Lehekülgi: 1 2 3 |
HawkHill
huviline
Registreerunud 29.01.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 25.04.10 22:00
|
|
|
2,5TDI V6 kiirendusprobleem ja kütusekulu
Tere!
Mootoriks siis 2,5TDi V6 110kW ja nüüd siis mõni aeg maadeldud sellise probleemiga, et auto algkiirendus kaob kohati ära ja ka mootori hääl kuidagi
"kinnine" ja seda eriti kohapealt äraminekul. Ka kütusekulu on tavalisel kiirendamisel vähemalt 50-60L/100km kompuutri järgi. Varasemast mäletan, et
kulu ei ületanud normaalsel kiirendamisel 25 liitrit. Kusjuures kui lihtsalt sõidupealt kiirendada siis on minek enamvähem niikui peab (kui suur
kütusekulu välja arvata). See probleem esineb veel kõigetipuks vahelduva eduga, ehk siis kohati on kõik peaaegu ok ja järgmine kord jälle kohapealt
liikumahakkamisel pole mingit minekut.
Kahtlustasin siis järjekordselt kurikuulsat õhulugejat, mida olen ka puhastanud aga seekord siis võtsin kontrolliks pistikust lahti õhulugeja juhtme.
Ja üllatus küll aga autol tekkis kohapealt äraminekul ikka väga järsk kiirendus. Arvasin siis, et õhulugeja ikkagi "küpse" ja tuleb uus hankida.
Käik Forssi ja uus originaal õhulugeja peale ja tulemus - mittemidagi. Ehk siis niikui uue õhulugeja kaabel külge ühendada nii kaob algkiirendus
koheselt ja mootor oleks niikui väljavahetatud.
Mida siis sellise huvitava probleemi korral oskaksite soovitada, et mida veel võiks kontrollida? Kas on veel mingeid muid andureid, mis võiks sellist
jama tekitada?
|
|
|
a6quattro
huviline
Registreerunud 27.12.07
Kasutaja on eemal
Auto: AUDI A8 Quattro TDI
|
postitati 27.04.10 04:55
|
|
|
Tere.Enda pillil täpselt sama viga ja keegi ei oska minagi öelda.Vahetasin samamoodi õhulugeja,no ühesõnaga täpselt samad sümtomid.Anna teada kui
midagi avastad,sest mingi kala peab ju ikka olema!
|
|
|
HawkHill
huviline
Registreerunud 29.01.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 28.04.10 20:39
|
|
|
Annan kindlasti teada kui vea avastan a6quattro! Loodan, et teed ise ka sama ja annad edusammudest teada. Lähiajal plaanis siis ülekontrollida
vaakumvoolikud ja ka sisselase peale õhulugejat, et äkki saab sealt kusagilt õhku peale ja aju annab sellepeale vale küttesegu koostise mootorile.
Soovitan jälgida ka sama probleemi kohta arvamusi volkari foorumis, kus mul ka sama asi üleval.
http://foorum.vwklubi.ee/viewtopic.php?f=74&t=58529
Lõppudelõpuks tuleb ju sellest jamast jagu saada...
|
|
|
TiTa
huviline
Registreerunud 18.02.08
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 100 2.8 Q Avant, BMW 525TDS E39
|
postitati 15.06.10 13:18
|
|
|
Liitun ka teie murega. Enda autol sama jama.
Hetkel ise arvan, et viga on juhtpihustis.
|
|
|
KeveN
huviline
Registreerunud 29.09.08
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 80 TYP85 Q , Audi V8 4.2
|
postitati 15.06.10 17:58
|
|
|
Diagnostikat pole teinud? Juhtpihusti vea peaks arvuti ilusti ära näitama.
|
|
|
|
TiTa
huviline
Registreerunud 18.02.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 16.06.10 10:33
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: KeveN
Diagnostikat pole teinud? Juhtpihusti vea peaks arvuti ilusti ära näitama. |
Diagnostiga saingi teada. Rohkem vigasid ei näita.
