Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
Autor:
Pealkiri: Liiklusohutus! (Vastuseid: 16 | Vaatamisi: 2100)
SilverLine
huviline

Registreerunud 27.03.10
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A4 Facelift, Volvo S60 D5

postitati 05.09.10 01:11 Tsiteeri
Liiklusohutus!

Tere!
Asusin sellest sügisest õppima Tallinna Ülikooli Haapsalu kolledžisse, Liiklusohutust õppima. Mõtlesin luua selle teema, et oleks koht kus saaksime kõik arutada selle üle, mis meie liikluses meeldib/ ei meeldi, jagada häid ja halbu kogemusi ja ühesõnaga kõike, mis liiklusega seondub ja kuidas me kõik midagi saaksime teha, et see oleks meie jaoks ohutum (tahame ju kõik õhtul tervena koju jõuda). Ühtlasi saaksin siin ka vastavalt õppeprogressile edastada ka kasulikku informatsiooni ning võib-olla saan ka mina siit häid ideid! :). Pakuksin kohe ka esimese arutelu välja, et võiksime koos arutada uue liiklusseaduse üle, mis hakkab 1. Jaanuarist, 2011 kehtima. Hoiame siis arutelu aktviisena!
Meeldivat koostööd ette soovides! ;)

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
kps
moderaator

Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal

Auto: 5x4x4

postitati 05.09.10 01:31 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: SilverLine
... mis hakkab 1. Jaanuarist, 2010 kehtima...

?

Ma ei leia, et banaanivabariigis oleks midagi muud peale liigse kiirustamise ja rahmeldamise rooli taga teistele ja endale ohtlik. Kõik ülejäänu on juba eelnevast tulenev.

PS! Ma lööks maha selle joobari, kes on kunagi liikluseeskirjadesse kirjutanud, et kaugtuled võib sisse lülitada vahetult enne masinate kohtumist. Kas poleks olnud targem see mõni murdosa sekund ja paar meetrit edasi, ehk siis kohe peale möödumist reeglites olnud kehtestada :mad:. Lausa "naudin" neid hetki, kus seadusekuulekad kodanikud "kartusest" õigel hetkel tulede ümber lülitamist maha magada ennetavad situatsiooni ja tulistavad viimasel hetkel täiega vastutuleva juhi silmad tükiks ajaks kanapimedaks :mad:.

Hea auto on palju autosid...
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: Q7

postitati 05.09.10 03:39 Tsiteeri

Vaata teed, kps, mitte tulesid. :)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
juuser
huviline

Registreerunud 20.07.10
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 3,0 TDI Quattro 2006

postitati 05.09.10 05:59 Tsiteeri

krt, kps-iga 100% nõus.

Õnneks siiski enamik juhte saab aru, et nii ei ole normaalne teha. Aga eks neid jobusid kes seda teevad on siiski piisavalt palju, samamoodi nagu neid kes 2.sõidureas maanteel 70-80-ga lasevad. :mad:

Audi A6 3,0 TDI Quattro 2006
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
MartT
klubiliige

Registreerunud 23.06.10
Kasutaja on eemal

Auto: C4 2,8Q

postitati 05.09.10 07:02 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: SilverLine Pakuksin kohe ka esimese arutelu välja, et võiksime koos arutada uue liiklusseaduse üle, mis hakkab 1. Jaanuarist, 2011 kehtima.

Lingi oleks ka võinud siis juba panna. https://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=13335732 Peaks vast see olema, mis järgmisest aastast kehtima hakkab. Ei suuda sealt Riigiteatajast kunagi õiget asja leida. Kehtivate seaduste jaoks kasutan http://kasulik.info/wlex

Hetkel kehtiv LS http://kasulik.info/wlex/LS

Tsitaat:
Algselt postitas: kpsPS! Ma lööks maha selle joobari, kes on kunagi liikluseeskirjadesse kirjutanud, et kaugtuled võib sisse lülitada vahetult enne masinate kohtumist. Kas poleks olnud targem see mõni murdosa sekund ja paar meetrit edasi, ehk siis kohe peale möödumist reeglites olnud kehtestada :mad:. Lausa "naudin" neid hetki, kus seadusekuulekad kodanikud "kartusest" õigel hetkel tulede ümber lülitamist maha magada ennetavad situatsiooni ja tulistavad viimasel hetkel täiega vastutuleva juhi silmad tükiks ajaks kanapimedaks :mad:.

Autokoolis selgitati, et vahetult enne autode kohtumist kaugtulesi sisse lülitama hakates jõuavad autod juba üksteisest mööda ja ei tohiks teise juhi pimestamist toimuda. Eks need kes varem sisse kaugtuled lükkavad on liiga agarad lihtsalt.

Linnas uimerdamine. Eriti see kui tullakse peateele ette ja siis max 30km/h töristatakse ees. Ei ole ees pimedaid kurve vms, mis sunniks tavalisest aeglasemini sõitma. Tavaliselt need peateele piduriks tulijad keeravad üsna pea ära. Ehk üsna paljud juhid ei arvesta teiste juhtidega.

