Lehekülgi: 1 2 3 4 |
TheRRsr
huviline
Registreerunud 14.02.09
Kasutaja on eemal
Auto: A4 B5 2.6 - 11 l/100km
|
postitati 01.09.10 11:02
|
|
|
Huvitavaid fakte Soomest
Lähiajal on kasutusele tulemas uued kiiruskaamerad mis ei tee sulle trahvi kaamera all kihutades, vaid teevad sulle trahvi kahe kaamera vahel
kihutades.
Esimene kaamera salvestab sind ära ja järgmine kaamera arvutab välja kui kiiresti sa esimese kaamera juurest teiseni jõudsid. Ehk siis arvutab välja
sinu keskmise kiiruse.
Ja seda kõike selleks, et sa ei aeglustaks mitte ainult kaamera all, vaid sõidaksid õige kiirusega ka kaameravahelisel alal.
|
|
|
|
TheRRsr
huviline
Registreerunud 14.02.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 01.09.10 11:06
|
|
|
Arutuse all on uus seaduseelnõu mille jõustumisel kaotad koheselt juhtimisõiguse kui sul või kellel iganes sinu autos puudub turvavöö.
Ennustatakse, et suure tõenäosusega läheb see seaduseelnõu läbi.
|
|
|
|
TheRRsr
huviline
Registreerunud 14.02.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 01.09.10 11:12
|
|
|
Alates 01.10.2009. on Soomes kiiruseületamisel nulltolerants.
Ehk siis kui sõidad 50 alas 54-ga, politsei radari eksimus on +- 3 kmh, seega ületad kiirust 1 kmh ja saad selle 1-he eest trahvi.
Olen ise juba kogenud kui sõitsin allamäge 40-ne alas, lasin gaasi lahti, aga pidurit ei puutunud.
Kiirus kasvas 47-ni.
All orus oli politsei oma radariga ja pidas mind kinni - trahv 115 EUR-i.
|
|
|
|
heihei
huviline
Registreerunud 01.02.06
Kasutaja on eemal
Auto: b6, 96kw bens.
|
postitati 01.09.10 11:14
|
|
|
Üsna inimlik, võimaldatakse vähemalt kahe kaamera vahel kiirus alla lasta. Ot aga kas esimese kaamera järgi rahakott jääb köhnemaks?
|
|
|
prj
klubiliige
Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal
Auto: S8 D4, A4 B9 2.0TQ, Cupra Born
|
postitati 01.09.10 11:39
|
|
|
Mujal maades, kus selline süsteem kasutusel on, ei jää.
See süsteem võeti vastu sellepärast, et vältida massilisi pidurdamisi ja kiirendamisi kaamera juures, sest see ohustab liiklust, samas jäävad kaamerad
oma eesmärki täitma ning möödasõitu võib sooritada ohutult.
Meie banaanivabariik oleks võinud sellest ju õppida.
|
|
|
|
Eero
meeskond
Registreerunud 29.10.04
Kasutaja on eemal
Auto: B2 2dq
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Q7
|
postitati 01.09.10 12:36
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: TheRRsr
Arutuse all on uus seaduseelnõu mille jõustumisel kaotad koheselt juhtimisõiguse kui sul või kellel iganes sinu autos puudub turvavöö.
Ennustatakse, et suure tõenäosusega läheb see seaduseelnõu läbi. |
Ehk sõnastavad siiski paremini, muidu tekib sama, mis meil telefoniga rääkides käed vabaks jätva seadmega - peab omama, kasutamisest ei sõnagi...
Tsitaat: | §
67. Juht võib kasutada asulasisesel teel sõidu ajal telefoni üksnes käsi vabaks jätva abivahendi olemasolul. |
Aga üldiselt nõus. Ega muidu asjad ei muutu. Kunagi sai siia mõned sarnased mõtted kirja
pandud.
|
|
|
|
Mudjamix
klubiliige
Registreerunud 29.03.05
Kasutaja on eemal
Auto: TT mk2 + Q7
|
postitati 01.09.10 14:59
|
|
|
Ennustatakse, et suure tõenäosusega läheb see seaduseelnõu läbi. |
See on ju sulaselge idiootsus.Inimesed eksivad ikka vahel ju.Kurat ma ei saa inimestest aru kes seda veel takka kiidavad.Ise maksad maksumaksjana
politseile palka, et ta sulle sõna otseses mõttes sitta keeraks.Sama selle kiiruse täpsuse taga ajamine.No kurat mingi paar km/h kiiremini ja maksa
trahvi.Sellistel juhtudel on ju selge, et ei hoolita inimestest, vaid rahast mis trahvid sisse toovad.Sama nagu Savipätsi paadimaks.Sulaselge maffia.
