Sniper
huviline
Registreerunud 26.09.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 10.01.11 16:41
|
|
|
Jahutusventilaatorid käivituvad liiga vara
Mure selline, et mõlemad jahutusventilaatorid käivituvad paar minutit peale auto käivitamist, olenematta väljas olevast temperatuurist.
Märgin ära ka kohe selle, et kliima tablool "lumehelbeke" ei põle. Kliima lülitub sisse alles siis kui välistemperatuur on +6 kraadi ja üle. Kui on
alla 6 kraadi ja nupule vajutada, siis ikoon ainult vilksatab ja kustub kohe ära.
Iseenesest salong läheb sobivalt soojaks ( salongi temp +20 kraadi peal) ja sellega probleemi ei ole aga muret tekitab see, et mootor ei lähe soojaks
ja mootori temp.seier ei tõuse.
Kas keegi oskab selles olukorras aidata?
|
|
|
j2mis
huviline
Registreerunud 07.01.07
Kasutaja on eemal
Auto: C5, B5, Zafira A
|
postitati 10.01.11 16:51
|
|
|
Kas ventikad töötavad esimese kiiruse peal või teise ? Kui teise peal, siis vaata kas nr 217 relee eemaldamisega jäävad seisma. Mul autol sama
probleem, et ventikas käisid ees(juba süüüte sisse keeramisel, külma mootoriga). Ma pole suutnud siiamaani suutnud leida, milline andur käivitab vendi
teise astme. 3 anduril olen otsi lahti kiskund, aga ikka vent uhab ees. Vaata omal radika küljes olev andur üle. Kui pistiku andurilt lahti tõmbad ja
vendid seisma jäävad siis oled leidnud vea. Kui ei jää siis proovi mootori küljes olevat temp andurit. Rida viiel on järeljahutusandur tulemüüri pool
mootori otsas, aga teiste mootorite andurite asukohti ei tea. Mina arvan, et minu ventikate probleem seisneb vigases kliimaplokis, mis paneb villast.
Samuti võib olla relee ka kokku jäänud. Aitab relee vahetusest. Kui oled veale jälile saanud, anna siis ikka teistele ka teada.
|
|
|
Sniper
huviline
Registreerunud 26.09.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 10.01.11 17:06
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: j2mis
Kas ventikad töötavad esimese kiiruse peal või teise ? Kui teise peal, siis vaata kas nr 217 relee eemaldamisega jäävad seisma. Mul autol sama
probleem, et ventikas käisid ees(juba süüüte sisse keeramisel, külma mootoriga). Ma pole suutnud siiamaani suutnud leida, milline andur käivitab vendi
teise astme. 3 anduril olen otsi lahti kiskund, aga ikka vent uhab ees. Vaata omal radika küljes olev andur üle. Kui pistiku andurilt lahti tõmbad ja
vendid seisma jäävad siis oled leidnud vea. Kui ei jää siis proovi mootori küljes olevat temp andurit. Rida viiel on järeljahutusandur tulemüüri pool
mootori otsas, aga teiste mootorite andurite asukohti ei tea. Mina arvan, et minu ventikate probleem seisneb vigases kliimaplokis, mis paneb villast.
Samuti võib olla relee ka kokku jäänud. Aitab relee vahetusest. Kui oled veale jälile saanud, anna siis ikka teistele ka teada. |
Oskad ehk öelda, kus kandis see relee nr.217 võiks asuda?
Selline tähelepanek veel, et enne kui see anomaalia pihta hakkas oli kosta rooli all oleva katte alt mingit särinat (relee krõbinat). Kas see relee
võib seal asuda?
|
|
|
j2mis
huviline
Registreerunud 07.01.07
Kasutaja on eemal
Auto: C5, B5, Zafira A
|
postitati 10.01.11 20:02
|
|
|
Võib asetseda rooli all laeka taga või kapoti all kaitsmekarbis. Kui relee klõbinat juba kuulsid, ju siis otsad andis.
|
|
|
Sniper
huviline
Registreerunud 26.09.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 12.01.11 17:20
|
|
|
Ventikate pideva järel olemise põhjuseks oli peetis radika küljes olev temp.andur.
|
|
|
ultra2005
huviline
Registreerunud 16.05.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 100 C4 Avant (1992.a) 2,0 85 Kw AAD/AXP - Manual + AUDI A6 C5 Avant (1998.a) 1,8T 110Kw AEB/DHW - Manual
|
postitati 20.01.11 19:15
|
|
|
Kliimat ei saagi järgi lükata teatud jahedamast temperatuurist alates. C4 Kerega isenditel vähemalt mitte. See et vendikad järgi tulevad peale mootori
käivitust on tõepoolest tingitud tõenäoliselt Temperatuuri andurist mis asub jahutusradika paremal alumises nurgas. Ise vahetasin sama probleemi tõttu
anduri ära. Midagi eest ära lõhkuma ei pidanud ja isegi kanalit ei läinud tarvis (2,0) mootoril , ainult et närvikulu oli omajagu sest ruumi peale
pingutamiseks oli vähe kuid "kullinokkadega" sai asi aetud 
XZN M16
|
|
|
|
DonNiger
huviline
Registreerunud 25.10.06
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C5 1.9TDI 96kw
|
postitati 20.01.11 20:04
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: j2mis
Samuti võib olla relee ka kokku jäänud. Aitab relee vahetusest. Kui oled veale jälile saanud, anna siis ikka teistele ka teada. |
Oled kindel selles "pistik välja vent seisma teoorias"? See läheb natuke vastuollu minu arusaamast avariireziimist. Loogilisem oleks signaal maha ja
max jahutusreziimi. Sest loogilisem oleks, et masina eluiga mingi sensori ärakukkumisel üritatakse pikendada, mitte lõpetada.
|
|
|
ultra2005
huviline
Registreerunud 16.05.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 100 C4 Avant (1992.a) 2,0 85 Kw AAD/AXP - Manual + AUDI A6 C5 Avant (1998.a) 1,8T 110Kw AEB/DHW - Manual
|
postitati 21.01.11 04:14
|
|
|
See "pistik välja vent seisma teooria peab siiski paika. Tuttav autoremondi luksepp soovitas sedasi toimida kui avastasin et vendikad auto
käivitamisel kaasa tulevad. Seisma nad peale seda jäid ja Forssi peale seda oma sammud ka seadsin, uue anduri soetasin ja auto on tänaseni korras
selles osas 
XZN M16
|
|
|
|
Toomas15
huviline
Registreerunud 22.05.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 Avant C5
|