Lehekülgi: 1 2 3 |
Vahur102
huviline
Registreerunud 04.04.07
Kasutaja on eemal
Auto: B4 competition & A4 1.9 tdi
|
|
Eestis keelatakse mobiiltelefoni käes hoidmine (uus liiklusseadus)
Kui loll üks seadus üldse olla annab mismoodi ma telefoni siis hands free seadmesse panna saan kui ma seda käes ei tohi hoida ja kas üldse on mõtet
teha selliseid lolle seadusi mida kontrollida niikuinii ei saa.See teema on tegelt nii jabur et ma kohe palavalt ootan inimeste kommentaare kes selle
poolt on?
|
|
|
KsenoonE
Postitusõiguseta huviline
Registreerunud 05.01.10
Kasutaja on eemal
Auto: Porsche Panamera Turbo/GLE
|
|
Huviga ootaks mida järgmiseks.
Keelatakse õues käimine ära?
|
|
|
|
toomas777
huviline
Registreerunud 05.07.08
Kasutaja on eemal
Auto: audi a4 q 1.9tdi 85kw 01a
|
|
Kuulsin ka täna seda mobiilivärki, ei noh selge, et inimesed on vabandanud välja telefoniga rääkimist sõidu aega umbes "a ma hoitsin seda ainult
käes..." Siis nüüd on leitud sellele väitele väga geniaalne lahendus
|
|
|
raemees
huviline
Registreerunud 18.09.09
Kasutaja on eemal
Auto: BMW E90 320dA 2008a
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Vahur102
Kui loll üks seadus üldse olla annab mismoodi ma telefoni siis hands free seadmesse panna saan kui ma seda käes ei tohi hoida ja kas üldse on mõtet
teha selliseid lolle seadusi mida kontrollida niikuinii ei saa.See teema on tegelt nii jabur et ma kohe palavalt ootan inimeste kommentaare kes selle
poolt on???
edit: Palun pange üldise alla ma ei tea miks ta galerisse läks |
Mis asi tuleb alla panna ??? sul närvid ikka täiega läbi
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
Auto: 5x4x4
|
|
Teate Teie kallid tulevased kommentaatorid selles teemas, Te võite ju superjuhid olla, kel on silmapaare kokku näiteks neli (igasse külge paar tükki),
aga paljude jaoks on juba rooli keeramine tuumafüüsika, mis siis veel saama hakkab, kui käed kuhugi mujale kui roolimisele liiguvad ja KAHJUKS ka aju
rändab sinna suunda kaasa?
Mulle sõideti paar päeva tagasi kõrvalteelt ette nii, et vaadati ainult paremalt tulevaid autosid ja oma auto peatati kinni minu sõidurajal nina
peaaegu vastu keskmist sõidusuundi eraldavat joonekest. Oleks siis KORDAGI minu poole vaadatud. Jõudsin korra ainult mõtiskleda enne kui auto põõsaste
varjus juba oma suure hooga tulemisest vilksamisi märku andis, siis pisut pidurdada veendudes selle tegevuse mõttetuses ning imeväel suutsin selle
auto nina eest ja enne vastu tulevate autode kohakuti jõudmist jälle oma ritta tagasi ja seda kõike liikuriga, mida olen 5.a. garaazhish tasa ja targu
ehitanud ja jupid pärinevad paljuski ainult e-bayst. Niiet kui sellele ajukääblasele lisada ka kätte veel mobiil, siis mõelge, mis oleks edasi
juhtunud!
Ega seadusi tühjast kohast välja päris ei mõelda .
Hea auto on palju autosid...
|
|
|
|
yepi
huviline
Registreerunud 12.10.07
Kasutaja on eemal
Auto: A6 2,5 TDQ 103 KW; A3 1,8 92 KW; Perlingo 1,4 55KW
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: KsenoonE
Huviga ootaks mida järgmiseks.
Keelatakse õues käimine ära? |
Kuulsin kuskilt, et kellel veel vanad load ja lõppevad järgmine või siis ülejärgmine aasta on uuest aastast load kehtetud, kuna arsti tõend kehtib
vaid 10 aastat ja selleks ajaks on sul load siis nö 12 aastat olnud, kui neid vahetama pead minema.
