Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
Autor:
Pealkiri: Audi A8 RNS-E DVD 1996-2003 (Vastuseid: 20 | Vaatamisi: 4295)
mig
huviline

Registreerunud 14.04.07
Kasutaja on eemal

Auto: A8 quattro 4,2 '99 / Chrysler Grand Voyager Ltd CRD

postitati 27.02.10 21:11 Tsiteeri
Audi A8 RNS-E DVD 1996-2003

Leidsin netis kolades, et lõpuks ometi on olemas Navi Plus-it edasiminek. Kodanikud müüvad juba kasutatud RNS-E seadmeid koos plaatidega ja isegi ~400-900.- EUR eest.
Link ühele, kus alla kerides on ka pilt juures:
http://cgi.ebay.de/Audi-A3-A8-RNS-E-DVD-Navikarte-2009-SW650-DVD-2010_W0QQitemZ170451237396QQcmdZViewItemQQptZTechnik_Auto_Hi_Fi_Nav igation_Einbau_Navigationssysteme?hash=item27afaf7a14#ht_5061wt_1005

Kas keegi on ette võtnud Navi Plus asendamise RNS-E-ga?
Kuidas õnnestus?
Edit: Kas USA ja Euro RNS-E-del on ka softi polest vahe või on ainult kaardid teised?

Ei taha kuidagi jätta autosse tolknema mingit TOMTOM-i või muud alternatiivi. Lisaks on need eraldi junnid parajad õnnetused, niipalju, kui minul nendega kogemusi on. Auto enda oma ehk funktsioonidest kasinam, aga töötab inimlikult ja autoga sünkroonsemalt.

Härrased, ehk keegi oskab anda häid soovitusi?
Autoks '99 facelift A8, kus Navi Plus sees.

Ettetänades,
mig

mig
eturunduse töövahendid: mail, twitter, facebook marketing; CRM; eCommerce, web
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
madu
huviline

Registreerunud 31.07.07
Kasutaja on eemal

Auto: A8 D4

postitati 27.02.10 21:55 Tsiteeri

Ei viitsi ise linki otsida, kuid kasutaja Laur on selle asjaga suht hästi kursis...uuri asja ja vaata kas on piisavalt jaksu ja tahtmist.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
mig
huviline

Registreerunud 14.04.07
Kasutaja on eemal

postitati 27.02.10 22:44 Tsiteeri

http://foorum.audiclub.ee/viewthread.php?tid=64121&page=1&highlight=#pid401988
Kas seda pidasid silmas? Ma ei saand ka targemaks. Proovin U2U. Tänud siiski, Madu.

mig
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Siimuk
huviline

Registreerunud 21.12.05
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 90 b2 tq

postitati 27.02.10 23:32 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: mig
http://foorum.audiclub.ee/viewthread.php?tid=64121&page=1&highlight=#pid401988
Kas seda pidasid silmas? Ma ei saand ka targemaks. Proovin U2U. Tänud siiski, Madu.

Kuna sõbral tekkis ka huvi RNS-D vahetada RNS-E vastu, seega kui Sa targemaks saad siis anna siia teada või U2U.

Tänud.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
mig
huviline

Registreerunud 14.04.07
Kasutaja on eemal

postitati 28.02.10 14:25 Tsiteeri

Leidsin sellise installi õpetuse. Ei tundu küll miskit keerulist olema.

http://navparts.com/oem-navigation-units/audi-navigation/plug-and-play-audi-navigation-rns-e-package-for-a6-s6-rs6-and-allroad.html< /a>

http://home.comcast.net/~mtaylor68/rnseinstall.htm
http://www.weschan.com/audinav/
http://audi.ogdenlabs.com/ - terve list erinevat infot
http://audiforum.us/rns-e/427-rns-e-dvd-navigation-plus-quick-links.html

mig
altz1
huviline

Registreerunud 13.03.06
Kasutaja on eemal

Auto: V8tt

postitati 28.02.10 18:51 Tsiteeri

Ma just veidi aega tagasi panin enda A8-sasse RNS-e. Toimib ilusti. Mul muidugi oli algselt oli RNS-D sees ja seega suht plug-n-play, küsi, mis täpsemalt huvitab. Väliselt ja sisult on ikka hoopis teine tera küll kui vana.
Orig. Cd-box, roolinupud jne jne kõik hakkab tööle. Isegi vist telematic (integreeritud telefon) peaks saama tööle, kuigi ise plaanin ka bluetooth box-i juurde installida - oluliselt mugavam.

