Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
Autor:
Pealkiri: On see palavus või mis? (Vastuseid: 14 | Vaatamisi: 1820)
Demis
huviline

Registreerunud 26.09.02
Kasutaja on eemal

Auto: 5 cyl 20V

postitati 05.08.04 08:19 Tsiteeri
On see palavus või mis?

Esmaspäeva hommikul töölt koju minnes, oli plaan läbi minna Järve Säästumarketist. Niisiis hakkasin ma Statoli tankla juures ümber reastuma, et parklasse keerata. Suunatuli sees, viskasin pilgu peeglisse - mingi vend oma bike'iga, nokk püsti ja poosetab seal. Mul ei jäänud muud üle kui pidurdada, vastasel juhul oleks ma tsiklile ette keeranud - ta vaevalt oleks pidama saanud. Nii ma siis seisin, esimeses reas mis peale sattusin ma oma taga olevate autojuhtide pahameele osaliseks. Bike aga jätkas oma teekonda, nokk püsti, vabaka suunas.
Säästukas käidud, kulgen mööda vabakat kodu poole. Pääsküla kandis jalgratturid teel. Suund sisse ja pilk peeglisse. Minu taga auto. Jalgratturiteni veel maad küllaga, otsustasin kiiremini liikuva mööda lasta. AGA, see mees hakkas minuga M'i mängima. Sõitis mu kõrvale ja jäi toppama. Võtsin hoogu maha, et ta mööda lasta, tema pidurdas samuti. Lõpuks pidurdasin hoo korralikult maha, ning reastusin ümber. Nii - Vabaduse puiesteel on piisavalt lai kõnnitee, mis on jaotatud kaheks, jalakäiatele ning jalgratturitele. Siit küsimus: Kui jalgratturitele on oma tee kus sõita. Kas neil on üldse asja sõiduteele? Ja kas sellisel M'il on üldse asja liiklusesse.
Seiklused aga kulmineerusid pealelõunasel ajal Haabersti ringil. Teisest reast ringilt maha keerates tundsin äkki, et auto muutis ebaloomulikul viisil suunda. Selge - keegi tuli külge. Selgus, et üks naisterahvas otsustas esimeses reas ringile tiiru peale teha.
Mis toimub - on see palavus?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: 400,401,969

postitati 05.08.04 08:25 Tsiteeri

Ei ole see palavus, see on eesti "liikluskultuur". Ja paraku tuleb sellega lihtsalt harjuda.

Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
-ummi-
huviline

Registreerunud 10.05.04
Kasutaja on eemal

postitati 05.08.04 08:34 Tsiteeri

kusjuures selle kuumaga on jh inimestel endalgi raske aru saada mida nad teevad ja hiljem alles hakkavad mõtlema

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
rass
klubiliige

Registreerunud 25.09.02
Kasutaja on eemal

Auto: 9-5, S80, Passat, Corsa, 2x R850R

postitati 05.08.04 08:37 Tsiteeri

Haabersti ringi kohta võin öelda - tavaline asi. Keskeltläbi 3-5x nädalas on seal selline pauk, parematel aegadel mitu korda päevas. Mind on ka üritatud paar korda sealt minema lennutada, üks kord isegi mingi traktor. Enamasti olen ise kas pidama saanud või teine jäsku tagasi keerand ja siis näppu näidand mulle.

Igatahes peab seal väga ettevaatlik olema, eriti ringilt paldiski poole maha keerates. Teine karmim mahakeeramine on ringi pealt statoili. Üsna tihti lendab keegi kolmandast reast sisse.

