Lehekülgi: 1 2 |
ülks
huviline
Registreerunud 04.12.04
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C4 2.5Tdi & Cabrio 2.8 & Chevrolet Astro AWD
|
postitati 15.11.10 18:53
|
|
|
Navigatsiooni seadmetest
Tere!
Kuna on plaan endale soetada mingisugune GPS seade mille hinnaklass max 3k , kuid täpselt ei tea milline siis mõtlesin, et teeks sellise teema ja
uuriks millist seadet siinne rahvas kõige rohkem kasutab. Endale on hetkel jäänud kõige rohkem silma Garmin. Niiet andke aga teada, mida ja miks
eelistate.
Loodan, et teema sobib siia.
Otsisin küll sarnast teemat, aga ei leidnud ja tegin ise.
|
|
|
|
h.u
huviline
Registreerunud 04.01.10
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 C7 BiTDI
|
postitati 15.11.10 23:33
|
|
|
Mind huvitaks just see, kas keegi teisepoolt piiri ka tellinud on? eBayst ja mujalt. Peaks ju päris palju soodsamalt ikka saama?
|
|
|
|
urmasu
huviline
Registreerunud 21.05.10
Kasutaja on eemal
Auto: 100 c3
|
postitati 16.11.10 06:53
|
|
|
TomTom xxl on päris hea
|
|
|
margusja
huviline
Registreerunud 18.06.09
Kasutaja on eemal
Auto: BMW e60 (523) '05
|
postitati 16.11.10 08:12
|
|
|
Mina jälle soovitaksin Garminit. Miks? Minu kogemustest on Garmini kaart Eesti maakohtade kohta täpsem, võiks lausa ütelda, et detailne. Samas pärineb
minu info ligi aasta tagusest mõlema seadme paraleelsest testimisest. Kuna selles vallas muutuvad asjad väga kiirelt siis võib tänaseks päevaks olla
see olukord muutunud. Garminil on jälle lolli häälega juhised, mis TomTom puhul on palju meeldivamalt lahendatud.
|
|
|
Chuulo
huviline
Registreerunud 10.12.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 16.11.10 08:34
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: margusja
Mina jälle soovitaksin Garminit. Miks? Minu kogemustest on Garmini kaart Eesti maakohtade kohta täpsem, võiks lausa ütelda, et detailne. Samas pärineb
minu info ligi aasta tagusest mõlema seadme paraleelsest testimisest. Kuna selles vallas muutuvad asjad väga kiirelt siis võib tänaseks päevaks olla
see olukord muutunud. Garminil on jälle lolli häälega juhised, mis TomTom puhul on palju meeldivamalt lahendatud. |
Nõustun
|
|
|
anduke88
klubiliige
Registreerunud 17.04.07
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4 B6 1.9TDI & MB W205 & BMW F31 & Audi Q7 60 TFSIe
|
postitati 16.11.10 08:42
|
|
|
Kasutanud TomTom XL-i ja Garmin (vist 1390)
Kui soovid ainult juhiseid, ajavad mõlemad oma asja ära. Kaart mõlemal enam-vähem. Ühel omad miinused, teisel jällegi teised.
TomTom XL oli kuidagi aeglane, tihti eksis (nt tee asemel sõitsid põllul), väiksemaid teid polnud peal nagu Garminil. Nt Garminil enamus Eesti teid
korralikult peal.
Võiks valida Garmin seadme, kui jätta kõrvale Eesti keelsed hääljuhised. Väikesed teed tunduvad olevat täpsemad kui TomTomiga. Mõlemaid olen kasutanud
alati kõige uuema tarkvara versiooniga. Viimati sai kasutatud TomTomi suvel, peale seda vaid nutitelefone.
Aga kui navi kasutada vaid vähest aega, võib olla ka navi seadmeks telefon. Nt tomtom, garmin, ndrive, google maps jne. Kõiki edukalt kasutanud
erinevatel nutitelfonidel nagu iphone ja HTC. Kaart sama täpne, vahel veidike uimaselt reageerib ilma väliste antennideta linnas ristmikele ning
miinuseks pisike ekraan. Paar korda juhtunud ka asja maanteel-sõidad, keerad kuskilt juba ära kõrvalteele, kuid navi "sõidab" veel oma minuti
peateel edasi Lihtsalt telefon on ilma väliste antennideta veidikene
uimane. Aga ajab vähemalt asja ära.