EDIT: Selleks et ta 1:1 istuks a8 armatuuri olil pisut vaja lihvida ülemist serva (ei jää näha). Kui huvi klõpsin homme mõne pildi. Ja veel, vaja on sul A4 -st pärit rns-e sest näiteks a/s3 oma on hoopis ümaramate servadega.

Siimuk
huviline

Registreerunud 21.12.05
Kasutaja on eemal

postitati 28.02.10 19:12 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: altz1
Ma just veidi aega tagasi panin enda A8-sasse RNS-e. Toimib ilusti. Mul muidugi oli algselt oli RNS-D sees ja seega suht plug-n-play, küsi, mis täpsemalt huvitab. Väliselt ja sisult on ikka hoopis teine tera küll kui vana.
Orig. Cd-box, roolinupud jne jne kõik hakkab tööle. Isegi vist telematic (integreeritud telefon) peaks saama tööle, kuigi ise plaanin ka bluetooth box-i juurde installida - oluliselt mugavam.

EDIT: Selleks et ta 1:1 istuks a8 armatuuri olil pisut vaja lihvida ülemist serva (ei jää näha). Kui huvi klõpsin homme mõne pildi. Ja veel, vaja on sul A4 -st pärit rns-e sest näiteks a/s3 oma on hoopis ümaramate servadega.

Kuna ise pole RNS-E`d käes hoidnud, siis küsiks kas RNS-D ja RNS-E navi tagused pistikud on 1:1 samad või on vaja mingeid üleminekuid ,et vahetada RNS-D RNS-E vastu ?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
altz1
huviline

Registreerunud 13.03.06
Kasutaja on eemal

postitati 28.02.10 19:54 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Siimuk
Tsitaat:

Kuna ise pole RNS-E`d käes hoidnud, siis küsiks kas RNS-D ja RNS-E navi tagused pistikud on 1:1 samad või on vaja mingeid üleminekuid ,et vahetada RNS-D RNS-E vastu ?

Just, vaja on üleminekut, neid saadaval ebay-s lademetes. Vastavalt mudelile tuleb ühte, koma teist veel ringi teha juhtmete poolest. Minu a8 näiteks oli vaja vedada uued CAN H ja CAN L juhtmed kelladeploki tagant (või siis pagassist üks telematic jubin minema visata ja sealt kokku ühendada can juhtmed, kuna rns-d taga nad ka pmst olemas.). GPS antenn jäi mul stock, kuna see on a8-l juba olemas, tinutasin uue otsa talle ainult, et RNS-e külge sobiks.

Siimuk
huviline

Registreerunud 21.12.05
Kasutaja on eemal

postitati 28.02.10 20:41 Tsiteeri

Tsitaat:
Just, vaja on üleminekut, neid saadaval ebay-s lademetes. Vastavalt mudelile tuleb ühte, koma teist veel ringi teha juhtmete poolest. Minu a8 näiteks oli vaja vedada uued CAN H ja CAN L juhtmed kelladeploki tagant (või siis pagassist üks telematic jubin minema visata ja sealt kokku ühendada can juhtmed, kuna rns-d taga nad ka pmst olemas.). GPS antenn jäi mul stock, kuna see on a8-l juba olemas, tinutasin uue otsa talle ainult, et RNS-e külge sobiks.