Nii et üllatusi võib veel tulla
Ihne maksab ühe korra, rumal kaks korda, jobu - kogu aeg.
|
|
|
|
raemees
huviline
Registreerunud 18.09.09
Kasutaja on eemal
Auto: BMW E90 320dA 2008a
|
|
Mis lubadesse puutub siis neil kellel ka C kat siis tõend kehtib üldse ainult 5-aastat.
|
|
|
Vahur102
huviline
Registreerunud 04.04.07
Kasutaja on eemal
|
|
Sorry Kps aga see seadus on lihtlalt lollus ruudus nagu sa tead.
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
Auto: 5x4x4
|
|
Sorry Kps aga see seadus on lihtlalt lollus ruudus nagu sa tead. |
Eks seal ole loogikapuudusi, aga ma ei võtaks seda üheselt. Asi on ikka rohkem nendele, kel omad ajud üldse ei lõika. Kergelt mulje jääb, et tehakse
"kahvlile" kasutusjuhendit stiilis, "mida sellega teha ei tohi", paraku on inimesel piisavalt fantaasiat, et leida ikkagi midagi sellist mis on
ära unustatud ja jälle häda majas .
Hea auto on palju autosid...
|
|
|
|
yanekk
klubiliige
Registreerunud 09.11.05
Kasutaja on eemal
Auto: Ex S4, S6, A6, A4, Coupe + veel pool praami täit.
|
|
TheRRsr
huviline
Registreerunud 14.02.09
Kasutaja on eemal
Auto: A4 B5 2.6 - 11 l/100km
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: kps
Sorry Kps aga see seadus on lihtlalt lollus ruudus nagu sa tead. |
Eks seal ole loogikapuudusi, aga ma ei võtaks seda üheselt. Asi on ikka rohkem nendele, kel omad ajud üldse ei lõika. Kergelt mulje jääb, et tehakse
"kahvlile" kasutusjuhendit stiilis, "mida sellega teha ei tohi", paraku on inimesel piisavalt fantaasiat, et leida ikkagi midagi sellist mis on
ära unustatud ja jälle häda majas . |
Kui sa siin juba kahvlist räägid siis mõnel inimesel on isegi kahvlile kasutusjuhendit vaja, ilma jutumärkideta.
Rääkimata siis mobiilist.
|
|
|
|
lehys
huviline
Registreerunud 31.05.08
Kasutaja on eemal
Auto: Cupra Leon Sportstourer
|
|
Selle mobiili käes hoidmisega sõitis üks naisterahvas mul ema auto mahakandmisele kuna luges saabuvat sms-i
|
|
|
100
Aeg maha
Registreerunud 12.04.10
Kasutaja on eemal
Auto: 100
|
|
Üsna mõistlik ju, et auto juhtimise ajal ei tohi mobiili käes hoida. Handsfree saab enne sõidu alustamist külge ühendada (kui kasutad juhtmega
handsfreed), milles probleem?
|
|
|
KeveN
huviline
Registreerunud 29.09.08
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 80 TYP85 Q , Audi V8 4.2
|
|
Tehakse see seadus või mitte, inimesed ikka käpivad seda telfi roolis. Keegi ei hakka eirama sissetulevaid kõnesi/sms. See on paratamatus ja jääb ka
selles. Ehek näide eilsest- Sõitsime sõbraga ning temal kui autojuhil oli telefongiga asjatamist üsnagi palju. Kirjutas ehk sms. Poleks ma öelnud
oleks ta ühel wagonil ristmikul sees. See on üks suur probleem tegelt, aga isiklikult leian, et seadus ei muuda mitte midagi kahjuks.
|
|
|
|
undu
huviline
Registreerunud 05.08.05
Kasutaja on eemal
Auto: Outback´13, Gaz 2410
|
|
Inimestele, kellel sellest seadusest suur probleem on tekkimas:
telefoni ei pea käes hoidma, telefonil on olemas telefonihoidja.
Ja "käed-vabad-seade" nagunii.
Kui telefonihoidja on autos paigutatud õigesti, siis on isegi telefoninumbri valimine peaaegu, et võimalik. Sellisel juhul ei hoita telefoni käes,
telefoni puudutada ei keela seadus mitte kuidagi.
Seega - peace
Telefoni paigaldad telefonihoidjasse enne sõidu alustamist. See on umbes sarnane tegevus kui juuatäis peaga autot koristada - kas ja millal tohib
joobes isik autos roolitaga istuda-olla
Seadus ei muuda olukorda seni kuni puudub järelvalve.
