Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
Autor:
Pealkiri: Audi A6 C5 1,9 tdi 81kW imelik vilin (Vastuseid: 12 | Vaatamisi: 2737)
Maitz
huviline

Registreerunud 02.05.04
Kasutaja on eemal

postitati 08.09.10 17:46 Tsiteeri
Audi A6 C5 1,9 tdi 81kW imelik vilin

Lugu siis järgmine,et sai soetatud sellise mootoriga auto.Autot käima pannas on sumbuti otsas imelik vilin,tühikäigul.
Gaasi andes jääb vilin vait,milles võib viga olla.Pole sellist asja ennem tähele pannud teistel autodel.
Üks mure veel,et tühikäigul on imelik põrin,õrnalt gaasi andes põrin kaob.Auto on automaat kastiga.
Milles võib viga olla?
Egas sukk või sumbuti tripid seda ei põhjusta,või hoopis auk summutis.
Ette tänades Maitz

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
automees6
huviline

Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal

Auto: A6 C4 Avant 2,5TDi Quattro, A7 3.0 TDI Biturbo

postitati 08.09.10 17:53 Tsiteeri

Diiselmootor põrisebki! Ja seda vilet teeb turbo mis on arvatavasti kulunud juba. Samas osad sõidabvad selle vilega väga pikalt niiet pole põhjust väga muretseda. ;)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Maitz
huviline

Registreerunud 02.05.04
Kasutaja on eemal

postitati 08.09.10 18:13 Tsiteeri

See on selline teistmoodi põrin,ütleme nii et 750 pööretminutison,kui natuke gaasi anda nii 800 pöördeni,siis ple seda enam.
Ni et selle vilina pärast ei pea muretsema.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
rainer9968
huviline

Registreerunud 02.03.08
Kasutaja on eemal

Auto: A4 1,9TDI

postitati 08.09.10 18:19 Tsiteeri

Kas sul viliseb ja põriseb mõlemat. Kui põriseb siis on vibratsioon mootoris ja summuti sukk ei hoia seda piisavalt tagasi ning lahenduseks oleks uus sukk juurde lisada. Summutis auku ei ole, kui ma käsini sama probleemiga summuti keevitaja juures siis ta ütles, et Audi summutitorud on tehtud kaevuttorude materjalist ja need naljalt ei roosteta. Vilin on endal olemas tühikäigul, mitte kohe alguses aga tekib mõne aja jooksul ja turbo on korras, ju vist normaalne see diiselmootori puhul. Põhjuseks võib olla rõhu muutumine.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
Maitz
huviline

Registreerunud 02.05.04
Kasutaja on eemal

postitati 08.09.10 18:37 Tsiteeri

Mul ka igakord ei ole seda vilinat,aga kuidas turbot üldse kontrollida saab,kuhu kohta see sukk keevitada,kas see aitab?

automees6
huviline

Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal

Auto: A6 C4 Avant 2,5TDi Quattro, A7 3.0 TDI Biturbo

postitati 08.09.10 18:45 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Maitz
Mul ka igakord ei ole seda vilinat,aga kuidas turbot üldse kontrollida saab,kuhu kohta see sukk keevitada,kas see aitab?

Mine kuhugi töökotta ja lase vaadata nii ei oska keegi sulle öelda mis põriseb. Ve uuri ise. Pressi jalaga näiteks sumpsi tagant ja vaata kas muutub midagi. Loksuta mootorit vaata kas padjad terved. Kui ei oska siis otsi kedagi kes oskab.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
rainer9968
huviline

Registreerunud 02.03.08
Kasutaja on eemal

postitati 08.09.10 18:53 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Maitz

Turbo kontroll on lihtne, turbo külmkoja eest lõdvik küljes ära, seem is ühendab õhulugejat ja turbot. Seejärel ajad puhtad näpud sisse ja liigutad tiivikut ning loksutad (kontrollid piki- ja ristilõtku). Nii olen vähemalt endal teinud. Suuk keevitatakse kas teise suka juurde või siis pärast katalüsaatorit. Üldjuhul põrin sõltub ikkagi mootori vibrast ja mootoripatjade kontrollimine on õige.
Ma ei tea kas vilina põhjuseks võib veel olla kehv õlitus tühikäigul ( õlitustorud või õlipump). Ehk targemad oskavad öelda.

jan-kos
huviline

Registreerunud 23.04.03
Kasutaja on eemal

Auto: A100TDIC4 oilexpress ja pargimaastur

postitati 08.09.10 18:54 Tsiteeri

Minu autol ka see imelik vilin, tekib kui tühikäigul käib mõne aja ja olen veel tähele pannud et ühtlase kiirusega sõites tekib sama moodi. Ma arvan et see on seotud egr klapiga. Tundub et nii peabki olema.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
rainer9968
huviline

Registreerunud 02.03.08
Kasutaja on eemal

postitati 08.09.10 19:01 Tsiteeri

Lugesin ,et VW -foorumist et VAG -comiga pidi EGR saama ära disable`da. Pidi vaid kütusekulu tõusma pisut. On keegi seda ka proovinud Audil teha.

Chat
huviline

Registreerunud 11.07.10
Kasutaja on eemal

postitati 09.09.10 20:57 Tsiteeri

Ei tõuse kütuse kulu,vaid kompuuter,mis näitab kütuse kulu,valetab. Minul näitab väga väikest(3,7),kuid kuulsin,et pidavat just reaalsusest rohkem näitama. Minu auto(81kw)tegelik kulu pikamaa sõidul(Tallin Tartu)on 5,1. EGR-i nullija on foorumis olemas,kuid asub Harjumaal. ahartsi oli vist kasutaja. Summuti sukk keevitatakse vana suka asemele. Summuti suka korrasolekut kontrollid sedasi,et annad järsku gaasi(keegi teine muidugi on rooli taga)ja vaatad,kas tuleb tahma suka vahelt.

Maitz
huviline

Registreerunud 02.05.04
Kasutaja on eemal

postitati 10.09.10 01:48 Tsiteeri

Aga kas siis juurde ei panda ühte sukka?

jan-kos
huviline

Registreerunud 23.04.03
Kasutaja on eemal

Auto: A100TDIC4 oilexpress ja pargimaastur

postitati 10.09.10 19:28 Tsiteeri

Milleks juurde? See sukk peaks olema vibratsiooni leevenduseks. Ma vaatasin, et mu autol on see sukk natuke näbrastunud ja selle alt paistab mingi vedrutaoline asi ja natuke must on ka selle koha pealt, aga mingit tahma sealt ei tule. Uus tehnoloogia ja aina jamamaks asjad lähevad. Kas C5 mudelil juba üldse on mõtet egr klappi kinni panna on varem räägitud. Vana tüüpi motol 66 kw see õigustab, aga uuemal? krt seda teab.

rainer9968
huviline

Registreerunud 02.03.08
Kasutaja on eemal

postitati 11.09.10 10:14 Tsiteeri

Miks EGR-i üldse kinni panna on põhjus selles, et kui võtta õhulõdvik sisselaske kollektori küljes ja sinna sisse piiluda siis saab aru. Koguneb sinna õlikile ja siis EGR-i poolt suunatud gaasid ning kompott on olemas, mis sinna seinale kinnistub kuna varsti ei liigu ka õhk sealt läbi. Endal ma kruvikaga surasin seal ja mis sealt tuli oli jube ikka.

Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 21]
[PHP: 27.5% - SQL: 72.5%]