Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
 Lehekülgi:  1  2  3  4
Autor:
Pealkiri: Audi S4 - 1999 - badman (Vastuseid: 79 | Vaatamisi: 73017)
badman
huviline

Registreerunud 07.10.08
Kasutaja on eemal

Auto: a4 30v Q; s4 1999; 90 coupe 20v

postitati 13.05.10 17:16 Tsiteeri
Audi S4 - 1999 - badman

Tere.

Panen siis oma autost kah jutu kirja. Ostsin 2010 äkki veebruaris. (äkki just sellepärast, et paberimajandus venis kahtlastel põhjustel nädalaid). Peaks olema Sveitsist tulnud millalgi 2009, sest sealse ja siinse olu vahel on miski pool aastat tühjust. Tegu siis s4 2.7BiT musta sisu ja valge nahaga. Väidetavalt on peal ka chip ( väidetavalt, kuna mingeid pabereid ma mitmekordse küsimise peale ei saanud, aga sõbra istmikutunnetus ütles et peaks olema). Katalüsaatorid on eemaldatud ja keskmine pütt puudub. Alguses olin autoga sigarahul. Enne omasin 2.8 30v b5 quattrot, seega eriti midagi muud ei tahtnudki. Nädala sain sõita, siis andis sidur tunda ja teise nädala lõpuks oli see otsas, koos bypassidega. Paigaldasin uue siduri ja asendasin bypassi väheke kõbusama vastu ning lõin eelkatid tühjaks, nii kui see tehtud oli suutsin stange ära lõhkuda. Mitte jäärajal sõites, vaid sealt ära tulles:D. Mõnda aega siis autot erinevatel põhjustel ei kasutanud ja kui Soome läksin, andsin auto sõbrale, et las teeb hoolduse ära. Hooldusraamat on täidetud kuni 180 tuh. ja eelmine omanik väitis, et lasi ka vahetada 190 tuh kandis rihmad ja õlid. 210 tuh. peal siis vahetas sõber küünlad, õli (5w-50), kõik filtrid, asendas orig. bypassid compbrake omdaega vahetas 4x kettad/klotsid ja tegi diagnosti... õhulugeja viga. Ahjaa silla reg. kah sai tehtud. Kuna tal enam aega ei olnud tegeleda, siis viisin auto oskajamate juurde. Audihooldus: veermik esiotsa vahetus, taga enamus pukse, uus silla reg., renov. õhulugeja, avastati rõhuleke...lekkiv vahejahuti ja tibatilluke õlileke tagareduktorist. Lasin siis kõik kenasti korda teha peale vahejahuti ja reduktori lekke. Jälle palju vaesem:D. Pilte saab siis, kui leian fotoka ülesse ja pesen auto puhtamaks.

Hetke seisuga plaanis veel siis: Vahetada antenn (kellelegi ohmoonile see ei meeldinud ja murdis seda)
Taastada orig. maki display
Kolida koonuselt tagasi originaal filtrikopsikusse (mille pean muretsema)
Rem. stange esinurgas olev pragu
Teha summuti natukese vaiksemaks.(hetkel siis ainult viimane pütt ja seegi tundub olevad 2.8 oma, et paneks katalüsaatorite asukohale resonaatorid selliselt, et kui vaja saaks sinna ülevaatuse ajaks ka katalüsaatorid mingisugusedki paigaldada). Väidetavalt eelmisel omanikul olid need olemas koos eelmainitud õhufiltrikopsikuga, kuid enam ei ole:D
Vahetada välja lekkiv vahejahuti. Sellega on nüüd lood segasemad, et võiks ju midagi vähekene suuremat panna st jahedamat, aga mõistus ei võta hetkel. Kui keegi oskab midagi soovitada veel normaalse hinna/kvaliteedi suhtega? Kui midagi ei tule siis panen originaalid.
Kontrollida kuidagi, kas see rihm ja muu on ikka vahetatud ja kuidagi peaks saama kontrollida ka turbosid?
Mingeid anomaaliaid mootori töös kuulnud ei ole, seega loodan esialgu, et eelneva omaniku väited peavad vett.
Ahjaaa seda pean ikka mainima, et kui auto ostsin, siis pidurites oli vibra sees. Kiskusin rattad alt ja voilaaa: pidurikelgu peal/taga on miski plekk (mitte see pea olematu kaitseplekk, vaid miski muu) ja see oli kenasti sinna liugade vahele käänatud ja vahetatud olid ainult välimised pid. klotsid. tagumised klotsid olid ok, aga kettad olid olematud. Suureks üllatuseks olid tööd tehtud Revalis. Vähemalt omaniku jutu järgi ja miskil arvel isegi olid klotside vahetus ja pidurite korrastus näha tehtud tööna.