Aga seaduste täitmine on kodanikukohustus.
|
|
|
Helina
huviline
Registreerunud 19.10.08
Kasutaja on eemal
Auto: A5 coupe 3.2fsi q 195kw 2008
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: lehys
Selle mobiili käes hoidmisega sõitis üks naisterahvas mul ema auto mahakandmisele kuna luges saabuvat sms-i |
Ka minul on võtta kohe alles hiljutine sündmus. Käisin lapsi koolist toomas, olin punase tulega fooritaga, kui kõrvalteelt tulnud mammi ( no mis ta
võis olla...pakun et ca 65 a kanti), oma Sidruni roolis, mobiil käes, ei jälginud absoluutselt liiklust. Tema jaoks oli savi, kas fooris põles punane
tuli ja lapsed kõndisid üle tee autode eest, ta oleks lihtsalt neile vist otsa sõitnud, kui ma poleks seal ees olnud. See naine ehmatas ikka päris
ära, sest meie autode külje ja nina vahele vist oleks mahtunud vaid ädine meeter. Loomulikult mina asja ka nii ei jätnud, lasin akna alla vehkisin
rusikaga ja tuli ka paar karmi sõna ja seletust, nii et see tädi ei osanud pärast kuhugi poole sõita ja aru saada, kuhu reale ta peab nüüd ennast
reastama, jäi passima praktliselt keset teed, kui me juba rohelise tulega ära sõitsime.
Paraku sellistele inimestele ei tohi tõesti mobiili kätte anda, kes ei oska linnavahel liigelda ja autot juhtida ning kelle tähelepanu on null.
Kannatada võivad saada selle all teised inimesed, nende sõidukid, ja mis kõige hullem, lapsed.
|
|
|
rass
klubiliige
Registreerunud 25.09.02
Kasutaja on eemal
Auto: 9-5, S80, Passat, Corsa, 2x R850R
|
|
Uue liiklusseaduse muudatusi on ka eraldi välja toodud sellel lehel: http://www.mnt.ee/liiklusseadus2011/
Ja mina ka pooldan seda keeldu, et käes ei tohi hoida. Praegune seadus on väga lünklik. Kõik saavad aru seaduseandja mõttes ja soovist kuid eirata on
seda lihtne. Uue seadusega... kas see muudab midagi või mitte, tekib vähemalt võimalus vastutusele võtta ning avarii põhjustamise korral ka selle eest
karistada või raskendava asjaoluna arvestada.
|
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Q7
|
|
Õlaga vastu kõrva surudes rääkimine on selle sõnastusega jätkuvalt lubatud.
|
|
|
|
Vahur102
huviline
Registreerunud 04.04.07
Kasutaja on eemal
|
|
Ma saan aru et asja point on see et sõnumite lugemine ja kirjutamine põhjustab avariisid.
Ma saan ka täiesti aru sellest inimesest kes selle välja mõtles et sa lähed hommikul tööle paned telefoni oma mersu hands-freesse sõidad kohale ja
võtad välja ja loodad et teised teevad samamoodi ja polegi keegi ära surnud kelle rahakotist tema palk tuleb.Mina aga näiteks pean kasutama mõni päev
3-4 erinevat autot ja teised kasutavad neid ka nii et mitu hands-free süsteemi ma peaks siis igas autos olema??? Ja telefone vahetan ma ka tihedamalt
kui autosid kas siis iga kord pean jälle uue ostma ja paigaldada laskma või mingi juhtmepuntraga mässama kogu aeg.Kehtib ju praegu mobiiliga linnas
rääkimise keeld ei ole ma veel kedagi näind keda see kottind oleks.Samahästi võiks üldse autos igasuguse liigutamise ära keelata nt. kukalt ei tohi
kratsida jne.
|
|
|
Lauri2
huviline
Registreerunud 03.03.05
Kasutaja on eemal
Auto: 80
|
|
Ma saan aru et asja point on see et sõnumite lugemine ja kirjutamine põhjustab avariisid.
