Lehekülgi: 1 2 3 |
Harry_R
huviline
Registreerunud 07.12.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 27.02.10 17:50
|
|
|
Löökaugud, halvad lõigud tänavatel.
Kevad pole enam kaugel ja varsti ka lumi läinud lõplikult, talv aga oli nii võimas, et ega me asfaltteid enam eriti ei mäletagi.
Eelmise hooaja põhilised löökaugud ja kehvad tänavalõigud olid juba pähe kulunud, kuid uuel aastal uue hoo ja aukudega.
Räägimegi ja hoiatame siin kaasklubilisi kohtade eest, kus võib auto lõhkuda, sest esimene sula on juba aimu andnud, mis toimuma hakkab.
Ise alustan oma tsitaadiga quattrorõõmude teemast.
Praeguseks siis quattrorõõmud asendunud mälumänguks teeaukudega. Ja see asi kisub veel hullemaks, kui nüüd uuesti külmetab. Haabersti ringist Paldiski
poole on tee korralikult üles paisunud ja praod sees, sügisel oli kõik veel hea. Ülejäänu linna kohta ei tea, kuna põhimarsuut on Järveotsa - Tallinna
sadam ja pole seda sula veel nii pikalt olnud, et oleks aega olnud seiklemas käia.
Lisaks veel, et sellel marsuudil juhtuda auku sõitma kohas, kus seda ei oska oodatagi, näiteks Paldiski mnt.l enne Rocca keskust, tulles linna poolt.
Samuti ka tranpordi kooli juures olev Tehnika tänav, mis pole ka eelmistest aastatest uudis.
Audi 90 typ85 2.0 --> Audi coupe typ89 2.3 --> Audi A4 avant B5 2.4 V6 --> Audi 90 typ85 2.0 --> Audi A4 avant B5 1.8TQ --> Audi A4
avant B8 2.0 TDI
|
|
|
|
Kuits
klubiliige
Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal
Auto: 2x B5Q, B3, 2xC4 TDI, GMT 199
|
postitati 27.02.10 18:04
|
|
|
Lisaks omalt poolt, et juba ristmikud on muutunud parajaks kuumaastikuks.
Lisaks saab korralikult testida masina vedrustust Mustamäe tee ja Linnu tee ristmikul (Hilti maja juures), kus suunaga Paldiski mnt poolt tulles ja
teises reas olles antud ristmikul tehtud "remondi" töttu vöimalik öhulendu sooritada, kui piisavalt nobedasti söita.
Augud muutunud trampliiniks.
Lisaks Kadaka tee hakkab taas kobrutama ja niisamuti ka Ristiku tn.
Vorsprung durch Drehmoment !
|
|
|
|
pprz
klubiliige
Registreerunud 01.10.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 27.02.10 18:10
|
|
|
Pärnu mnt ja Tondi tn riskmikul trammitee ületamisel on 2. reas tekkinud korralik trampliin.
Tervise tn on veel hullemaks trepiks muutunud ja vasakule Sütistele keerates on võimalus rattaga auku sattuda.
K.Türnpu ja J.Vilmsi ristmik Laagna tee suunas, lapitud asfaldijupp veelgi alla vajunud.
Akadeemia teed võib samamoodi endiselt vältida.
Estonia pst 1 ees olev ülekäigurada, Kaubamaja suunas - lohk 2. reas. Raskuskese all olev ratas satub täpselt sinna : )
Järvevanal Mustamäe suunas (kohe pärast Filtri tee valgusfoori) on tekkinud VÄGA ebameeldivad augud 2. reas.
Ja otseloomulikult Pärnu mnt Vabaduse platsi ja Kosmose vahelisel lõigul 2. rida, mida lähiaja pluss- ja miinuskraadidega lahti kangutab.
|
|
|
|
Harry_R
huviline
Registreerunud 07.12.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 27.02.10 18:11
|
|
|
Läksin ka selle Linnu tee ja Mustamäe tee ristmiku paranduse orki ükspäev. Varasemalt oli see parem, kui esimene rida ja sai seda kasutatud, nüüd aga
vastupidi.
