Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
Autor:
Pealkiri: Abi vaja seaduse/määruse leidmisel (Vastuseid: 17 | Vaatamisi: 1840)
ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: 400,401,969

postitati 08.08.04 10:23
Abi vaja seaduse/määruse leidmisel

Tarvis teada kui lähedale võib sõita merele? (v. teistele veekogudele) Kas mingitel tingimustel (näiteks skuutri vette laskmine) võib sõita ka autoga vette. Kus seda teha võib? Millega on piiritletud supelrannad? kas kusagilt on võimalik leida mingeid heakorraeeskirju mis kehtivad supelrandade ja selle lähiümbruse kohta? Küsimus on siis just kopli lahest stroomi ranna ja RAM kooli vahelises osas.
Nii palju kui ma internetist liikluse/ranna ja veekogude kohta kehtivaid seaduseid leidsin ei määratle otseselt rannikul sõitmist miski. Juttu on vaid reostuse tekitamisest, looduse rikkumisest või auto pesemisest. Olen väga tänulik vihjete ja linkide eest olemasolevatele seadustele. Jutust, et minu arvates mere äärde sõita ei tohi ei ole mul mingit tolku.
Tänud ette!
Ahto

Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
john
huviline

Registreerunud 07.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 90 GTO, Audi 90 Treser, Audi 200 Quattro, El Camino 5.7

postitati 08.08.04 14:46

Vat seadus ei tule meelde, aga kui läbi sirvida "Vahtaleht" siis seal oli selline punk kirjas... hetkel tuleb meelde, et 20m veekogust... aga võin ka eksida.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 08.08.04 15:15

Tsitaat:
Esialgne postitaja john
Vat seadus ei tule meelde, aga kui läbi sirvida "Vahtaleht" siis seal oli selline punk kirjas... hetkel tuleb meelde, et 20m veekogust... aga võin ka eksida.

Oleks tänulik kui õnnestuks täpselt järgi vaadata. Auto pesemise kohta leidsin küll sarnase piirangu, kuid sõitmise-parkimise kohta mitte kui midagi ei liiklusseaduses, liikluseeskirjas, ega ka tallinna heakorraeeskirjades ning mujal. Tarvis kindlalt teada. Miilits tegi küll trahvi, kuid mille alusel, seda ma ei tea siiamaani. Ainuüksi seetõttu vaidlustan otsuse igal juhul, kuid oleks tarvis täpselt teada kas sellel trahvil üldse mingi alus oli? Miilitsast (erika tn.) selgituste andmisest keelduti.

rass
klubiliige

Registreerunud 25.09.02
Kasutaja on eemal

Auto: 9-5, S80, Passat, Corsa, 2x R850R

postitati 08.08.04 15:24

Ma ka ei tea täpselt midagi, kui minuteada on kuskil punkt mis ütleb et aladel mis pole avalik sõidutee ehk siis haljasala, mets, rand jne võib sõita valdaja loal vms (sinu olukorras valdaja siis Tallinna linn või keegi kes selle piirkonna ärastanud on)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U
Rax
klubiliige

Registreerunud 04.06.03
Kasutaja on eemal

postitati 08.08.04 17:36

pöördu mõnesse autokooli, seal ikka eeskirju teavad, äkki saad sealt abi

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
egonr
huviline

Registreerunud 08.10.03
Kasutaja on eemal

Auto: Hyundai Coupe FX, Cadillac SeVille STS

postitati 08.08.04 18:11

pöördu arki, seal kodulehel saad küsimuse jätta neile .. ja nad vastavad ka. Traffikviitungil peab olema paragraaf mille elusel traffi tehti ka! Vähemalt kui komisjonis käisin siis loeti küll ette need paragraaf(id seekord siis mitmuses:P).

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
MarkoC
huviline

Registreerunud 01.02.03
Kasutaja on eemal

Auto: 3xx bemuur

postitati 08.08.04 18:19

mina tean aga seda, et AVALIKU veekogu lähedal võib kaldast 5 m olla kes iganes ja ümberkaudne pedekast maaomanik peab sulle võimaldama ka sinna juurdepääsu, st kui autotee sinna ei vii, siis peab lubama jalgsi sinna töllata ...
täna ei viitsi, aga kui sa nii saamatu oled, siis homme võin ise linna või kuhugi maavalitsusse helistada ja sulle selle 2 eequse "teene" teha :D

www.puhas.ee soodsaim pesula linnas :)
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Primary
huviline

Registreerunud 21.06.04
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A4

postitati 08.08.04 19:21

kui ma autokoolist õieti mäletan siis minuarust oligi nii et kui reostust ei tekita võib sõita ükskõik kui lähedale aga pesta ei või.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 08.08.04 19:41

Tsitaat:
Esialgne postitaja Primary
kui ma autokoolist õieti mäletan siis minuarust oligi nii et kui reostust ei tekita võib sõita ükskõik kui lähedale aga pesta ei või.

