Lehekülgi: 1 2 |
Sportexklusiv
huviline
Registreerunud 03.08.10
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A8 - 96, Pontiac Trans Am - 91
|
postitati 03.08.10 15:14
|
|
|
Audi 100 C3 2.3 quattro “Sport exklusiv” - 1989 - Sportexklusiv
Aastaid tagasi müüsin oma eelmise "sigari" mida ma putitasin ja poputasin elu ja hingega. Siis liikusin ringi oma 10 aastat ainult uhiuute autodega
ja olin juba peaaegu unustanud vanade autode rõõmud.
Kuid vana arm ei roosteta ja selle aasta mai kuus sai endale uuesti soetatud üks äraütlemata tore "sigar"
Autost siis nii palju:
Audi 100 quattro “Sport exklusiv” - nagu sakslased teda sõimasid
Mootoriks on 2.3E 100kW 136hp
Autol on elektrooniline kliima, elektriaknad ees (kusjuures saab ka vändaga kerida), el. peeglid, udutuled, ABS, 4x ketaspidurid, nelikvedu dif.
lukuga.
Eelmine omanik oli vanemas eas härrasmees, kes tõenäoliselt selle autoga kuskil rallitamas ei käinud ja hooldas teda regulaarselt. Seisukord oli
siiski selline, et esimene asi mis mul tuli teha oli paigaldada uus roolilatt kuna vana lasi õli lahinal läbi (see oli ka kohe teada ja sellest
tingitult oli vastav ka auto hind). Uus roolilatt polnud just odav lõbu, aga vähemasti muus osas pole veel probleeme ilmnenud ja kõik paistab toimivat
kenasti.
Nagu ma aru olen saanud, siis peaks see aparaat suhteliselt haruldane olema. Seega, kui keegi pädevam oskab selle mudeli kohta veel midagi huvitavat
pajatada, siis oleks tore ise ka teada kui hea ostu ma teinud olen
Siin on mõned lingid mis ma olen suutnud selle aparaadi kohta leida:
http://www.audi100-online.de/Daten/daten.html
http://www.audi100-online.de/Daten/Ausstattungen/ausstattungen.html
http://www.audi100-online.de/audi_100_quattro.jpg
Piinlik lugu, aga ma ei oska hetkel siia pilte up'ida.
|
|
|
Mario81
huviline
Registreerunud 28.01.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 03.08.10 16:46
|
|
|
ÕPETUS
kuidas pilte lisada postitusele. Üles võid laadida pilte SIIA näiteks.
Täitsa huvitab, milline see “Sport exklusiv” on.
|
|
|
InTz
huviline
Registreerunud 05.11.02
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 Avant Quattro, 200 20V
|
postitati 03.08.10 17:27
|
|
|
Õnnitused sellise haruldasema masina soetamise puhul! Lisa ikka paar pilti ka.
Kas ei olnud mitte nii, et kumerate tiiva kaartega typ 44 Audi 100 oli Audi 100 sport ning 10v mootoriga 200, millel kumerad kaared oli 200 exclusive.
Neil masinatel siis ühesugused tiivad, kuid 200 20v'l omad.
Edit: süvenedes sinu linkidel olevatele andmetele siis selline esivedune on 100 sport ning kui veel ka 4wd siis Sport exclusive
Audi - Home Of Quattro
|
|
|
|
Sportexklusiv
huviline
Registreerunud 03.08.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 03.08.10 18:58
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: InTz
Õnnitused sellise haruldasema masina soetamise puhul! Lisa ikka paar pilti ka.
Kas ei olnud mitte nii, et kumerate tiiva kaartega typ 44 Audi 100 oli Audi 100 sport ning 10v mootoriga 200, millel kumerad kaared oli 200 exclusive.
Neil masinatel siis ühesugused tiivad, kuid 200 20v'l omad. |
Jah InTz nii ta peaks olema...
Olen too sama tüüp, kes sulle selle 200 kumera tiiva asjus helistas ning murega abi loodab saada. Kõrvalistuja poolne tiib on kuidagi moodi kõvasti
kannatada saanud ja ei kannata enam lappimist.
|
|
|
Sportexklusiv
huviline
Registreerunud 03.08.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 03.08.10 19:09
|
|
|
Esmapilgul ta suurt nii eriline ei paistagi olevat, aga tiiva kaared reedavad, et tegu pole päris tavaise 100'ga. Ja need tiivakaared pole
selfmade...
