Lehekülgi: 1 2 |
margusja
huviline
Registreerunud 18.06.09
Kasutaja on eemal
Auto: BMW e60 (523) '05
|
postitati 26.09.10 13:55
|
|
|
5HP24A käigukasti jõnks kick-down tehes
Tere. Oleks tarvis head nõu.
Oman 5HP24A kastiga Audi A8 D2.
Käigukast toimetas suurepäraselt kuni pool aastat tagasi kulus ära paigaltvõtu pakk. Sai lastud vahetada ning lisaks ka tagumise käigu pakk. Vahetati
suhteliselt soliitses kohas A-Osa (Heigo) juures.
Peale seda juhtus kohe selline asi, et järsematel möödasõitudel - juhul kui oli tarvis teha kickdown - vahetas 10/3 juhul alla suht tugeva jõnksuga.
Sai helistatud A-Osasse Heigole ning kurdetud. Arvati, et tegu on mõne kehva solenoidiga mis siis õige survega ei avane või ei sulgu vaid teeb seda
siis suurema survega ning sellest ka see jõnks.
Hea küll soetasin teise käigukasti kus küljest võtsin hüdroploki ning lasin paigaldada enda autole.
Tulemus täpselt samasugune! Vähe tõenäoline on et kahel erineval hüdroplokil on täpselt need samad 2-3 solenoidi samamoodi vigased mis rakenduvad
kickdown protsessis.
Üks muster on asjal veel juures. Ma võin teha sirgelt sõites nii palju kickdowne kui tahan ja probleemi ei esine. Võin teha nn pedaal põhja kickdowni
või siis järsema vajutusega kus samuti vahetatakse vajadusel käik alla. Kõik on sujuv.
Samas kui ma sõidan mõne auto järgi ning siis vajutan pedaali põhja või vajutan jõulisemalt peaaegu põhja ning keeran rooli, ühesõnaga sooritan
möödasõitu - juhtub jõnksuga alla vahetamine 80% tõenäolisusega.
Endal on küll juba mõistus otsas. Väidetavalt käigukastis mitte mingeid hammasrattaid omavahel käigu vahetamisel ei liigutata. Kõik käib ainult
vastavate solenoidide kaudu.
Mitte mingeid vigasid kast ei anna samuti output test on ka alati puhas. Mootoris samuti vead puuduvad.
Samas jah möödasõite enam ei julge teha. Võiksin ka käigukasti ära vahetada kuid ma juba hakkan kahtlema kas see probleem üldse kastis on.
Ehk on ideid millist rada minna, et probleemile lähemale jõuda.
Ette tänades, Margusja
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Q7
|
postitati 26.09.10 15:29
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: margusja
Üks muster on asjal veel juures. Ma võin teha sirgelt sõites nii palju kickdowne kui tahan ja probleemi ei esine. Võin teha nn pedaal põhja kickdowni
või siis järsema vajutusega kus samuti vahetatakse vajadusel käik alla. Kõik on sujuv.
Samas kui ma sõidan mõne auto järgi ning siis vajutan pedaali põhja või vajutan jõulisemalt peaaegu põhja ning keeran rooli, ühesõnaga sooritan
möödasõitu - juhtub jõnksuga alla vahetamine 80% tõenäolisusega. |
Kasti aju jälgib mingil määral ABS'i andurite kaudu rataste pöörlemiskiirusi ja nende erinevusi. Kui mõni neist ei toimi, esineb ka kasti töös
anomaaliaid. Ei kujuta ette, miks see jõnksu põhjustada võiks, lihtsalt teadmiseks, et nende vahel on seos.
|
|
|
|
margusja
huviline
Registreerunud 18.06.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 26.09.10 15:31
|
|
|
Huvitab kas ajutiselt ABS kaitsme (kaitsmete) eemaldamine annaks võimaluse testida. Mis kast siis teeb kui ABS on disabletud. Tegelikutl oleksin seda
ise juba proovinud ka kuid ei leia ABS kaitset.
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
|
|
margusja
huviline
Registreerunud 18.06.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 26.09.10 18:54
|
|
|
Suur tänu leidsin ja kohe katsetasin ka.