Don't drink and drive. You might hit a bump and spill your beer
|
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 01.09.10 15:44
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Mudjamix
See on ju sulaselge idiootsus.Inimesed eksivad ikka vahel ju.Kurat ma ei saa inimestest aru kes seda veel takka kiidavad.Ise maksad maksumaksjana
politseile palka, et ta sulle sõna otseses mõttes sitta keeraks.Sama selle kiiruse täpsuse taga ajamine.No kurat mingi paar km/h kiiremini ja maksa
trahvi.Sellistel juhtudel on ju selge, et ei hoolita inimestest, vaid rahast mis trahvid sisse toovad.Sama nagu Savipätsi paadimaks.Sulaselge maffia.
|
Kui tihti sa unustad käiku vahetades (eeldades, et on manuaalkastiga auto) sidurit vajutada? Kui oled kord harjunud turvavööd kasutama, siis käib see
täpselt sama automaatselt peale. Mina ka kunagi kasutasin suht kaootiliselt (loe: pigem ei kasutanud, kui polnud ohtu vahele jääda). 2002 või 2003
sain trahvi, automaatika hakkas tööle. Mõneks ajaks lubadeta jäädes ilmselt seda enam. Inimene eksib palju kergemini, kui eriti midagi mängus pole.
Mitu km/h lubatust kiiremini võiks sinu arvates sõita? Aga mõne su sõbra arvates? Naabrimehe? Erinevad numbrid tulevad, kas pole? Seepärast ongi
ühiskondlikud kokkulepped olemas.
Sa ei maksa politseile palka, sa maksad riigile, et see hoolitseks sinu heaolu eest. Isegi, kui sa ise ei tea, mis sulle hea on.
|
|
|
|
Tort
huviline
Registreerunud 16.09.07
Kasutaja on eemal
Auto: A4 2.6
|
postitati 01.09.10 18:06
|
|
|
Asi pole selles, et kas turvavööd peab kandma või mitte (selge see, et peab), aga karistused on proportsioonist väljas. Kiirusega sama. Auto pole nagu
muruniiduk, et kiirused on kilpkonn ja jänes. Linnas paned kilpkonna peale, maal jänese peale ja kõik on okei. Inimesed eksivad teinekord kogemata. Ma
ei räägi, et süüdimatuid ei peaks karistama. Aga punasega vales kohas üle tee jalutamise eest ei peaks tingimisi saama imho. Tsiviliseeritud riigis
võiks ikka põhjusega tegeleda, mitte karistusi rammida. Seina äärde ja kuuli. Autosõit on nii igapäevane asi pealekauba ja see puudutab paljusi.
Omal alati traks peal ja kiirusega ka ei liialda. 12 a lube vist ja 0 trahvi.
|
|
|
Eepu
huviline
Registreerunud 20.04.10
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 AVANT 2,6 V6autom.
|
postitati 01.09.10 18:24
|
|
|
Alates 01.10.2009. on Soomes kiiruseületamisel nulltolerants.
Ehk siis kui sõidad 50 alas 54-ga, politsei radari eksimus on +- 3 kmh, seega ületad kiirust 1 kmh ja saad selle 1-he eest trahvi.
Olen ise juba kogenud kui sõitsin allamäge 40-ne alas, lasin gaasi lahti, aga pidurit ei puutunud.
Kiirus kasvas 47-ni.
All orus oli politsei oma radariga ja pidas mind kinni - trahv 115 EUR-i. |
Huvitav,mina tean,et Soomes saab trahvi kui yletad 11 ja rohkem kiirust.Enne seda on hoiatus.Tegin load Soomes(söidu-ja veoauto korraga)ja load sain
27.10.2009.Koolis räägiti kyll seda varianti,et kui söidad 40 alas alla 46 siis ei saa hoiatust.46-51 on hoiatus ja sealt edasi trahv.Peab vist
täpsustama kusagilt,kuidas asi tegelikult.
|
|
|
seitsmene
huviline
Registreerunud 10.05.06
Kasutaja on eemal
Auto: A8 4,2
|
postitati 01.09.10 18:34
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Black
...sa maksad riigile, et see hoolitseks sinu heaolu eest. Isegi, kui sa ise ei tea, mis sulle hea on. |
Vaat see on juba tõeliselt ohtlik suhtumine minuarvates. Et ikka on kusagil keegi, kes teab paremini, kuidas ma pean elama, mida mõtlema, mida tegema
ja kuidas olema?
