EX
huviline
Registreerunud 03.03.05
Kasutaja on eemal
Auto: audi 100 1,8 87
|
postitati 21.12.09 21:37
|
|
|
Naastrehvidega Poolas?
Vaja sõita autoga Ukrainasse. Tee viib muuhulgas läbi Läti, Leedu ja Poola. Olen aga kuulnud, et Poolas on naastrehvid keelatud. Siit ka küsimus
teadjamatele kas see on nii? Kui jah siis kas see kehtib ka läbisõidul?
|
|
|
Kuits
klubiliige
Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal
Auto: 2x B5Q, B3, 2xC4 TDI, GMT 199
|
postitati 21.12.09 21:53
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: EX
Vaja sõita autoga Ukrainasse. Tee viib muuhulgas läbi Läti, Leedu ja Poola. Olen aga kuulnud, et Poolas on naastrehvid keelatud. Siit ka küsimus
teadjamatele kas see on nii? Kui jah siis kas see kehtib ka läbisõidul? |
Poolas - naastrehvide kasutamine ei ole lubatud.
Vorsprung durch Drehmoment !
|
|
|
|
Jann
huviline
Registreerunud 07.08.05
Kasutaja on eemal
Auto: C7 Allroad BIT, ABARTH, BR 175.
|
postitati 22.12.09 06:56
|
|
|
Ning Lätis ka mitte.
OOOO, VW, Seat, Skoda DIAGNOSTIKA, OSTUABI (võimalik üle Eesti), kodeerimine, (de)aktiveerimine, aut. kastide adaptsioonid, DPF, õhkvedrustuse mured
jne. (Litsentsiga orig. Ross-Tech PRO V2 seade + uusim tarkvara VCDS 24.7.1 + pikk kogemus). 2g, HN+, MHI2, MHI2Q uuendused, NAVI 2025, VIM, SpeedCam,
Carplay, Android Auto aktiv. jne. Läbitud kilomeetreid ei muuda. U2U või 55547002.
|
|
|
|
Vihane-Tihane
huviline
Registreerunud 02.05.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 200 TQ 20v avant ja 120 Prado
|
postitati 22.12.09 07:02
|
|
|
No aga kui võõrriigi kodanik on lihtsalt läbisõidul, kas siis kohe trahv kaelas. Ei tahaks uskuda nagu? Ega siis naastrehv ei tapa, et ei tohiks riiki
lasta sellistega. Aga mine sa tea.
BLOW-JOB is better then NO JOB
|
|
|
|
veekaheksa
klubiliige
Registreerunud 07.09.03
Kasutaja on eemal
Auto: A4 TDI quattro, S8 40V
|
postitati 22.12.09 07:15
|
|
|
Ma olen oma kõrvaga kuulnud kuidas rootslane Taanis naela krõbistab, mis on kah justkui keelatud tegevus.
PLUS TDI Die Menschen sollten nicht
schlafen, während sie unterwegs sind, aber sie tun es trotzdem.
|
|
|
|
Lauri2
huviline
Registreerunud 03.03.05
Kasutaja on eemal
Auto: 80
|
postitati 22.12.09 07:53
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Jann
Ning Lätis ka mitte. |
Kust selline info pärineb? Eesti saatkond Lätis kirjutab: 'Naelkummide kasutamine on Lätis lubatud 1. oktoobrist 1. maini. Talvekummid on
kohustuslikud 1. detsembrist 1. märtsini.'
http://www.estemb.lv/est/konsulaarinfo/reisimine_latti
Läti ametlik turismiinfo lehekülg ütleb: 'all vehicles not exceeding 3,5 t fully laden have to be equipped with winter tyres. It is forbidden to
drive with spiked tires from 1st may to 1st September' http://www.latviatourism.lv/info.php?id=4222
Nagu näha, on siin kuuajaline lõtk sees.
|
|
|
pampkuri
huviline
Registreerunud 08.03.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 80 Typ85 20vT Ehitamisel. 2,5 TDIQ
|
postitati 22.12.09 08:01
|
|
|
Usu mind iga politseipatrull ja piirivalvepatrull kes krõbinat kuuleb rõõmustab teeb trahvi ja laseb naelad välja kitkuda. Loomulikult annad sa neile
ka võimaluse endalt altkäemakksu välja pressida.