Jalgratturite kohta sedasi, et seadus lubab ratturil sõita nii autoteel kui rattateel ja põmst ta enda asi vist kus sõidab. Mind ajab ka see tegelt närvi kui on lai rattatee ja keset päeva isegi üsna tühi jne, ja siis pedereeritakse keset teed. Samas ükskord 1 proffirattur seletas et tee peal on ohutum, kuna nad sõidavad suht kiiresti 30+ kmh ja inimesed kõnniteel ja autod hoovides ei suuda, oska või ei taha nendega arvestada.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U
-ummi-
huviline

Registreerunud 10.05.04
Kasutaja on eemal

postitati 05.08.04 09:03 Tsiteeri

haabersti ring on jh suht rõve koht:Dkuna pean isegi sealt üsna tihti sõitma siis tean ka mis seal toimub.Suured paugud on tavaliselt ringi pealt maha sõites kesklinna poole kui tulevad 2 ülekäigu rada ja seal on mõnel mehel juba siuke kiirus üleval ja kui esimene pidurdab ongi asi korras nii et ohtlik koht.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
kopamees
klubiliige

Registreerunud 14.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: Honda Civic Tourer

postitati 05.08.04 09:08 Tsiteeri

Haabersti ringi läbin vähemalt 2 korda päeva jooksul. Rekord on olnud näha 3 avariid ühel ajal erinevate maha- ja pealesõitude juures...

Eelmisel nädalal olin sunnitud ise eest ära sõitma ühe nolgi auto eest, kes ei teadnud, mida tähendab märk "ANNA TEED". Kuna liiklen Tallinnas sellise põhimõttega, et iga autojuht on potentsiaalne joodik või oskamatu, siis õnnestus ka sellel korral avariid vältida sõites eraldusribale ja andes maksimaalselt gaasi. Kui ma poleks seda teinud, oleksid minu naine ja poeg haiglas olnud 10 minuti pärast :mad:

Mereteemalised uudised: www.mereblog.com
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
rass
klubiliige

Registreerunud 25.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 05.08.04 09:19 Tsiteeri

Haabersti ringi kohta lisaks veel, need jõhkrad ummikud seal. Eile näiteks pool7 ajal oli kesklinnast õismäe suunas ummik peaaegu sinna teeristi mis on audi keskuse juures. Päris hea? Kuna oli kiirekiire siis lipsasin kõige äärmisest reast suurahllini ja sealt kerge ringiga sain ka õismäele. Ummiku põhjustab muideks see "uus" valgusfoor mis on tabasalu teel citymarketi teine väljasõidukoht. Seal tekib selline trop et ka ring ummistub autodest kes sinna tahavad keerata ja siis ei saa üldse keegi liikuda. Palju on räägitud ristmikule väljasõitmisest ummiku korral ning seda pole mõtet üldse ketrata enam siin. Helistasin politseisse ja soovitasin neil saata siia reguleerijad, vastus mis tuli oli vinge ja viskas ikka katlal kaane maha küll: "Meil on ainult üks patrull" /--/ "Jah, ainult üks liikluspolitsei patrull TERVE Tallinna peale". Tuli paar krõbedamat sõna ja enam ma vist ei helista kunagi menti, tundub täiesti pointless.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U
ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 05.08.04 09:52 Tsiteeri

Tsitaat:
Esialgne postitaja rass

Jalgratturite kohta sedasi, et seadus lubab ratturil sõita nii autoteel kui rattateel ja põmst ta enda asi vist kus sõidab. Mind ajab ka see tegelt närvi kui on lai rattatee ja keset päeva isegi üsna tühi jne, ja siis pedereeritakse keset teed. Samas ükskord 1 proffirattur seletas et tee peal on ohutum, kuna nad sõidavad suht kiiresti 30+ kmh ja inimesed kõnniteel ja autod hoovides ei suuda, oska või ei taha nendega arvestada.

