Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
 Lehekülgi:  1  2  3
Autor:
Pealkiri: Bensupaagi luuk alarmi alla või füüsiliselt kaitsta (Vastuseid: 54 | Vaatamisi: 4324)
Tort
huviline

Registreerunud 16.09.07
Kasutaja on eemal

Auto: A4 2.6

postitati 01.11.10 16:26 Tsiteeri
Bensupaagi luuk alarmi alla või füüsiliselt kaitsta

Tere!

Kuna tuleb välja, et mul siiski pole luulusid ja bensiin ära ei aura ja ei leki, ning selgus, et ikkagi varastatakse, siis plaanin kaitsta oma bensuluuki. Varastavad nad niimoodi, et kuigi luuk läheb lukku nii, et pisikene varras ei lase luugil alarmi all olles avaneda, ent luugi ja kere vahel on väike vahe, siis nad kraabivad noaga selle varda oma pesast välja (lükkavad kere sisse). Proovisin lahtise luugiga, alarm peal, seda motoriseeritud varrast liigutada ja liigub ta väga kergelt. Asi selge ühesõnaga.

Meetmed järgmised. Korki pole mõtet vahetada, see keeratakse puruks niikuinii. Jääb üle alarm ja avause sisse mingisuguse metallist seina või pulga ümber liikumatu toru organiseerimine, et ei pääseks noaga pulka kratsima.

Alarm on cobra, uksed valve all, pagasiluugi kohta ei oska kahjuks öelda. Süsteem töötab vist nii, et kui ahel katkeb, siis alarm hakkab üürgama. Ja signaal on võetud ilmselt kuskilt eestpoolt ühekorraga, mitte igalt luugilt eraldi, eksole? Mõtlen, et ühendan luugi kas pagasiluugi või kundepoolse tagaukse lülitisse. Olen õigel teel? Ahel katkeb, signa üürgab.

Teiseks, millist lülitit kasutada ja kuidas paigaldada? Kas need lülitid on ka harilikud või on mingid spetslülitid ka olemas, mida ei saaks näpuga kinni vajutada? Luugi auku vist metallisisse ei tohiks kruviga panna, hakkab roostetama? Superliimiga siis äkki?

Milline näeb see a4 b5 "kramp-pulk" teiseltpoolt välja ja kas seda oleks pagasipoolt näha kuskilt? Kas sellele pole mingeid andureid olemas? See oleks kõige parem, nii oleks ta nähtamatu.

EDIT: Kas see vardakene peabki muidu nii lõdvalt liikuma kui auto lukus või on minu oma kuidagi tuksis?

Tänud kaasamõtlejatele.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
Tort
huviline

Registreerunud 16.09.07
Kasutaja on eemal

postitati 01.11.10 16:38 Tsiteeri
Bensuluugi sisse metall-riba keevitamine

Tere!

Kütussevarastele ninanipsuks oleks vaja bensuluugi sisse keevitada L kujuline terasleht, paar-kolm mm paks. Asja mõte siis see, nii ei pääse bensuluugi ja kere vahelt bensuluugi lukustusmehanismi torkima, vaid see jääb selle metall-lehe taha.

Kuidas seda teha, et rooste ei läheks? Niisama värvi peale keevitada paari punktiga? Haljaks, keevitada, kaitsekiht mingit värvi peale möksida? Üleüldse keemilise metalliga? See vist eeldab ka haljaks laskmist.

automees6
huviline

Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal

Auto: A6 C4 Avant 2,5TDi Quattro, A7 3.0 TDI Biturbo

postitati 01.11.10 16:45 Tsiteeri

See vargavastase luugi ehitus on jama. Tulemuseks on varastatud kütus ja lõhutud tiib ja paagi luuk. Või tõmmatakse lihtsalt kiviga paar vagu küljepeale. Katsu auto normaalse kohapeale panna ve passi peale vargaid.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Tort
huviline

Registreerunud 16.09.07
Kasutaja on eemal

postitati 01.11.10 16:48 Tsiteeri

On normaalse koha peal, valgustatud jne. Ma ise mõtlesin ka, et ei tea kas maksab aga ma niisama seda taluda ei kavatse. Peale ka krt ei satu, käivad nagunii 4-5 ajal kui isegi mina magan. Kui seda nii kerge avada pole, siis ma ei tea. Äkki loobuvad. Äkki lõhuvad. Ei oska öelda.

