Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
 Lehekülgi:  1  2  3
Autor:
Pealkiri: 2,5TDI V6 kiirendusprobleem ja kütusekulu (Vastuseid: 54 | Vaatamisi: 16353)
HawkHill
huviline

Registreerunud 29.01.10
Kasutaja on eemal

postitati 25.04.10 22:00 Tsiteeri
2,5TDI V6 kiirendusprobleem ja kütusekulu

Tere!

Mootoriks siis 2,5TDi V6 110kW ja nüüd siis mõni aeg maadeldud sellise probleemiga, et auto algkiirendus kaob kohati ära ja ka mootori hääl kuidagi "kinnine" ja seda eriti kohapealt äraminekul. Ka kütusekulu on tavalisel kiirendamisel vähemalt 50-60L/100km kompuutri järgi. Varasemast mäletan, et kulu ei ületanud normaalsel kiirendamisel 25 liitrit. Kusjuures kui lihtsalt sõidupealt kiirendada siis on minek enamvähem niikui peab (kui suur kütusekulu välja arvata). See probleem esineb veel kõigetipuks vahelduva eduga, ehk siis kohati on kõik peaaegu ok ja järgmine kord jälle kohapealt liikumahakkamisel pole mingit minekut.
Kahtlustasin siis järjekordselt kurikuulsat õhulugejat, mida olen ka puhastanud aga seekord siis võtsin kontrolliks pistikust lahti õhulugeja juhtme. Ja üllatus küll aga autol tekkis kohapealt äraminekul ikka väga järsk kiirendus. Arvasin siis, et õhulugeja ikkagi "küpse" ja tuleb uus hankida. Käik Forssi ja uus originaal õhulugeja peale ja tulemus - mittemidagi. Ehk siis niikui uue õhulugeja kaabel külge ühendada nii kaob algkiirendus koheselt ja mootor oleks niikui väljavahetatud.
Mida siis sellise huvitava probleemi korral oskaksite soovitada, et mida veel võiks kontrollida? Kas on veel mingeid muid andureid, mis võiks sellist jama tekitada?

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U
a6quattro
huviline

Registreerunud 27.12.07
Kasutaja on eemal

Auto: AUDI A8 Quattro TDI

postitati 27.04.10 04:55 Tsiteeri

Tere.Enda pillil täpselt sama viga ja keegi ei oska minagi öelda.Vahetasin samamoodi õhulugeja,no ühesõnaga täpselt samad sümtomid.Anna teada kui midagi avastad,sest mingi kala peab ju ikka olema!

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
HawkHill
huviline

Registreerunud 29.01.10
Kasutaja on eemal

postitati 28.04.10 20:39 Tsiteeri

Annan kindlasti teada kui vea avastan a6quattro! Loodan, et teed ise ka sama ja annad edusammudest teada. Lähiajal plaanis siis ülekontrollida vaakumvoolikud ja ka sisselase peale õhulugejat, et äkki saab sealt kusagilt õhku peale ja aju annab sellepeale vale küttesegu koostise mootorile.
Soovitan jälgida ka sama probleemi kohta arvamusi volkari foorumis, kus mul ka sama asi üleval.
http://foorum.vwklubi.ee/viewtopic.php?f=74&t=58529

Lõppudelõpuks tuleb ju sellest jamast jagu saada...

TiTa
huviline

Registreerunud 18.02.08
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 100 2.8 Q Avant, BMW 525TDS E39

postitati 15.06.10 13:18 Tsiteeri

Liitun ka teie murega. Enda autol sama jama.
Hetkel ise arvan, et viga on juhtpihustis.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
KeveN
huviline

Registreerunud 29.09.08
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 80 TYP85 Q , Audi V8 4.2

postitati 15.06.10 17:58 Tsiteeri

Diagnostikat pole teinud? Juhtpihusti vea peaks arvuti ilusti ära näitama.

Polyurea ülitugevad pinnakatted sõidukitele- https://polyterm.ee/
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
TiTa
huviline

Registreerunud 18.02.08
Kasutaja on eemal

postitati 16.06.10 10:33 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: KeveN
Diagnostikat pole teinud? Juhtpihusti vea peaks arvuti ilusti ära näitama.

Diagnostiga saingi teada. Rohkem vigasid ei näita.