Samamoodi annab Garmini kui TomTomi peale ka igasuguseid muid vidinaid installida Peale TomTomi pole välismaal muud kasutanud. Tomtom saab minu meelest suht hästi hakkama muudes riikides peale Eesti
|
|
|
Amadeuz
huviline
Registreerunud 09.03.05
Kasutaja on eemal
Auto: C5 avant TQAT 110 kW õlipress '99 (Nora), MB W639 kombi AT CRD 80kW (Jasmin)
|
postitati 16.11.10 10:42
|
|
|
Garmini poolt räägib tema täpne Regio poolt tehtud kaart. Miinuseks, ja see juures väga tugevaks, on tema unisus. Jõuad õigest teeotsast juba mööda
sõita kui ta sulle meenutab, et peaksid nüüd pöörama. TomTom on selles osas hulka parem aga mitte veel hea. TT hilineb ehk 0,5-2 sek, Garmin alla 2
seki mitte kunagi, vahest isegi kuni 5 sekivõiks varem teavitada. Kui ikka maanteel uhad 90 km/h ja saad 5m peale ristmikku tooni (no ei jälgi kogu
aeg sinna ekraanile), siis on lootusetult hilja.
Navide üldine probleem on aga mõningate aadreeside leidmine. Minu katsetada olnud aparaatidest ei saanud MITTE ÜKSKI jagu tähtedega majanumbrist. Nt
selline aadress nagu Pikk 5a. Veel on probleemseks kohaks majad, mis asuvad tänavalt eemal. Tartus nt terve annelinn põhimõtteliselt selline. Kaunase
pst 82 nt näitab reaalsest asukohast vähemalt 100m eemale tee äärde - proovi sa siis selle järgi kuidagi kohale jõuda.
|
|
samru
klubiliige
Registreerunud 01.02.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A8 4,2Q, B6 3,0Q, Buell XB12s
|
postitati 16.11.10 11:52
|
|
|
Mina kasutan üht hiinakat Shuttle. Hea odav, pole kahju kui maha kukub või ära varastatakse. Igale poole olen kohale jõudnud. Töötab ilma
välisantennita ka minu autos, millel on UV kaitsega klaasid (kusjuures suurem osa GPS-e ei tööt). Kaarte saab peale panna mida iganes tahad. Kui
midagi navigeerida pole saab laps filme vaadata või musa kuulata.
|
|
|
|
mms
huviline
Registreerunud 13.10.02
Kasutaja on eemal
Auto: S6 V8T
|
postitati 16.11.10 12:15
|
|
|
Nokia tasuta navigaator on kah täiesti kõlbulik minu arvates. Eeldab gps-ga telefoni olemasolu, aga kui juba raha kulutada, siis miks mitte uuele
telefonile. Saad lisaks navigeerimisele ka helistada ja sada muud asja teha.
|
|
|
ülks
huviline
Registreerunud 04.12.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 16.11.10 20:11
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: h.u
Mind huvitaks just see, kas keegi teisepoolt piiri ka tellinud on? eBayst ja mujalt. Peaks ju päris palju soodsamalt ikka saama? |
Ise vaatasin, et pixmania.com lehelt saab igasugu asju tellida ka GPS-e, aga pole üldse kursis selle lehega, on keegi sealt tellinud midagi? Samas kui
kuskilt piiritagant või netipoest tellida võib pärast garantiiga jama olla. Ja oskab keegi midagi odavama hinnaklassi GPS KING-i kohta midagi öelda?
Sellist seadet pakub ka nt kasutaja jyrisoo.
|
|
|
|
Kaaku
huviline
Registreerunud 11.10.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi Cabriolet, A6 C7.5 Competition, RS4 B7
|
|
martinmae
huviline
Registreerunud 18.06.09
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 100cc
|
postitati 17.11.10 06:40
|
|
|
Pikem kogemus Garmin nüvi 660 seadmega. Ei ole kõikse uuem, aga kui kaardid up-to-date hoida, siis suvel sai Eesti saared ilma probleemideta läbi
sõidetud. Olemas ka pea tuvastamatud metsarajad kuskil võpsikus. Huvitav võrdlusfakt Tartu linnast kus näiteks TomTom, mida korra proovisin ei osanud
mööda Turu tänavat linna poolt tulles mind normaalselt sillale juhatada vaid käskis Jõe tänava valgusfoori juurest vasakule pöörata
minu hääl Garminile aga eks see on täpselt selline teema, et kellele ema, kellele tütar
|
|
|
ülks
huviline
Registreerunud 04.12.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 17.11.10 17:09
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: martinmae
minu hääl Garminile aga eks see on täpselt selline teema, et kellele ema, kellele tütar |
Eks ta nii ole jah, aga kas keegi siinsest rahvast beckerit ka kasutanud on ?
|
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Q7
|
postitati 17.11.10 17:34
|
|
|
Eks nad enamik ole Win CE või Win Mobile baasil PDA-d (täpsemalt PNA-d), milles jookseb vastav navisoft. Mina soovitakski sellist, kus saad erinevaid
asju jooksutada.