Muidugi see nimekiri on pm. pööratud tähtsuse järjekorras.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
badman
huviline

Registreerunud 07.10.08
Kasutaja on eemal

postitati 13.05.10 17:18 Tsiteeri

Eelnevast jutust võis jääda mulje, et kirun autot ja kõike muud, aga ei. Autoga olen rahul. Sain ju talve katsuda, tean kuhu hetkel vaba raha läheb, seega ei joo seda maha ega kuluta tilulilule ja sõidurõõm maksab kah midagi:D

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
badman
huviline

Registreerunud 07.10.08
Kasutaja on eemal

postitati 14.05.10 06:27 Tsiteeri

Seoses lekkiva vahejahutiga sooviks arvamusi ja kogemusi, millist lahendust kasutada, kui juba vahetama hakata? Kas kolida ühele üle või kaks vähe paremat, kui originaalid?

Maku
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 14.05.10 07:04 Tsiteeri

Minu soe soovitus on Wagneri S4 asendusjahutid.

http://www.wagner-tuning.de/EN/products/001001010AudiS44BLLK.php

- Wagner Tuning Intercooler 4257 cm³
- OEM S4 Intercooler 2236 cm³
- OEM RS4 Intercooler 2538 cm³

torque addict / in the real world four wheel drive means safety and traction
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
Rst
huviline

Registreerunud 06.10.04
Kasutaja on eemal

Auto: hall metallik diisel Q

postitati 14.05.10 07:08 Tsiteeri

Valikud on suht kesised.

Variant 1
http://img341.imageshack.us/i/auic0020audis42.jpg/
http://img37.imageshack.us/i/auic0020audis44.jpg/
Hind umbes 3500.-

Antud juhul peab stangega suht julmalt ümber käima.

Variant 2
http://img248.imageshack.us/i/ic00521.jpg/
http://img69.imageshack.us/i/cxic00523.jpg/
Ruumala 3420 cm3
Hind nõks alla 7000.-

Sobivad 1:1'le org asemele.

WAGNER IC võivad head olla aga minu silmis nad kindlasti 18 500.- väärt ei ole. :o
Vaevalt Wagner jahutid 2.5 korda paremad on. Originaal turboga ei tunne nagunii vahet ning kui juba käest läheb näiteks 600+ hp projekti puhul on vaja nii või teisiti võimalik suurt FMIC'it.

ex-Audi S4 2.2T - 609hp/846Nm rattast mõõdetuna
10.9sec@210km/h, 1km 268km/h, 1miil 295km/h
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Maku
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 14.05.10 07:28 Tsiteeri

Meie "maailm" on jah sellise kerge arengupeetusega, et see, mis meil dollarimärgid silme ette toob, on mujal maailmas normaalne hind kvaliteetsele kaubale. Seda muidugi ka arusaadavatel põhjusel.

torque addict / in the real world four wheel drive means safety and traction
Dan
klubiliige

