Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
 Lehekülgi:  1  2
Autor:
Pealkiri: Kas keegi on osalenud kunagi avariis, kui jah siis millises? (Vastuseid: 26 | Vaatamisi: 5379)
RaunOdude
huviline

Registreerunud 30.07.09
Kasutaja on eemal

Auto: audi A8 3.7 V8

postitati 31.12.09 16:14 Tsiteeri
Kas keegi on osalenud kunagi avariis, kui jah siis millises?

Algatasin sellise teema, kuna ma arvan, et oleks huivtav jagada ka selliseid kogemusi.

Mina olen ise osalenud 2-es avariis. Üks neist leidis aset norras ca 1.5a tagasi, kui ma sõitsin mootorattaga.
Mingi noor naine sõitis mulle autoga küljepealt sisse, pmst olin peateel ja ta tuli kõrvalt teelt pea teele liiga suur kaarega, ning oleks äärepealt laup kokkupõrge olnud, kuid ma siiski suutsin viimasel hetkel tipa paremalt keerata ja siis käiski pauk...
Bike ise oli ajas kinni suht ribadeks omadega, mina olin ca 3m eemal maas pikali, olen õnnelik, et kandsin turvavarust. Nning vigastusteks mul oli siis see, et ma oma 7päeva ei saanud istuda, magada mitte ühelgi küljel, ei saanud kõndida selja nihestus v midagi sellist oli. Aga bike ise on praeguseks korras, kuid ega bikel ka korralikult ei läinud käigukast esituled, külje korpused ja muud jamad...
Ja teine pauk leidis aset suurel tuntud haabersti ringil, a-la 1a tagasi. Autoga õnneks ei juhtunud midagi täiesti terveks jäi, kuid teine auto oli tagant suht sassis omadega. Mina olin see kes põhjustas avarii, kuna ma ei jälginud mis toimub.

Aga jahh, kuid loodan, et ka te jagate oma selliseid kogemusi:D.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
püstolett
huviline

Registreerunud 29.07.06
Kasutaja on eemal

Auto: A8 4.2 Tdi 2007; C4 S6 Plus sedaan; C4 S4 turbo; RS6 C7.5

postitati 31.12.09 17:30 Tsiteeri

Kunagi kui olin 15 aastat vana, sõitsime maal vana vene Vjatka Electron 150 rolleriga ette peateel liikunud audile. Oli selle kuu ainuke vihmane ilm ja ei näinud orust tõusvat tolmujuga. Õnneks jäime kõik ellu ja nüüd ei ole ka kõige rohkem kannatanul ka midagi hullu viga (mõlemad jalaluud) Kolmas kes istus pakiraamil, sai ainult seljale kriime kui kruusatee peale kukkus.

Eile 30.12.2009 Sõideti Tallinnas tööautole tagant sisse (Toyota Hiace) mingi 30 km/h nagu sissesõitja väitis. Ega tal midagi vaielda olnudki. Olukord oli ainult nii loll, et minu ees tahtis üks loll parempöörde raast tagasi otsesõidu rajale saada ja seetõttu olin sunnitud seisma jääma. Nii see tutikas Land Rover RRS tagant otsa tuligi. Uks sassis ja kerenurk sees. Land Rover oli muidugi marukõva masin. Mõni kriim ainult stangel ja kapotil.

Teema iseeneseste minuarust hea, sest inimestele ikka meeldib miskipärast nende õnneuste kohta lugeda.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
tarmo
klubiliige

Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 31.12.09 17:38 Tsiteeri

Ei ole.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
raemees
huviline

Registreerunud 18.09.09
Kasutaja on eemal

Auto: BMW E90 320dA 2008a

postitati 31.12.09 17:39 Tsiteeri

Siis võiks ju teha ka teema, kes kui palju on joonud ja kas on ka rooli peale seda läinud :o

tarmo
klubiliige

Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 31.12.09 17:40 Tsiteeri

Ja siis võiks veel teha teema, et kes on veljepolte ostnud, et vahetame kogemusi.
Enamus nagunii kes ostnud on, on tavalise koonuspeaga poldid võtnud. :)

Või siis arutleks, et milliseid aluspükse autoroolis kannad, kogemused, nõuanded millistega mugavam on jne?