Ise kasutan selleks hetkel edukalt 3.5" puuteekraaniga telefoni. Alati laetud ja kaasas. Softieelistustest Navigon ja TomTom. Garminit sellele
kahjuks ei pakuta.
|
|
|
|
jyrisoo
huviline
Registreerunud 06.10.07
Kasutaja on eemal
Auto: Audi Cabrio 1,9TDI
|
postitati 23.11.10 21:15
|
|
|
Kes soovib Windows CE-ga pda-d, vaadake SIIA
|
|
|
|
wilba
huviline
Registreerunud 17.08.10
Kasutaja on eemal
Auto: Saab 9-5
|
postitati 03.12.10 20:51
|
|
|
Tere!
Mul on Garmin nüvi 1390'ga probleem. Nimelt on sai soetatud kaart, millel on peal talunimed. Vajalik on see töö tegemiseks, kuna kliendid on üljuhul
taludes.
Probleem seisneb selles, et ei leia õiget talu üles. Kui panna otsingusse Palgi, siis näitab et Rapla maakonnas on neid kolm. Seejärel tekib küsimus,
et millise neist kolmest peaks valima. Proovisin ka teise ja tulemuseks sain: Raba ja rapla maakonnas oli neid 10+. Kas saab teostada kuidagi otsingut
nii, et küla või valla täpsusega. Tahaks jõuda õige taluni.
Ette tänades,
Villu
PS: loodan, et saite aru, mida ma küsin.
|
|
|
andres
huviline
Registreerunud 22.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Superb, 1,5 TSI, 110 Kw
|
postitati 05.12.10 17:35
|
|
|
Ega vist ei saa.
Pead kliendiga täpsustama, mõne suurema asula järgi või nii.
Ise soetasin EOMapi Eesti kaardi, selle aasta alguse väljalase - suuremat saasta, ausalt saasta, annab otsida.
Juhatab ikka nii rappa, et hoia ja keela. Kõige hullemad, mis meelde tulevad: Külitselt -> Tabiverre - siis kui tee OTSA sai, siis keelasin kaardi
ära ning originaalis seadmega kaasa tulnud kaart suunas ilusti õigele teele.
Pärnus olen kogenud, kuidas suunab 5 kordsete majade vahele, just kui õue alal sõitmine oleks mõistlik teekond - sihkohani üle 2 km jäänud.
On kellelgi REGIO kaardiga tegemist olnud?
|
|
|
sadguy
huviline
Registreerunud 16.03.06
Kasutaja on eemal
Auto: Coupe, 9-5 T, Octavia
|
postitati 05.12.10 17:54
|
|
|
Kahe käega Garmini poolt. Kasutanud 3 aastat. Ilma probleemideta saanud hakkama Eestis, Soomes, Lätis, Leedus ja Hollandis. Ja kasutan väga vana
mudelit Garmin 250. Tom Tom´ga olen saanud kiruda ja vanduda, kui ta ei tea, et mingist X ristmikult ei tohi sinna keerata, kuhu ta juhendab. Ja eriti
ohtlik viga oli südamerahus Soomes mind juhendada mööda ühesuunalist teed. Seda muidugi siis vastas suunas.
|
|
|
real1
huviline
Registreerunud 09.06.06
Kasutaja on eemal
Auto: B3, B4, B5; B7, C4, C6
|
postitati 05.12.10 18:00
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: andres
Ega vist ei saa.
Pead kliendiga täpsustama, mõne suurema asula järgi või nii.
Ise soetasin EOMapi Eesti kaardi, selle aasta alguse väljalase - suuremat saasta, ausalt saasta, annab otsida.
Juhatab ikka nii rappa, et hoia ja keela. Kõige hullemad, mis meelde tulevad: Külitselt -> Tabiverre - siis kui tee OTSA sai, siis keelasin kaardi
ära ning originaalis seadmega kaasa tulnud kaart suunas ilusti õigele teele.
Pärnus olen kogenud, kuidas suunab 5 kordsete majade vahele, just kui õue alal sõitmine oleks mõistlik teekond - sihkohani üle 2 km jäänud.
On kellelgi REGIO kaardiga tegemist olnud? |
Olen Garminit kasutanud nii Regio kui Eomapi kaardiga. Eks ta mõlemaga juhetab tihti valesti.
