john
huviline
Registreerunud 07.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 90 GTO, Audi 90 Treser, Audi 200 Quattro, El Camino 5.7
|
postitati 23.08.04 20:20
|
|
|
Kysimus kindlustuse vallas.
Mis ajajooksul hakkab riskikoefitsient langema... ise olen autot kindlustanud yle aasta aga ei mitte mingit langust ei ole tulnud 
Samas sõber tegi just omale uue kindlustuse ja maksis kaks korda rohkem kuna mingi seaduse muudatuse tõttu langeb riskikoefitsient vastavalt
vanusele!
Kas vastab tõele või olen väga valesti aru saanud!
Ei ole veel kindlustus seltsist kysinud aga ehk oskab keegi siin puust ja punasest selgeks teha :p
|
|
|
Rallymees
huviline
Registreerunud 25.09.02
Kasutaja on eemal
Auto: 300 hobust
|
postitati 23.08.04 20:46
|
|
|
Kui mul aasta täis sai, siis mul kindlustus konfintsent kukkus. Kõige parem helista oma kindlustusse ja küsi.
|
|
|
|
lorrap
klubiliige
Registreerunud 24.10.02
Kasutaja on eemal
Auto: VW Passat Variant 4-motion 1,9TDI-PD
|
postitati 23.08.04 21:04
|
|
|
Ei tea kas enam nii asjad käivad, aga paar aastat tagasi oli ka mul probleem, et üle aasta olin autot kindlustanud ning koefitsent ikka ei langenud.
Sai siis asja uuritud ning sain selgeks sellise asja, et uut koefitsenti arvutatakse välja kord aastas kõigile korraga. Ning vähemalt If kindlustuses
tundus see olevat siis jaanuari alguse seisuga. Ning sinu koefitsent langeb siis kui sul on eelmine perioodi(aasta) jooksul olnud kehtiv
kindlustuspoliis vähemalt 180 päeva jooksul(ei pea järjest olema). Seega näiteks kui sa teed omal kindlustuslepingu augusti kuus ja maksad sealt
alates aasta aega kenasti makseid, siis ei pruugi sul tõesti koefitsent langeda. Seda seetõttu et augustist jaanuari alguseni on alla 180 päeva. Ning
seega ei saanud sul selleks nö. kohtupäevaks vajaliku normi täis. Seega maksad veel kuni uue jaanuarini vana ja kõrgemat koefitsenti. Kuni juba uue
aasta jaanuaris on sul lõpuks 180 päeva nende arvates täis saanud ja sulle uus koefitsent arvutatakse.
Niimoodi selgitati mulle seda mõni aeg tagasi ja kaldun arvama, et midagit sellist võib ka praegu toimida...
...
|
|
|
|
Rax
klubiliige
Registreerunud 04.06.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.08.04 21:06
|
|
|
mina tean asja nii: et sõiduk peab olema kindlustatud vähemalt 181 päeva aastas, siis langeb riskigrup (st. üle poole aasta). kusjuures kindlustuse
aasta arvutamine algab sept või oktoober. täpselt ei mäleta. mul oli selline juhus, et sain oma kindlustuse päevad täis, aga sel hetkel kui oli
riskigrupi langetamise kuu (mai oli vist), oli auto juba ammu maha müüdud ja ei olnud enam minu nimel, ja ei langenud riskigrupp
|
|
|
jan-kos
huviline
Registreerunud 23.04.03
Kasutaja on eemal
Auto: A100TDIC4 oilexpress ja pargimaastur
|
postitati 24.08.04 06:04
|
|
|
Kunagi oli nii et pidi olema teatud päevad täis, siis langes.Mul juba ammu miinimumi peal, kahju et enam ei lange, muidu oleks vist 0 olnud 
|
|
|
|
margus0000
huviline
Registreerunud 20.02.04
Kasutaja on eemal
Auto: audi a3
|
postitati 24.08.04 06:26
|
|
|
ja minul tõusis 40 pealt 60 
|
|
|
ranz
klubiliige
Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal
|
|
janar
huviline
Registreerunud 16.11.03
Kasutaja on eemal
Auto: A6 Avant
|
postitati 24.08.04 09:41
|
|
|
Tsitaat: | Esialgne postitaja Rax
mina tean asja nii: et sõiduk peab olema kindlustatud vähemalt 181 päeva aastas, siis langeb riskigrup (st. üle poole aasta). kusjuures kindlustuse
aasta arvutamine algab sept või oktoober. täpselt ei mäleta. mul oli selline juhus, et sain oma kindlustuse päevad täis, aga sel hetkel kui oli
riskigrupi langetamise kuu (mai oli vist), oli auto juba ammu maha müüdud ja ei olnud enam minu nimel, ja ei langenud riskigrupp |
Mul sama asi oli ja riskigrupp langes alles 1,5 aasta pärast esimest kindlustamist. Nüüd vahepeal jälle seadus muutus ja nüüd hakati aastat arvutama
esimesest kindlustamise päevast 365 päeva jooksul 182 päeva minuteada...
abix --> http://www.lkf.ee/download.php?id=450
|
|
|