----
Mina aga näiteks pean kasutama mõni päev 3-4 erinevat autot ja teised kasutavad neid ka nii et mitu hands-free süsteemi ma peaks siis igas autos
olema??? Ja telefone vahetan ma ka tihedamalt kui autosid kas siis iga kord pean jälle uue ostma ja paigaldada laskma või mingi juhtmepuntraga mässama
kogu aeg. |
Liikluseeskiri ei KÄSI autos telefoniga rääkida. On täiesti lubatud telefon autoga sõitmise ajaks kinni lülitada. Kui pole raha mitme handsfree
süsteemi ostmiseks, muretse telefon, millele saab sinihamba/juhtmega handsfree panna. Lihtne.
(minul pole raha lennuki ostmiseks, kuigi väikelennukeid puudutav seadusandlus on täiesti olemas. Kas see tähendab, et seadus on totakas? )
Natuke teemaväline, aga kas ma saan õigesti aru, et nüüd ma võin rahuliku südamega vedada 2500kg registrimassiga autotreilert, kui selle tegelik mass
jääb auto dokumentides lubatud 1750kg sisse?
Uus seadus. Autorongi koosseisus oleva haagise tegelik mass ei tohi ületada haagise suurimat massi, mis on veduki registreerimisel määratud.
Vana seadus. Autorongi koosseisus oleva haagise registrimass ei või ületada vedukiga vedada lubatud haagise suurimat registrimassi.
|
|
|
prj
klubiliige
Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal
Auto: S8 D4, A4 B9 2.0TQ, Cupra Born
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Black
Õlaga vastu kõrva surudes rääkimine on selle sõnastusega jätkuvalt lubatud. |
|
|
|
|
Eero
meeskond
Registreerunud 29.10.04
Kasutaja on eemal
Auto: B2 2dq
|
|
Kui on ikka väga vaja telefoniga rääkida ja käedvaba süsteemide jaosk piisavalt raha ei ole siis on alati võimalus auto seisata ja oma kõned parklas
ära teha. Liikluses on see üsna tavaline, et kui mingi auto sinu ees hakkab imelikult käituma, on selle juhil telefon käes ja kõne pooleli.
Kusjuures kõikidel viimastel telefonidel mis ma endale soetanud olen, on tavaline kõrvaklapp-mikker käedvaba süsteem kaasas juba olnud.
Igati õige seadus!
|
|
|
|
Maku
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
|
|
Olen korduvalt vihastanud nende juhtide peale, kes telefoniga sõidu ajal räägivad. Küll sõidetakse ristmikule nii välja, et ühele poole ei vaadata,
küll sõidetakse 30 km/h linnas jne. Olen jumala kindel, et nii mõnelegi jalakäiale on seepärast otse sõidetud, kuid tee sa seda hiljem kindlaks.
Paraku ei ole me super inimesed, et suudaksime ühe käega telefoni hoida, keskenduda üheaegselt nii selle hoidmisele kui teise inimesega rääkimisele,
kui ka liiklusele ja kõikide autos vajalike kangide liigutamisele. Fakt on see, et liiklustähelepanu on siis pärsitud.
Ma ei ütle, et ma ise ei kasuta telefoni sõidu ajal. Kasutan, kuid proovin ennast parandada ja selleks olengi võtnud prooviks sinihamba hands-free
ning otsin endalegi sellist.
torque addict / in the real world four wheel drive means safety and traction
|
|
|
|
Lauri2
huviline
Registreerunud 03.03.05
Kasutaja on eemal
Auto: 80
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: 400,401,969
|
|
Autoroolis olles on täpselt 100 tegevust mis idioodist autojuhti segada võivad, kusjuures telefoni käes hoidmine ilmselt on suhteliselt ohutu. Kõiki
neid ette näha ning seadustega reguleerida ei ole võimalik.
Fakt on see, et teatud osale kodanikest ei paku nagunii pinget, kas nad segavad liiklust, tekitavad ohtlikke olukordi vmt, räägitakse praegu (linnas)
roolis telefoniga ja räägitakse edaspidigi, kusjuures suurem osa rahvast annab õnneks enesele aru, et see ei tohi põhitegevust segada.
Seaduse mõte on selles, et miilits saaks konkreetselt karistada, et ei oleks vaidlemist. Minul ntx on kombeks roolis olles igasugu totakaid olukordi
(ntx seadust rikkuvaid miilitsaid) fotografeerida või filmida ja eks see ka üks selle seaduse mõte on, et miilitsate rikkumisi ei saaks enam
seaduslikult jäädvustada (kaamera enamasti ju telefoni küljes).
Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
|
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 3 |