Pildid on veel eelmise omaniku tehtud, kui ta müüki kuulutas, ise pole mahti saanud pilte teha.
|
|
|
Sportexklusiv
huviline
Registreerunud 03.08.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 03.08.10 19:15
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Mario81
ÕPETUS
kuidas pilte lisada postitusele. Üles võid laadida pilte SIIA näiteks.
Täitsa huvitab, milline see “Sport exklusiv” on. |
Tänud!! Tundub, et sain hakkama
|
|
|
püstolett
huviline
Registreerunud 29.07.06
Kasutaja on eemal
Auto: A8 4.2 Tdi 2007; C4 S6 Plus sedaan; C4 S4 turbo; RS6 C7.5
|
postitati 03.08.10 19:37
|
|
|
Ühte masti mehed siin. Mul ka 100 Sport.
Ma ei saa sellest aru, miks kuradi pärast oli vaja välja mõelda see lai kroomring sinna iluvõre ümber. Tavaline 100 võre on palju ilusam.
Muidu tundub täitsa sile olevat. Sul salong täpselt samasugune nagu mul oli. Ainult kliima on peal. Mul selle asemel turbomootor
Huvitav kas valged suunad neil tehasepoolt, või on ikka keegi juurde ostnud. Mul olid ka valged, aga ei mäleta enam, mida eelmine omanik ütles.
|
|
|
|
Sportexklusiv
huviline
Registreerunud 03.08.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 03.08.10 19:53
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: püstolett
Ühte masti mehed siin. Mul ka 100 Sport.
Ma ei saa sellest aru, miks kuradi pärast oli vaja välja mõelda see lai kroomring sinna iluvõre ümber. Tavaline 100 võre on palju ilusam.
Muidu tundub täitsa sile olevat. Sul salong täpselt samasugune nagu mul oli. Ainult kliima on peal. Mul selle asemel turbomootor
Huvitav kas valged suunad neil tehasepoolt, või on ikka keegi juurde ostnud. Mul olid ka valged, aga ei mäleta enam, mida eelmine omanik ütles.
|
Ei tea, mul selle võre vastu suurt midagi ei ole, täitsa ok mu meelest. Aga suunad olid originaalis ikka tõenäoliselt kollased ja need on ära
vahetatud. Seda peab küll mainima, et harjumatult jäik on see riist võrreldes mu eelmise sigariga mis mul kunagi oli, kuid õnneks mitte liiga jäik.
|
|
|
Zoig
klubiliige
Registreerunud 03.12.07
Kasutaja on eemal
Auto: IZh 21251 Kombi; Audi S6 Avant; B2c; B2q
|
postitati 03.08.10 19:58
|
|
|
Kui vähe valesti ei näe, siis on tagaluugil mingi jube tiib. Kui vähegi võimalik, siis eemaldaks selle jubeduse sealt.
Et oleks raskem!
|
|
|
|
Sportexklusiv
huviline
Registreerunud 03.08.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 03.08.10 20:01
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Zoig
Kui vähe valesti ei näe, siis on tagaluugil mingi jube tiib. Kui vähegi võimalik, siis eemaldaks selle jubeduse sealt. |
Antud hetkel tähendaks see eemaldamine mõtetut aukude kinni keevitamist ja jama, selle asemel las olla, kui juba on. Reaalses elus see tiib nii jube
ei näegi välja, Hella toodang on see tiib kusjuures.
|
|
|
Mario81
huviline
Registreerunud 28.01.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 03.08.10 20:04
|
|
|
See kroom iluvõre ümber on lihtsasti eemaltatav. Ostsin ka ühe sellise ja see kroom lendas kohe minema. Maitse asi muidugi. Mis need kaks suurt
lülitit koskkonsoolis teevad/juhivad? Muidu aga kena sile sigar jälle klubis, üks teema millel silm peal hoida.