Vahur102
huviline

Registreerunud 04.04.07
Kasutaja on eemal

Auto: B4 competition & A4 1.9 tdi

postitati 01.11.10 16:51 Tsiteeri

Igast rellakate ja keevitustega möllamisest seal bensukorgi juures võib see probleem veits teisiti laheneda:cool:

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
real1
huviline

Registreerunud 09.06.06
Kasutaja on eemal

Auto: B3, B4, B5; B7, C4, C6

postitati 01.11.10 16:59 Tsiteeri

Arvan, et need vargad sul teavad, et Audil luuk käib lihtsalt lahti ja kork lukus ei ole. Sellepärast tulevadki. Pane lukuga kork. Miks sa arvad, et puruks keeravad?
Signa hakkab tavaliselt üürgama ahela sulgemise peale. Enamus autosid on ju ka nii, et ukselüliti on avatud, kui uks kinni on. Ukse avamisel lüliti paneb klemmid kokku. A4 B5 ma ei tea.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Tort
huviline

Registreerunud 16.09.07
Kasutaja on eemal

postitati 01.11.10 17:18 Tsiteeri

Sest et eelmine keerati puruks. Vot jah, ma pole spets ja ei oska öelda, et kas ahela katkemise peale või just tekkimise peale lõugab, aga põhimõte on sama :) Uks lahti, siis "nupp" on väljas küll. Kas siis ahel on katki või ühendatud, ma ei tea.

Muidugi kui keegi teab, kust tugevaid korke saada, võib ka kirjutada. Aga luugi tahaks alarmi alla panna sellegipoolest, eriti lahe oleks kui sellele mootoriga vardale saaks kuidagi tagant ligi ja sinna midagi aretada. Ja miks ta ikkagi nii lõdvalt mul käib, see huvitab ka.

MorpheusS
huviline

Registreerunud 03.07.07
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 1.8T Quattro C5

postitati 01.11.10 17:24 Tsiteeri

Aga miks mitte panna valvekaamera nagu tegi seda mingi ärikas kelle auto kallal kirvega käidi. Ta pani lihtsalt veebikaamera aknalauale ja salvestama. Uudisteski näitas lõiku kus tüüp kirvega madistas. Kvaliteet oli üllatavalt hea.

Kuhu... Kuhu... Kuhu ma olen küll sattunud???
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
Tort
huviline

Registreerunud 16.09.07
Kasutaja on eemal

postitati 01.11.10 17:29 Tsiteeri

Ja kätte saab need vandid pärast kuidas? Tumedad riided, öine aeg jne. Utoopia. Ise nagunii patrullima ei lähe ja politsei ka neid selle peale ei leia. Pigem peaks ikkagi selle varguse ebamugavaks tegema, et ei viitsitaks tegeleda. Valgustatud on, suure kortermaja ees, ainult et inimesed ei passi aknal paraku kogu öö, isegi pensionärid mitte. Hakkab üürgama, siis on neil ebameeldiv tegutseda lihtsalt. Äkki ärkan isegi ja viskan panniga vms.

EDIT: Ise muidu tegutsenud küll, 1 vant sai minema sest ma ei jõudnud alla, teine oli paugu all narkar ja selle saime kätte politseiga. Ja kõik sellepärast et ma sattusin peale kogemata krõbinate peale.

EDIT2: Nendel juhtudel oli tegu salongist vargustega ja peaosas ei olnud minu auto. Aga ega ma sellepärast aeglasemini ei liiguta kui peale satun :)

real1
huviline

Registreerunud 09.06.06
Kasutaja on eemal

postitati 01.11.10 17:30 Tsiteeri

Luugi luku vaakumpump on sealsamas tagatiiva sees, pagasiruumist saab ligi, kui kate eest võtta. Sinna mingitmoodi saab kindlasti lüliti paigaldada ja ühendada kasvõi tagaluugi lülitiga paralleelselt. Noh, siis muidugi läheb pagasiruumis tuli põlema, kui bensupaagi lahti teed - varastel kah valgem toimetada :cool:
Kas nad teiste autode kalla ka käivad või on just sinu valinud välja? :D
Mul töö juures kolleegil ükskord imeti sigulli paak öösel nii tühjaks, et ei saanud hommikul mootoritki soojaks...
Olen ise ka mõelnud bensupaagi luugile lüliti lisamisest, aga pole viitsinud seni ette võtta. Tegelikult Audil nõrk koht see. Mugav küll, et luuk läheb ise lukku jne, aga samas turvalisust ei mingit. Selle kangutab iga kruvikeerajaga lahti ju. Korgi purukskeeramiseks on ikka märkimisväärselt rohkem jõudu vaja.