RaunOdude
huviline

Registreerunud 30.07.09
Kasutaja on eemal

postitati 31.12.09 17:56 Tsiteeri

Hehh, aga näe ju teema siis ikkagi läheb korda, sest igal heal teemal on ka halba vastukaja vaja:D.

MEEMEES
huviline

Registreerunud 25.10.02
Kasutaja on eemal

Auto: A6 Avant C7 BI-T, Audi TTQ, Audi A3 2009,SeaDoo 300hp,Hanomag1934, Ford Scorpio RS Mk1, BMW E39,Honda CBR F4S2

postitati 31.12.09 18:10 Tsiteeri

Ma arvan et sellele teemale vastukaja on igati negatiivne ja ma ei hakkaks enda avariisid avalikustama,milleks?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Simps
klubiliige

Registreerunud 29.01.05
Kasutaja on eemal

Auto: erinevad

postitati 31.12.09 18:11 Tsiteeri

Tegin jalgrattaga avarii.

Audi pole lihtsalt auto - Audi on stoori omaette :)
RaunOdude
huviline

Registreerunud 30.07.09
Kasutaja on eemal

postitati 31.12.09 18:14 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: MEEMEES
Ma arvan et sellele teemale vastukaja on igati negatiivne ja ma ei hakkaks enda avariisid avalikustama,milleks?

Aga ega detailselt ei pea ju millestki rääkima.

MEEMEES
huviline

Registreerunud 25.10.02
Kasutaja on eemal

Auto: A6 Avant C7 BI-T, Audi TTQ, Audi A3 2009,SeaDoo 300hp,Hanomag1934, Ford Scorpio RS Mk1, BMW E39,Honda CBR F4S2

postitati 31.12.09 18:18 Tsiteeri

Jah,jalgrattaga kündsin asfaldit.

Kuits
klubiliige

Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal

Auto: 2x B5Q, B3, 2xC4 TDI, GMT 199

postitati 31.12.09 18:19 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: raemees
Siis võiks ju teha ka teema, kes kui palju on joonud ja kas on ka rooli peale seda läinud :o

Peab tunnistama, et ka jopsis peaga rooli keeratud, need jäänud suurelt osalt aastate tagustesse aegadesse, kus puudusid juhiload ja täpsem liiklusteadus.
Purjus peaga önnetustesse sattunud pole ja pole ka ise pöhjustanud.

Küll aga on olnud 2 suuremat avariid, kus minu mölemad masinad läksid mahakandmisele.
Esimene, kus vasakult tulija julmalt keeras peateele ette, püüdsin kiirendusraja kaudu önnetust vältida, kuid ettesöitja oma vigase manöövri avastamisest keeras samuti kiirendusrajale ja tagajärg siis pildilt nähtav ja juhtus see sünnipäeva hommikul. (Höbedase Honda CR-V juht pani ilma peatumiseta putket)
Teine önnetus Tallinnas Laki tn-s, kus vasakpööret tegev Toyota rammis küljelt sisse.

Mootorrattaga juhtumisi ei jöua üles lugeda, sest neid oli omajagu.
Küll lohisetud nii kruusal, kui asfaldil, läbitud igasugu tihnikuid jne.