Edit: Püstolett, vaata tal ka ilma kroomita liisturing nagu sul.
|
|
|
Kaits
klubiliige
Registreerunud 01.03.03
Kasutaja on eemal
Auto: RS 6 Avant
|
postitati 03.08.10 20:05
|
|
|
Tuttav auto Aastaid käis selle endine omanik sellega minu vanemate
naabrite juures ja pill seisis mul pidevalt "vaatluse all". Käisime rassiga isegi proovisõitu tegemas tollega mingi aeg tagasi. Aga rass praakis ta
ikka välja, sest liialt palju vigu leidsime, et tast kiiresti igapäeva auto saaks.
Meenub see, et tollane omanik (keskealine meesterahvas) vist polnud väga hoolas omanik ning ilmselt polnud kursis ka auto erilisemast väärtusest.
Pesti harva ja remonditi siis kui juba päris ilma enam ei saanud. Võibolla ma valetan, aga mulje jäi küll selline...
"RS6 is like a supermodel girlfriend - extremely high maintenance, but now and again, worth every penny."
|
|
|
|
Sportexklusiv
huviline
Registreerunud 03.08.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 03.08.10 20:11
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Mario81
See kroom iluvõre ümber on lihtsasti eemaltatav. Ostsin ka ühe sellise ja see kroom lendas kohe minema. Maitse asi muidugi. Mis need kaks suurt
lülitit koskkonsoolis teevad/juhivad? Muidu aga kena sile sigar jälle klubis, üks teema millel silm peal hoida.
Edit: Püstolett, vaata tal ka ilma kroomita liisturing nagu sul.
|
Need lülitid on akende lülitid, nimelt huvitaval kombel on sellel riistal mingid ime elekter/vänt aknad mida saab nii nupust kui ka vändast kerida.
Antud hetkel toimivad vändast kuna ma pole viitsinud asja uurida miks mootor teeb häält aga aken ei liigu Võimalik, et see on mingi oma aretatud asi, aga sellisel juhul on need juba saksas aretatud, kuna eelmine omanik
väitis, et need ostes juba olid. Samas ma ei imestaks, kui see mingi tehase erilahenus on, sest polstritel on mingid eri servad ja katted, et võid
vända ära võtta ja mingid peitekad ette panna vända kohtadesse.
|
|
|
Sportexklusiv
huviline
Registreerunud 03.08.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 03.08.10 20:23
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Kaits
Tuttav auto Aastaid käis selle endine omanik sellega minu vanemate
naabrite juures ja pill seisis pidevalt "vaatluse all". Käisime rassiga isegi proovisõitu tegemas tollega mingi aeg tagasi. Aga rass praakis ta ikka
välja, sest liialt palju vigu leidsime, et tast kiiresti igapäeva auto saaks.
Meenub see, et tollane omanik (keskealine meesterahvas) vist polnud väga hoolas omanik ning ilmselt polnud kursis ka auto erilisemast väärtusest.
Pesti harva ja remonditi siis kui juba päris ilma enam ei saanud. Võibolla ma valetan, aga mulje jäi küll selline... |
Just nii, eelmine omanik oli jah meesterahvas, keskeas või nii. Kas ta hoolas oli või ei, seda ei oska öelda, aga roolilatt jooksis ostes nii, et
liiter õli läks päevas. Ma vahetasin loomulikult koheselt lati uue vastu välja. Sillad lasin ka ära reguleerida kuna need olid nii paigast ära kui
kurat. Paar piduri torukest tuli välja vahetada ka aga rohkemat ma nagu pole olulisi vigu leidnud mis takistaksid temaga igapäevaselt sõita. Suuremat
sorti "makeover" on küll alles ees, aga seni on kõik kenasti toiminud. Ma ise olen imestanud just, et sillad ja nelivedu on nii vaiksed, ei kolise
ega unda kuskil midagi. Kuna ta mul ainuke auto pole, siis olen temaga siin ikka vahelduva eduga mõne kuu sees oma 5-6k maha sõitnud.