Tort
huviline

Registreerunud 16.09.07
Kasutaja on eemal

postitati 01.11.10 17:34 Tsiteeri

Nad seda puruks ei peagi kangutama ja sellepärast ma alguses ei saanudki aru, et varastatakse kuna kõik oli terve, vaid arvasin, et bensuseier paneb segast või kuskilt lekib midagi vms. See võll või varras liigub lihtsalt niivõrd kergelt, et iga võinoaga liigutab selle minema sealt. Aga kui ta vaakumiga on, kas seda ei saaks asendada elektrilisega kuidagi, nii et teda poleks nii kerge kraapimise teel liigutada? Signa muidugi tuleb ka kindlasti. Äkki on taolisi elektrilisi sulgureid millel juba väljaviigud signa jaoks olemas?

Aga kas teiste autodest ka rotitakse, ma ei oska öelda. Ei suhtle eriti rahvaga aga katkiste luukidega masinaid pole näha olnud ja miski ei üürga kah majataga.

paukpadrun
huviline

Registreerunud 20.04.07
Kasutaja on eemal

Auto: A4 b6, Cabrio

postitati 01.11.10 17:48 Tsiteeri

OT: Ka mina olen samasuguse varguse ohvriks jäänud, panin auto käima ja vaatasin, et näit ei tõuse nii kõrgele, kui peaks, auto juures midagi imelikku ei näinud, kui järgmine kord tankima läksin siis sain üllatuse osanikuks, sest paagi kork oli läinud, ja hiljem leiti see kork sealt ülesse, kus mu auto tookord seisis, kui selline kummaline asi toimus, nii et kui midagi välja mõtled siis anna mulle ka teada!

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Tort
huviline

Registreerunud 16.09.07
Kasutaja on eemal

postitati 01.11.10 17:54 Tsiteeri

No eks hoia silm peal siin teemal, küll me kuttidega pead kokku paneme :cool: Muidu kuulsin täna veel sõbralt, et oli Siidisaba kandis just üht lahtise luugiga a4 näinud. Eks nad raisad teavad vist, et lihtne varastada ja niru see luugisüsteem. See pull on mulle maksma läinud augustist saati vähemalt ühe diagnostika (arvasin et auto peetis ja joob liiga palju) ja 500-1000 eest kütet. Tükk aega pole käidud aga eile said mehed mingi 15 lirtsu vast.

mclx
huviline

Registreerunud 04.10.05
Kasutaja on eemal

Auto: C7 Quattro

postitati 01.11.10 17:58 Tsiteeri

Olen samuti korra ohviks sattunud kütuse vargusel. Minu autol ei oldud viitsitud isegi korki tagasi keerata, ega luuki kinni panna. Kork vedeles porilombi kõrval maas ja luuk lahti. Audil saab selle luugi jah suht lihtsalt kruvikeerajaga lahti. Mõte oli endal samuti lüliti sinna alla paigaldada, aga siiamaani pole viitsimist olnud, pole rohkem varastatud ka :P. Hästi sobiks sinna selline lüliti nagu defa alarmidel kapoti lülitina komplektis kaasas on, ühendada see uste või luugi lüliti otsaga kokku (massi juhtivaga), kui kütuseluuk lahti käib, hakkab signa üürgama.

paukpadrun
huviline

Registreerunud 20.04.07
Kasutaja on eemal

Auto: A4 b6, Cabrio

postitati 01.11.10 17:59 Tsiteeri

Mul juhtus see korra ja nad said 35-40l kätte. Siia mingeid elektrikuid vaja:).

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Tort
huviline

Registreerunud 16.09.07
Kasutaja on eemal

postitati 01.11.10 18:07 Tsiteeri

Saab keevitada küll aga just see eeltöö on küsimus. Kas keemiline metall autovärvi peale hakkab? Kahtlen.

real1
huviline

Registreerunud 09.06.06
Kasutaja on eemal

postitati 01.11.10 18:09 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Tort Äkki on taolisi elektrilisi sulgureid millel juba väljaviigud signa jaoks olemas?