Ma olen resoluutselt vastu mistahes ettevõtmistele, mis vähendavad taaskord minu vabdusi ja õigusi iseseisvalt oma elu puudutavaid otsuseid vastu
võtta. Ma pean ennast täiskasvanuks, kes suudab kõrvalise abita heal ja halval vahet teha.
Liiga palju on minuarvates viimasel ajal seda "jumalikku ettehooldust" - tahab linnapea tähelepanu, siis lubab linnaliikluse 30 km/h peale sättida.
Autojuhid ju süüdi. Ei mingit sisulist tegevust - liikluskorraldusinstrumentide lisamine on kallis, näppu vibutada ja autojuhti süüdistada on lihtsam.
Lasteaiast saati mõtlevat indiviidi kasvatada on aeganõudev ja keerukas. Lihtsam on "linnarahva soovile vastu tulles" ka kõik mäed tasuliseks
parklaks teha. Sest nii on hea, pööbel saab alles hiljem aru ja kindlasti kiidab.
Sedamoodi on terve ilmakorraldus pea peale pööratud - lennujaamas püksirihmata ja kingapaelteta lolli ilmega ringi trampides saab sellest olukorra
idiootsusest selge pildi. Aga neid massihävitusrelvi, muide, ei leitudki...
Ehk et jutu kokkuvõte oleks - seaduskuulekust ei suurenda karistuse karmus, vaid möödapääsmatus. Ka seal, kuis surmanuhtlus ja varguse eest käe
maharaiumine, ei ole kuritegevust suudetud välja juurida.
Niikaua, kui meie politsei ei hakka miilitsamentaliteediga kassapidajast abistavaks ja inimlikuks ametnikuks, tuleb suhtuda mistahes võimalustesse
meie käest rohkem trahviraha välja pumbata selgelt eitavalt.
|
|
|
Tort
huviline
Registreerunud 16.09.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 01.09.10 18:52
|
|
|
Vot just see käibki mulle korralikult närvidele, et nagu ka mina ütlesin, meil ei tegelda põhjusega, vaid reguleeritakse asju trahvidega. See sama
kesklinna liikluse näide. Või siis kalamaja parkimine. Tobe on korraldada küsitlus, kui instantside jaoks ebasobiva vastuse korral üritatakse öelda,
et te olete lollid ja me teeme ikka. Või paadimaks, kuigi linn polnud paadinduse arendamiseks ise midagi teinud. Või müügimaks - meil on plekki puudu,
Etkar ei saanud tagaveolise Mersuga oma hundim*nni tallu sõita, oli 4maticut vaja, teeme ära. Kuigi see toob kaasa täieliku kaose (kassasüsteemid,
lonkav seadusandlus liisingute kohapealt jne jne). Maksu küsima küll mihklid. Või ühistransport. Mujal maailmas arendatakse ühistransporti, et
inimesed seal ISE OMAL SOOVIL puhtalt mugavusest käima hakkaks. Meil aga öeldakse, et hakake sõitma (kuigi ühistransport on puupüsti täis) ja siis
võibolla parendame midagi. Jne jne jne. Kõike seda saadab meeletu propaganda ja lindilõikamine ja nende inimeste kaasaparastamine, keda konkreetne
otsus ei puuduta, kasvõi puhtast kadedusest et teistel ikka sitem oleks (kui omal autot pole, siis linnas olgu piirang 20 või üldse liiklus keelatud),
andmata aru, et kord koidab päev, kui otsused hakkavad ka neid endeid piirama. Ainult trahvi ja trahvi. Lõpuks on iga peeretus maksustatud. Kui kodus
on kapis 2 päeva üle läinud piim, siis tuleb tervisekaitseamet ja teeb trahvi ja mingid teised instantsid viivad lapsed lastekodusse, kuna sa oled
rets ja elamistingimused on ebainimlikud. Pikk jutt, teadagi mis jutt. Aga ma ei kavatse küll kaasa kireda igasuguste hullumeelsetele piirangutele.