Minu andmetel ei luba seadus rattatee olemasolul rattaga sõiduteel sõita. Muidugi need seadused muutuvad ju ka koguaeg. Eks jalgrattur ju ise teab kus tal "ohutum" on või kui armas talle elu ja tervis on. Mina ei lähe mingi hinna eest näit. tammsaare teel vms sõiduteele rattaga töllerdama. Isegi 4-50km/h jääb seal autodele jalgu rääkimata siis 30+natuke km/h.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
egonr
huviline

Registreerunud 08.10.03
Kasutaja on eemal

Auto: Hyundai Coupe FX, Cadillac SeVille STS

postitati 05.08.04 10:13 Tsiteeri

Mina ei saa ka aru kuidas ei oska inimesed ringteedel sõita ...:S ajuvaba lihtsalt ...kuidas kurat need load saadud neil on ...

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
lorrap
klubiliige

Registreerunud 24.10.02
Kasutaja on eemal

Auto: VW Passat Variant 4-motion 1,9TDI-PD

postitati 05.08.04 10:52 Tsiteeri

Tsitaat:
Esialgne postitaja rass

Minu mälu järgi on nii, et jalgratta tee olemasolul rattur siiski ei tohi sõiduteel sõita, aga samas olen ma ise selline kes sellest eeskirjast hoolimata sõidab jalgrattaga sõidutee servas. Põhjus väga lihtne, kaheks jagatud kõnniteel võib jalgrattaga sõita ~10km/h suurematel kiirustel on see totaalne enesetapp. Sest jalakäijad ei tunnista absoluutselt seda valget teed kaheks jagavat joont. Käiakse seal kus juhtub ning lisaks, jalakäija suudab oluliselt kiiremalt oma liikumissuunda muuta kui jalgrattur. Pärast ühele sellisele mammile, kes ilma vaatamata hüppas mulle jalgrattateele ette, otsa sõitmist ma enam ei taha jalakäijate seltsis liigelda.

Ning Tartus kannatab täitsa autode seltsis liigelda. Ei tohi lihtsalt ise karta ja iga möödasõitva auto peale äärekivisse keerata. Ning autoteel saab liikuda ka normaalse kiirusega(~30-50 km/h).

Seni on autojuhtidega olnud tarvis maid ja õigusi jagada ainult parempöörete puhul. Nimelt paljud autojuhid kipuvad arvama, et kõige õigem on parempööret teha nii, et sõidavad sust ~10m enne risti mööda ja siis keeravad kohe sulle kui otse sõitjale risti ette. Õige mitme sellise juhi pärast olen pidanud lõpetama oma äkkpidurduse esiratta peal. :mad:

...
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
Ulvar
huviline

Registreerunud 31.03.03
Kasutaja on eemal

Auto: Ioniq 5

postitati 05.08.04 12:16 Tsiteeri

Tsitaat:
Esialgne postitaja rass

Väljavõte liikluseeskirjast:

"§ 234. Jalgratta ja mopeediga peab sõitma jalgrattateel, selle puudumisel sõidutee äärmisel parempoolsel rajal, välja arvatud käesoleva määruse § 97 kohase manöövri ajal. Jalgrattaga võib sõita ka teepeenral, kui see on selleks kõlblik, ohustamata jalakäijat."

Mina isiklikult sõidan rattaga jalgrattatee puudumisel siiski kõnniteel (jalakäijate läheduses võtan hoogu maha), jalakäijatega on mu kiiruse ja suuruse vahe väiksem, kui autodega.
Nendele profiratturitele ütleks, et linnaliiklus ei ole autoga trenni tegemise koht, ega ole ka jalgrattaga.

Ulvar

rass
klubiliige

Registreerunud 25.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 05.08.04 12:40 Tsiteeri

Ok, minu viga siis.
Nüüd tean siis kuidas lood on ja käitun vastavalt.

lorrap
klubiliige

Registreerunud 24.10.02
Kasutaja on eemal

Auto: VW Passat Variant 4-motion 1,9TDI-PD

postitati 05.08.04 20:48 Tsiteeri

Tsitaat:
Esialgne postitaja Ulvar
Nendele profiratturitele ütleks, et linnaliiklus ei ole autoga trenni tegemise koht, ega ole ka jalgrattaga.