Vorsprung durch Drehmoment !
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
laurz
huviline

Registreerunud 30.12.05
Kasutaja on eemal

Auto: b4TQ :D E39

postitati 31.12.09 18:59 Tsiteeri

Lõpus tuleb top 10,kes ku palju avariisid teind on:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
kaimagk
huviline

Registreerunud 09.08.05
Kasutaja on eemal

Auto: 1,4 tsi vag

postitati 31.12.09 23:27 Tsiteeri

Jah, osalesin ka laup-kokkupõrkes(sõitsime SAAB'iga), vasak jalg pooleks(kinnine luumurd, juhil sama jalg aint luu tuli ka välja).Olin kõrvalistuja.
Ega sellel teemel vist ikka eriti mõtet ei ole.
Noored, mõelge ikka paremaid teemasi!
Head uut aastat!

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
RaunOdude
huviline

Registreerunud 30.07.09
Kasutaja on eemal

postitati 01.01.10 03:32 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: kaimagk
Jah, osalesin ka laup-kokkupõrkes(sõitsime SAAB'iga), vasak jalg pooleks(kinnine luumurd, juhil sama jalg aint luu tuli ka välja).Olin kõrvalistuja.
Ega sellel teemel vist ikka eriti mõtet ei ole.
Noored, mõelge ikka paremaid teemasi!
Head uut aastat!

Aga sellistest teemadest saabki õppust, et ei ole mõtet kihutada, kuid jahh ega alati siis sina süüdi ei ole. Kuid alati seitse korda mõõda ja üks kord lõika...

Krooniline
huviline

Registreerunud 19.03.08
Kasutaja on eemal

Auto: Jeep GC; Volvo V70

postitati 01.01.10 09:08 Tsiteeri

On olnud oma süüga ja ka mitte. Ehk siis nagu kass, kellel 9 elust 4 järel. Imekombel pole kunagi midagi juhtunud. Ükskord peale 2x üle katuse käimist oli ainult üks prilli klaas kadunud :D Nüüdseks juba palju rahulikuma sõidustiiliga ja ettevaatlikum ning liiklust etteaimavam. Iga loll pidi ikka oma vigatest õppima. :D

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
mig
huviline

Registreerunud 14.04.07
Kasutaja on eemal

Auto: A8 quattro 4,2 '99 / Chrysler Grand Voyager Ltd CRD

postitati 01.01.10 12:02 Tsiteeri

Ma pajataks oma kogemuse Audiga avariisse sattumisest.
Omal heal ajal, a200-ga keeras Tallinnas Pärnu mnt-l peateele ette mulle Opel Kadett.

Noh, ilm oli suht lörtsine ja pidama ei saanud. Proovisin pidureid, ABS ragistas. Valikud olid kas terve enda külg maha sõita, või frondiga Opelisse sõita. Prose hakkas imekiirelt tööle ja tuli otsus võtta löök esimesse vasakusse nurka lanseroni ja ratta vahele. Otsus oli õige. Audi võttis löögi ülipehmelt endasse. Sel hetkel kiitisn taevani oma otsust VW pealt Audisse kolida, ja suurde Audisse.

Naine kurtis kõrval, et läks enne laksu krampi ja tõmbas kuidagi selja ära. Mul ei old häda miskit. Õnneks taipasin kindlustusse minna, sest eelarve a200 juppidele oli ikka kosmiline. Külge läksid vaid originaalosad.
Aga Opel, see ei saand kohaltki minema, sest löök lennutas tal aku juhtmete küljest minema teisele poole mootoriruumi :)
Igatahes, peale seda on minust saanud suurte (turvaliste) autode austaja.

