Lehekülgi: 1 2 |
patroly61
huviline
Registreerunud 24.11.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 18.12.09 09:59
|
|
|
C5 2.5 v6 110kw ei lähe külmaga käima
Poleks uskunud et see mootor nii külma kartja on, kas viga on kütuses? Lisandid panin sisse. Kuigi ma alles kuuaega tagasi selle auto ostsin ja ei ole
veel vahetanud ei õli ega filtreid, kuigi eelmine omanik on need väidetavalt just teinud, vaatasin õhufiltrit (oli puhas ja uus) õlivahetuse kleeps
oli kah ja kütusefilter paistab kah uus. Või lihtsalt ongi, et see auto ei ole töömasin külmas kliimas ??
|
|
|
Amadeuz
huviline
Registreerunud 09.03.05
Kasutaja on eemal
Auto: C5 avant TQAT 110 kW õlipress '99 (Nora), MB W639 kombi AT CRD 80kW (Jasmin)
|
postitati 18.12.09 11:59
|
|
|
Täna hommikul -22 (+tuule indeks) ja ca poolteisest mootoripöördest asi käis. Esiteks vaata küünlad üle - ehk ei toimi need sul. Sellise külmaga võiks
julgeld küünlaid ka kaks korda anda ja alles siis süüdet.
|
|
patroly61
huviline
Registreerunud 24.11.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 18.12.09 13:19
|
|
|
soojendasin küünlaid lausa 4 korda ja ikka sama seis, korraks nagu lubas ja siis ei midagi. Võibolla tõesti küünlad jamad, või siis on kütus kinni ?
|
|
|
patroly61
huviline
Registreerunud 24.11.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 18.12.09 13:20
|
|
|
kuidas küünlaid kontrollida ?
|
|
|
laurz
huviline
Registreerunud 30.12.05
Kasutaja on eemal
Auto: b4TQ E39
|
postitati 18.12.09 20:55
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: patroly61
kuidas küünlaid kontrollida ? | Kontroll lambiga kõige lihtsam.Eemaldad küünla pealt toite juhtme ennem, Kui kontroll lamp põleb siis
küünal terve,kui mitte,siis kutu.
|
|
|
jan-kos
huviline
Registreerunud 23.04.03
Kasutaja on eemal
Auto: A100TDIC4 oilexpress ja pargimaastur
|
postitati 18.12.09 21:50
|
|
|
Tsitaat: | Kontroll lambiga kõige lihtsam.Eemaldad küünla pealt toite juhtme ennem, Kui kontroll lamp põleb siis küünal terve,kui
mitte,siis kutu. |
Kuidas sellest aru saada?
Kõige lihtsam siiski testriga. või kuidas?
Saab ka nii kui küünlad maha keerata ja panna aku pealt juhtmetega + küünlale pähe ja - küünla keresse ja vaadata kui ruttu punaseks läheb (läheb suht ruttu) algaja disla kasutajana nii tegin kunagi ja samas said
küünlad ka puhastatud harjaga tahmast.
|
|
|
patroly61
huviline
Registreerunud 24.11.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 19.12.09 10:52
|
|
|
Ööläbi puhus suur töökoja puhur auto alla, tagant poolt, hommikul keerasin võtit ja laksust käis, niisiis oli kütuse viga, .tallinnas nestes tankisin,
väljas oli siis mingi -5 kraadi, mitte kuskil ei olnud kirjas et kas suvine või talvine, ma mõtlesin et see on iseenesest mõistetav et miinus
kraadidega müüakse talvist kütust, aga eksisin, kuigi ma valasin peale kütuselisandit, ei olnud sellest kasu, sest järgmisel hommikul masin ikkagi ei
käivitunud.
ma usun et mingi 5-10l oli seda nö suvist kütet sees, võtsin sinna peale 40l , spetsiaalselt otsisin et oleks talvine kütus ja panin veel lisandeid
kah, ma ei kujuta ette mis saab kui ta nüüd homme jälle ei käivitu
Arvatavasti siis ikka eelsoojendus küünalde viga ei saa olla.
|
|
|
juks11
huviline
Registreerunud 26.09.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 19.12.09 11:11
|
|
|
Mõtle palun loogiliselt ja saad ise kah aru, et kütuses asi ei olnud...
Mul bussis 1,5 kuud tagasi nestes tangitud diisel ja eile läks ilusti käima.
Kui puhur töötas siis oli ju ruum soe ja seal käivitub vabalt ka ilma ühegi küünlata...