Audi 90 typ85 2.0 --> Audi coupe typ89 2.3 --> Audi A4 avant B5 2.4 V6 --> Audi 90 typ85 2.0 --> Audi A4 avant B5 1.8TQ --> Audi A4
avant B8 2.0 TDI
|
|
|
|
MorpheusS
huviline
Registreerunud 03.07.07
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 1.8T Quattro C5
|
postitati 27.02.10 18:19
|
|
|
No pärnakate jaoks ei ole vist uudiseks uue silla peal olevad teega ristuvad rööpad. Aukud nii sügavad, et jäta või sild sinna maha (kellele uut silda
vaja).
Kuhu... Kuhu... Kuhu ma olen küll sattunud???
|
|
|
|
kuno666
huviline
Registreerunud 15.07.06
Kasutaja on eemal
Auto: 2xV8 & 1x 2,2 20v.
|
postitati 27.02.10 18:37
|
|
|
Pärnus tuleks ehitajate teed üldse vältida ja oja tänav on ka suht jubedaid auke täis. Pikal tänaval politsei maja juures on ka esimeses reas juba
suht järks auk tekkinud siis veel ikla poolt tulles peale linna piiri umbes 100m pärast teises reas suht järsk auk kus käib ikka päris hea mats läbi
ja no ranna rajoonis tuleks ka tähelepanelik olla. Uus saugas on ka kaevud suht ära vajunud ja madaldusega ja suurte velgedega masinad peaks seal suht
ettevaatlikud olema.
|
|
|
lohe
huviline
Registreerunud 16.08.07
Kasutaja on eemal
Auto: VW Passat Variant 4 motion 1,9TDI 96kw; Audi 80 B4 2.0 85kw
|
postitati 02.03.10 07:47
|
|
|
Kui mööda Tallinna ringteed läheneda Peterburi teele (n.ö. Väo ristmik), siis umbes 200m enne ristmiku on tekkinud väga sügav, risti üle tee ulatuv
lohk, kuhu 90se kiirusega võib kerge vaevaga alumise poole mootorist maha jätta.
|
|
|
raino84
huviline
Registreerunud 29.12.05
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 Allroad 2,7Tdi, 140kw, 09
|
postitati 02.03.10 11:14
|
|
|
Kotka tänav alates Tulikast, kuni lõpuni praktiliselt. Just Kristiine keskuse parklasse keeramise koha pealt on auk augus.
|
|
|
Tort
huviline
Registreerunud 16.09.07
Kasutaja on eemal
Auto: A4 2.6
|
postitati 02.03.10 12:27
|
|
|
Masendav teema. Ma jääkski lugema neid kohti siia, kogu telliskivi kant, balti jaama poolt mööda tehnikat endlasse jõudes on lausa halenaljakas selle
tee olukord jne. Sõidan ja ei mõtle sellele.
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: 400,401,969
|
postitati 02.03.10 12:32
|
|
|
Kaasliiklejatele ohtlikest aukudest on elementaarne esmalt asjassepuutuvaid organisatsioone teavitada, sõltuvalt asukohsat siis
1510- Maanteeinfo;
1345 Tallinna & Keila abitelefon;
või kui muu number meelde ei tule siis ohtliku augu korral on ka 112 igati kohane number.
Kogemused näitavad, et tõeliselt ohtlikud augud (või olukorrad liikluses) lapitakse või tähistatakse uskumatult kiiresti.
Minu meelest on teede olukord üldiselt igati hea, samuti on tänavu pealinna ja ümbruse lumetõrje olnud igati korralik, hoopis suurem probleem on igale
poole teedele paigaldatavad sinised postid ja lapikud kivid.
Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
|
|
|
|
Tort
huviline
Registreerunud 16.09.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 02.03.10 12:35
|
|
|
Enamvähem head on põhitänavad linnas, muus osas on olukord suht masendav. Eks midagi toimub ka, kunderi on ilusaks tehtud vähemalt.
|
|
|
lohe
huviline
Registreerunud 16.08.07
Kasutaja on eemal
Auto: VW Passat Variant 4 motion 1,9TDI 96kw; Audi 80 B4 2.0 85kw
|
postitati 02.03.10 13:13
|
|
|
Ma olen 1 nendest õnnelikest, kelle telefoni arve tööadja kinni maksab ja kes vaevub ka vastavaid numbreid valima (nad on isegi telefonis kirjas), aga
paraku minu kogemus näitab, et kui ma nädala jooksul olen viitsinud vähemalt 3 korda helistada, siis pole see veel tulemust garanteerinud. Isegi
kirjutanud olen maanteeametisse korduvalt, aga tulemus sama ümmargune null. Korra on lõppenud isegi sellega, et nad mu auto kapoti värvimise kinni
maksid.
