ottpoiss
huviline
Registreerunud 12.03.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 03.02.11 19:40
|
|
|
1999 a6 4.2 v8 tiptronic kasti agoonia...
Jagan oma kogemusi automaatkasti remonist.
Alguses eines viga et kui lülitada D või R peale ja kohe kiirendada ei tulnud vedu kohe taha, ja kui 2000 rpm peal tuli siis ikka rõveda kolksuga ja
nii, et kõik 4 rattast ringi käisid. Remondi jaoks raha kogudes proovisin võimalikult sujuvalt gaasi andes liigelda.
Ühel ilusal päeval oli kast avarii resiimis, lasin kasti maha võtta ja remonti viia, selgus et puruks on siduriketaste trummel, mida muidugi kuskilt
saada pole. Lõpuks peale uskumatuid otsinguid leidsin ebayst Selline vidin .
Kui see lõpuks eestisse jõudis ja kast kokku sai pandud koos muude vidinatega ( survelaager ja õlipump jne) selgus et see algne viga ikka alles.
Selgus, et hüdraulikaploki ehk aju peaks ka ära vahetama. Asusin taas varuosa otsima mis 5hp24 kasti puhul just lihtne pole. Aga õnn naeratas siit
samast audifoorumist. Täna sai siis aju vahetatud ja kast sõidab.
Siit ka väike eelarve..... kui kellegile huvi pakub:
Kast maha peale 200 eur
Trummel (vidin +postikulud) 333 eur
Eesti riigi ja tolli nuumamine maksudega 85 eur
Kasti reomont koos laagrite jne.. 300eur
Uus õli 120 eur
Uus aju (kasutatud) 300 eur
Aju vahetus + õli juurde veic 100 eur
See teeb kokku kõigest 1438 eur ehk 22 500 eek.
|
|
|
margusja
huviline
Registreerunud 18.06.09
Kasutaja on eemal
Auto: BMW e60 (523) '05
|
postitati 03.02.11 20:58
|
|
|
welcome to the kastihädasid läbielanud meeste klubisse. Hea kuulda, et ikka korda said. Pikka iga kastile!
|
|
|
Jann
huviline
Registreerunud 07.08.05
Kasutaja on eemal
Auto: C7 Allroad BIT, ABARTH, BR 175.
|
postitati 04.02.11 11:21
|
|
|
Täpsustaks, et hüdraulikaplokk ei ole aju, aju asub kõrvalistuja jalge all.
Kui oleks õigel ajal hüdroploki remondi (vahetuse) ette võtnud, poleks suure tõenäosusega ketaste trummel purunenud. See on paugutamise tulemus ja
kast läks seejärel avariisse. Seega ärge sõitke paugutavate kastidega, läheb kalliks, kuna purunevad jupid on kallid ning kast tuleb ka maha kiskuda.
Sinu hinnakirja vaadates oleks suure tõenäosusega 500 euroga hakkama saanud.
OOOO, VW, Seat, Skoda DIAGNOSTIKA, OSTUABI (võimalik üle Eesti), kodeerimine, (de)aktiveerimine, aut. kastide adaptsioonid, DPF, õhkvedrustuse mured
jne. (Litsentsiga orig. Ross-Tech PRO V2 seade + uusim tarkvara VCDS 24.7.1 + pikk kogemus). 2g, HN+, MHI2, MHI2Q uuendused, NAVI 2025, VIM, SpeedCam,
Carplay, Android Auto aktiv. jne. Läbitud kilomeetreid ei muuda. U2U või 55547002.
|
|
|
|
margusja
huviline
Registreerunud 18.06.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 04.02.11 11:30
|
|
|
Oleks siis alati nii lihtne, et paned aga uue hüdroploki alla ja enam ei pauguta.
|
|
|
ottOmar
huviline
Registreerunud 17.11.05
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A8 D3, Lexus GS450h ja BMW 330d Touring
|
postitati 04.02.11 11:33
|
|
|
Jah, teretulemast 5HP24 kasti remontijate sekka.
Nimelt olid vist siis sina see, kelle järgi mina oma kasti remondiga ootasin - tegija ei tahtnud enne minu oma ette võtta, kui sinu oma valmis. Minu
oma veel tegemises ja ootab juppe. Hetkeseisuga taastamises turbiin ja vahetusse lähevad survelaager ja mingid tihendid, mis pidid omadega täitsa
õhtul olema. Kuna kast maas, siis vahetusse läheb igaksjuhuks ka tagurpidikäigu kolb / silinder.
Sinu poolt välja toodud eelarve tuleb täpselt tuttav ette - samasse auku paistab ka minu oma tulevat.