Tänud vastuse eest.Ise lugesin siit õpetust, kus seletab ka ,et TMC mooduli viskad minema ja ühendad vastavad juhtmed ära (Siis High-High ja Low-Low).
Kuna mul on tegemist B6 A4-ga siis saan aru ,et on vaja lihtsalt siis üleminekuid ja TMC moodul eemaldada, juhtmed ühendada, samuti ka navi enda taga vaja pin'id ümber tõsta.Vist sain õigesti aru, kui ei siis võib vabalt mind parandad.

Tänud.

altz1
huviline

Registreerunud 13.03.06
Kasutaja on eemal

postitati 01.03.10 17:15 Tsiteeri

A4 puhul ta täpselt nii käib jah.

Aga lubatud pildid siis, kehvakesed on, kuna pimedas garaasis ja telefoniga tehtud aga ehk saab aimu, muidugi reaalis töötavad RNS-E-ga ka roolinupud aga nende valgustus ei jäänud näha, kuna pilt liiga tume.:

http://i190.photobucket.com/albums/z57/altz1/Fotod-0006.jpg

Ja teine pilt mis on tiba lai:

http://i190.photobucket.com/albums/z57/altz1/Fotod-0007.jpg

Ja üks udukäkk:

http://i190.photobucket.com/albums/z57/altz1/Fotod-0008.jpg

Ainus jura on see, et rns-e esipaneel on tiba heledam, kui kliima ploki oma...kui auto välja ajan millalgi siis võin parema pildi päevavalguses teha. Muidu istub kenasti.

Jõudu tööle :)

mig
huviline

Registreerunud 14.04.07
Kasutaja on eemal

postitati 04.03.10 12:41 Tsiteeri

Kuule, piltidest oleks väga abi.
Lisaks, kas sa võtsid aluseks A4 oma või A3 oma?
mig

Tsitaat:

Edit: Mul laadis pilte nii kaua, et ma ei pandki postitust tähele. Aga päevased pildid oleks ka abiks, jah.

mig
altz1
huviline

Registreerunud 13.03.06
Kasutaja on eemal

postitati 04.03.10 19:20 Tsiteeri

Mina võtsin aluseks A4 oma, kuid võibolla sobib a3 oma isegi tiba paremini (a4 oma on natuke kõrge, vaja lihvida tiba + servad vaja ümaramaks ülevalt teha) kinnitused ja asjad, st sahtlisse istub ta 1:1-le.
Kui nädalavahetusel auto välja viitsin ajada,(suvekad all :D) siis teen ka valges mõned normaalsemad klõpsud.

altz1
huviline

Registreerunud 13.03.06
Kasutaja on eemal

postitati 05.03.10 19:55 Tsiteeri

Mingisugune pilt: http://i190.photobucket.com/albums/z57/altz1/Fotod-0011.jpg

Pane tähele tooni erinevust...ei tea kas kusagil kellelgi on pakkuda rohtu ka selle vastu?

laur
huviline

Registreerunud 14.09.03
Kasutaja on eemal

Auto: A7 3.0 TFSI

postitati 06.03.10 02:09 Tsiteeri

Veider et sellel toonierinevus on. Minuteada peaks facelift A8'l olema ka selle pehme kattega nupud ja plast detailid. Toonivahe tuli nendel kellel oli pre-facelift ja tavalise must matt plastiga kliima jne. Välismaa foorumites kirjutasid mõned kes olid mingisuguse kingaviksiga üle teinud, oli sama tooni läinud. A tundub kahtlane, ma ei tõttaks esimese hooga kingaviksiga oma kliimaplokki üle tegema :D

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
altz1
huviline

Registreerunud 13.03.06
Kasutaja on eemal

postitati 06.03.10 08:02 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: laur
Veider et sellel toonierinevus on. Minuteada peaks facelift A8'l olema ka selle pehme kattega nupud ja plast detailid. Toonivahe tuli nendel kellel oli pre-facelift ja tavalise must matt plastiga kliima jne. Välismaa foorumites kirjutasid mõned kes olid mingisuguse kingaviksiga üle teinud, oli sama tooni läinud. A tundub kahtlane, ma ei tõttaks esimese hooga kingaviksiga oma kliimaplokki üle tegema :D