Autokoolis õppesõidul sain sõimata kui linnas vähemalt 45km/h ei sõitnud ja kui teisele reale läksin pidi mul spido 50 peal olema.
Maanteel aeglasemad sõitjad eriti ei häiri (ilmselt kuna pole neid väga ette jäänud) aga linnakiirusel võiks vähemalt suuta sõita.

Pöörete tegemisel ollakse ka väga imelikes kohtades. Tahan näiteks paremale keerata aga üks otsesõitja või vasakule keeraja on tee paremas ääres ja ootab kuna saaks sõita. Kuigi ta saaks oodata ka tee keskjoone lähedal ja ma mahuks paremalt mööda ning vastutulevatele autodele on ka ruumi maa ja ilm.

Suunatule kangi asukoht ja selle kasutamine tuleks ka mõnele vist puust ja punaseks teha.

Pikkivahe mittehoidmine häirib mind ka kõige rohkem. Ei mõista miks mõnel on vaja nii p*rsses sõita.

Kirjutan ka kohe ära, et ma ise pole kindlasti väga hea juht ja kogemusi liikluses üsna vähe veel. Teen isegi vahest imelikke manöövreid ja vigu aga üritan neist
õppida. Kõige suurem viga olnud siiamaani see et ei pannud ühes kohast anna teed märki tähele või oli ta puude varjus ja eesõigusega juht vehiks päris korralikult käsi. Pärast tagasi vaatasin siis nägin ka kolmnurkset märki. kaardil see koht siis anna teed

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
at60
huviline

Registreerunud 19.02.06
Kasutaja on eemal

Auto: A6 avant quattro

postitati 05.09.10 09:09 Tsiteeri

Uus liiklusseadus on vastu võetud ja hakkab uuest aastast kehtima.Muidugi võib selle üle targutada aga see tundub peale kaklust rusikatega vehkimisena.Seadus on nüüd täitmiseks kuigi eks seal ole ka parajaid jaburdusi sees

mkb
meeskond

Registreerunud 21.02.08
Kasutaja on eemal

Auto: Avant Q

postitati 05.09.10 12:40 Tsiteeri

Isiklikult käib pinda see, et väga paljud vastu sõitvad juhid võtavad kaugtuled liiga vara maha ja sõidavad siis näiteks kilomeeter lähituledega. Kui ise sama lollust ei tee, siis hakatakse kohe vilgutama ja lõpuks lükatakse üldse täistuled peale tagasi :mad: . Tegelikult oli soovitatav vahemaa vist mingi 300- 400m?

arsi
huviline

Registreerunud 09.02.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi v8 3,6 aut.91, Audi V8 3,6 aut 89, Opel vectra B 1,8 Kia ceed gt line 2016. Subaru legacy

postitati 05.09.10 12:48 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: mkb
Isiklikult käib pinda see, et väga paljud vastu sõitvad juhid võtavad kaugtuled liiga vara maha ja sõidavad siis näiteks kilomeeter lähituledega. Kui ise sama lollust ei tee, siis hakatakse kohe vilgutama ja lõpuks lükatakse üldse täistuled peale tagasi :mad: . Tegelikult oli soovitatav vahemaa vist mingi 300- 400m?

Mina vahetan tuled siis kui vastusõitva auto tuled hakkavad häirima ,
on see siis 1km või 2, vahet pole . Reeglina vahetavad ka vastutulejad koheselt tuled .
Selle asja nimi on vastastikune viisakus.

;)
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
SilverLine
huviline

Registreerunud 27.03.10
Kasutaja on eemal

postitati 05.09.10 21:51 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Black

Omal ajal kui autokoolis veel käisin ( 3,5 a. tagasi) siis jagati näpunäiteid et kui vastutuleva auto tuled pimestavad siis tuleb kiirust maha võtta ja jälgida parempoolset teepeenart.

To MartT: Pikivahe hoidmine ajab endki marru. Nii tüütu on sõita kui keegi maanteekiirusega sul 15-20 meetrit seljataga pikkivahet hoiab, kogu aeg jälgi peegleid mida üks debiilik sul seljataga teeb ja siis pidevalt tuleb mõelda et aga oii kurja, siin teelõigul ju ennegi metsloomad autodele ette hüppand kui nüüd vaja järsult pidurdada siis tagant tuleb hull selga.

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
h.u
huviline

Registreerunud 04.01.10
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 C7 BiTDI

postitati 05.09.10 22:22 Tsiteeri

Tsitaat:

(4) Mootorsõiduk võib õuealale sõita vaid peatumiseks või parkimiseks.

Natuke veider on see punkt. Igapäevaselt Tartu südalinnas liigeldes ei ole mul 60% juhtudest vajadust peatuda või parkida õuealal. Et mu tee lihtsalt Raekoja tagant läbi läheb, tähendab, et pean kindlasti peatuma?

SilverLine
huviline

Registreerunud 27.03.10
Kasutaja on eemal

postitati 05.09.10 22:40 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: h.u
Tsitaat:

(4) Mootorsõiduk võib õuealale sõita vaid peatumiseks või parkimiseks.