Loo moraal. Ära kihuta liikluses, sest hoolimata enda oskustest on lolle piisavalt, kes sinu lähedaste elu ohtu võivad panna.

mig
eturunduse töövahendid: mail, twitter, facebook marketing; CRM; eCommerce, web
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
audi-äss
huviline

Registreerunud 25.09.02
Kasutaja on eemal

Auto: 4WD ARBUUS

postitati 01.01.10 12:57 Tsiteeri

Olen 3x osalenud avariis(1x süüdlane). Suurim avarii neist oli see kui tegin nelja autoga avarii, tagant otsasõit- ahelkokkupõrge, neljast autost läksid mahakandmisele kaks autot: 3 nädalat vana Mazda6 ja Audi A6 C4 , enda Audi 80 B4Q lõhkusin ka päris korralikult ära, õnneks oli ainult materjaalme kahju. (naine küll kurtis, et turvavöö tegin rindkerele väikese muljumis jälje, aga arsti-kiirabi ei vajanud.)
Ja lisaks 2x teelt põllule välja sõitnud(1x ise roolis). ka ainult matarjaalne kahju, mis mõlemad imepisikesed:)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
aixx
huviline

Registreerunud 21.03.05
Kasutaja on eemal

postitati 01.01.10 15:54 Tsiteeri

Defineerige avariii ära ka mul läks lugemine sassi kui seitsmendat korda tagant sisse sõideti. Kõik asjad olid kerged laksud plekitöö küsimus ( ülejäänud avariis ka ei viitsi meenutada, neid on umbes samapalju, kui muust suunast sisse sõideti). Ainuke auto mis avariivabaks jäi oli endine a200. Praegustest on imekombel plekitöödest pääsenud kaks autot kolmest (võib-olla seetõttu, et liiga värsked soetused).

Eks aja jooksul tuleb igasugused plekimõlkimisi juurde vastavalt sellest mis linnas elad ja kus sõidad.

Kraabits
huviline

Registreerunud 07.09.08
Kasutaja on eemal

Auto: 80 Avant 2.6

postitati 01.01.10 17:11 Tsiteeri

Möödund aasta suve algul sõitsin venna japsi roolis enda lolluse tõttu kõrvalteelt peateel liikuvale tojotsi bussile kõrvalt sisse. Tulin kruusateelt, õhtune aeg, millegipärast ei näind mõistlikuks hoogu päris maha võtta kui risti üle peatee sõitma hakkasin, vasakule-paremale-vasakule-paremale vaatamine ei andnud ka mingit vajadust selleks, kuigi oleks pidanud, paramalt paistis päike üpris arvestatavalt silma. Ületasin siis mingi 3-40ga teed ja sain oma veast aru siis kui poole ületuse peal ilmus mu ette müstiline valge kogu ja peas käis ainuke mõte " oi pts...."
Tulemus : Peateel liikund tojota buss tegi 90-100ga liikumise pealt 360 kraadise pirueti ja jäi õnneks ratastele, vastassuunas, õnneks, et sealt kedagi ei tulnud to hetk. Ise lõpetasin tee ületanuna põllupeal. Keegi viga ei saanud, õnneks. Kannatasid ainult metall ja kergelt ka närvid. Bussi roolis oli õnneks mingi 70nene mees ka, kes 50 aastat rallit sõitnud jms, eks oli tal mingilmääral vast oma osa ka bussi ratastel hoidmisel.
Venna japs läks aga mahakandmisele ja istub vist tükkidena kuskil valgas romulas. Peaks veel mainima, et konkreetne auto oli varem ühem kergema matsu juba üle elanud, esimest turvatala oli keevitatud ja kõike veel. Lausa hämmastav, et ma selles paberist autos kriimudeta välja tulin.

eroz
huviline

Registreerunud 02.01.05
Kasutaja on eemal

postitati 02.01.10 09:31 Tsiteeri

Viljandis Paalalinna gümnaasiumi juures, liikudes peateel, suvatses üks 17.a. neiu oma kindlustust ja ülevaatust mitteomava vanema Made In U.S.A mahtuniversaaliga minu tööauto trajektoori muuta. Selleks otsustas ta rammida minu Ford Torneod mis liikus kiirusel 55km/h. Ja tegi seda nii osavalt, et maandus oma auto ninaga täpselt juhiukses. Terve külg korralikult sees ja kolm rehvi puruks. Neidis arvas, et kuna tal auto dokumendid korrast ära ja nagu hiljem selgus siis ka juhilube polnud siis politseid ehk sündmuskohale pole vaja. Pakkus et tal isa maksab kõik kulud ilusti kinni. Peale seda kui pakkusin ligikaudseks remondieelarveks julgelt üle sajatuhande krooni, jutt muutus.:)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
john
huviline