Ööläbi puhus suur töökoja puhur auto alla, tagant poolt, hommikul keerasin võtit ja laksust käis, niisiis oli kütuse viga, .tallinnas nestes tankisin,
väljas oli siis mingi -5 kraadi, mitte kuskil ei olnud kirjas et kas suvine või talvine, ma mõtlesin et see on iseenesest mõistetav et miinus
kraadidega müüakse talvist kütust, aga eksisin, kuigi ma valasin peale kütuselisandit, ei olnud sellest kasu, sest järgmisel hommikul masin ikkagi ei
käivitunud.
ma usun et mingi 5-10l oli seda nö suvist kütet sees, võtsin sinna peale 40l , spetsiaalselt otsisin et oleks talvine kütus ja panin veel lisandeid
kah, ma ei kujuta ette mis saab kui ta nüüd homme jälle ei käivitu
Arvatavasti siis ikka eelsoojendus küünalde viga ei saa olla. |
|
|
|
|
patroly61
huviline
Registreerunud 24.11.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 19.12.09 12:27
|
|
|
Mille viga siis on ??
Ruum ei olnud soe, puhur puhus auto kütusepaagi alla, mitte kuskilt mujalt, mootor oli täesti külm, ja ka töökoda oli -15kraadi.
|
|
|
patroly61
huviline
Registreerunud 24.11.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 19.12.09 13:41
|
|
|
kella 10 ajal panin auto käima, sõitsin umbes 20km, kütuse järgi ja siis panin maja ette seisma, nüüd 5 tundi hiljem käisin proovisin käivitada, nii
kui võtit keeran kohe käib.
|
|
|
automees6
huviline
Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C4 Avant 2,5TDi Quattro, A7 3.0 TDI Biturbo
|
postitati 19.12.09 13:54
|
|
|
Millal filtreid vahetanud oled? Ei tasu kohe tankalt sõimata kui filtris vesi jääs on.
|
|
|
juks11
huviline
Registreerunud 26.09.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 19.12.09 15:12
|
|
|
Mille viga siis on ??
Ruum ei olnud soe, puhur puhus auto kütusepaagi alla, mitte kuskilt mujalt, mootor oli täesti külm, ja ka töökoda oli -15kraadi. |
Ok, seda oleks kah võinud mainida aga ma olen 99,9% kindel, et Neste -5 kraadise külmaga suvist kütust ei müünud ja kui oleks müünud siis oleks
sellest ka tohutu kisa üleval olnud.
|
|
|
|
audikene
huviline
Registreerunud 05.07.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 19.12.09 17:01
|
|
|
Mul ka c5 2.5 v6 110 kw 99a. ja lugu selline, et tankisin üleeile Nestes paagi täis, lisasin veel pudeli lisandit, mis peaks vee eemaldama
kütusesüsteemist. Sõitsin üleeile ja eile kokku umbes 80 km. Öösel oli -26 kraadi külma. Täna päeval panin auto käima. Läks käima, töötas u. 10
sekundit korraks vilksatas õli tuli põlema ja seejärel suri välja. Rohkem pole käima saanud. Proovisin soojendada kütusefiltrit ja seal läheduses
olevaid voolikuid (juuksefööniga ). Käitasin starterit - ei miskit. Starter
nagu töötab aga mootor ei tee ainsamatki liigutust. Õli oli normis. Kas peale sooja garaa˛i või ilma soojenemise on veel mingeid variante, mida ise
proovida. Kas viga ikka suurema tõenäosusega küttes või ei? Kütusefilter pidi uus välja nägema ja õli ning õli filter vahetatud kuu aega tagasi.
|
|
|
laurz
huviline
Registreerunud 30.12.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 19.12.09 17:11
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: jan-kos
Kontroll lambiga kõige lihtsam.Eemaldad küünla pealt toite juhtme ennem, Kui kontroll lamp põleb siis küünal terve,kui mitte,siis kutu.
|
Kuidas sellest aru saada?
Kõige lihtsam siiski testriga. või kuidas?