Natuke veider on see punkt. Igapäevaselt Tartu südalinnas liigeldes ei ole mul 60% juhtudest vajadust peatuda või parkida õuealal. Et mu tee lihtsalt Raekoja tagant läbi läheb, tähendab, et pean kindlasti peatuma?

Vana seaduse järgi ei tohtinud ka õueala läbisõiduks kasutada, vähemalt üks peatus tuli teha!

h.u
huviline

Registreerunud 04.01.10
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 C7 BiTDI

postitati 05.09.10 22:55 Tsiteeri

Tean, lihtsalt jäi seadust sirvides silma jälle.

kps
moderaator

Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal

postitati 06.09.10 04:45 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Black

Ei vahigi, aga kui 50m enne kohtumist juratatakse, siis pole võimalik pimestamisest pääseda, ehk siis hakkame harjutama, et 100m enne autode kohtumist silmad kinni :D.

Tort
huviline

Registreerunud 16.09.07
Kasutaja on eemal

Auto: A4 2.6

postitati 06.09.10 10:19 Tsiteeri

Mind häirib liikluses vist kõige enam see, et mingid töllid sõidavad mitte isegi kollasega, vaid erepunasega ristmikud umbe. Sõidavad keskele ära ja siis laiutavad käsi, et näe mina pole süüdi. Meil võiks need kaamerad küll olla, mis punase tule meestest pilti teevad. Berliinis käisin just, täiesti olemas sellised asjad.

SilverLine
huviline

Registreerunud 27.03.10
Kasutaja on eemal

postitati 06.09.10 20:47 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Tort
Mind häirib liikluses vist kõige enam see, et mingid töllid sõidavad mitte isegi kollasega, vaid erepunasega ristmikud umbe. Sõidavad keskele ära ja siis laiutavad käsi, et näe mina pole süüdi. Meil võiks need kaamerad küll olla, mis punase tule meestest pilti teevad. Berliinis käisin just, täiesti olemas sellised asjad.

Eelmine sügis kui lõppastet tegemas käisin oli juttu kiirusekaameratest ja õppejõud teadis rääkida et reguleeritavate ülekäigu radade juurde pidid tulema analoogsed kaamerad kui sealt punasega läbi sõita teeb pildi. Kinnitada ma seda infot siiski ei saa, kõlab kahtlaselt "odna baba skazaala" aga mine tea, ehk ongi nii, või vähemasti tuleb :).

kps
moderaator

Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal

postitati 07.09.10 05:52 Tsiteeri

Tsitaat:

See mure on vist valdavalt jaolt Tallinna teema. Ise pole küll pealinna inimene, aga sellistesse situatsioonidesse seal kuhjaga sattunud. Kõige naljakam on juhtide käitumine, kui selline situatsioon on tekitatud. Mõni jõllitab pingsalt otse ette ja ei julge pead pöörata, mõni vehib kätega ja seletab midagi jubedat moodi stiilis "no kurat nad ju toppavad seal ees", mõne suurema mersu kõrvalaken on lahti lastud ja koni minu kapotile visatud jne. Kusjuures naljakas on see, et ma sõidan lähedale ja jään lihtsalt ootama ilma mingite helisignaalide või vilgutamisteta - lihtsalt inimese aju hakkab sellises situatsioonis erinevat s*tta tootma :D. Kaameratest oleks kindlasti abi, saaks riik vähemalt pooleajulistelt raha juurde :).

arsi
huviline

Registreerunud 09.02.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi v8 3,6 aut.91, Audi V8 3,6 aut 89, Opel vectra B 1,8 Kia ceed gt line 2016. Subaru legacy

postitati 07.09.10 18:28 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: kps
Tsitaat:

See mure on vist valdavalt jaolt Tallinna teema. Ise pole küll pealinna inimene, aga sellistesse situatsioonidesse seal kuhjaga sattunud. Kõige naljakam on juhtide käitumine, kui selline situatsioon on tekitatud. Mõni jõllitab pingsalt otse ette ja ei julge pead pöörata, mõni vehib kätega ja seletab midagi jubedat moodi stiilis "no kurat nad ju toppavad seal ees", mõne suurema mersu kõrvalaken on lahti lastud ja koni minu kapotile visatud jne. Kusjuures naljakas on see, et ma sõidan lähedale ja jään lihtsalt ootama ilma mingite helisignaalide või vilgutamisteta - lihtsalt inimese aju hakkab sellises situatsioonis erinevat s*tta tootma :D. Kaameratest oleks kindlasti abi, saaks riik vähemalt pooleajulistelt raha juurde :).

Rootsis asi veel hullem, kedagi ei huvita tipptunnil mis värv just fooris õitseb, kui oled kõrvaltänavalt tulejate hulgas siis tunnike foori all ootamist pole mingi näitaja . Kui tipptunnid välja jätta siis laias laastus on seal liikluskultuur päris ok.

;)
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 37.6% - SQL: 62.4%]