Detailsem on vist ikka Eomap. Igasugused metsarajad, elektriliinid, majad, talunimed on peal. Samas ma pole eriti hästi enam kursis Regio kaartidega,
ehk on uuendusi.
Üldiselt ikka GPS kasutamine nõuab natuka ka endalt mõtlemisoskust. Ei saa ainult, nina ekraanil, pimesi juhatusele järgneda.
|
|
|
andres
huviline
Registreerunud 22.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Superb, 1,5 TSI, 110 Kw
|
postitati 06.12.10 07:59
|
|
|
Eelpool kirjutajaga nõus, aga mida kuradit ma näiteks Soomes oma peaga mõtlen? - eriti kui tuua paralleel, kuidas ma Külitselt Tabiverre EOMapi juhatusel sõitsin. Pärnut tunnen nagu oma taskut - vana kodulinn, aga
kujuta end nüüd turistina, keda suunatakse 5 kordsete majada vahelisele õuealale?
|
|
|
Tonx
huviline
Registreerunud 08.03.06
Kasutaja on eemal
Auto: G31 540; Tucson AWD
|
postitati 06.12.10 08:48
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: wilba
Probleem seisneb selles, et ei leia õiget talu üles. Kui panna otsingusse Palgi, siis näitab et Rapla maakonnas on neid kolm. Seejärel tekib küsimus,
et millise neist kolmest peaks valima. Proovisin ka teise ja tulemuseks sain: Raba ja rapla maakonnas oli neid 10+. Kas saab teostada kuidagi otsingut
|
Niimoodi proovisid -> http://regio.ee/?op=body&id=203
"Talunimi on soovitav sisestada katastrinimega ja kujul Pihlaka, Ta, Võnnu"
Lisaks vaata ka siia: http://www.garmin.ee/juhendid
Köis kaasas. Helista
|
|
|
|
undu
huviline
Registreerunud 05.08.05
Kasutaja on eemal
Auto: Outback´13, Gaz 2410
|
postitati 06.12.10 09:01
|
|
|
GPS seadmetest - Garmin saab ka minu hääle. Teisi kasutanud ei ole, aga Garminiga hätta ka jäänud ei ole.
Eile proovisin võrdluseks Nokia 5230 Navi ja pean ütlema, et kui harva kasutada, siis on sellestki abi. Mustamäelt - A-terminali juhatas ilusti,
vastassuunda ei juhatanud, ringteid luges hästi ja kiiruseületamises hoiatas kah kohe noomimisega.
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Q7
|
postitati 06.12.10 09:26
|
|
|
Nokia Maps ehk nüüd siis Ovi Maps pole tegelikult ka üldse paha, jah. Kaardid saab Map Loaderiga ilusti riikide kaupa mälukaardile tõmmata, kui
pidevat andmesideühendust kasutada ei soovi.
|
|
|
|
wilba
huviline
Registreerunud 17.08.10
Kasutaja on eemal
Auto: Saab 9-5
|
postitati 06.12.10 09:49
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Tonx
Tsitaat: | Algselt postitas: wilba
|
Niimoodi proovisid -> http://regio.ee/?op=body&id=203
"Talunimi on soovitav sisestada katastrinimega ja kujul Pihlaka, Ta, Võnnu"
Lisaks vaata ka siia: http://www.garmin.ee/juhendid |
Aitäh Sulle! Hetkel kaasas mul ei ole seda, aga proovin järgi, kui jälle näppida saan.
Villu
|
|
|
Amadeus
klubiliige
Registreerunud 08.10.02
Kasutaja on eemal
Auto: C7q
|
postitati 06.12.10 19:49
|
|
|
Seadmete kohapealt on lihtne valik. Eestisse Garmin, Becker (jm Navteq masinad) ja piiri taha sobib ka TomTom (teleatlas). Garmini, Beckeri kasuks
räägivad detailsed Eesti kaardid (Eomap, Regio, Regio Topo jne.), TomTomi kaart on Eestis sisuliselt valge paber. Tallinnas kannatab ehk kasutada, aga
setumaal ja maakolgastes pole sellega midagi teha. Mul on pihukasse (HTC Touch HD T8282) installitud Garmin Mobile XT koos Eomap kaardiga - saab
kenasti hakkama. Samat kombinatsiooni on ka edukalt installitud Nokia odavama otsaga pihukatesse (5800 xpressmusic jms.)
Tsitaat: | Algselt postitas: andres
On kellelgi REGIO kaardiga tegemist olnud? |
Mul on Regio 1.7 ja Eomap 2010 2.5 mõlemad masinas. Mõlemal esineb kiikse. Eomap on tunduvalt detailsem ja mul pidevalt kasutuses.
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 |