TiTa
huviline

Registreerunud 18.02.08
Kasutaja on eemal

postitati 29.10.10 07:55 Tsiteeri

On keegi oma masinal selle vea ka teada saanud või ikka maadlete selle murega

AronL
huviline

Registreerunud 07.09.08
Kasutaja on eemal

Auto: M140i xDrive

postitati 29.10.10 10:31 Tsiteeri

Sõbra 2.5TDI V6'el on küll sarnane probleem. Ennem ei liikunud auto absoluutselt edasi ja kütust võttis palju, nüüd peale õhulugeja vahetust hakkas auto normaalselt liikuma, kuid kütusekulu ikka keskmiselt a'la 14l/100km'le, ning seda üpriski rahuliku sõidustiiliga.

TiTa
huviline

Registreerunud 18.02.08
Kasutaja on eemal

postitati 29.10.10 13:20 Tsiteeri

Njah aga mul ei tohiks õhulugeja peetis olla, kui juhtme tagant võtan siis on minek sama ja arvuti ka näitab ka kohe et õhulugeja vigane või midagi sellist.

samru
klubiliige

Registreerunud 01.02.04
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A8 4,2Q, B6 3,0Q, Buell XB12s

postitati 29.10.10 15:19 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: TiTa
Njah aga mul ei tohiks õhulugeja peetis olla, kui juhtme tagant võtan siis on minek sama ja arvuti ka näitab ka kohe et õhulugeja vigane või midagi sellist.

Arvuti ei näita valesti õhukulu mõõtvat õhukulumõõdiku viga. Seda tuleb vaadata mõõteplokkide alt ja võrrelda spetsifikatsiooni kohast ja tegelikku näitu.

Autoalarmid, autode elektritööd. Mootorrataste ümberehitus. https://www.facebook.com/MotoSpirit-190392434636735/
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
mclx
huviline

Registreerunud 04.10.05
Kasutaja on eemal

Auto: C7 Quattro

postitati 02.11.10 05:43 Tsiteeri

Õhukulu näitu tuleks jah vaadata, kõrge õhukulu näit võib viidata umbes ka katalüsaatorile näiteks.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
TiTa
huviline

Registreerunud 18.02.08
Kasutaja on eemal

postitati 02.11.10 06:46 Tsiteeri

Katid lõin juba tühjaks aga ei muutunud erilist midagi.

-_I_-
huviline

Registreerunud 20.09.10
Kasutaja on eemal

postitati 05.11.10 17:49 Tsiteeri

Mul nimelt sama probleem, õhulugeja vahetasin küll ära, diagnostis näitas , et õhulugeja mõõdab õhku valesti. Ise vahetasin ära aga peale seda pole diagnostikas käinud. Siit ka küsimus kas tõesti umbes katalüsaator või õhulugejas viga tekitada ( kuskilt teemast lugesin siin) ja kuidas kindlaks teha kas katalüsaator on umbes (kui selle tühjaks lüüa kas siis Ülevaatusel mingeid probleeme ei teki?)?

Aitäh :)

prj
klubiliige

Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal

Auto: S8 D4, A4 B9 2.0TQ, Cupra Born

postitati 05.11.10 17:54 Tsiteeri

Õhulugeja tagant ära ühendamine viib auto aju avariire˛iimi. Seepeale ei arvestata veel tervet suurt hulka andureid.
Kindlasti ei ole mõtet sellise käitumise peale kohe joosta õhulugejat vahetama.

Nagu samru juba kirjutas, siis õhulugeja diagnoosimine käib väheke teistmoodi, kui juhtme tagant ära võtmisega.
Mina pigem otsiks umbes lõdvikuid / lekkeid...

-_I_-
huviline

Registreerunud 20.09.10
Kasutaja on eemal

postitati 05.11.10 18:01 Tsiteeri

Diagnostikas arvuti näitas, et õhukulu tühikäigul oli (kui ma õigesti mäletan) siis 300(ühikut) luges õhulugeja ja 500(ühikut) oli tegelik, arvuti järgi. Ning kui gaasi vajutada järsult siis peaks need numbrid ülesse hüppama aga vana õhulugeja hüppasid algul alla ja siis tõusid uuesti ülesse, näidates ikkagi valesid numbreid.

TDU
huviline

Registreerunud 17.04.07
Kasutaja on eemal

Auto: A6 Avant 2,5TDI V6, Mondeo 2,0

postitati 09.11.10 08:08 Tsiteeri

On veel üks võimalus. Kaduvväike, aga ikkagi. Nimelt võib püsikiirusehoidjaga autol sellist asja põhjustada vigane piduritulelüliti. Ta võib ajule anda infi, et sa hoiad jalga piduril ning ei lase mootoril täisvõimsust rakendada.