Saab ka nii kui küünlad maha keerata ja panna aku pealt juhtmetega + küünlale pähe ja - küünla keresse ja vaadata kui ruttu punaseks läheb (läheb suht ruttu) algaja disla kasutajana nii tegin kunagi ja samas said
küünlad ka puhastatud harjaga tahmast. [/quoteMilleks minna otse,kui saab ringiga] Ja kui terasharjaga puhastasid,siis palju õnne.See tahm koguneb nüüd poole kiiremini selle küünla külge
|
|
|
automees6
huviline
Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 19.12.09 17:13
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: audikene
Mul ka c5 2.5 v6 110 kw 99a. ja lugu selline, et tankisin üleeile Nestes paagi täis, lisasin veel pudeli lisandit, mis peaks vee eemaldama
kütusesüsteemist. Sõitsin üleeile ja eile kokku umbes 80 km. Öösel oli -26 kraadi külma. Täna päeval panin auto käima. Läks käima, töötas u. 10
sekundit korraks vilksatas õli tuli põlema ja seejärel suri välja. Rohkem pole käima saanud. Proovisin soojendada kütusefiltrit ja seal läheduses
olevaid voolikuid (juuksefööniga ). Käitasin starterit - ei miskit. Starter
nagu töötab aga mootor ei tee ainsamatki liigutust. Õli oli normis. Kas peale sooja garaa˛i või ilma soojenemise on veel mingeid variante, mida ise
proovida. Kas viga ikka suurema tõenäosusega küttes või ei? Kütusefilter pidi uus välja nägema ja õli ning õli filter vahetatud kuu aega tagasi.
|
Mul kunagi auto saksast tuli vatasin ka, et näeb uus välja ja ei hakka vahetama. Esimese külmaga hakkasin sõitma jõud kadus ja välja ta surigi pea
keset tartu linna. Mul ta läks iga natukese aja tagant käima ja käis kuid
nii oma 10 korda proovides loobusin. Tõin siis kütet juurde natuke ja tegin mingi diisli lisandiga kange segu ja panin sisse. Soojendasin webastoga
veel ja sain kudagi ära sõidetud. Filter oli seest ka nagu uus kuid eks põhjas oli vett piisavalt, et küte läbi ei käinud. Küte on sul ju korralik
paagis ei usu, et neste üritab suvekütet müüa.
|
|
|
laurz
huviline
Registreerunud 30.12.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 19.12.09 17:33
|
|
|
Ohh jummal.Parafiin ummistab teie dislade filtreid
|
|
|
audikene
huviline
Registreerunud 05.07.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 19.12.09 17:41
|
|
|
Algselt postitas: automees6
Tsitaat: | Mul kunagi auto saksast tuli vatasin ka, et näeb uus välja ja ei hakka vahetama. Esimese külmaga hakkasin sõitma jõud kadus ja
välja ta surigi pea keset tartu linna. Mul ta läks iga natukese aja tagant
käima ja käis kuid nii oma 10 korda proovides loobusin. Tõin siis kütet juurde natuke ja tegin mingi diisli lisandiga kange segu ja panin sisse.
Soojendasin webastoga veel ja sain kudagi ära sõidetud. Filter oli seest ka nagu uus kuid eks põhjas oli vett piisavalt, et küte läbi ei käinud. Küte
on sul ju korralik paagis ei usu, et neste üritab suvekütet müüa. |
Mis laadis lisandit sa panid? Mulle öeldi, et on kahte sorti, selline, mis suvisest talvise teeb ja see mis vett paagist ja kütusefiltrist eemaldab.
Seda viimast just üleeile igaks juhuks paaki lisasingi kui paagi täis lasin. Sõidan paagitäie läbi ca 1,5 nädalga, ja viimased korrad olen kõik Nestes
tankinud, seepärast seda suvise kütuse probleemi ei tohiks tõesti olla. Eelnevatel päevadel pole kuni -20 kraadi külmaga käivitumisel ühtegi probleemi
olnud.
|
|
|
automees6
huviline
Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 19.12.09 17:42
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: laurz
Ohh jummal.Parafiin ummistab teie dislade filtreid |
See on suvekütte korral ju korralik talveküte sellist nalja ei tee. Või siis tunduvamalt madama temperatuuri juures. Kuidas ültse kütuse
hangumistemperatuuri tõstetakse? Kas parafiin eemaldatakse ja asendatakse millegi vähem külmakartvaga ve lisatakse lihtsalt mingit lisandit?
|
|
|
automees6
huviline
Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 19.12.09 17:44
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: audikene
Algselt postitas: automees6
Tsitaat: | Mul kunagi auto saksast tuli vatasin ka, et näeb uus välja ja ei hakka vahetama. Esimese külmaga hakkasin sõitma jõud kadus ja
välja ta surigi pea keset tartu linna. Mul ta läks iga natukese aja tagant
käima ja käis kuid nii oma 10 korda proovides loobusin. Tõin siis kütet juurde natuke ja tegin mingi diisli lisandiga kange segu ja panin sisse.