Loodame, et saame need korda tehtud kastid ka pidama ja pikka iga neile.
Koguaeg hea meelega vahetaks - peaasi, et oleks sakslane
|
|
|
|
Jann
huviline
Registreerunud 07.08.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 04.02.11 11:37
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: margusja
Oleks siis alati nii lihtne, et paned aga uue hüdroploki alla ja enam ei pauguta. |
Teame,teame, Sinu loost saaks varsti raamatu kirjutada
OOOO, VW, Seat, Skoda DIAGNOSTIKA, OSTUABI (võimalik üle Eesti), kodeerimine, (de)aktiveerimine, aut. kastide adaptsioonid, DPF, õhkvedrustuse mured
jne. (Litsentsiga orig. Ross-Tech PRO V2 seade + uusim tarkvara VCDS 24.7.1 + pikk kogemus). 2g, HN+, MHI2, MHI2Q uuendused, NAVI 2025, VIM, SpeedCam,
Carplay, Android Auto aktiv. jne. Läbitud kilomeetreid ei muuda. U2U või 55547002.
|
|
|
|
ottOmar
huviline
Registreerunud 17.11.05
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A8 D3, Lexus GS450h ja BMW 330d Touring
|
postitati 04.02.11 11:42
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Jann
Tsitaat: | Algselt postitas: margusja
Oleks siis alati nii lihtne, et paned aga uue hüdroploki alla ja enam ei pauguta. |
Teame,teame, Sinu loost saaks varsti raamatu kirjutada
|
Praegu, kus minu oma veel tegemises - näen ma tihti margusja käigukasti teema lugematuid lehekülgi unes ja üldse mitte positiivse külje pealt - üks
lõputu õudusunenägu.
Kui mul praegu jookseb judin läbi iga kord, kui kasti parandaja helistab, siis veel õudsam saab olema tõenäoliselt esimene proovisõit.
Koguaeg hea meelega vahetaks - peaasi, et oleks sakslane
|
|
|
|
margusja
huviline
Registreerunud 18.06.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 04.02.11 12:07
|
|
|
Ei ole hullu. Täna on maale minek ning seega ka testimine plaanis. Naine istub kõrval ja logib. Ma olen suht 99% kindel ja minuga nõustuvad veel ka
mõned teised, kes on asjasse natukene pühendunud, et VB see olla ei saa, kuna kolme erinevat VB proovinud.
Mis mul siis jäänud? Väline kiiruseandur läks vahetusse. Seda ma siis täna testida saangi. Kui suudan sealt ka välja meelitada, minu tagumiku mitte
rahuldava tunde, siis pean saama kusagilt sama koodiga kasti aju. Ja kui see ka ei päästa siis jääb veel TC koos TCC-ga ja kasti mehaanika. Viimast
usutakse kõige vähem. Samas jah suht raske juhus, sest viga saada on suht keeruline. Kuid jah tahaks nagu ideaalset. Seepärast ma sellega tegelen.
|
|
|
mms
huviline
Registreerunud 13.10.02
Kasutaja on eemal
Auto: S6 V8T
|
postitati 04.02.11 13:33
|
|
|
Üritan kah kaasa mõelda Selline asi nagu kasti "iseõppimine". Seda
funktsiooni pidi saama sisse-välja lülitada kaabliga? On ta sul sees või väljas? Minule on mulje jäänud, et sõltuvalt programmist, mille kast valib,
on mul mõnikord lülitused eba-adekvaatselt järsud. Näiteks siis kui pikalt oled rahulikult maanteel sõitnud, siis lähed järsult pikale möödasõidule
rekkast vms - kikdown lööb kaks käiku järjest alla - ja siis näiteks keset "jalg-sirge-kiirendust" lased gaasi maha (kuna kiirus on juba ~120-130 ja
pole vaja rohkem). Siis paneb kast tuntavalt järsku ülemise käigu tagasi. Et justkui kiire gaasivajutuse tagajärjel valiti miski agressiivne
kastiprogramm, ja see siis ikka veel rahmib kuigi seda enam vaja ei ole.
Ehk siis kokkuvõte - kui ajus programmid sassis, võib ka kasti toimimine sassis olla?
|
|
|
Jann
huviline
Registreerunud 07.08.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 04.02.11 15:43
|
|
|
Iseõppiva (DSP aktiivne) kodeering on 00001, sportreziim e. DSP väljas on 00011. Samas saab kastile teha ka kick down basic setting-ut. Margusja auto
kastile vist ei saanud seda teha mingil põhjusel vist.
|
|
|
|
mms
huviline
Registreerunud 13.10.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 04.02.11 16:02
|
|
|
Oot aga seleta - miks nimetad DSP väljas re˛iimi spordiks? Kas sel juhul käitub kast samamoodi kui kõige sprtlikum re˛iim kõigi programmide
valikust?