Registreerunud 05.11.03
Kasutaja on eemal

Auto: VW Golf R Mk7; Audi A3 SB quattro, Audi 80 quattro

postitati 14.05.10 08:34 Tsiteeri

Kas tegemist on sedaan kerega ja sinist värvi isendiga mille number on midagi 8xx Bxx. Nägin eile ühte sellist ja murdsin pikalt pead, et kuidas see isend mulle märkamatuks on jäänud.
Cooleritest niipalju, et kasutaja kaaperdaja paigaldas väidetavalt endale need. Hind peaks olema palju vastuvõetavam kui Wagneril.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
badman
huviline

Registreerunud 07.10.08
Kasutaja on eemal

postitati 14.05.10 14:44 Tsiteeri

Just seesama sinine avant 8xx Txx. Kohata võib kõikjal olenevalt sellest, kas sõidan ise või vend. Kui vend, siis ta vormi kandja ja kui ma ise, siis see koheselt arusaadav. (loe: kalduvus raskele jalale:D)

badman
huviline

Registreerunud 07.10.08
Kasutaja on eemal

postitati 14.05.10 15:04 Tsiteeri

Ma täna soetasin kasutatud cooleri endale, esialgu asenduseks lekkivale. Uurisin ja puurisin, käisin VKM-s ilma kuulamas ja kõikjalt tuli soovitus pigem minna ette paigutatavale coolerile üle ja ratsida stanget, eriti kui tulevikus on plaan hakata vahetama turbosid kas siis K04 või gt28 seeria vastu. Mitte et turbotel hetkel midagi viga oleks, aga see ju paratamatus, et nad kunagi otsa saavad. Tänud abi eest, panen teadmised kõrva taha. Hetkel küll proovin auto ennem norm. sõidukonditsiooni viia ja pisiasjad korda teha. Täna maale krutin cooleri külge, orig. õhufiltri kopsiku jne pudinad. Et hakkab juba looma. Tekkis ka küsimus seoses cooleriga? Need peavad ju seest puhtad olema, mitte õlised? mul vana lekib õli! Seega karterituulutus? Olen seda klapi otsa uurinud mis on Y otsas kinni ja see tundub puhas olevat. Õli kuhugi ei kao ega tahma? Küsimus nr.2 S4 õhufiltri kopsiku peal on kaks kommukat ja metall plaat. Kuna mul need kommukad on tõstetud parema amordikannu peale, kas on oluline need sinna tagasi viia? Ja küsimus nr.3 Kuna ma juba stange maha kisun, et coolerit vahetada, siis kas on Tln. mõni osavkäpp kes lapiks kinni mu stange esimese nurga. Jookseb pragu udutule juurest peaaegu et pesurini. Mingeid tükke puudu ei ole ja kokku pannes jääb välimus ok. st. ei jää punni ega lohku. Ise mõtlesin lihtsalt, et kui juba maas, siis teen faasid sisemisele küljele, kergelt kuumutan plasti pehmemaks, kolviga lisan sama plasti (abs äkki kui leian vana stange ülesse) ja voilaaa. Ei mingit värvi ega pahtlit. See pisike prigu, mis nähtavale tuleb lähemalt uurides, mind eriti ei morjenda.

Foorumi avarustes kollates jäi silma jutt, et essi kapotialune on liiga kuum. Tekkis uudishimu, et miks ei ole mingeid scoope vms keegi paigaldanud, kas ainult sellepärast, et välimus ei kannataks või on asjal ka mingi muu tagamaa. Ise proovin yhel vanal kapotil eest serva natsa lõigata, tuua ülesse poole u. 2 cm ja servad kumera lahendusega kinni katta e siis tekitaks kapotile nö ramair süsteemi. Ja kui jõuan süüvida, siis ka leian äkki lahenduse, kuidas kuum õhk kuskilt amordikannude juurest õue suunata. Kritiseerige või avaldage arvamusi:D