|
|
|
TiTa
huviline
Registreerunud 18.02.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 29.10.10 07:55
|
|
|
On keegi oma masinal selle vea ka teada saanud või ikka maadlete selle murega
|
|
|
AronL
huviline
Registreerunud 07.09.08
Kasutaja on eemal
Auto: M140i xDrive
|
postitati 29.10.10 10:31
|
|
|
Sõbra 2.5TDI V6'el on küll sarnane probleem. Ennem ei liikunud auto absoluutselt edasi ja kütust võttis palju, nüüd peale õhulugeja vahetust hakkas
auto normaalselt liikuma, kuid kütusekulu ikka keskmiselt a'la 14l/100km'le, ning seda üpriski rahuliku sõidustiiliga.
|
|
|
TiTa
huviline
Registreerunud 18.02.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 29.10.10 13:20
|
|
|
Njah aga mul ei tohiks õhulugeja peetis olla, kui juhtme tagant võtan siis on minek sama ja arvuti ka näitab ka kohe et õhulugeja vigane või midagi
sellist.
|
|
|
samru
klubiliige
Registreerunud 01.02.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A8 4,2Q, B6 3,0Q, Buell XB12s
|
postitati 29.10.10 15:19
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: TiTa
Njah aga mul ei tohiks õhulugeja peetis olla, kui juhtme tagant võtan siis on minek sama ja arvuti ka näitab ka kohe et õhulugeja vigane või midagi
sellist. |
Arvuti ei näita valesti õhukulu mõõtvat õhukulumõõdiku viga. Seda tuleb vaadata mõõteplokkide alt ja võrrelda spetsifikatsiooni kohast ja tegelikku
näitu.
|
|
|
|
mclx
huviline
Registreerunud 04.10.05
Kasutaja on eemal
Auto: C7 Quattro
|
postitati 02.11.10 05:43
|
|
|
Õhukulu näitu tuleks jah vaadata, kõrge õhukulu näit võib viidata umbes ka katalüsaatorile näiteks.
|
|
|
|
TiTa
huviline
Registreerunud 18.02.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 02.11.10 06:46
|
|
|
Katid lõin juba tühjaks aga ei muutunud erilist midagi.
|
|
|
-_I_-
huviline
Registreerunud 20.09.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 05.11.10 17:49
|
|
|
Mul nimelt sama probleem, õhulugeja vahetasin küll ära, diagnostis näitas , et õhulugeja mõõdab õhku valesti. Ise vahetasin ära aga peale seda pole
diagnostikas käinud. Siit ka küsimus kas tõesti umbes katalüsaator või õhulugejas viga tekitada ( kuskilt teemast lugesin siin) ja kuidas kindlaks
teha kas katalüsaator on umbes (kui selle tühjaks lüüa kas siis Ülevaatusel mingeid probleeme ei teki?)?
Aitäh
|
|
|
prj
klubiliige
Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal
Auto: S8 D4, A4 B9 2.0TQ, Cupra Born
|
postitati 05.11.10 17:54
|
|
|
Õhulugeja tagant ära ühendamine viib auto aju avariire˛iimi. Seepeale ei arvestata veel tervet suurt hulka andureid.
Kindlasti ei ole mõtet sellise käitumise peale kohe joosta õhulugejat vahetama.
Nagu samru juba kirjutas, siis õhulugeja diagnoosimine käib väheke teistmoodi, kui juhtme tagant ära võtmisega.
Mina pigem otsiks umbes lõdvikuid / lekkeid...
|
|
|
|
-_I_-
huviline
Registreerunud 20.09.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 05.11.10 18:01
|
|
|
Diagnostikas arvuti näitas, et õhukulu tühikäigul oli (kui ma õigesti mäletan) siis 300(ühikut) luges õhulugeja ja 500(ühikut) oli tegelik, arvuti
järgi. Ning kui gaasi vajutada järsult siis peaks need numbrid ülesse hüppama aga vana õhulugeja hüppasid algul alla ja siis tõusid uuesti ülesse,
näidates ikkagi valesid numbreid.
|
|
|
TDU
huviline
Registreerunud 17.04.07
Kasutaja on eemal
Auto: A6 Avant 2,5TDI V6, Mondeo 2,0
|
postitati 09.11.10 08:08
|
|
|
On veel üks võimalus. Kaduvväike, aga ikkagi. Nimelt võib püsikiirusehoidjaga autol sellist asja põhjustada vigane piduritulelüliti. Ta võib ajule
anda infi, et sa hoiad jalga piduril ning ei lase mootoril täisvõimsust rakendada.