Ma ei ole endale siiani kaablit saanud, seega pole asja süvevenud. Kas ja kuidas reaalselt vahest aru saab DSP sees vs väljas? Väidetavalt valib DSP
miski paarisaja programmi hulgast sobivaima, aga ma küll aru ei saa, miks neid nii palju peab olema...
|
|
|
margusja
huviline
Registreerunud 18.06.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 04.02.11 16:26
|
|
|
Minu kast oli enne remonti ja on ka hetkel 00011.
Jah mingeid basic adaptionit ei saa teha. Samas on aku olnud 15 minutit korduvalt maas, mis tagab meeles olnud seadete kustumise minuarust. Nii on ka
elsawinis kirjas.
Tsitaat: | Algselt postitas: Jann
Iseõppiva (DSP aktiivne) kodeering on 00001, sportreziim e. DSP väljas on 00011. Samas saab kastile teha ka kick down basic setting-ut. Margusja auto
kastile vist ei saanud seda teha mingil põhjusel vist. |
|
|
|
margusja
huviline
Registreerunud 18.06.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 04.02.11 16:27
|
|
|
Juhe taha ja saab aru.
Tsitaat: | Algselt postitas: mms
Oot aga seleta - miks nimetad DSP väljas re˛iimi spordiks? Kas sel juhul käitub kast samamoodi kui kõige sprtlikum re˛iim kõigi programmide
valikust?
Ma ei ole endale siiani kaablit saanud, seega pole asja süvevenud. Kas ja kuidas reaalselt vahest aru saab DSP sees vs väljas? Väidetavalt valib DSP
miski paarisaja programmi hulgast sobivaima, aga ma küll aru ei saa, miks neid nii palju peab olema... |
|
|
|
margusja
huviline
Registreerunud 18.06.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 04.02.11 16:37
|
|
|
Vot mul vahel harva just see juht, et liigun ühtlase kiirusega, 80-90 km tunnis ja kui on tarvis siis sooritada möödasõitu ja masin otsustab kasutada
4. käiku siis vahel harva, minule tundmatu algorütmiga toimub alla vahetamise protsessis tugevam jõnks, mida ma ei ole harjunud tundma. Lahtilaskmise
kohapealt ei ole kunagi probleeme olnud.
Üritan kah kaasa mõelda Selline asi nagu kasti "iseõppimine". Seda
funktsiooni pidi saama sisse-välja lülitada kaabliga? On ta sul sees või väljas? Minule on mulje jäänud, et sõltuvalt programmist, mille kast valib,
on mul mõnikord lülitused eba-adekvaatselt järsud. Näiteks siis kui pikalt oled rahulikult maanteel sõitnud, siis lähed järsult pikale möödasõidule
rekkast vms - kikdown lööb kaks käiku järjest alla - ja siis näiteks keset "jalg-sirge-kiirendust" lased gaasi maha (kuna kiirus on juba ~120-130 ja
pole vaja rohkem). Siis paneb kast tuntavalt järsku ülemise käigu tagasi. Et justkui kiire gaasivajutuse tagajärjel valiti miski agressiivne
kastiprogramm, ja see siis ikka veel rahmib kuigi seda enam vaja ei ole.
Ehk siis kokkuvõte - kui ajus programmid sassis, võib ka kasti toimimine sassis olla? |
|
|
|
Jann
huviline
Registreerunud 07.08.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 04.02.11 17:44
|
|
|
valikust?
miski paarisaja programmi hulgast sobivaima, aga ma küll aru ei saa, miks neid nii palju peab olema... |
Ross tech annab tegelt veel võimalusi SIIN
Ise olen proovinud veel 00021 ja 00031, erilist muutust ei täheldanud.
01021 oli väga äkiline ja vahetas suht kõrgelt pöördelt käiku.
|
|
|
|
R129
huviline
Registreerunud 19.02.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 04.02.11 22:42
|
|
|
Kast maha peale 200 eur
Trummel (vidin +postikulud) 333 eur
Eesti riigi ja tolli nuumamine maksudega 85 eur
Kasti reomont koos laagrite jne.. 300eur
Uus õli 120 eur
Uus aju (kasutatud) 300 eur
Aju vahetus + õli juurde veic 100 eur
See teeb kokku kõigest 1438 eur ehk 22 500 eek.