Registreerunud 07.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 90 GTO, Audi 90 Treser, Audi 200 Quattro, El Camino 5.7

postitati 02.01.10 09:39 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: audi-äss
Olen 3x osalenud avariis(1x süüdlane). Suurim avarii neist oli see kui tegin nelja autoga avarii, tagant otsasõit- ahelkokkupõrge, neljast autost läksid mahakandmisele kaks autot: 3 nädalat vana Mazda6 ja Audi A6 C4 , enda Audi 80 B4Q lõhkusin ka päris korralikult ära, õnneks oli ainult materjaalme kahju. (naine küll kurtis, et turvavöö tegin rindkerele väikese muljumis jälje, aga arsti-kiirabi ei vajanud.)
Ja lisaks 2x teelt põllule välja sõitnud(1x ise roolis). ka ainult matarjaalne kahju, mis mõlemad imepisikesed:)

Sa unustasid selle mainimatta, et eelmine aasta Subaruga sulle tagant sisse sõitsin :D

jokerAudi
huviline

Registreerunud 09.02.08
Kasutaja on eemal

Auto: Superb 2018

postitati 02.01.10 13:46 Tsiteeri

Samuti 3 korda avariides osalenud. Esimene oli selline kerge plekimõlkimine, kus keegi viga ei saanud peale autode. Nimelt otsustas üks mägedepoeg oma VW Caravellega rida vahetada ilma paremale vaatamata ning keeras südamerahuga minu Audi 90-le peale. Tulemuseks korralikult mõlkis juhipoolne külg. VW juht pakkus 300 krooni ja lähme laiali :D Kuna enda süüd ta ei tunnistanud, siis kutsusin kohale politsei. Peale asjaajamist sain lõpuks kindlustuse kaudu auto korda, arve oli ca 10000 krooni.
Teine avarii (see tappis ka Audi 90) juhtus 2007a oktoobris, kui ootamatult jooksis teele ette ca 120kg metssiga. Endal kiirust oli ca 95-100km/h. Pauk oli üsna karm- esisild viltu all, velg kõveras, vasaku nurga plekid sees, radikas pooleks, paisupaak pooleks, tuled-pamper segi jne. Ühesõnaga, kahjud olid nii suured, et Audi 90 polnud mõtet taastada. Seast niipalju, et kui pauk ära oli käinud ja auto pidama jäi, küsis kõrvalistmel istunud õde esimese asjana- "Kas notsu on terve??" :D Notsu ei olnud terve, rändas külmkappi peale seda :P
Kohe peale seda pauku ostsin A6 C4. Sain sõita temaga umbes 2 kuud, kui lörtsise ilmaga sõitsin sabas ühel Passat Variantil, mille juht otsustas järsku põhjuseta pidurid põhja lüüa. Maanteekiirustel ei õnnestunud Passatist ka kuidagi mööda manööverdada ning nii saidki kokku minu Audi vasak esinurk ja Passati parem taganurk. Kahjud-Passatil kosmeetilised (lisaks veel ka kõveras pagasiluuk, mis välja vahetati), minu Audil läksid vahetusse pamper, vasak esituli koos suunaga ning kapott. Õnneks oli mu Audil siis veel kasko peal, mistõttu maksin vaid 3000 krooni omavastutust. Passati kaasreisija väitis järgmine päev, et sai seljale viga sellest avariist ja soovib rahalist kompensatsiooni. Pakkusin siis välja, et pöördume haiglasse ning seejärel, kui tõesti on avarii tagajärjel viga saadud, vaatame edasi. Kui hakkasime kokku leppima päeva, mil minna, helistasin tööandjale (politseinik olin siis), et vaba päeva kaubelda. Kuulnud, et ma olen politseiametnik, muutis "kannatanu" koheselt oma juttu ning pakkus välja, et ehk on selg veidi külma saanud ning pole vaja arstile minna. :D
Aga teemast- olla ta ju võiks iseenesest, kellele ei meeldi, ärge lugege ja kommenteerige ;)
Head uut aastat!