Ma arvan, et selle raha eest on autot sitaks ja mis kõige olulisem, keegi nn. "tuunija" pole vähemasti sellel veel kallal käinud!
|
|
|
rass
klubiliige
Registreerunud 25.09.02
Kasutaja on eemal
Auto: 9-5, S80, Passat, Corsa, 2x R850R
|
postitati 04.08.10 15:33
|
|
|
Käisime vaatamas jah. Ma ei tea, mis raha eest sa selle said, kuid meilt küsitud summat pidasin ma paljuks tookord. Hinda tegelikult täpselt enam ei
mäleta. Lisaks lati lekkimisele ja kahtlasele juhitavusele häirisd mind ka rohked iluvead. Üks esitiib oli vist päris ebaõõnestunult pahtlist vms
tehtud jne.
Muidu oma komplektsuse poolest on auto väga ok - nelivedu, 2.3, kliima (mis vist ei töötanud), sigar, kumerad kaared... väärt projekti algmaterjal
sellele, kes viitsib ja omab aega, et ehitada ja putitada.
Ma olen selle asja kord elus läbi teinud sigari peal... ja täna lihtsalt ei ole enam aega tegeleda sellise asjaga.
Loodetavasti võtad asja jupikaupa tõsiselt ette ja saab sellest väärt pill, mis kunagi võib veel üksjagu väärt olla.
|
|
|
|
sileem11
huviline
Registreerunud 17.09.03
Kasutaja on eemal
Auto: G30LCI, B6,C3
|
postitati 04.08.10 18:57
|
|
|
Pigem sobiks 2.2 turbo kone sinna kooslusesse. Sellest mootorist ainult helged mälestused.
|
|
|
bike_me_bmw
huviline
Registreerunud 20.03.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 05.08.10 07:14
|
|
|
Väärt pill, endal samasugune "Sport exklusiv" ainult et 2,2 turbo. Mõnus mittetavaline sigar
|
|
|
Sportexklusiv
huviline
Registreerunud 03.08.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 05.08.10 08:53
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: rass
Käisime vaatamas jah. Ma ei tea, mis raha eest sa selle said, kuid meilt küsitud summat pidasin ma paljuks tookord. Hinda tegelikult täpselt enam ei
mäleta. Lisaks lati lekkimisele ja kahtlasele juhitavusele häirisd mind ka rohked iluvead. Üks esitiib oli vist päris ebaõõnestunult pahtlist vms
tehtud jne.
Muidu oma komplektsuse poolest on auto väga ok - nelivedu, 2.3, kliima (mis vist ei töötanud), sigar, kumerad kaared... väärt projekti algmaterjal
sellele, kes viitsib ja omab aega, et ehitada ja putitada.
Ma olen selle asja kord elus läbi teinud sigari peal... ja täna lihtsalt ei ole enam aega tegeleda sellise asjaga.
Loodetavasti võtad asja jupikaupa tõsiselt ette ja saab sellest väärt pill, mis kunagi võib veel üksjagu väärt olla. |
Ostsin ma tegelikult selle aparaadi lihtsalt selleks, et pidin oma ametiautost loobuma ja teised sõiduriistad on kõik 5,0 ja enam liitrised usakad,
millega igapäev ei kannata igalepoole sõita. Ehkki ma hinnas 1/3 alla tingisin, siis võisin küll natuke liiast võibolla maksta, kui auto24'st
sigarite hindasid vaadata kuid ma ise jäin rahule.
Iluvigasid sellel aparaadil on tõesti, eriti kraabib silma see kummaliselt parandatud esitiib mille ma ka lähiajal välja plaanin vahetada. Samas
teised vead on sellised, mis kergelt kõrvaldatavad.
Juhitavus tundus ka mulle esialgu kuidagi kummaline kuid pärast lati vahetamist ja mõnest kohast kopitsemist tundub asi nüüd igati naormaalne
olevat.
Kunagi 10 aastat tagasi sai ka üks sigari projekt tehtud, tookord lubasin küll endale, et enam ei tee... krt seda teab, elu näitab. Tookord oli miinus
asja juures see, et väljast (5000 stanged jne) ja seest (uuem sisu) sai kõik kompu, aga mootor oli alla igasuguse arvestuse (1,8), öko (7l/100km).