jõuvanker
klubiliige

Registreerunud 21.03.03
Kasutaja on eemal

Auto: ´11a. A4 avant q. s-tronic 3.0TDI 176KW

postitati 14.05.10 18:17 Tsiteeri

Coolerid pese juba mõlemad seest puhtaks, väike õlikogus tekib sinna nii ehk naa - turbod ja karterituulutus, normaalne.
Kommukate kohapealt - peab olema jahe ja hästi soojust juhtiv pind ehk.
Mootoriruumist liigsoojuse eemaldamiseks on parim viis kasutada orig mootori põhjaalust kaitset, seal head õhukanalid, kust õhk pääseb edukalt kere alla, viies endaga kaasa kuuma õhu kapoti alt. Kohapeal seistes ja vaadates/katsudes kapotialust, on täitsa normaalne, et on kuum ja tundubki kuumana - õhku ei tule stangeavadest mootoriruumi.

See masin on sõitmisesk, sõitmiseks suurtel kiirustel:D mitte kohapela jokutamiseks ja 30+C juures linnas fooritaga istumiseks.

Lisaks veel, et ülihea abimees on vee/metanooli segu kasutav pritsesüsteem sisselaskesse;)

Coolerite kohapealt andsin täna Sulle juba nõu.

lapsepõlvest alates meeldinud 20VT R5
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
badman
huviline

Registreerunud 07.10.08
Kasutaja on eemal

postitati 14.05.10 23:15 Tsiteeri

Just sain vigase cooleri vahetatud, kuid teist veel maha ja pesta pole jõudnud. Panin asjad kokku (peale stange) ja käisin paugutamas. 1 käik kruvib rõhu kuskile 1 bar. peale, 2 käik 1.4 kopikatega, proovisin siis 4 käik kuskilt 2500 pm põhjas hoida (pimeduse tõttu päris põhja ei julgenud lasta) ja rõhk oli alguses 1.4 kopikatega, siis kukkus mingil maal 1.1 peale ja tundus, et hoidis. Kui valgemaks läheb, siis püüan ka teise jahuti puhtamaks pesta. Kuid peaksin kellegi essiga kokku saama, kellel puuduksi kah nt. katalüsaatorid, kuna mulle tundub ikkagi, et kuskil summutis on downpipede juures miski leke. Selline iseloomulik podin ja pahin kostub eriti vasakult rattakoopast. Ja sooviks lihtsalt kellegi korras mootori häält kuulatada. Just pihustite tööd. Parem rida mul kuidagi lärmakam nagu (see ei ole ainult minu luulu:D)

badman
huviline

Registreerunud 07.10.08
Kasutaja on eemal

postitati 15.05.10 09:52 Tsiteeri

Nii. Käisin uuesti valges paugutamas. 4. käik 60 km/h ja gaas põhja. Tulemuseks rõhk 1.3, kuskil 4000 pöörde juures viskas rõhu maha korraks 0.6, siis jälle kruttis ülesse ja kuni 1.7bar (kella järgi):Q, siis kukkus jälle ära. 5 käigu jätsin vahelt ära ja 6 käik sisse. Tulemus: rõhk ~1.3 ja siis gaasi põhjas hoides hakkas katkuma. Kord on 0.8 siis 1.3 ja kuskil 220 juures jäi hoidma 0.9 bar.

Keegi samu asju kogenud on? Lahendused? Mida kontrollida? Enne kui uuesti diagnosti viia. Või on kedagi juhtmega liikumas haapsalu kandis või keila pool, kuna ise hetkel maal Padise kandis. Ei anna rahu ja kärsitus ei lase tööpäeva oodata (lisaks võimalus, et pean Soome tagasi mineama pikemaks ajaks)
Ette tänades Lauri

badman
huviline

Registreerunud 07.10.08
Kasutaja on eemal

postitati 16.05.10 19:22 Tsiteeri

Päeval uurisin aju asja, et teada saada, kelle chip võiks peal olla. Aga ei leidnud mitte ühtegi märget selle kohta, et üldse midagi oleks paigaldatud. Aju korpusel oli ainult orig. kleeps, kaante all sama asi. Kivide peal olid kas mingid H-tägisega kirjad, toshiba või siemens.

