Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
Autor:
Pealkiri: Audi a8 webasto (Vastuseid: 11 | Vaatamisi: 2313)
Tanelike
postitusõiguseta huviline

Registreerunud 12.07.08
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A8 4,2 Quattro

postitati 16.12.09 16:59 Tsiteeri
Audi a8 webasto

Tere.Uuel autol on Webasto peal.Ma pole varem sellega kokku puutunud,ega tea selest suurt midagi,kuid mingi jama on mul sellel süsteemil sees.Esiteks täna siis avastasin et ta üldse töötab,aga teeb mingit imelikku häält nagu vajaks lahti võtmist ja puhastamist.Kas seda saab ise lahti võtta ja puhastada?Teiseks töötab webasto ainult siis kui auto töötab,kui auto ei tööta siis ei tööta ka see kellaga webasto pult.Kasutasin otsingut ja sain niipalju targemaks et webastol peab olema lisaaku.Mul on pagasnikus tühjad akuklemmid.Kui panen sinna aku kas siis peaks asi kohapeal ka toimima?Äkki oskab keegi nõu anda milles probleem on?Autoks audi a8 4,2q 1997a

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
h6bekuul

Registreerunud 16.08.09
Kasutaja on eemal

Auto: auto

postitati 16.12.09 17:23 Tsiteeri

Põhimõtteliselt tegemist siis bensupõletiga, mis soojendab jahutusvedelikku ja väike tsirkulatsioonipump(ilmselt see sul häält teebki...võib arvata, et ta pole ammu töötanud, sest aku puudub ja on kinnikiilunud vms) ajab seda ringi. Sisselülimisel käivitatakse ka salongiventikas suletud tsirkulatsiooniga min asendis. Lisaaku pole tingimata vajalik, aga kindlam, sest siis starterit vedav aku jääb puutumatuks. Neid on palju erinevaid. Ka diisli peal töötavaid. Diislitel on tavaline, et sooja saamiseks töötavad nad ka sõidu ajal. Benakal reeglina mitte. Olen näinud süsteemi, kus ta oli valetpidi jahutussüsteemi. Kui sõidu ajal ei kasutanud, siis jama ei juhtunud :). Kellast saad siis aja ette anda, millal sisse...millal välja. Puldist saad kohe vajutada tööle.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U
Tanelike

Registreerunud 12.07.08
Kasutaja on eemal

postitati 16.12.09 17:25 Tsiteeri

kui ma panen kellast aja õigeks ja kui ma süüte välja keeran, ning uuesti sisse siis on kell jälle nullis:(

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
automees6
huviline

Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal

Auto: A6 C4 Avant 2,5TDi Quattro, A7 3.0 TDI Biturbo

postitati 16.12.09 17:36 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Tanelike
kui ma panen kellast aja õigeks ja kui ma süüte välja keeran, ning uuesti sisse siis on kell jälle nullis:(

Kindlasti pead aku sinna panema kasvõi selline poolpidune. Ise panin sinna aku mis autot enam ei käivitanud normaalselt ja on täiesti piisav. Ilma ei saagi käia sest voolu lastakse sinna ainult käiva mootoriga! Siis võid hommiku ka julgelt aja panna suurt akut se ei mõjuta. Ise olen mitu tundi last järjest käia ahjul seisva mootoriga teades, et aku on alati käivitusvalmis.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Tanelike

Registreerunud 12.07.08
Kasutaja on eemal

postitati 16.12.09 17:39 Tsiteeri

Kui ma panen sinna lisaaku siis töötab kell koguaeg?Muidu ma ei saa panna mingit kellaaega selleks ajaks kui ma tahan et ta tööle hakkaks.Või ta siis töötabki ainult siis kui auto töötab?

automees6
huviline

Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal

postitati 16.12.09 17:41 Tsiteeri

Tsitaat:
Kui ma panen sinna lisaaku siis töötab kell koguaeg?Muidu ma ei saa panna mingit kellaaega selleks ajaks kui ma tahan et ta tööle hakkaks.Või ta siis töötabki ainult siis kui auto töötab?

Jah muidugi hakkab kell koguaeg tööle. Pane sinna mingi aku ja naudi hommiku sooja autot. Võike 50 AH aku ei maksa ka suurt midagi.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Tanelike

Registreerunud 12.07.08
Kasutaja on eemal

postitati 16.12.09 17:44 Tsiteeri

Homme katsetan kohe ära;)
Enne seda pean vist selle webasto ahju lahti kakkuma,sest ta pole tükk aega töötanud ja teeb imelikke helisid,või äkki hakkab mingi aja pärast normaalselt tööle?Igastahes suured tänud vastuste eest;)

automees6
huviline

Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal

postitati 16.12.09 17:52 Tsiteeri

Tsitaat:
Homme katsetan kohe ära;)
Enne seda pean vist selle webasto ahju lahti kakkuma,sest ta pole tükk aega töötanud ja teeb imelikke helisid,või äkki hakkab mingi aja pärast normaalselt tööle?Igastahes suured tänud vastuste eest;)

Ma ei tea mis häält sul teeb kuid mul ka häälitses kõvemini kuid nüüd suurema kasutamisega on suht norm hääl. Lahti võtmine on paras jama sel kipuvad kinnituskruvid ära murduma ja kui tihendikomplekti pole siis pole ka mõtet näppida.