Soojendasin webastoga veel ja sain kudagi ära sõidetud. Filter oli seest ka nagu uus kuid eks põhjas oli vett piisavalt, et küte läbi ei käinud. Küte
on sul ju korralik paagis ei usu, et neste üritab suvekütet müüa. |
Mis laadis lisandit sa panid? Mulle öeldi, et on kahte sorti, selline, mis suvisest talvise teeb ja see mis vett paagist ja kütusefiltrist eemaldab.
Seda viimast just üleeile igaks juhuks paaki lisasingi kui paagi täis lasin. Sõidan paagitäie läbi ca 1,5 nädalga, ja viimased korrad olen kõik Nestes
tankinud, seepärast seda suvise kütuse probleemi ei tohiks tõesti olla. Eelnevatel päevadel pole kuni -20 kraadi külmaga käivitumisel ühtegi probleemi
olnud. |
Ma ostsin statoilist mingi pika kaelaga valge pudel oli ja pidavat külmumistemperatuuri tõstma sildil oleva info põhjal. Midagi kindlastri veel sel
terve list.
|
|
|
audikene
huviline
Registreerunud 05.07.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 19.12.09 19:35
|
|
|
Selleks korraks sain oma auto siiski lõpuks käima. Lasin akul ca 1,5 tundi laadida, jätsin kuuma veega 2l plastpudeli kütusefiltri peale soojenduseks.
2 korda pidin pikalt starterit andma enne kui vaevaliselt lubama hakkas ja käima läks. Eks näis kuidas homme on. Kütusefiltri vahetamisele mõtlen nüüd
igatahes tõsiselt. Aru ma ei saa ainult asjast miks see õli tuli põlema lõi ja piiksuma hakkas starteri andmise ajal ja ka mootori töötamise alguses.
Peale tööle hakkamist see kustus u. 10 sekundi järel.
|
|
|
automees6
huviline
Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 19.12.09 20:09
|
|
|
10 sekundit on ikka väga palju tuli peaks koheselt kustuma. Sul põleb punane õlikann ikka? Vaata hommiku milline õli on varda otsas.
|
|
|
audikene
huviline
Registreerunud 05.07.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 19.12.09 20:48
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: automees6
10 sekundit on ikka väga palju tuli peaks koheselt kustuma. Sul põleb punane õlikann ikka? Vaata hommiku milline õli on varda otsas.
|
Punane tuli ikka jah. Eks hommikul vaatan õlivarda üle. Välimuse järgi päevasel kontrollil ei tundunud küll kuidagi ebatavaline olevat.
|
|
|
patroly61
huviline
Registreerunud 24.11.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 20.12.09 11:36
|
|
|
Teadmiseks, et ma ei ole mitte sõnagagi sõimanud tanklat, lihtsalt kirjeldasin protsessi kuidas ja kus ja millal tankisin ennem kui probleem tekkis!
|
|
|
patroly61
huviline
Registreerunud 24.11.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 21.12.09 06:52
|
|
|
Eile sai siis päeval taas käivitatud, läks küll käima kuid 4-5ndal katsel, päris vaevaliselt, kuid vähemalt läks käima. Välistemperatuur oli -12 mitte
enam -22. Vaatasin, et mootoriõli oli kah päris paks, peaks tegema õli ja filtrite vahetuse, või kohe küünalde kallale minna ?
Kui küünlad õhtal, siis ta ju võiks/peaks andma kuidagi sellest märku(soojendus tuluke jääb põlema, vilgutab vms) ?
|
|
|
patroly61
huviline
Registreerunud 24.11.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 21.12.09 16:22
|
|
|
Keerasin kaks eelsüüteküünalt maha, mõlemalt poolt keskmised, testisin akupealt, kuid kumbki ei toiminud. Ei läinud isegi soojaks mu meelest, hoidsin
küll mingi 20 sek korraga, aga ei midagi. Rohkem praegu maha kakkuma ei hakanud, ostan kõik uued. Vaatasin veel seda, et mõlemal küünlal oli keere
kannatada saanud. Keerasin küll nii tasapisi meelitades edasi-tagasi, kas poleks pidanud meelitama, äkki see rikkus keerme ära ?
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 |