Dan
klubiliige

Registreerunud 05.11.03
Kasutaja on eemal

postitati 16.05.10 19:55 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: badman
Just seesama sinine avant 8xx Txx. Kohata võib kõikjal olenevalt sellest, kas sõidan ise või vend. Kui vend, siis ta vormi kandja ja kui ma ise, siis see koheselt arusaadav. (loe: kalduvus raskele jalale:D)

Rääkisin küll sedaanist ja number ka ei kattu seega ei näinud ma sinu autot. :) Aga tänu sinu antud vihjetele olen nüüd teadlik kellele see auto eelnevalt kuulus.
Eelmise omaniku väitel on see auto chipitud Autohai-s ja siin foorumis on selle teenusepakkuja nimeks "tarts". Veel tean rääkida, et sellel autol on suht pikalt mingid õhulugeja probleemid olnud ja, et neid on sinna rohkem kui 1 uus paigaldatud. Chip peaks olema sama mis minu autol (väidetavalt +47kw +105nm).

badman
huviline

Registreerunud 07.10.08
Kasutaja on eemal

postitati 16.05.10 20:57 Tsiteeri

Seda tean jah, et õhulugejaid on rohkem kui 3 eelnevalt juba + nüüd minu käes üks. Chipist rääkis eelmine omanik (täpsustan siis: mees kes mulle müüs seda autot nimega renee, sealt ka paberimajanduse jama, kuna auto ei olnud tema nimel), et tellis saksast ise. Kui see on Autohai oma, siis kas neil mingeid kirju peal pole? Kummaline on see lühitest st. vigade mälus peale õhulugeja vigu ei olnud ja eeldatavasti sai ka nüüd lekkiv cooler terve vastu vahetatud, aga ikka katkub rõhku sinna tänna ja vahest puhub LIIGA palju. Äkki sa oskad veel midagi selle auto kohta kosta. Äkki tuleb veel midagi huvitavat välja:D

prj
klubiliige

Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal

Auto: S8 D4, A4 B9 2.0TQ, Cupra Born

postitati 17.05.10 08:02 Tsiteeri

Muide, 2.7 BiT saab minu teada ka läbi OBD flashida (galletto abil näiteks).
Ei ole vaja aju lahti võtta, seepärast ei saa seal kividel ka mitte midagi peal olla.

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U
badman
huviline

Registreerunud 07.10.08
Kasutaja on eemal

postitati 17.05.10 11:54 Tsiteeri

Selge. Püüan vaikselt uurida, millal ja kas on autohai chip ja tänud jõuvankrile, püüan need piibud ära vahetada ja küünlaid kontrollida, et äkki saaks rõhu püsima. Nüüd, aga jälle Soome ära.

badman
huviline

Registreerunud 07.10.08
Kasutaja on eemal

postitati 17.05.10 21:07 Tsiteeri

http://album.ee/node/22844665/50232321

Reimo2
huviline

Registreerunud 15.04.10
Kasutaja on eemal

postitati 19.05.10 09:37 Tsiteeri

Lihtsalt infoks niipalju, et minu S4-l on 2 erinevat chippi proovitud ja tulemused järgmised (stock väljalase):
Autohai, peak boost 1,4 bar, aga lõpus kukkus 0,7-le.
Soomest saadud chipi boost 1,1 bar ja lõpus 0,9 bar.

Graafik näha siin (punane joon Autohai):
http://picasaweb.google.com/reimomeister/S4#5321939133506976274

1,4 bar originaalturobodele veits liiga palju.

