can return it and you will be refunded in total. The shipper will pick it up and return it to UK, if your decision will be positive you can sign the sale papers and the shipping company will send me the money for the car. I hope you understand the procedure and if you agree we can start by sending me your name and address to start the shipping process. Phone: 00447438993695 Thanks

Iseenesest tundub skeem väga lihtne. Proovitakse huviliselt varastada pool auto maksumusest.
Kuna konkreetse auto mudeli kohta tegelikult ühtegi täpset kirjeldust pole, siis ilmselt on tegemist juba varem kokku kirjutatud tekstiga, mis sobiks vastamiseks ükskõik millisele kuulutusele.
Soovitan olla ettevaatlik kõigil.

Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 21]
[PHP: 25.9% - SQL: 74.1%]