Kõike ei saa millimeetri täpsusega reguleerida, see tekitab pigem trotsi.
Edit: Üleüldse, mingi mees kasvatab kodus ühte kanepitaime ja saab samapalju karistada kui 10 miljoni riisuja, mõrvarid saavad aga 3 aastaga välja
jne. Tegelgu sellega parem, mitte ärgu reguleerigu 1kmh täpsusega liiklust. See on Eesti kohta muidugi. Aga point on sama, kõike piinliku täpsusega
reguleerida on hullus. Vahepeal tahtis mingi idikas autodele gps-id ju ka peale panna, nii et saad automaatselt trahvi ja paljud kiitsid takka. Uutele
passidele pidid tulema sõrmejäljed jne jne jne.
|
|
|
100
Aeg maha
Registreerunud 12.04.10
Kasutaja on eemal
Auto: 100
|
postitati 01.09.10 19:42
|
|
|
Kui kaassõitja autos turvavööta on ja selle eest juhil juhtimisõigus koheselt peale esimest rikkumist ära võetakse, tundub veidi üle pingutatud.
Kiiruse ületamise +1 km/h eest trahv võibolla isegi ok, kui summa pole üle pingutatud.
Ma olen ka selline tüüp, et ilma "vitsata" tihti ei kipu õppima. Selleks, et joobes peaga mitte sõita oli vaja 2x vahele jääda ja krim. karistus
saada. Kiiruse ületamistega on selline teema, et viimase 2,5 a jooksul 3 trahvi, 1x üle 40 km/h ja 2x üle 20 km/h, hetkel üle 40 km/h ja 1x üle 20
km/h kehtivad... Kui üle 40 km/h (tegelikult tunduvalt rohkem kui 40) ületasin, siis oli väga suur oht juhtimisõigusest mõneks ajaks ilma jääda. Teist
korda üle 20 km/h samuti oli oht kuna eelmine oli kehtiv, aga kohapealse menetlusega nõus olles ja mitte vastu vaieldes ning kahetsedes pääses ainult
trahviga. Hetkel siis nagu mainisin, 2 kehtivat karistust üleval ja kui peaks veel üks üle 20 km/h tulema, siis ilmselt juhtimisõigus läinud, sellest
aga väga suuresti sõltub töö. Seetõttu enam KEHTIVAT karistust omades ÜLE 20 km/h kiirust ei ületa. Kui karistus nö. kustunud, siis ilmselt vahel vajadusel julgen ka jälle üle 20 km/h-ga (kuni 40) riskida, sest
trahv ei ole suur ja kehtivat karistust omamata juhtimisõigust selle eest võtta ei saa... Samas loodan, et olen juba kiiruse eest "vitsa" saanud küll ja enam kiiruse ületamise eest trahvi maksma ei
pea.
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 01.09.10 19:49
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Tort
Omal alati traks peal ja kiirusega ka ei liialda. 12 a lube vist ja 0 trahvi. |
Tsitaat: | Algselt postitas: seitsmene
Ma pean ennast täiskasvanuks, kes suudab kõrvalise abita heal ja halval vahet teha. |
Tublid! Aga kõik ei saa sellega paraku kõrvalise abita hakkama.
Lihtne on öelda, et nii on jama, pakkuge aga igaüks ka endapoolne lahendus välja. Või kasvõi see tolerants, mis võiks seaduserikkumisele jääda. Kuidas
siis saada linnakiirus näiteks Sõpakal 70 pealt 50 peale? Kas totaalse kontrolliga, kus juba 55 pealt (spidokal on siis tavaliselt ~60) saad litaka
ära või paigutades tee kohale üleskutsuvaid loosungeid? Jagades tee ääres kukleid koos voldikutega?
|
|
|
|
yepi
huviline
Registreerunud 12.10.07
Kasutaja on eemal
Auto: A6 2,5 TDQ 103 KW; A3 1,8 92 KW; Perlingo 1,4 55KW
|
postitati 01.09.10 20:15
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Black Kuidas siis saada linnakiirus näiteks Sõpakal 70 pealt 50 peale? Kas totaalse kontrolliga, kus
juba 55 pealt saad litaka ära või paigutades tee kohale üleskutsuvaid loosungeid? Jagades tee ääres kukleid koos voldikutega? |
Mõtted on sul head, kuid terves tallinna liikluses on 70 km/h
Kuna sõidan iga päev linnas üks 100 km maha, siis jääb niimõndagi silma.