Need universaalsed elektrilised keskluku pumbad käivad umbes sama kergelt, viiejuhtmelistel on olemas sees ka kontaktid, mida saaks otse alarmiga ühendada.
Siiski kõige lihtsam variant on panna paagi luugi vaakumpumba peale lüliti ning varda peale takistus, mis lülitit sulgeb ja avab. Juhtmed luugi (või ukse) lülitile ja asi ants. Kui on sedaankerega auto, siis ei näe ka, et pagasiruumis tuli põlema läks, universaalauto puhul tuleks panna mõni diood vahele või lülitada ööseks tuli välja.

real1
huviline

Registreerunud 09.06.06
Kasutaja on eemal

postitati 01.11.10 18:14 Tsiteeri

Keegi võiks selle teema /sellega/ kokku viia.

Tort
huviline

Registreerunud 16.09.07
Kasutaja on eemal

postitati 01.11.10 18:17 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: real1Siiski kõige lihtsam variant on panna paagi luugi vaakumpumba peale lüliti ning varda peale takistus, mis lülitit sulgeb ja avab. Juhtmed luugi (või ukse) lülitile ja asi ants. Kui on sedaankerega auto, siis ei näe ka, et pagasiruumis tuli põlema läks, universaalauto puhul tuleks panna mõni diood vahele või lülitada ööseks tuli välja.

Mõtlesin et äkki on need el.mootorid tugevad kui kojameeste omad. Okei, aga edasi. Ma ei saanud kahjuks aru, mida sa mõtlesid sellega, et varda peale takistus. Et mingi mehaaniline takistus, seda pead silmas? Seestpoolt et varras poleks liigutatav? On sedaan.

real1
huviline

Registreerunud 09.06.06
Kasutaja on eemal

postitati 01.11.10 18:22 Tsiteeri

Takistus, no miski, mis lüliti vart liigutab. Ei oska täpselt kirjeldada, mis ja kuidas, peab vaatama ja siis tulevad ideed.

Tort
huviline

Registreerunud 16.09.07
Kasutaja on eemal

postitati 01.11.10 18:33 Tsiteeri

Ma saan aru et pakiruumi poolt mingi mehaaniline takistus siis? Siis peaks igakord selle vabaks laskma kui tankida. Äkki oleks siis mõistlik luugi ja kere vahelise prao taha mingisugune metallriba punkt-keevitada või liimida, et noaga ei pääseks vardale ligi praost? Tegin sellekohta ka ennem teema.

real1
huviline

Registreerunud 09.06.06
Kasutaja on eemal

postitati 01.11.10 18:49 Tsiteeri

Kui noaga ei pääse, pääseb kirvega.:D
Mina ei pidanud silmas takistust luugi avamiseks, vaid midagi lüliti tarbeks.

Jann
huviline

Registreerunud 07.08.05
Kasutaja on eemal

Auto: C7 Allroad BIT, ABARTH, BR 175.

postitati 01.11.10 18:51 Tsiteeri

Miskipärast arvan, et käib üks ja sama külaline, ning ta arvab, et kuna sa pole midagi teinud, pole teda avastatud. Pane talle kiri korgi juurde, et siiani tehtu saab andeks, edaspidi saab aga kuuli või paremal juhul lihtsalt peksa.

OOOO, VW, Seat, Skoda DIAGNOSTIKA, OSTUABI (võimalik üle Eesti), kodeerimine, (de)aktiveerimine, aut. kastide õli, seadistused, DPF-i, õhkvedrustuse mured jne. (Litsentsiga orig. Ross-Tech PRO V2 seade + uusim tarkvara VCDS 25.3.1 + 17a. kogemust). 2g, HN+, MHI2, MHI2Q uuendused, NAVI 2025, VIM, SpeedCam, Carplay, Android Auto aktiv. jne. Läbitud kilomeetreid ei muuda. U2U või 55547002.
Tort
huviline

Registreerunud 16.09.07
Kasutaja on eemal

postitati 01.11.10 18:59 Tsiteeri

Real1, sellisel juhul ma ei saa aru kahjuks. Takistus nagu mehaaniline või nagu elektrooniline (oomid) ja milleks?

Jann, peksa pakkuda oleks pointless aga sellise võiks teoorias panna, et Pazdravljaajem, teid filmitakse. Aga no mis kasu...

real1
huviline

Registreerunud 09.06.06
Kasutaja on eemal

postitati 01.11.10 19:03 Tsiteeri

Miski peab ju vastu lülitit minema, et lülitus toimuks.
Kui nii kindlalt käiakse vargil, siis mina ei ühendakski alarmiga, vaid hoopis mingi telefonile-helistamise variandiga:) Siis on palju huvitavam teolt tabada.

Lehekülgi:  1  2  3
Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 26.6% - SQL: 73.4%]