Natuke kallivõitu remont. Kui meeles, siis küsin järgmine nädal palju see "vidin" maksab.
Kast peale maha: ilma nelikveota kastile kulub näiteks MBl 5 tundi. Ok, quattro lisab tööd juurde, kuid arvestades lukksepatöö hinnaks 20-22 € ei tule
selline summa.
Kast remont 300 €. Tjah ei tea palju ZF kast kinni-lahti ette näeb, kuid arvan, et see võib olla sarnane nagu MBl, ehk 10 tundi.
Hüdroplokk - selle 300 € asemel oleks mina maksnud 450 ja saanud Hollandist täiesti remontkomplekti sisaldava ploki, mis on sisuliselt uus asi.
Ploki vahetus + õli juurde 100 €. Ei saa aru kuidas selline summa leitakse. Karteri põhja eemaldamine võtab aega loetud minutid. Ploki lati võtmine ei
võta ka erilist aega - käib ikka suht kähku.
Õli - maht on 11 litrti x 10 € teeb tõesti ca 120 €.
|
|
|
igozavr
huviline
Registreerunud 17.09.08
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A7
|
postitati 22.02.11 13:03
|
|
|
Küsiks ka siin. Et kui tiptronic vahetab 3-4 käik, siis pööred hüppavad, nagu automaat libiseb. On selle põhjus friktsiooni kettad või midagi muud?
Palju see remont maksab?
|
|
|
juks11
huviline
Registreerunud 26.09.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 22.02.11 13:29
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: igozavr
Küsiks ka siin. Et kui tiptronic vahetab 3-4 käik, siis pööred hüppavad, nagu automaat libiseb. On selle põhjus friktsiooni kettad või midagi muud?
Palju see remont maksab? |
Esmalt ikka diagnostika ja alles siis vigade põhjused ja numbrid.
|
|
|
|
igozavr
huviline
Registreerunud 17.09.08
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A7
|
postitati 22.02.11 16:41
|
|
|
Diagnostika sa mõtled kast alla ja lahti? Või arvuti külge? Õhtul vaatan mis arvuti näitab, aga paar nädalat tagasi oli puhas.
|
|
|
juks11
huviline
Registreerunud 26.09.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 22.02.11 16:46
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: igozavr
Diagnostika sa mõtled kast alla ja lahti? Või arvuti külge? Õhtul vaatan mis arvuti näitab, aga paar nädalat tagasi oli puhas. |
Esmalt ikka arvutiga diagnostika.
Ainult veakoodide lugemisest kindlasti ei piisa kuna seal on palju parameetreid mida tuleb sõidu ajal jälgida ning selle põhjal diagnoos panna.
Ja alles peale seda vajadusel kast alt ja laiali.
|
|
|
|
kalmar
huviline
Registreerunud 04.12.10
Kasutaja on eemal
Auto: A6 Avant 2,5 110kw Quattro 98.a.
|
postitati 04.10.11 05:34
|
|
|
Tere
Paistab ,et minu masinal on samuti mindi viga ,kas nüüd turbiinis või siis kastis .
Sümtomid on niisugused , külmalt käivitades müra pole aga kui käik sisse lülitada siis tekkib niisugune müra nagu hõõruks kuskilt vastu plekki.Aga kui
õlid on soojad siis müra on tühikäigul koguaeg.Pöörded üle 1000 siis on kõik vaikne .Sai tehtud ka diagnostika kuid vigasid ei näita .
|
|
|
ottpoiss
huviline
Registreerunud 12.03.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 11.10.11 09:38
|
|
|
Soovitaks kasti maha v]tta ja sisse piiluda, ennem kui midagi muud katki l'heb....
|
|
|
mms
huviline
Registreerunud 13.10.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 11.10.11 10:21
|
|
|
Ma usun, et probleem on turbiinis. Seda juhtmete abil diagnoosida ilmselt ei õnnestu...
|
|
|
Greger
huviline
Registreerunud 07.06.09
Kasutaja on eemal
Auto: A8 D2 4.2 Quattro
|
postitati 10.01.13 19:19
|
|
|
Nii ei hakanud uut teemat tegema kuna tegemist ka peaegu sama kastiga ning mootorgi.
Nii siis lõpetas minukast samuti töö. Sõidupealt kadus vedu tagant ära ja kõik.
Kuid kast ei läinud avarii resiimi. Kas viga võib olla turbiinis või siiski viga kastis ?
Asi selles, et ostsin uue kasti aga turbiini kaasa ei võtnud. Kas on mõtet vahetada kast või peaksin ka siiski uuele kastile tema turbiini tooma.
|
|
|