|
|
|
TiTa
huviline
Registreerunud 18.02.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 09.11.10 09:54
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: TDU
On veel üks võimalus. Kaduvväike, aga ikkagi. Nimelt võib püsikiirusehoidjaga autol sellist asja põhjustada vigane piduritulelüliti. Ta võib ajule
anda infi, et sa hoiad jalga piduril ning ei lase mootoril täisvõimsust rakendada. |
Sellisel juhul ei liiguks auto mul ültse, kui ma vajutan korraga pidurit ja gaasi siis tõkestab pidur kuidagi kasti töö ja ta ei hakka liikuma.
|
|
|
TiTa
huviline
Registreerunud 18.02.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 09.11.10 10:06
|
|
|
Ma olen sellist asja just tähele pannud, et autol mootor nagu töötaks täie jõuga aga miskit nagu tõkestab edasi minekut, kas ei pruugi kast kogu seda
jõudu tagasi hoida. Seda olen ka veel proovinud, kui koguaeg sõita kickdown kiirendusi linnavahel tehes siis nagu hakkab veic erksamalt masin
lõpupoole liikuma, kuid mitte nii nagu peaks.
Ainult aga on selles kui ma selle auto ostsin siis ükskõik kuidas ma ka ei sõitnud oli auto koguaeg ergas, nüüd aga seda pole.
Sõber sõitis ka mu autoga, ütles et asi on ikka väga uimane.
|
|
|
jax
huviline
Registreerunud 15.09.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 09.11.10 15:59
|
|
|
Tere tundub et olen tulnud õigesse kohta Nimelt tegu on 2000a a6 2,5tdi 132 kw juuuube tuim max kiirus on 100km see on kuskil 5minuti töö auto ei lase
isegi kohapeal üle 2700pöörde õhulugeja pistik ei morgenda midagi,kat on täiesti ilus puhas turbo on nagu uus mootor käib nagu jube raskelt ja
õhupuhastis on nagu imelik tume hääl olen proovinud sõita ilma õhupuhastita aga mitte midagi...milles asi????????????või on kellegil selle vastu ravi
TÄNAME
|
|
|
automees6
huviline
Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C4 Avant 2,5TDi Quattro, A7 3.0 TDI Biturbo
|
postitati 09.11.10 16:58
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: jax
Tere tundub et olen tulnud õigesse kohta Nimelt tegu on 2000a a6 2,5tdi 132 kw juuuube tuim max kiirus on 100km see on kuskil 5minuti töö auto ei lase
isegi kohapeal üle 2700pöörde õhulugeja pistik ei morgenda midagi,kat on täiesti ilus puhas turbo on nagu uus mootor käib nagu jube raskelt ja
õhupuhastis on nagu imelik tume hääl olen proovinud sõita ilma õhupuhastita aga mitte midagi...milles asi????????????või on kellegil selle vastu ravi
TÄNAME |
Vaata kas turbo vaakumklapp peab õhku kõigepealt. Siis tuleks arvutiga veakoode uurida.
|
|
|
jax
huviline
Registreerunud 15.09.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 09.11.10 17:16
|
|
|
proovitud peab õhku liigutasime ise ka seda klappi mehaaniliselt ikka ei midagi
|
|
|
jax
huviline
Registreerunud 15.09.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 09.11.10 17:39
|
|
|
kus juures ma olen juba 3 remondi töökohas käinuda ja eiiiiiiiii midagi küll on süüde vale jms aga ei ole tegelt
|
|
|
automees6
huviline
Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C4 Avant 2,5TDi Quattro, A7 3.0 TDI Biturbo
|
postitati 09.11.10 17:41
|
|
|
Kaaneall on kõik ok võibolla on töötavaid klappe väheks jäänud. Sellest ka imelik hääl sisselaskest.
|
|
|
jax
huviline
Registreerunud 15.09.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 09.11.10 17:48
|
|
|
kurat ma ei teagi seda pole veel kaant ära võtnud homme vaatab võtan ära...
|
|
|
jax
huviline
Registreerunud 15.09.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 09.11.10 17:49
|
|
|
noo aga kõik silindrid töötavad ju oleks mingi nookur sis ei töötaks silinder ka
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 3 |