Katkusin 3A kaitsme (25Amprit) välja ja panin auto tööle. kollane veojõukontroll ja ABS loomulikult põlesid aga keset armatuuri vilgub nüüd ka suur
punane ring hüüumärk keskel Samas masin sõidab ja kast toimetab. Samas jah
road testi teha ei saa Tallinna vahel. Pean leidma nüüd ühe õhtu ja minema näiteks pärnu mnt. nn möödasõite immiteerima.
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 27.09.10 06:13
|
|
|
Toimetab küll, aga mina enda autoga tundsin kohe, et toimetas teistmoodi, kui üks esimene ABS andur läbi oli. Algul sõitma hakates oli sujuv, kui aga
auto aru sai, et miski on jama, viskas displeile ABS-i vea ja ka kasti töö muutus rahutumaks. Päris avariire˛iimi ta sellest muidugi ei läinud.
Kuna sul normaaljuhul (kaitset välja võtmata) ABS mingeid vigu ei anna, siis ei pruugi asi selles siiski olla. Lihtsalt see seos lõi kohe pähe, kui
kirjeldasid, et rattaid keerates ja kiirendades kast teistmoodi töötab.
|
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
Auto: 5x4x4
|
postitati 27.09.10 06:32
|
|
|
Minul lõpetas abs'i kaitsme eemaldamine samal kastil sujuva käiguvahetuse. Kickdown töötas täpselt samuti edasi. Palju parema effekti andis kasti
codinguga mängimine, sellest ka siin juttu olnud ja ka Sa ise seal sõna võtnud - link.
Hea auto on palju autosid...
|
|
|
|
Martinez
huviline
Registreerunud 22.09.06
Kasutaja on eemal
Auto: B5 1.8TQ, Passat B7, DL 1000
|
postitati 27.09.10 07:25
|
|
|
Hei!
Kui mul ABS jamas siis enda läpakas vag-com ei näidanud ühtegi viga kuigi armatuuris vilkus hoiatus ja iga kord sõitu alustades karjus mu peale. Sama
lugu ka töökojas kus sai vahetatud välja üks vigane ABS anduritest. See probleemi ei lahendanud. Käisin diagnostiku juures ja maksin 300.- ~5 min eest
kus loeti kohe välja, et ABS aju õhtal.
Ehk on vaja natuke sügavamalt asja vaadata kui enda läpaka ja kaabliga.
|
|
|
|
margusja
huviline
Registreerunud 18.06.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 27.09.10 07:30
|
|
|
Võib olla tõesti, et ei ole ABS-ga seotud. Kaitse sees ollas mingeid ABS vigasid ei anna. Samas minu mõistus on otsas mis veel võib põhjustada täiesti
random jõnksu kickdown tehes. Ja 99.9% juhtudest juhtub kui sõita teise auto taga ning siis rattad välja keerata ja pedal kas siis järsult paaegu
põhja või siis põhja.
Juhtus see siis peale esimest kk parandamist. Olen siin lugenud ka throttle body adaptioni ning kk vahetuskohtade resettimise kohta kuid minu autol ei
ole kumbagi võimalik teha. Seega ilmselt ei ole vajadust.
Ilmselt lasen ilma ABS kaitsmeta niikaua kui kusagile maanteele satun ning ette juba vabandust kellest ehk liiga jõuliselt möödun
Igal juhul kui kellelgi veel asjalike mõtteid siis welcome mul endal suht otsas.
|
|
|
margusja
huviline
Registreerunud 18.06.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 27.09.10 07:32
|
|
|
Õige diagnostik ei ole halb mõte. Ma ennast tõesti mingiks diagnostikuks ei pea.
Tsitaat: | Algselt postitas: Martinez
Hei!
Kui mul ABS jamas siis enda läpakas vag-com ei näidanud ühtegi viga kuigi armatuuris vilkus hoiatus ja iga kord sõitu alustades karjus mu peale. Sama
lugu ka töökojas kus sai vahetatud välja üks vigane ABS anduritest. See probleemi ei lahendanud. Käisin diagnostiku juures ja maksin 300.- ~5 min eest
kus loeti kohe välja, et ABS aju õhtal.