Märk märgiks, kuigi reeglina kulub ka selle välja panemisele miinimum nädal, või hunnik kõnesid, aga pahatihti auto lõhkuisest see ei pääasta. Ka 30
pealt on võimalik löökauku auto korralikult puruks sõita. Tõsi märk annab osadele ainult õiguse vastutus oma õlgadelt järelvalve ja liiklejate endi
õlgadele veeretada.
Edukat mälumängu!
|
|
|
end3l
klubiliige
Registreerunud 27.06.07
Kasutaja on eemal
Auto: 90 3B, CQ NM, CQ AEB-064, 80 1Z, CQ AAN jpm
|
postitati 02.03.10 19:56
|
|
|
Kui võimalik, ärge Pallasti tänavat Tallinnas kasutage. Hetkel ~10 sügavat terava äärega löökauku ja neid tekib juurde üleöö! Suured
tükid on asfaldist väljas.
Eriti s*tt uudis on http://www.tallinnapostimees.ee/?id=231550
|
|
|
Kuits
klubiliige
Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal
Auto: 2x B5Q, B3, 2xC4 TDI, GMT 199
|
postitati 02.03.10 19:59
|
|
|
Lihtsalt hoiatuseks, et lisaks tänavate olukorrale on ka mönede raudteede ülesöidud muutunud löökaukudega vörreldavaks.
Vorsprung durch Drehmoment !
|
|
|
|
epic
klubiliige
Registreerunud 26.05.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 02.03.10 23:03
|
|
|
Tegelikult on palju lihtsam kirjutada, millised Tallinna tänavad on sõidetavad ja ei vaja veel sel suvel remonti (küll aga järgmisel): Paldiski mnt,
Vabaduse pst, Tartu mnt, Narva mnt ja Pirita tee kuni Meriväljani. Sealt edasi (lõik Meriväljalt raudteeni) on mulle kohe eriti südamelähedane ja
tundub, et varsti peab minema seda ise sinna parandama. Isegi kui mõtlen, et nüüd olen omaarust kõikide aukude asukohad meelde jätnud ja oskan neist
mööda sõita, on sellest rõõmu ainult üheks päevaks, sest järgmisel päeval on juba uued üllatused varuks. Hiljuti sain tunda ka Männiku teed ja tuleb
mainida, et ma enne olen nõus sõitma 20 km ringi kui mööda seda lõiku. Lihtsalt arusaamatuks jääb see, et kas siin taastatud vabariigi tingimustes on
võimalik teed ehitada nii, et ta kestab või ei ole. Ei tahaks uskuda, et neid meelega halvasti tehakse, et "tööd hoida", sest isegi kui korralikke
teeehitusfirmasid oleks meil 50 tükki, jätkuks kõigile leiba vähemalt kolmeks inimpõlveks.
Asjast ka - küsiks targematelt, kas on võimalik nõuda mingit hüvitist kui ma oma velje tähistamata löökauku kõveraks sõidan või ei ole ? Ja kui on,
siis kuidas see käib.
|
|
|
Tort
huviline
Registreerunud 16.09.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 02.03.10 23:31
|
|
|
On ikka võimalik, aga eeldusel, et kui pauk käib, siis jätad auto kohe seisma ja kutsud politsei, kes fikseerib olukorra. Siis võtad ühendust tee
omanikuga. Linnas, kui ei eksi (aga võin eksida) kommunaalamet. Neilt saab siis raha nõuda. Siit foorumist Big sai hakkama sellega, kui õigesti
mäletan. Küllap poetab ka kommentaari. Pikk ja lohisev ning närve kulutav tegevus, aga soovitan kindlasti kottida neid nii palju kui jõudu ja
viitsimist on. Las saavad raisad oma palga.