No vot, hakkab juba tulema. Vaja oleks teada, kas ikka mäletad õigesti. Eks ma homme hakkan siis linna/linnaosavalitsusi, keskonnainspektsiooni jm organeid tüütama. Mõtlesin, et kellelgi on kokkupuuteid sarnaste olukordadega või teab keegi neid seadusi hästi.
Järele mõeldes ei ole tõesti tore kui kõik rannas sõitma hakkaksid, kuid käitusin tõesti korralikult ja tagasihoidlikult, ei sisenenud supelranna tsooni, ei rikkunud kellegi rahu (tegelikult 110 helistanud kodaniku rahu siiski vist rikkusin), ei kündnud maasse suuri vagusid, korjasin rannast üles sinna kellegi poolt visatud teravate servadega plekkpurgi jne. Miilitsad aga käitusid kuidagi mühaklikult ja väga üleolevalt. Andsin isegi ausõna, et kui asja ilusti ära unustame siis ma ei kipu enam kunagi rannale lähedale. Kõige rohkem ajab mind närvi asjaolu, et miilitsad ei käinud ise isegi kohapeal mitte, otsus vormistati hoopis eemal, samuti ei osanud nad mulle seletada kui kaugele siis tohib sõita, ning tagatipuks ei tea ma siiamaani millist eeskirja ma ikkagi rikkusin. Otsuses oli märgitud Tallinna linna heakorra eeskiri, kuid sellest eeskirjast ei leia ma küll ühtegi punkti mille vastu ma oleksin eksinud.

MarkoC
huviline

Registreerunud 01.02.03
Kasutaja on eemal

postitati 08.08.04 19:49

Tsitaat:
Esialgne postitaja ferdinand
Tsitaat:
Esialgne postitaja Primary

No vot, hakkab juba tulema. Vaja oleks teada, kas ikka mäletad õigesti. Eks ma homme hakkan siis linna/linnaosavalitsusi, keskonnainspektsiooni jm organeid tüütama. Mõtlesin, et kellelgi on kokkupuuteid sarnaste olukordadega või teab keegi neid seadusi hästi.
Järele mõeldes ei ole tõesti tore kui kõik rannas sõitma hakkaksid, kuid käitusin tõesti korralikult ja tagasihoidlikult, ei sisenenud supelranna tsooni, ei rikkunud kellegi rahu (tegelikult 110 helistanud kodaniku rahu siiski vist rikkusin), ei kündnud maasse suuri vagusid, korjasin rannast üles sinna kellegi poolt visatud teravate servadega plekkpurgi jne. Miilitsad aga käitusid kuidagi mühaklikult ja väga üleolevalt. Andsin isegi ausõna, et kui asja ilusti ära unustame siis ma ei kipu enam kunagi rannale lähedale. Kõige rohkem ajab mind närvi asjaolu, et miilitsad ei käinud ise isegi kohapeal mitte, otsus vormistati hoopis eemal, samuti ei osanud nad mulle seletada kui kaugele siis tohib sõita, ning tagatipuks ei tea ma siiamaani millist eeskirja ma ikkagi rikkusin. Otsuses oli märgitud Tallinna linna heakorra eeskiri, kuid sellest eeskirjast ei leia ma küll ühtegi punkti mille vastu ma oleksin eksinud.

seni kuni sina oled see tainas kes koogutab pead kaasa mis Eesti Politsei sulle kaela määrib, ongi lahe juu :D

krt nigu sa esimest korda siin oleks, alati küsi MILLE EEST konkreetselt trahvitakse, seni saada aga rõõmsalt kukele ! ! !
Mina ei saa su vingumisest aru, siiani oled foorumis nagu tarkpea olnud, nüüd on siis nagu kaka kaelas ?
oi saadanas kui mina hakkas siukest ila siin vinguma ...
Iga mees seisku enda eest ja küsigu otse ja konkreetselt ikka pol herra käest, et MILLE eest ta ikka trahvi saab. Kui pole seadust, pole ka trahvi ! ! ! Seni aga jõusu spekuleerimisel siin :D

