Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
Autor:
Pealkiri: A6 C4 Avant 1995 relee klõpsumine (Vastuseid: 7 | Vaatamisi: 1246)
heix75
huviline

Registreerunud 22.08.04
Kasutaja on eemal

Auto: A6 Avant C4 '95 2.6 V6 ABC 110kW autom.

postitati 12.01.11 08:10 Tsiteeri
A6 C4 Avant 1995 relee klõpsumine

Viimasel ajal on peale mõneminutilist sõitu hakanud releedeplokist rooli alt kostuma klõpsumist, st. mingi relee lülitab midagi kiiresti sisse/välja. Kusjuures klõpsumise hetkel kukub veidi voltmeetri seier, nt. 14v pealt 12-13 vahele. Meenutab veidi kliimakompressori sisselülitamisel tekkivat voolutarbimist. Kliimakompressor on siiski hetkel välja lülitatud. Samuti ei ole asi seotud jahutusradiaatori ventilaatoriga, ventilaator samal ajal seisab - ka jahutusvedeliku temp. oli ca 70 kraadi.
Sealjuures ei olnud ka muid tarbijaid sisse lülitatud(tagaklaasi soojendus, udutuled, raadio jms.)

Milles võiks olla probleem? Varem ei ole sellist klõpsumist tähele pannud. Mis auto elektriseadmetest veel kõvasti voolu tarbib et voltmeetri näit veidi langeb?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
Sniper
huviline

Registreerunud 26.09.04
Kasutaja on eemal

postitati 12.01.11 17:18 Tsiteeri

Minu autol täpselt sama anomaalia, et mingi relee pragiseb rooli all. Millest see tuleb ei tea. Algul arvasin, et äkki mingi seos jahutusventilaatoritega kuid täna selgus, et ventilaatorite pideva järgi olemise põhjuseks oli radika küljes olev 3 klemmiga temp.andur.
Andur vahetatud kuid parin alles :(

Sooviks ka vastust sellele küsimusele.

heix75
huviline

Registreerunud 22.08.04
Kasutaja on eemal

Auto: A6 Avant C4 '95 2.6 V6 ABC 110kW autom.

postitati 12.01.11 17:58 Tsiteeri

Kahtlustasin algul sama e. siis temp. andurit, kuid jahutusventilaatorid töötavad nii nagu peab. St. et kui temp tõuseb 90ni, siis mingi aja pärast lülituvad ventilaatorid sisse, kui temperatuur langeb, siis jälle välja. Kontrollisin täna just üle.
Lülitades kõik tarbijad välja - ehk siis ühtegi lülitatavat tarbijat nagu tuled jms. sees ei ole, ikka sama jama. Klõpsub täiesti suvalisel hetkel. Pole suurt vahet kas sõita või seista koha peal.

Kas mõni mitte korralikult pesas olev relee võib seda jama põhjustada? Samas, millest tekib siis voolukõikumine? St. et kui käib esimene klõps siis voltmeeter kukub ja tõuseb siis mõne aja pärast tagasi norm pinge juurde, veidi alla 14V.
Pigem kahtlustaks siis mingit surema hakkavat releed, aga seljuhul millist, kui lülitatavad tarbijad kõik väljas on?

elmo81
huviline

Registreerunud 06.07.07
Kasutaja on eemal

Auto: A6 c4 2,6 Avant Quattro/ ascona GT

postitati 12.01.11 19:01 Tsiteeri

Mul sama klõpsumine ja voolukõikumine. Aga see kõik toimub hetkel kui jahutus ventikad ees tööle hakkavad.

parem ikka täie kui pooleveoline :)
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
margus
huviline

Registreerunud 15.12.02
Kasutaja on eemal

postitati 12.01.11 19:12 Tsiteeri

Istmesoojendus? Suunatule relee lolliks läinud?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Sniper
huviline

Registreerunud 26.09.04
Kasutaja on eemal

postitati 13.01.11 05:26 Tsiteeri

Ilmselt muu ei aita kui kate maha ja kõrv kikkis kuulama :) Või siis diagnostikasse.

audi_a4_v6
huviline

Registreerunud 17.08.10
Kasutaja on eemal

Auto: Audi Q7 3.0TDI -14

postitati 13.01.11 06:37 Tsiteeri

Mul oli uuemal audil aasta tagasi sama jama, otsisin selle relee üles, mis klõbistas, panin uue, ikka sama jama, võtsin ära, vaatasin, et kõik mis varem töötas, töötas ka nüüd ja järeldasin, et relee on seotud tagakojamehega, sest see ei tahtnud enam ükskord seisma jääda ja sai pistik ära võetud järelt, sest ega seda tegelt väga vaja olegi. Tegelikult aga peaks millalgi hooldusesse minnes ka selle kohta küsima, sest minu arust võiks asjad kõik korras olla auto juures, siis on ka hing rahul:P Minul klõbistas pigem nagu august läbi minnes, võibolla oli relee juurest juhtme ots lahti, ei tea, eks millalgi olen ses suhtes targem ja annan siis ka siia teada, kuidas asi lahenes!

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
rihole
huviline

Registreerunud 31.03.09
Kasutaja on eemal

Auto: A6

postitati 13.01.11 10:13 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: audi_a4_v6
Mul oli uuemal audil aasta tagasi sama jama, otsisin selle relee üles, mis klõbistas, panin uue, ikka sama jama, võtsin ära, vaatasin, et kõik mis varem töötas, töötas ka nüüd ja järeldasin, et relee on seotud tagakojamehega, sest see ei tahtnud enam ükskord seisma jääda ja sai pistik ära võetud järelt, sest ega seda tegelt väga vaja olegi. Tegelikult aga peaks millalgi hooldusesse minnes ka selle kohta küsima, sest minu arust võiks asjad kõik korras olla auto juures, siis on ka hing rahul:P Minul klõbistas pigem nagu august läbi minnes, võibolla oli relee juurest juhtme ots lahti, ei tea, eks millalgi olen ses suhtes targem ja annan siis ka siia teada, kuidas asi lahenes!
Mul on sedaan kerega c4 ja relee teeb samat häält, kuigi taga kojameest ei ole.

Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 21]
[PHP: 29.1% - SQL: 70.9%]