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Kenwood
huviline

Registreerunud 03.03.07
Kasutaja on eemal

Auto: Audi V8 ; MB

postitati 07.01.10 00:06 Tsiteeri

Ise kaks avariid teinud kus mõlemal korral ise süüdi jäänud.

Esimene kord juhtus nii et sai c4 a6ga, ei saanud vihmase ilmaga pidama kui mingi tädike soostus üle tee minema järsku kui ees olev auto plokki pani. Sai tema auto kärukonksuga tuvust tehtud. Tema autol kahjustused puudusid, juht tuli autost välja süües oma pooleliolevat jäätist ja vaatas et tema liikuril vigastusi ei olnud läksime me oma teed.
A6 oli stange baaniks keskel paindunud, kliima ja jahutusradikas olid räsitud, ehk sain suht odavalt hakkama.
Teine kord sai pimedas keset teed seisnud autole otsa tagurtatud, peeglist paistis et seisab vastasuunas. Nissanil oli tuled puruks, kapott kõver, tiib mõlkis, stange kortsus.
Kohapeal üritas igast muid kriime ja asju juurde valetada mulle, mis pärast kahjukäsitleja välistas. V8 tuli väike kriimustus nii 1cm pikk ja muud ei midagi. Hea turvaline on tagurdada tuleb välja. :P

Samas, head kokka tunneb sellest, et pann on tahmane.
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
priiitp
huviline

Registreerunud 14.07.09
Kasutaja on eemal

Auto: -

postitati 07.01.10 11:42 Tsiteeri

Isiklikult on tehtud üks pisike avarii, kõrvalistmel olles sai tunda neid kaks korda.

Oma juhtum siis: Tähelepanu kadus hetkeks T-kujulisel pöördel ja olingi ninaga metallpostis, tulemus oli õnneks tagasihoidlik - esistange päris lössis, aga püsis veel küljes. :cool:

Kõrval istudes sai nooremana kogetud juhust, kus 15km sõidul kaks korda sai ekstreemsemaid kogemusi tunda. Metsavahel ümber pöörates suutis juht masina puusse tagurdada ja summutiühendus tuli lahti, kärsakat imbus ka salongi. Hiljem ta sõitis kurvi liiga suure kiirusega ja teeääres kasvanud võsa jättis pikad-pikad kriimud üle terve kere.

Teine kord kõrval istudes sõitis juht eesolevale masinale tagant sisse, jällegi tähelepanu hajumine.

Õnneks olid kõik õnnetused kerged ja keegi viga ei saanud.

andres68
huviline

Registreerunud 25.03.06
Kasutaja on eemal

Auto: B3 80 1.8,

postitati 14.01.10 23:57 Tsiteeri

29. novembril kella 17.33 ajal toimus liiklusõnnetus Harjumaal, kus sõiduk MB Sprinter, mida juhtis juhtimisõiguseta 40-aastane Mzia, sooritas vasakpööret ning põrkas kokku vastutuleva sõiduautoga Honda Accord, mida juhtis 22-aastane Andres. Mõlema sõiduki juhid toimetati kehavigastustega Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse.

Esimene avarii ja kohe korralikult ikka, mõlemad labajalad katki ja hüppeliigesed viga saanud. Jalad kruve ja traate täis ja siiani ainuke liikumisvahend ratastool.:(

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
 Lehekülgi:  1  2
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 21]
[PHP: 45.7% - SQL: 54.3%]