S4BiT
huviline

Registreerunud 20.08.07
Kasutaja on eemal

Auto: ‘07 BMW 335xi E91

postitati 19.05.10 10:41 Tsiteeri

Mul on samuti Autohai-s chipitud. Mul võeti ka aju lahti, kivi välja, ja kirjutati sinna peale uus programm lihtsalt, muu ajukoodiga autol oleks saanud jah kaabli kaudu ka asi ära lahendada. Ühesõnaga ei peakski jääma sul kusagile mingit märget. Ja mul tundub ka kuidagi probleemne olevat see asi, Dan-i auto on nagu ainuke, mis sõidab korralikult Autohai chipiga :P Muidugi pead ma ei anna, et mul muud asjad kõik OK on, aga siiski selline nõksutamine ja muud väiksed anomaaliad tekkisid küll peale chippimist. Muidugi olen lohakas ka, ja boostikella ei ole siiamaani suutnud paigaldada. P.S. need veljed on ikka jubedad küll, sõitis auto ühekorra samal tänaval minuga, ja ma kohe vaatasin, peas mõte, et äkki vend läheb just uusi velgi ostma :D

Dan
klubiliige

Registreerunud 05.11.03
Kasutaja on eemal

postitati 19.05.10 10:50 Tsiteeri

Ja infoks niipalju, et Autohais on pakkuda vähemalt 2 erinevat chipi ja minu oma hoiab 1,1 bari.

badman
huviline

Registreerunud 07.10.08
Kasutaja on eemal

postitati 22.05.10 16:57 Tsiteeri

Eks kui ma soomest tagasi saan, vahetan süütepoolid ära ja uurinseda chipi asja. Peaks miski korraliku asja soetama või laskma uue panna ja madalamate rõhkudega (kui see võimalik on muidugi) Ja velgede kohapealt mul ses suhtes kama kaks mis seal all on:D. Liigun palju mööda kruusa ja metsateid, seega midagi blingi sinna hetkel veel pole plaanis osta. Saaks enne tehnika korda ja ja nippet-näpet, siis alles visual. All go- no show:D

badman
huviline

Registreerunud 07.10.08
Kasutaja on eemal

postitati 21.06.10 17:14 Tsiteeri

Nii Soomest tagasi ja cooleri vahetus läks ikkagi asja ette. Rõhu kadu enam ei ole, aga avastati, et üsna suure tõenäosusega on wastegate kerge rikkega, et põhjagaasiga kord on tõmme ja siis ei ole ja rõhk jukerdab. Seega pääsesin poolide vahetusest ja leidsin endale uue väljundi:D Vahepeal tegi vend ka pisikese rihtimise ja seegi peaks saama lahendatud järgmisel nädalal kasutaja "võõba" abiga äkki:D Õnneks pole midagi hullu. Tagatuli vahetusse ja tiiva serva natukese vaja pintseldada.

badman
huviline

Registreerunud 07.10.08
Kasutaja on eemal

postitati 21.06.10 19:55 Tsiteeri

Tekkis nüüd pisike küsimus seoses wastgatega. Kui seal on nüüd membraan või midagi muud vigane, kas see keelab ka autoga liiklemist normaalsetel kiirustel. Pean silmas, et Jaan ees ja jalamees just olla ei tahaks ja tööks läheks alles uuel kuul vast. Senimaani kuni need probleemid on olnud, pole nagu midagi uut juurde tekkinud ega mingeid tulesid sütitanud.

Imres
huviline

Registreerunud 11.03.07
Kasutaja on eemal

Auto: B4 Competition quattro 20vt

postitati 21.06.10 20:04 Tsiteeri

Wastegate on turbo kuuma osa küljes. Seega 2 tk sul neid!
Turbo sees on klapp ja klappi juhib aktuaator klapp. Üldjuhul kipuvad turbo sisesed klapid tuksi minema. Jäävad kinni või lendavad üldse minema.
Jõudu vea otsingul! :D

Lehekülgi:  1  2  3  4
Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 36.7% - SQL: 63.3%]