Samas müües sain selle 83 aasta vanakese eest väga hea hinna.
|
|
|
Remo
huviline
Registreerunud 06.08.10
Kasutaja on eemal
Auto: Mercedes-Benz , BMW , Audi
|
postitati 08.08.10 20:09
|
|
|
Auto tundub igati asjalik ja vägev Edu!
|
|
|
Sportexklusiv
huviline
Registreerunud 03.08.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 07.09.10 09:17
|
|
|
Kuna nüüd on mõndaaega niisama ilma midagi tegemata ringi saanud sõita, siis sai natuke hooldust tehtud.
Uus õli 10w40, filtrid, küünlad, piduriklotsid...
Klotside vahetusel selgus, et polegi päris tavalised pidurid sellel isendil, vaid Girlingu omad (tava omadest vähe massiivsemad). Seega esimese
korraga kaasa haaratud klotsid ei sobinudki ja tuli need ringi vahetada, hinnavahe oli 2x tava klotsidega võtteldes, noh rauda kah rohkem
Kui otsaga tagumiste klotsideni sai jõutud, siis selgus, et sadulad tuksis. Silindrid ja õhutusniplid nii kinni, et ei liiguta neid suurema tahtmise
juures ka. Mingi remontkomplektiga ma jeblama ei viitsinud hakata, need sadulad ei olnud Girligud ka niet kui vahetamiseks juba läks, siis sai tutikad
Girlingud ka taha alla aetud.
Tegevuse käigus ei olnud mahti pilte teha, aga sellised need asjad välja nägid...
esimesed klotsid
esimene sadul
tagumised klotsid
tagumine sadul
|
|
|
sigar101
huviline
Registreerunud 20.08.07
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 100 2.2 quattro 101kw 90a, Audi A6 2,5 TDI quattro 103kw 97a, Audi S6 C4 2,2 20vt quattro 169kw 96a, Seat Leon Top sport
|
postitati 07.09.10 11:17
|
|
|
Girling teeb standard ühe kolviseid supppordeid ka, ainus vahe ATEga on see et, Girlinul on liugtapid metall metalli vastu, Atel kummi puksid
vahel.
Ate suppordeid olen mina ainult esimesi näind, kõik tagumised on sigaritel ja c4jadel girlingud just sellised nagu sul alumisel pildil.
Auto hakkab A tähega
|
|
|
|
püstolett
huviline
Registreerunud 29.07.06
Kasutaja on eemal
Auto: A8 4.2 Tdi 2007; C4 S6 Plus sedaan; C4 S4 turbo; RS6 C7.5
|
postitati 07.09.10 17:39
|
|
|
Aga kas 100-le pandi kahe kolviga supporteid ette. Isegi minu turbokal ei olnud. Nüüd on.
|
|
|
|
Johnny
klubiliige
Registreerunud 23.03.07
Kasutaja on eemal
Auto: Jeep GC
|
postitati 07.09.10 19:35
|
|
|
Endal olnud ees kahe kolviga tehasest nii 88a 100 turbokal kui ka kahel 200. Palju sellised uued sadulad ka maksavad?
Elektri-, remont ja hooldustööd+ custom tehnilised lahendused. LT Service OÜ
|
|
|
|
Sportexklusiv
huviline
Registreerunud 03.08.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 09.09.10 07:11
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Johnny
Endal olnud ees kahe kolviga tehasest nii 88a 100 turbokal kui ka kahel 200. Palju sellised uued sadulad ka maksavad? |
Üllatavalt hea hinna sain, 1200 EEk'u tk, väike tutvus aitas ka kaasa. Ma mäletan, et kunagi tahtsin oma eelmisel sigaril suportid uute vastu välja
vahetada, siis selgus, et auto ise ei maksa ka nii paju, kui need suportid.
Kui korrektne olla, siis on need tehase taastatud, pead oma vanad vastu andma. Aga ausalt öelda mina küll vahet ei tee kas taastatud või uus,
väljanägemine on igastahes täpselt nagu uuel ja kõik toimib kenasti.
|
|
|
urgaa
huviline
Registreerunud 04.08.09
Kasutaja on eemal
Auto: ur-s4,cadillac bls
|
postitati 09.09.10 15:51
|
|