Kingaviksiga esialgu veel ei proovi jah...:D
Aga d2 a8 puhul on toonierinevus paratamatu, mul 2001 aasta ja 12 kuu auto, tean inimest kellel on veel paarkuud uuem masin (ehk sisuliselt üks viimaseid D2-sid) ja temalgi kliimaplokk sama tume. Prefacelift a8-sal on isegi kogu see raadioraami majandus+kliimaplokk nii erinev et sinna vist naljalt seda rns-e sisse ei panegi.:)
Võibolla see pehmem toon on C5 a6 teema, kuna uuematel 2004 ja edasi (näiteks rs6 ja allroad vb, ka muud?) on täitsa tehasepoolt pandud sama asja sisse, ja seal tõepoolest tooni erinevust pole.

mig
huviline

Registreerunud 14.04.07
Kasutaja on eemal

postitati 06.03.10 12:51 Tsiteeri

Hmm hakkab juba looma.
Mul nimelt A8 andis 1 päev mõista, et ei taha vahest käivituda - juhtmete vanus või miski muu kamm. Lükkasin edasi seda asjasse süveniemise hetke. Ja nii jättiski mind kliendi kontori ette. Päris mõrudaks tegi meele. Osta või mõni Toyota endale teiseks autoks, millega sõita saab. :( Mul hetkel antud teemas paus.

Aga mis mind tõsiselt huvitaks, on just lähikaadrid sellest viisakast sobitamisest.
Kuigi, targem ehk korra kokku saada, kui ma jälle A8-ga liikuma saan.
Võtan siis ühendust!

mig
Maku
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 17.09.10 22:54 Tsiteeri

Küsimus RNS-E heliseadete kohta. Mäletan, et A8-l oli Bose heliseadete all võimalik häälestada heli oluliselt paremini kui seda näiteks b5 NaviPlus võimaldab. Nimelt, kui nüüd selline asi b5-e paigaldada ja Vagiga teha atiivseks, et masinal on kasutusel Bose heli, siis ehk saab asja paremini toimima? Samas ega ma ei tea, kas RNS-E'l on heliprose HU'ga ühes pundis keskkonsoolis või on see kusagil eraldi ikkagi.

Ideeliseks peaks kõnealuse RNS-E'ga saama sobitada ka sellise rooli?
EDIT: Siin väidetakse, et rooli saab toimima.

torque addict / in the real world four wheel drive means safety and traction
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
madu
huviline

Registreerunud 31.07.07
Kasutaja on eemal

postitati 18.09.10 06:08 Tsiteeri

Ei anna pead, kuid kas mitte sellel flat-bottom roolil ei ole kahefaasiline airbag, mida seal b5-s tööle ei saa. (Kuskilt lugesin, ning esitan seda pigem küsimuse kui faktina).

t. Madu

ahartsi
huviline

Registreerunud 16.04.10
Kasutaja on eemal

Auto: A4 b6 1,9tdi(AVF) avant manuaal

postitati 18.09.10 06:24 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: madu
Ei anna pead, kuid kas mitte sellel flat-bottom roolil ei ole kahefaasiline airbag, mida seal b5-s tööle ei saa. (Kuskilt lugesin, ning esitan seda pigem küsimuse kui faktina).

t. Madu
Siin asendatakse üheastmelise õhkpadjaga rool kaheastmelisega.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
madu
huviline

Registreerunud 31.07.07
Kasutaja on eemal

postitati 18.09.10 06:31 Tsiteeri

Pole paha...:)

Maku
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 18.09.10 09:22 Tsiteeri

Ja selline huvitav vidin on ka olemas.

Post pics of your aftermarked 2DIN stereo...

torque addict / in the real world four wheel drive means safety and traction
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 49.7% - SQL: 50.3%]