Tsitaat: | Algselt postitas: Vihane-Tihane
No aga kui võõrriigi kodanik on lihtsalt läbisõidul, kas siis kohe trahv kaelas. Ei tahaks uskuda nagu? Ega siis naastrehv ei tapa, et ei tohiks riiki
lasta sellistega. Aga mine sa tea. |
Käisin nädalavahetusel Pesas peol 12.12. 2009. Lapsed oksendasid ja kaklesid tore oli.
|
|
|
|
Jann
huviline
Registreerunud 07.08.05
Kasutaja on eemal
Auto: C7 Allroad BIT, ABARTH, BR 175.
|
postitati 22.12.09 08:54
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Lauri2
Tsitaat: | Algselt postitas: Jann
Ning Lätis ka mitte. |
Kust selline info pärineb? Eesti saatkond Lätis kirjutab: 'Naelkummide kasutamine on Lätis lubatud 1. oktoobrist 1. maini. Talvekummid on
kohustuslikud 1. detsembrist 1. märtsini.'
http://www.estemb.lv/est/konsulaarinfo/reisimine_latti
Läti ametlik turismiinfo lehekülg ütleb: 'all vehicles not exceeding 3,5 t fully laden have to be equipped with winter tyres. It is forbidden to
drive with spiked tires from 1st may to 1st September' http://www.latviatourism.lv/info.php?id=4222
Nagu näha, on siin kuuajaline lõtk sees. |
Jah, saatkonnast ma ei ole infot kontrollinud, kuid sõber, kes käib kaks korda kuus Poola vahet on selles küll kindel. Nüüd hakkan ise ka kahtlema Su
jutu peale, peab uurima.
OOOO, VW, Seat, Skoda DIAGNOSTIKA, OSTUABI (võimalik üle Eesti), kodeerimine, (de)aktiveerimine, aut. kastide adaptsioonid, DPF, õhkvedrustuse mured
jne. (Litsentsiga orig. Ross-Tech PRO V2 seade + uusim tarkvara VCDS 24.7.1 + pikk kogemus). 2g, HN+, MHI2, MHI2Q uuendused, NAVI 2025, VIM, SpeedCam,
Carplay, Android Auto aktiv. jne. Läbitud kilomeetreid ei muuda. U2U või 55547002.
|
|
|
|
h6bekuul
postitusõiguseta huviline
Registreerunud 16.08.09
Kasutaja on eemal
Auto: auto
|
postitati 22.12.09 09:08
|
|
|
Minu kogemustel on alates Leedust. Leedu piirikatele meeldis ilgelt vanaTallinn 1 pudel varuks tagab teatud kindlustuse. Samas praegu piirikaid pole ja kui otseselt seadusesilmad kuulma ei satu, saab hakkama. Poolas
nii hullu korruptsiooni pole, aga siiksi mittekohalikke "kiusatakse".
|
|
|
ash
huviline
Registreerunud 28.10.02
Kasutaja on eemal
Auto: typ85 CQ '87
|
postitati 22.12.09 09:55
|
|
|
Kui auto on läbisõidul, siis minu teada küll midagi teha ei saa. (kui pole liiklusele otseselt ohtlik)
Täpselt samamoodi on meie politseinikud abitud kui tulevad Venemaa kodanikud oma uhkete Land Cruiserite ja suurte Mersudega, millel kõik klaasid peale
esiklaasi tintmustaks toonitud on. Pole veel kuulda olnud, et neid peenestatud oleks. Sama oli mõni aeg tagasi lätlastega, kes oma "latvjas-tunings"
tinttoonidega ringi lasid, kaasaarvatud tagatuled ja kõik mis võimalik mustaks värvitud...
Võibolla ma eksin ja see on meie Politsei tegemata töö ?