Ei ole küll ise profirattur, aga pean siiski mainima, et ei tee ka need profiratturid trenni linnatänaval. Nad lihtsalt kulgevad kas linnast maanteele trenni tegema või vastupidi, trennist koju. Aga lihtsalt tempo, millega oled harjunud sõitma on erinev nö. pühapäevasõitjast.

Ning enamasti siiski ei ole linnas sul jalgrattateed kõrval, ning seega on kõnniteel sõitmine otsene LE rikkumine kui sa just ei ole alla 10 või 12 aastane.

Tõsi, jalgratturi ja auto suuruste vahe on probleem, aga omast kogemusest võin öelda, et sain rohkem viga jalakäijaga kokku sõites kui Honda CRV jeebiga kohtudes. Mõlemad juhtumid siis linnas. Maanteel autoga kohtumine loomulikult hoopis teine teema ja enamasti väga kindla ja kurva lõpuga.

...
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
Ulvar
huviline

Registreerunud 31.03.03
Kasutaja on eemal

Auto: Ioniq 5

postitati 06.08.04 07:37 Tsiteeri

Tsitaat:
Esialgne postitaja lorrap
Ei ole küll ise profirattur, aga pean siiski mainima, et ei tee ka need profiratturid trenni linnatänaval. Nad lihtsalt kulgevad kas linnast maanteele trenni tegema või vastupidi, trennist koju. Aga lihtsalt tempo, millega oled harjunud sõitma on erinev nö. pühapäevasõitjast.
Ning enamasti siiski ei ole linnas sul jalgrattateed kõrval, ning seega on kõnniteel sõitmine otsene LE rikkumine kui sa just ei ole alla 10 või 12 aastane.

Vähemalt Tallinnas on üsna palju jalgrattateid, mis küll on tihtipeale seda vaid nime poolest, aga parem seegi, kui mitte midagi. Nõmeduse tipp on minuarust näiteks Sütiste tee "jalgrattatee": lihtsalt jooned tänava äärde tõmmatud (pärast uudistes hea teatada, et näe, tegime mitu km jalgrattateid). Mina seal rattaga sõita ei julge, aga ma pole veel ilmselt karastunud, kiiruski jääb mul pigem 20km/h juurde.
Oma elu pean ma sellest LE rikkumisest tähtsamaks, mitte, et ma kedagi teist kutsuks LE'd rikkuma muidugi.

Ulvar

ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 06.08.04 09:28 Tsiteeri

Tsitaat:
Esialgne postitaja Ulvar
Tsitaat:
Esialgne postitaja lorrap

Vähemalt Tallinnas on üsna palju jalgrattateid, mis küll on tihtipeale seda vaid nime poolest, aga parem seegi, kui mitte midagi. Nõmeduse tipp on minuarust näiteks Sütiste tee "jalgrattatee": lihtsalt jooned tänava äärde tõmmatud (pärast uudistes hea teatada, et näe, tegime mitu km jalgrattateid). Mina seal rattaga sõita ei julge, aga ma pole veel ilmselt karastunud, kiiruski jääb mul pigem 20km/h juurde.
Oma elu pean ma sellest LE rikkumisest tähtsamaks, mitte, et ma kedagi teist kutsuks LE'd rikkuma muidugi.

Ulvar

Seda sütiste teed olen ka ise korduvalt maininud, see on tõesti ikka tobeduse tipp. Kusjuures korralik, väga palju raha maksev märgistus on teedele tehtud. Ja mõlemal pool sõiduteed on korralikud ja laiad kõnniteed. See on tõenäoliselt ikka selge näide korruptsioonist, kellegi firmale on lihtsalt tarvis olnud tellimust või on mingeid rahasid tarvis olnud kuhugi paigutada. Selline raiskamine ajab tõesti lausa vihale, olukorras kus tervishoiu vm olulise jaoks "raha ei jätku" loobitakse seda lihtsalt tuulde.

Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 22]
[PHP: 45.4% - SQL: 54.6%]