Ilmselgelt raiskab linn mõttetult raha nn teedeparandusse, kus piiratakse sõidukiirus 30 km/h peale ja pustatakse ''tatti'' koos killuga maha,
see ju ainult ajutine lahendus ja suht kulukas ka.
Ja kuida saada tasa neid arveid? Loomulikult on selleks trahvide kehtestamine ja igasuguste maksude.
Kuidas saada liiklejad normaalselt liikuma on juba väga raske teema , kuid sellega võime me igaüks algust teha ja eeskujulikult liiklema hakkama,
tehku või ''Audiclubi'' omad kleepsud autodele ''olen eeskujulik ja sõidan ilusti'' see ainult üks mõte, kuid jah kõik saab alguse maast madalast.
Ihne maksab ühe korra, rumal kaks korda, jobu - kogu aeg.
|
|
|
|
Tort
huviline
Registreerunud 16.09.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 01.09.10 20:31
|
|
|
Meil on okei minumeelest praegu. Kui linnas realselt 65ga sõita (kella järgi 70) siis on ka praegu võimalik trahvi saada ju, öösel veel eriti. Pärnu
mnt viadukti juures näiteks koguaeg röstivad, samuti vaatavad binokliga trakse. Või kui on piirang 30 teetööde alas ja lased reaalselt 54-ga seal
(viga 3 kmh) siis saad kenasti II lõike omale. Piisav täiesti. Kui ma sõpakal päeval sõidan, siis liigun kella järgi u 60, reaalselt siis vast 55 ja
keegi eriti mööda ei kihuta. Pole nagu kihutada kuskile kah, ühtlane voog. Öösel on jällegi parem hoogu anda, aga siis on ka vahelejäämisvõimalused
suuremad. Imho on praegune trahvimispraktika täiesti okei, "hindade" kohta ei oska öelda. Sellega igastahes midagi ei paranda, et 54 eest (viga
3kmh) tuimalt 1 lõike maksimumtrahvi raiuma hakata, see tekitab pigem trotsi ja ajab liikluse närviliseks. Kasvõi Tartu mntl on ju neid äpusid küll,
kes ennem kaamerat 80ni pidurdavad järsult. Kui see uss üksteisele tagant sisse paneb, siis on kehvad lood. Trahve karmistades läheks asjad juba
sellesmõttes käest ära, et kui 54 eest saaks laksu, siis vist mingil ajal läheks poolel linnal ennem uue trahvikultuuriga harjumist load ja ega siis
sõitmist sellepärast ei lõpetata. Mis edasi, vangla või?
|
|
|
Mudjamix
klubiliige
Registreerunud 29.03.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 01.09.10 20:35
|
|
|
Pealegi nagu üks mees siin kirjutas ei aitand tal see trahv miskit.Jäi ikka mitu korda veel vahele.See trahvimise värk on ju ka suhteline.Vat mõnele
see mõjub aga mõni viskab selle tonni möödaminnes ja kimab edasi.Ma muidugi mõistan sind Black, et mustvalges maailmas oleks lihtne nii asju
lahendada.Reaalses elus ei lahenda see midagi.Igapäevaselt autoga linnas liigeldes näen meeletult rikkumisi.Kui neile kõigile trahvi tehtaks siis
ilmselt oleks varsti riigipööret oodata
|
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 01.09.10 21:41
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Tort
Trahve karmistades läheks asjad juba sellesmõttes käest ära, et kui 54 eest saaks laksu, siis vist mingil ajal läheks poolel linnal ennem uue
trahvikultuuriga harjumist load ja ega siis sõitmist sellepärast ei lõpetata. Mis edasi, vangla või? |
Oh ei, sõna sellest liigub välkkiirelt.
Tsitaat: | Algselt postitas: Mudjamix
Ma muidugi mõistan sind Black, et mustvalges maailmas oleks lihtne nii asju lahendada.Reaalses elus ei lahenda see midagi. |
Ma ei ole midagi mustvalgest rääkinud. Ideaali ei ole olemas. Või kas me seda tahaksimegi? Demolition Man'i-laadset tulevikuühiskonda. Vist mitte.