Terv,
ash
|
|
|
h6bekuul
postitusõiguseta huviline
Registreerunud 16.08.09
Kasutaja on eemal
Auto: auto
|
postitati 22.12.09 10:47
|
|
|
Minu meelest ei tohiks siin üldse küsimusi olla. Kui sa sisened teise riiki, siis austad/järgid selle riigi kombeid/tavasid/reegleid! Kui on vaja,
siis paned ketid peale(ainult esisillalae, ka 4wd ainult ette). Kui kord näeb ette naelu mitte kasutada, siis arvestad sellega. Praktikas pole
täheldanud, et parempoolse rooliga või tumedade esiklaasidega välismaalasi peedistatakse. Küll aga sai kord toodud jõulu ajal suverehvidega e39
saksast ja siis tuli leedukatega jageleda. Poolas probleemi ei tehtud, kuigi lumetorm algas kesk Poolast pihta.
|
|
|
ACE16V
huviline
Registreerunud 12.03.03
Kasutaja on eemal
Auto: Audi80AvantQuattro / DUCATI_M900
|
postitati 22.12.09 10:55
|
|
|
Ca 6 aastat tagasi oli mul sõbral järgmine juhus veitsi piiril (ta oli jõudnud sinna autoga Eestist - plaaniga suusatama minna). veitsi piirivalve
avastas tema auto alt naastrehvid ja peale dokumentide kontrolli palus teda oodata. Nagu selgus, kutsus ta Saksa politsei (tegu oli Saksa-veitsi
piiriga), kes siis tegi trahvi Saksamaal naastudega sõitmise eest ja veitslane palus tal naastud rehvidest eemaldada, et saaks sõitu jätkata.
Ei ole tegu küll Poolaga, aga suhteliselt markantne näide elust enesest.
|
|
|
Kuits
klubiliige
Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal
Auto: 2x B5Q, B3, 2xC4 TDI, GMT 199
|
|
RaunOdude
huviline
Registreerunud 30.07.09
Kasutaja on eemal
Auto: audi A8 3.7 V8
|
postitati 22.12.09 14:48
|
|
|
Tegelikult, vägagi vajalik info on seal lehel.
|
|
|
EX
huviline
Registreerunud 03.03.05
Kasutaja on eemal
Auto: audi 100 1,8 87
|
postitati 22.12.09 18:26
|
|
|
See vist oligi see, mida ma ise leida ei suutnud. Suured tänud!
|
|
|
priidik
huviline
Registreerunud 17.04.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 25.12.09 17:14
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: ACE16V
Ca 6 aastat tagasi oli mul sõbral järgmine juhus veitsi piiril (ta oli jõudnud sinna autoga Eestist - plaaniga suusatama minna). veitsi piirivalve
avastas tema auto alt naastrehvid ja peale dokumentide kontrolli palus teda oodata. Nagu selgus, kutsus ta Saksa politsei (tegu oli Saksa-veitsi
piiriga), kes siis tegi trahvi Saksamaal naastudega sõitmise eest ja veitslane palus tal naastud rehvidest eemaldada, et saaks sõitu jätkata.
Ei ole tegu küll Poolaga, aga suhteliselt markantne näide elust enesest. |
Vastavaid nõudeid kehtestatakse ikka asja pärast, on siis tarvis ronida nende naeltega sinna. Päris paras, loodetavasti sai kõvasti trahvi.
Sõitsin mõne päeva eest Tallinnast Saksamaale ja tagasi. Läti, Leedu ning pool Poolat vaevles lumetormi käes. Siit minnes kohtas esimesi märke
soolatud teest alles Lõuna-Leedus, Poolas jällegi mitte. Tagasi tulles olid Leedu ja Läti teed küll soolatud, kuid täiesti jääs, no nii jääs, et
rekkad vedasid haagiseid poolpõiki enda järel (eriti Leedus, kus pidevalt on teedel vaod). Kõik said sõidetud, kes 20-ga, mõni hulljulgem lisas 1
ette. Nii palju, kui jõudsin kuskil bensiinijaamas vms jälgida, siis naelrehvide kasutajaid eriti ei hoomanud.
Kuskil mujal Euroopas ei tule selle pealegi, et peeglisse vahtida ja igal sammul närveerida, kas jälle midagi valesti tegin, äkki läks kiirus korraks
liiga suureks. Tagasi jõudes tuletasid teeäärsed patrullid kohe meelde, kus riigis jälle liikleme. Meele tegi rõõmsaks Poola liikluskultuur, mis
viimase paari aastaga oleks justkui tõsise kultuurilise hüppe teinud.
Edit: Kraavis nägin mina ainult ühte sõidukit.
|
|
|