TiTa
huviline

Registreerunud 18.02.08
Kasutaja on eemal

postitati 09.11.10 09:54 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: TDU
On veel üks võimalus. Kaduvväike, aga ikkagi. Nimelt võib püsikiirusehoidjaga autol sellist asja põhjustada vigane piduritulelüliti. Ta võib ajule anda infi, et sa hoiad jalga piduril ning ei lase mootoril täisvõimsust rakendada.

Sellisel juhul ei liiguks auto mul ültse, kui ma vajutan korraga pidurit ja gaasi siis tõkestab pidur kuidagi kasti töö ja ta ei hakka liikuma.

TiTa
huviline

Registreerunud 18.02.08
Kasutaja on eemal

postitati 09.11.10 10:06 Tsiteeri

Ma olen sellist asja just tähele pannud, et autol mootor nagu töötaks täie jõuga aga miskit nagu tõkestab edasi minekut, kas ei pruugi kast kogu seda jõudu tagasi hoida. Seda olen ka veel proovinud, kui koguaeg sõita kickdown kiirendusi linnavahel tehes siis nagu hakkab veic erksamalt masin lõpupoole liikuma, kuid mitte nii nagu peaks.
Ainult aga on selles kui ma selle auto ostsin siis ükskõik kuidas ma ka ei sõitnud oli auto koguaeg ergas, nüüd aga seda pole.
Sõber sõitis ka mu autoga, ütles et asi on ikka väga uimane.

jax
huviline

Registreerunud 15.09.10
Kasutaja on eemal

postitati 09.11.10 15:59 Tsiteeri

Tere tundub et olen tulnud õigesse kohta Nimelt tegu on 2000a a6 2,5tdi 132 kw juuuube tuim max kiirus on 100km see on kuskil 5minuti töö auto ei lase isegi kohapeal üle 2700pöörde õhulugeja pistik ei morgenda midagi,kat on täiesti ilus puhas turbo on nagu uus mootor käib nagu jube raskelt ja õhupuhastis on nagu imelik tume hääl olen proovinud sõita ilma õhupuhastita aga mitte midagi...milles asi????????????või on kellegil selle vastu ravi TÄNAME

automees6
huviline

Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal

Auto: A6 C4 Avant 2,5TDi Quattro, A7 3.0 TDI Biturbo

postitati 09.11.10 16:58 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: jax
Tere tundub et olen tulnud õigesse kohta Nimelt tegu on 2000a a6 2,5tdi 132 kw juuuube tuim max kiirus on 100km see on kuskil 5minuti töö auto ei lase isegi kohapeal üle 2700pöörde õhulugeja pistik ei morgenda midagi,kat on täiesti ilus puhas turbo on nagu uus mootor käib nagu jube raskelt ja õhupuhastis on nagu imelik tume hääl olen proovinud sõita ilma õhupuhastita aga mitte midagi...milles asi????????????või on kellegil selle vastu ravi TÄNAME

Vaata kas turbo vaakumklapp peab õhku kõigepealt. Siis tuleks arvutiga veakoode uurida.

jax
huviline

Registreerunud 15.09.10
Kasutaja on eemal

postitati 09.11.10 17:16 Tsiteeri

proovitud peab õhku liigutasime ise ka seda klappi mehaaniliselt ikka ei midagi

jax
huviline

Registreerunud 15.09.10
Kasutaja on eemal

postitati 09.11.10 17:39 Tsiteeri

kus juures ma olen juba 3 remondi töökohas käinuda ja eiiiiiiiii midagi küll on süüde vale jms aga ei ole tegelt

automees6
huviline

Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal

Auto: A6 C4 Avant 2,5TDi Quattro, A7 3.0 TDI Biturbo

postitati 09.11.10 17:41 Tsiteeri

Kaaneall on kõik ok võibolla on töötavaid klappe väheks jäänud. Sellest ka imelik hääl sisselaskest.

jax
huviline

Registreerunud 15.09.10
Kasutaja on eemal

postitati 09.11.10 17:48 Tsiteeri

kurat ma ei teagi seda pole veel kaant ära võtnud homme vaatab võtan ära...

jax
huviline

Registreerunud 15.09.10
Kasutaja on eemal

postitati 09.11.10 17:49 Tsiteeri

noo aga kõik silindrid töötavad ju oleks mingi nookur sis ei töötaks silinder ka

Lehekülgi:  1  2  3
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 21]
[PHP: 32.2% - SQL: 67.8%]