Siiski mõistan mina asjaosaliste püüdu midagi natukenegi parandada. Natukese saamiseks tuleb alati küsida rohkem.
Aga tegelikult oli siin vist hoopis mingi Soome teema. Aitab minu poolt OT-st.
|
|
|
|
Amadeuz
huviline
Registreerunud 09.03.05
Kasutaja on eemal
Auto: C5 avant TQAT 110 kW õlipress '99 (Nora), MB W639 kombi AT CRD 80kW (Jasmin)
|
postitati 02.09.10 05:41
|
|
|
Kui palju võiks siis olla nt varastamise tolerants? 200 krooni? 1000 krooni? Et alla seda ei saa midagi ja kui ikka 1000 ja 5000 vahele jääb, siis
teeme nt 3 trahviühikut trahvi. Ja kui varastatav väärtus ületab 5001 krooni, siis juba midagi rohkemat.
Ja ärge tulge ütlema, et need on erinevad asjad. Et sõidavad ju väga paljud ja varastavad vähesed. Varastavad tänasel päeval kahjuks isegi rohkem
inimesi kui sõidavad.
Mitu tundi sul kulub päevas kohvile, suitsule, netis käimistele jne? Seega küsime siis õiget pidi - kui palju sa päevas kaheksa tunni sees teed
reaalselt tööd? Kui see number on alla kaheksa tunni, siis varastad tööandjat! Palka nõuad kaheksa eest, vastu annad aga hulga vähem tööaega kui
lepingus oled lubanud - ja seda peaks juba nimetada varguseks.
Seega küsin uuesti - kui suur võiks olla tolerants vargusele?
Olen täiega nõus nende soomalstega. Eestiski oleks sellist suhtumist vaja.
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
Auto: 5x4x4
|
postitati 02.09.10 05:46
|
|
|
Ma küsiks, mis jahuks siin teemas on läinud vaadates teema pealkirja?
Hea auto on palju autosid...
|
|
|
|
Mudjamix
klubiliige
Registreerunud 29.03.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 02.09.10 09:21
|
|
|
No mis ta nüüd nii offtopic on?
Amadeuz sinu näide on väga hea.Teeme siis kõik töölt lahti ja vargad vangi.Kui nulldolerants siis ikka täiega.Ma ei ole küll ühtegi inimest näinud kes
sekundi pealt on eluaeg tööd rabanud ja eks internetiski on enamus miskit varastanud.Ja noh minugi poolt siia teemasse viimane postitus, sest ega mul
ei ole mingit vajadust kellegi vaateid elule muutma hakata.
|
|
|
|
arsi
huviline
Registreerunud 09.02.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi v8 3,6 aut.91, Audi V8 3,6 aut 89, Opel vectra B 1,8 Kia ceed gt line 2016. Subaru legacy
|
postitati 02.09.10 10:20
|
|
|
Õe ja venna vaheline panemine keelustati aastal 1986.
|
|
|
|
vedru
huviline
Registreerunud 07.01.07
Kasutaja on eemal
Auto: Auditu
|
postitati 02.09.10 13:25
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: arsi
Õe ja venna vaheline panemine keelustati aastal 1986. |
Keelustati jah, aga iga päevaga üha rohkem moes on
|
|
|
|
muku
huviline
Registreerunud 07.02.10
Kasutaja on eemal
Auto: A4 Avant 1.8TQ -98
|
postitati 02.09.10 13:43
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Eero
Suhteliselt mõistlik tundub see kahe kaamera vahelise aja mõõtmine, see muidugi tähendab seda, et kui sa näiteks 85 kmh liikuvast autost vahepeal
mööda sõidad ja sealjuures kiirust ületad, pead peale möödasõidu sooritamist kiiruse ala 70 peale võtma mõneks ajaks, et trahvi ei saaks
Samal ajal läheb tagant 85'ga tulev auto sinust jälle omakorda mööda
|
Kui nüüd järele mõtelda, mille jaoks see hea on - jääb suur hulk mõttetuid ning ohtlikke möödasõite tegemata. Kui sõidad mööda 40km/h sõitvast
traktorist, ei juhtu ju midagi.
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 3 4 |