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: 400,401,969
|
postitati 03.03.10 09:05
|
|
|
No ma ei tea, rahvas, olge natuke positiivsemad ometi. On ju ilmselge, et meie kliimas teed lagunevadki kevadeks rohkem kui ntx vahemeremaades. Sõidan
ka ise üsna palju linnas ja linnast väljas, (sh ka viimsis v männiku teel) ja ma küll mingeid eriliselt sõidetamatuid kohti ei oska esile tuua. Mõned
kehvemad lõigud on muidugi küll, kuid ega teed ei peagi ju olema klaassiledad. Teeremondi kvaliteet on küll tõesti s.tt ja ei kannata kohati
mingisugust kriitikat.
Hoopis tõsisem probleem on see, et lausa massiliselt kasutatakse teeoludega sobimatuid velgi, rehve ja vedrustust. Tihtilugu peab venima mõne sihukese
järgi kes lamavast politseinikust v künnisest s-o mõttes üle manööverdab.
Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
|
|
|
|
erki.t
huviline
Registreerunud 06.07.06
Kasutaja on eemal
Auto: Got burger? (Jeep)
|
postitati 03.03.10 09:29
|
|
|
Samas Soome Vabariigis on kliima meie omaga VÄGA sarnane ja kõik teed ei ole OTSE graniidile ehitatud, ometi püsivad üsna heas korras - seega mina
teedeehituse - ja remondi kvaliteedi osas ei oska küll kaitsta eesti ehitajaid, tellijaid - tundub ringmäng tellija ja teostaja taskusse, kus teed ei
saa liiga hästi ehitada sest ei ole raha ja pole ka mõtet, muidu järgmisel aastal pole tööd. Vähemalt tekkis üsna jõuline ringkaitse, kui Soome
Tielaitos üritas Eesti turule siseneda!
Kogu sellest teemast oleks minu arust kasu vaid siis, kui keegi võtaks vaevaks siia laekuva info kanda mõnele interaktiivsele kaardile. Jutu kujul on
ta lihtsalt meeldiv kiunumisnurk, ei enamat. Oma igapäevasel marsruudil on mul niigi teede aukude kaart peas jooksmas ja täieneb iga päev
kogemuslikult uute olude tekkega paralleelselt - küll aga oleks ehk kasu gepsu peale integreeritavast kaardist teekonna planeerimisel mõnda harva
külastatavasse või senitundmatusse paika?
OFFTOPIC
Noh õnneks keskmise eestlase mentaliteet on puhas show off ja enese paremaks tundmiseks pigem pannakse teisele omasugusele ära, kui organiseerutakse
riigipoolse tegevusetuse vastu meeleavaldusteks. Mulle VÄGA MEELDIS aastaid tagasi (vist streetrace organiseeritud) meeleavaldus, kus kodanikud
istutasid Paldiski maantee asfaldiaukudesse põõsaid ja murumättaid
|
|
|
|
pprz
klubiliige
Registreerunud 01.10.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 03.03.10 09:48
|
|
|
Kurb lugu on see, et kevadel seelikute vaatamise asemel tegeled 20m auto ees toimuva jälgimisega
|
|
|
|
erki.t
huviline
Registreerunud 06.07.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 03.03.10 10:28
|
|
|
Ole nüüd pprz - ikka vaatab ju, ma käin selleks tarbeks ekstra vahel jala.
Generally olen nõus, et sõit markeerimata ja auklikel teedel on üsna väsitav - eriti pimedas ja vihmasajuga.
|
|
|
|
end3l
klubiliige
Registreerunud 27.06.07
Kasutaja on eemal
Auto: 90 3B, CQ NM, CQ AEB-064, 80 1Z, CQ AAN jpm
|
postitati 03.03.10 11:06
|
|
|
Helistasin täna hommikul 1345 peale ning kaebasin Pallasti löökaukude peale. Vaatame, kui kaua läheb, et korda teevad.