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 08.08.04 20:02

Tsitaat:

seni kuni sina oled see tainas kes koogutab pead kaasa mis Eesti Politsei sulle kaela määrib, ongi lahe juu :D

krt nigu sa esimest korda siin oleks, alati küsi MILLE EEST konkreetselt trahvitakse, seni saada aga rõõmsalt kukele ! ! !
Mina ei saa su vingumisest aru, siiani oled foorumis nagu tarkpea olnud, nüüd on siis nagu kaka kaelas ?
Iga mees seisku enda eest ja küsigu otse ja konkreetselt ikka pol herra käest, et MILLE eest ta ikka trahvi saab. Kui pole seadust, pole ka trahvi ! ! ! Seni aga jõusu spekuleerimisel siin :D

Eks tagantjärgi targutada on muidugi hea, tarkpea olen siis kui asjast midagi tean, niisama kaagutamine ei ole minu rida. Kohapeal öeldigi mille eest- tallinna linna heakorra eeskirjade rikkumise eest. Tundus ka igati loogiline. Nüüd aga neid eeskirju uurides ei leia ma sealt punkti mille vastu eksisin. Seepärast ka on kaka kaelas. Tean seda praegu isegi, et oleks kohapeal konkreetselt pidanud uurima, kuid ma ei ole (vastupidiselt mõnele) konfliktne inimene ja seetõttu tuleb selliseid olukordi äärmiselt harva ette. Ja praegu ei ole mul kasu teadmisest mida oleks pidanud tegema. Vaja on teada milline seadus reguleerib veekogu kaldal toimuvat.

MarkoC
huviline

Registreerunud 01.02.03
Kasutaja on eemal

postitati 08.08.04 20:24

Tsitaat:
Tsitaat:

Eks tagantjärgi targutada on muidugi hea, tarkpea olen siis kui asjast midagi tean, niisama kaagutamine ei ole minu rida. Kohapeal öeldigi mille eest- tallinna linna heakorra eeskirjade rikkumise eest. Tundus ka igati loogiline. Nüüd aga neid eeskirju uurides ei leia ma sealt punkti mille vastu eksisin. Seepärast ka on kaka kaelas. Tean seda praegu isegi, et oleks kohapeal konkreetselt pidanud uurima, kuid ma ei ole (vastupidiselt mõnele) konfliktne inimene ja seetõttu tuleb selliseid olukordi äärmiselt harva ette. Ja praegu ei ole mul kasu teadmisest mida oleks pidanud tegema. Vaja on teada milline seadus reguleerib veekogu kaldal toimuvat.

kokkuvõttes saaks sinusugusele teha trahvi selle eest ka siis, et sa lihtsalt rikkusid midagi ;) :D

alati peax nagu ikka teadma MILLE eest eksole ?
seni oled sa tarkur olnud, aga usun, et kui ma pollar oleks, siis ma elaks sinu najal hästi :D
Kas liiklus pollar teeb ka trahvi LE eiramise eest või konkreetse punkti eest ? 19 aastane oled ? Minu teada mitte ...
Kurb et sellist viga avalikult veel omaks võtad, aga samas "Restepa" :D

ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 09.08.04 06:17

Tsitaat:
Esialgne postitaja MarkoC
Tsitaat:
Tsitaat:

kokkuvõttes saaks sinusugusele teha trahvi selle eest ka siis, et sa lihtsalt rikkusid midagi ;) :D

alati peax nagu ikka teadma MILLE eest eksole ?
seni oled sa tarkur olnud, aga usun, et kui ma pollar oleks, siis ma elaks sinu najal hästi :D
Kas liiklus pollar teeb ka trahvi LE eiramise eest või konkreetse punkti eest ? 19 aastane oled ? Minu teada mitte ...
Kurb et sellist viga avalikult veel omaks võtad, aga samas "Restepa" :D

Võtan omaks mis olen teinud. Ja ei häbene, seda, et ei puutu taoliste asjadega tihti kokku. Rannas sõitsin eksole, ei süvenenud nendesse asjadesse kohe, kui midagi teemast öelda ei ole siis ole vait, kui on midagi isiklikku siis u2u eksole!

ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 09.08.04 08:23

Praeguse seisuga siis selge nii palju, et tallinna linna heakorra eeskiri ei määratle randa sõitmist. Kui on tee ja sõita saab siis aga palun. Minu lugu on hetkel selles seisus, et militsionäär arvas, et "lõpetame selle asja ära, ma ei viitsi sellega tegeleda". Ja nüüd hakkasin mina tõsiselt kahtlema, kas ma ikka tahan seda asja niisama ära lõpetada. Seda just ennekõike seetõttu, et miilits sedasi tavainimestega ei omavolitseks ja "minusuguste najal hästi ei elaks". Oleks vaja kindlalt teada kas autoga tohib mingil tingimusel vette sattuda või mitte. Üldiselt teedelt väljaspool liigelda ei tohi, kuid mida saab pinnasteeks klassifitseerida? Samas ei tohi siis ju ka tuukri tänaval mootorsõidukiga sõita? Ka vees sõitmine ju?:D
Närvide hoidmise seisukohalt lõpetan loomulikult vaidlemise, kuid selgust tahan saada sellegipoolest. Kui pinnas on sõidetav ja ees on näha ka autojäljed kas seda saab siis pinnasteeks nimetada?
Kas tõesti mitte keegi ei tea neid asju?

allans
huviline

Registreerunud 24.12.02
Kasutaja on eemal

postitati 09.08.04 12:44

Loe veel korra heakorra eeskiri läbi ,seal on vägagi selgelt ära toodud et igasugune pinnase kahjustamine on keelatud .Ei ole vaja välja tuua kas autoga või mingil muul moel .Ronisid autoga metsa alla tähendab kahjustasid mingil moel pinnast ise ju möönad seda(ei kündnud maasse suuri vagusid).Süüdistada saad ainult ennast.Prindi enda jaoks see õigusakt välja ,loe läbi ,mõtle natuke ja saad aru et kõikke ei pea ju alati puust ja punaseks ette tegema.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
MarkoC
huviline

Registreerunud 01.02.03
Kasutaja on eemal

postitati 09.08.04 12:55

Tallinnas keelatud:
22.17 pesta ennast, sõidukit, pesu või muid esemeid Tallinna siseveekogudes, meres, purskkaevus, basseinis jm selleks mitteettenähtud kohas või reostada neid muul moel;

autoga vee äärde sõitmine ongi minu arusaamade mööda reostamine !

allikas: http://tallinn.andmevara.ee/oa/page.Tavakasutaja?c=1.1.1.1&id=90852

btw leiab sealt igast huvitavat veel ;)

ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 09.08.04 14:45

Tsitaat:
Esialgne postitaja allans
Loe veel korra heakorra eeskiri läbi ,seal on vägagi selgelt ära toodud et igasugune pinnase kahjustamine on keelatud .

Sellest ma ju räägingi, et ma pinnast ei kahjustanud. Muidu oleks ju asi selge ja konkreetne.

Tsitaat:
Ei ole vaja välja tuua kas autoga või mingil muul moel .

Kas siis kõik mere ääres viibijad rikuvad heakorraeeskirju? Ikkagi liivapinnase kahjustamine ju, autoga või mitte.:D

Tsitaat:
Ronisid autoga metsa alla tähendab kahjustasid mingil moel pinnast ise ju möönad seda(ei kündnud maasse suuri vagusid).Süüdistada saad ainult ennast.

Ma ei ole autoga metsa alla roninud, ega seda ka väitnud. Sõitsin vaid mööda pinnasteed randa. Pehmesse, märga liivapinnasesse jäänud jäljed kaovad sealt iseenesest mõne minutiga, kui keegi ei usu võib rannas olles järgi proovida.

Tsitaat:

Prindi enda jaoks see õigusakt välja ,loe läbi ,mõtle natuke ja saad aru et kõikke ei pea ju alati puust ja punaseks ette tegema.

Olen seda õigusakti juba sada korda otsast lõpuni lugenud ja sealt ei rikkunud ma ühtegi punkti.

ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 09.08.04 14:52

Tsitaat:
Esialgne postitaja MarkoC

autoga vee äärde sõitmine ongi minu arusaamade mööda reostamine !

Autoga tee peal sõitmine on siis Sinu arusaamade järgi reostamine? Teed ei tohi ju ka reostada nagu randagi?!

Ujuma minek on ka Sinu arusaamade järgi reostamine?:D

PS. Ma ei küsinud Sinu arusaamu vaid mis seadus selle kohta ütleb. Sain teada- midagi ei ütle.

Lisan veelkord seda, et minu reostus oli negatiivne- korjasin üles kellegi debiiliku poolt randa visatud plekkpurgi.

Tegelikult on teema praeguseks ammendunud, hr. politseinik arvas ka peale väikest järele mõtlemist, et parem on see teema siiski "unustada" ja praeguseks hetkeks on jutuks olnud trahviotsus "kahjutuks tehtud".

Minu poolt teema lukku.

Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 22]
[PHP: 44.9% - SQL: 55.1%]