Ehk on vaja natuke sügavamalt asja vaadata kui enda läpaka ja kaabliga. |
|
|
|
margusja
huviline
Registreerunud 18.06.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 27.09.10 07:35
|
|
|
Hetkel mul kast 00011 peal. Sama kood oli ka enne kk remonti.
Olen proovinud ka 00001 peale panna kuid jõnks kickdown tehes oli ka selle koodiga.
Tsitaat: | Algselt postitas: kps
Minul lõpetas abs'i kaitsme eemaldamine samal kastil sujuva käiguvahetuse. Kickdown töötas täpselt samuti edasi. Palju parema effekti andis kasti
codinguga mängimine, sellest ka siin juttu olnud ja ka Sa ise seal sõna võtnud - link. |
|
|
|
margusja
huviline
Registreerunud 18.06.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 27.09.10 07:43
|
|
|
"veel soovitaks kasti "vahetuskohad" (i.keeles on see tegevus throttle body adaption) ära resettida(kui vahest kast ei suuda otsustada mis käik
panna või paneb paugu vahetusel), seda saab teha "Engine module" -> "Measuring Blocks" -> "grupp 060" ja panna sealt "switch to basic
settings"." - Sellist asja minul ei ole.
Võib olla tõesti, et ei ole ABS-ga seotud. Kaitse sees ollas mingeid ABS vigasid ei anna. Samas minu mõistus on otsas mis veel võib põhjustada täiesti
random jõnksu kickdown tehes. Ja 99.9% juhtudest juhtub kui sõita teise auto taga ning siis rattad välja keerata ja pedal kas siis järsult paaegu
põhja või siis põhja.
Juhtus see siis peale esimest kk parandamist. Olen siin lugenud ka throttle body adaptioni ning kk vahetuskohtade resettimise kohta kuid minu autol ei
ole kumbagi võimalik teha. Seega ilmselt ei ole vajadust.
Ilmselt lasen ilma ABS kaitsmeta niikaua kui kusagile maanteele satun ning ette juba vabandust kellest ehk liiga jõuliselt möödun
Igal juhul kui kellelgi veel asjalike mõtteid siis welcome mul endal suht otsas. |
|
|
|
Jann
huviline
Registreerunud 07.08.05
Kasutaja on eemal
Auto: C7 Allroad BIT, ABARTH, BR 175.
|
postitati 27.09.10 08:26
|
|
|
Vaata ka grupp 098 alt.
OOOO, VW, Seat, Skoda DIAGNOSTIKA, OSTUABI (võimalik üle Eesti), kodeerimine, (de)aktiveerimine, aut. kastide adaptsioonid, DPF, õhkvedrustuse mured
jne. (Litsentsiga orig. Ross-Tech PRO V2 seade + uusim tarkvara VCDS 24.7.1 + pikk kogemus). 2g, HN+, MHI2, MHI2Q uuendused, NAVI 2025, VIM, SpeedCam,
Carplay, Android Auto aktiv. jne. Läbitud kilomeetreid ei muuda. U2U või 55547002.
|
|
|
|
margusja
huviline
Registreerunud 18.06.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 27.09.10 08:34
|
|
|
Samuti minu isendil seal ei ole midagi.
Kas siin lugejad on oma A8-l üldse midagi sellist teinud?
Tsitaat: | Algselt postitas: Jann
Vaata ka grupp 098 alt. |
|
|
|
Jann
huviline
Registreerunud 07.08.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 27.09.10 12:04
|
|
|
Kuna ma ei ole inglane, siis parem ei hakka ümberjutustust tegema. Siit peaksid leidma vastuse oma küsimusele :
Link
Juhul, kui tõesti need ükski Sinu auto peal ei toimi, proovi ka neid kahte varianti:
Link
Järgi täpselt juhiseid, millal ja kuidas gaasi vajutada lõpuni jne. Edu.