(Kui ma iga päev ei sõidaks seda tänavat mitu korda, siis ma ei viitsiks üldse vinguda )
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Q7
|
postitati 03.03.10 12:51
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: erki.t
Samas Soome Vabariigis on kliima meie omaga VÄGA sarnane ja kõik teed ei ole OTSE graniidile ehitatud |
Samas on neil täidisena kasutusel ikkagi graniitkillustik/kruus. Meie pehme paekild/kruus laguneb kergemini ära.
|
|
|
priidik
huviline
Registreerunud 17.04.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 03.03.10 13:14
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: ferdinand
No ma ei tea, rahvas, olge natuke positiivsemad ometi. On ju ilmselge, et meie kliimas teed lagunevadki kevadeks rohkem kui ntx vahemeremaades. Sõidan
ka ise üsna palju linnas ja linnast väljas, (sh ka viimsis v männiku teel) ja ma küll mingeid eriliselt sõidetamatuid kohti ei oska esile tuua. Mõned
kehvemad lõigud on muidugi küll, kuid ega teed ei peagi ju olema klaassiledad. Teeremondi kvaliteet on küll tõesti s.tt ja ei kannata kohati
mingisugust kriitikat.
Hoopis tõsisem probleem on see, et lausa massiliselt kasutatakse teeoludega sobimatuid velgi, rehve ja vedrustust. Tihtilugu peab venima mõne sihukese
järgi kes lamavast politseinikust v künnisest s-o mõttes üle manööverdab. |
Männiku teed sõiduteeks nimetada on küll sulaselge liialdus, nii on see juba pea 10 aastat. Viimsilastel on valida, kas asuvad keskerakonda toetama
või sõidavad samamoodi edasi, ilmselt jääb teine variant. Seoses lamavate
politseinikega ja lugedes ferdinandi postitust, siis tuleb ennast tagasi hoida, et mitte vaenu asuda õhutama. Ma ei hakka välja tooma täpseid
seadusepügalaid, kuid nendest peaks olema võimalik üle sõita kiirusega 30 km/h. Senikaua kuniks Eestis ei paigaldata nõuetele vastavaid lamavaid,
manööverdan lausa hea meelega seal (ehk satub minu taga kommunaalamet olema, kelle päev seetõttu rikutud saab). Vabandust, kui nüüd liiga veriseks
kiskus.
Aga teemasse: Keegi viimasel ajal Hiiu ülesõidu kogemust omab? Viimati nägin, kuidas buss sealt läks, niiet raudteerööpad silmnähtavalt lausa lendasid
üles-alla.
|
|
|
erki.t
huviline
Registreerunud 06.07.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 03.03.10 13:57
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Black
Tsitaat: | Algselt postitas: erki.t
Samas Soome Vabariigis on kliima meie omaga VÄGA sarnane ja kõik teed ei ole OTSE graniidile ehitatud |
Samas on neil täidisena kasutusel ikkagi graniitkillustik/kruus. Meie pehme paekild/kruus laguneb kergemini ära. |
Ei näe põhjust meil ebakvaliteetset alust kasutada - minu poolest võib suurema koormusega teedele aluse kasvõi raudbetoonist valada lintvundamendina
alla, kui see tagaks kvaliteedi. Jutt, et eelarves pole vahendeid ka ei motiveeri - kütuse aktsiisist võiks ka 100% rahuliku südamega suunata
teedeehitusse ilma hirmuta, et kõnealust aktsiisi tasuvad isikud selle peale lärmi tõstaks. Algselt kehtestati kütuseaktsiis ju siiski
sihtotstarbelise maksuna minu mälu järgi ja alles hiljem on sealt haugatud ca pool muudeks otstarveteks.
Tsitaat: | Algselt postitas: priidik
[Viimsilastel on valida, kas asuvad keskerakonda toetama või sõidavad samamoodi edasi, ilmselt jääb teine variant. |
Otsest sidet keskerakonna ja Viimsi valla elanike poliitiliste eelistuste vahel ei näe, kuna kõnealune teelõik on Tallinna maa peal - seega iga
kohalik omavalitsus võib rahus oma tegematajätmised ise ära teha, ilma naabervalla elanikke terroriseerimata.
|
|
|
|
jk.
|
postitati 03.03.10 14:20
|
|
|
Sõpruse pst. kesklinna poolt Linnu teele lähenedes läheb ka iga päevaga "huvitavamaks".
|
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 3 |