OOOO, VW, Seat, Skoda DIAGNOSTIKA, OSTUABI (võimalik üle Eesti), kodeerimine, (de)aktiveerimine, aut. kastide adaptsioonid, DPF, õhkvedrustuse mured
jne. (Litsentsiga orig. Ross-Tech PRO V2 seade + uusim tarkvara VCDS 24.7.1 + pikk kogemus). 2g, HN+, MHI2, MHI2Q uuendused, NAVI 2025, VIM, SpeedCam,
Carplay, Android Auto aktiv. jne. Läbitud kilomeetreid ei muuda. U2U või 55547002.
|
|
|
|
margusja
huviline
Registreerunud 18.06.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 27.09.10 19:08
|
|
|
http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/Throttle_Body_Alignment_(TBA)
Mulle justkui tunduks, et minu isend just omab seda Idle Stabilization Valve-t (ISV)
Olen neid linke ise ka sirvinud ja ei ole täit selgust on mul siis TB või mitte. See on vist selge et ei ole kaabliga, st. pedaali otsas on
potensomeeter.
Tsitaat: | Algselt postitas: Jann
Kuna ma ei ole inglane, siis parem ei hakka ümberjutustust tegema. Siit peaksid leidma vastuse oma küsimusele :
Link
Juhul, kui tõesti need ükski Sinu auto peal ei toimi, proovi ka neid kahte varianti:
Link
Järgi täpselt juhiseid, millal ja kuidas gaasi vajutada lõpuni jne. Edu. |
|
|
|
raigo
huviline
Registreerunud 11.03.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 28.09.10 04:16
|
|
|
Igal bensukal on ju TB. Kust sa siis gaasi annad?
|
|
|
margusja
huviline
Registreerunud 18.06.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 28.09.10 05:49
|
|
|
Okei see on hea definatsioon. Seega võin eeldada, et mul on TB.
Samas vag-com tooliga minul menüüdes 060 ega ka 098 ei ole midagi teha.
Ehk on Tallinnas keegi kes on vag-com power-user. Saaks mõni õhtul kokku ja lahkaks seda asja. Samas nii palju ma ikka oskan, et loen manualist maha
ja teen järgi. Kuid juba siin lähevad lahku juhised
|
|
|
margusja
huviline
Registreerunud 18.06.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 28.09.10 05:55
|
|
|
Nagu ma aru saan eristatakse:
a. Cable-Throttle Engines
b. Drive-by-Wire (DBW) Engines using KW-1281
Eeldan, et minu masinal on: b. Drive-by-Wire (DBW) Engines using KW-1281
Samas mul ei ole midagi Group 060 all.
Okei see on hea definatsioon. Seega võin eeldada, et mul on TB.
Samas vag-com tooliga minul menüüdes 060 ega ka 098 ei ole midagi teha.
Ehk on Tallinnas keegi kes on vag-com power-user. Saaks mõni õhtul kokku ja lahkaks seda asja. Samas nii palju ma ikka oskan, et loen manualist maha
ja teen järgi. Kuid juba siin lähevad lahku juhised |
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 28.09.10 06:13
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: raigo
Igal bensukal on ju TB. Kust sa siis gaasi annad? |
Tänapäeval annad pigem õhku, gaas moodustub hiljem.
|
|
|
|
margusja
huviline
Registreerunud 18.06.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 29.09.10 04:13
|
|
|
Siia siis suure ringi küsimus - On keegi oma A8-le või siis samale mootorile TB adaptionit teinud?
|
|
|
Cari
huviline
Registreerunud 22.08.07
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6
|
postitati 29.09.10 07:02
|
|
|
Ma tegin kunagi ja sain selle kaabli variandi alt. Mootoriks 3.7
Siia siis suure ringi küsimus - On keegi oma A8-le või siis samale mootorile TB adaptionit teinud? |
|
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
Auto: 5x4x4
|
postitati 29.09.10 07:51
|
|
|
Siia siis suure ringi küsimus - On keegi oma A8-le või siis samale mootorile TB adaptionit teinud? |
97.a. 5hp24'le teha ei andnud.
Hea auto on palju autosid...
|
|
|
|
margusja
huviline
Registreerunud 18.06.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 29.09.10 07:55
|
|
|
Novot. Aina rohkem ja rohkem jõuame siiski selleni, et antud mudelil siiski TB ei kalibreerita?
|
|
|
Jann
huviline
Registreerunud 07.08.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 29.09.10 10:09
|
|
|
Novot. Aina rohkem ja rohkem jõuame siiski selleni, et antud mudelil siiski TB ei kalibreerita? |
Ja kastile Basic Settings ka teha ei anna?
|
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 |