Tanelike

Registreerunud 12.07.08
Kasutaja on eemal

postitati 16.12.09 18:00 Tsiteeri

ta vahepeal juba hakkas nagu päris vaikselt tööle ja siis häälitses jälle kõvemini.No kasutan seda väheke aega ja siis selgub kas jääb vaiksemaks või ei jää.Mõtlesin seda et äkki on seal midagi umbes ja äkki põleb seal midagi läbi.

h6bekuul

Registreerunud 16.08.09
Kasutaja on eemal

postitati 17.12.09 08:03 Tsiteeri

Panen äkki paar märkust, mida ise kogetud 5-6a tagasi?
1. Olgu või lisaaku peal, ikkagi tahab ta tagasilaadimist. Minu 7-8 minutit töölesõit seda kahjuks ei andnud. Akut tuppa laadima tassida muidugi ei viitsinud. Tekkis tiba halb tunne, et on küll siuke vidin peal, aga kasutada ei saa :(
2. Kuna autosigna sisaldas ka pinglelanguandurit, siis Webasto käivitamisel signaliseeritud süsteemiga, hakkas ta karjuma...sest autoelektrit läbis pinge kõikumine. (aitas muidugi anduriteta signaallapanek - jälle kuidagi poolpidune lahendus).
3. Eelsoojendus oli sätitud nii, et hommikul kell 8:00 hakkas tööle ja 8:45 lükkas ise välja(tööpäeviti). Äratuskell oli kah kell 8:00. Hommikused toimetused tehtud, jõudsingi kuskil 8:45 autosse - ja see oli ideaalne. Paar korda aga juhtus nii, et äratuskella lõin une pealt kinni ja magasin sisse. 8:00 käivitus! Justkui kiuste, oli öösel tulnud päris kobe lumekiht autole. Esiklaasil vajus see märja plögana kojameeste peale ja ulatus veel poole esiklaasini. 8:45 stop. Kuna külma oli sinna tiba alla -10 kanti, siis see jäätus kiiresti läbipaistvaks jääkamakaks. Nagu oleks sisse betoneeritud :). Autoni jõudes, vaatasin nukralt seda suurt jäämäge ning läksin vasarat ja meislit otsima. Seda juhtub ikka siis, kui kõige kiirem on kuhugi :)
Soovitav siis jõuda autosse veel sel hetkel, kui Webasto kütab! Krõbeda pakasega külmub 15-20 mintsaga. Alla -25 ütles süsteem kiirelt, et akus niigi vähe powerit. Säästame seda starterile ja ei käivitanud.

Kokkuvõttes oli mul jamasid tiba rohkem, kui mõnusid. Hiljem pole väga rõhku pannud siukese lisa omamisel liikuri küljes. Ahjaa. Diisifänn ma pole. Diislil ma usun, et see peaks kohustuslik olema meie kliimas.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U
juks11
huviline

Registreerunud 26.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 17.12.09 08:06 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: h6bekuul
Panen äkki paar märkust, mida ise kogetud 5-6a tagasi?
1. Olgu või lisaaku peal, ikkagi tahab ta tagasilaadimist. Minu 7-8 minutit töölesõit seda kahjuks ei andnud. Akut tuppa laadima tassida muidugi ei viitsinud. Tekkis tiba halb tunne, et on küll siuke vidin peal, aga kasutada ei saa :(
2. Kuna autosigna sisaldas ka pinglelanguandurit, siis Webasto käivitamisel signaliseeritud süsteemiga, hakkas ta karjuma...sest autoelektrit läbis pinge kõikumine. (aitas muidugi anduriteta signaallapanek - jälle kuidagi poolpidune lahendus).
3. Eelsoojendus oli sätitud nii, et hommikul kell 8:00 hakkas tööle ja 8:45 lükkas ise välja(tööpäeviti). Äratuskell oli kah kell 8:00. Hommikused toimetused tehtud, jõudsingi kuskil 8:45 autosse - ja see oli ideaalne. Paar korda aga juhtus nii, et äratuskella lõin une pealt kinni ja magasin sisse. 8:00 käivitus! Justkui kiuste, oli öösel tulnud päris kobe lumekiht autole. Esiklaasil vajus see märja plögana kojameeste peale ja ulatus veel poole esiklaasini. 8:45 stop. Kuna külma oli sinna tiba alla -10 kanti, siis see jäätus kiiresti läbipaistvaks jääkamakaks. Nagu oleks sisse betoneeritud :). Autoni jõudes, vaatasin nukralt seda suurt jäämäge ning läksin vasarat ja meislit otsima. Seda juhtub ikka siis, kui kõige kiirem on kuhugi :)
Soovitav siis jõuda autosse veel sel hetkel, kui Webasto kütab! Krõbeda pakasega külmub 15-20 mintsaga. Alla -25 ütles süsteem kiirelt, et akus niigi vähe powerit. Säästame seda starterile ja ei käivitanud.

Kokkuvõttes oli mul jamasid tiba rohkem, kui mõnusid. Hiljem pole väga rõhku pannud siukese lisa omamisel liikuri küljes. Ahjaa. Diisifänn ma pole. Diislil ma usun, et see peaks kohustuslik olema meie kliimas.

Ühele probleemile on lahendus olemas, selleks on pult kust siis asja sisse lülitad kui oled kindlalt ärganud...;)

Flameko Autohooldus.EE http://www.autohooldus.ee
Kasutatud ja uued varuosad http://www.autohooldus.ee/varuosad/ Imeodavad varuosad - http://www.autohooldus.ee/online
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
h6bekuul

Registreerunud 16.08.09
Kasutaja on eemal

postitati 17.12.09 08:24 Tsiteeri

Töölt äratulemisel kasutasin pulti, sest see aeg varieerus ja auto oli nähtav aknast. Hommik oli suht üheselt paigas tööpäeviti. Lihtsalt oli paar ekset, mis andsid õppetunni tulevikuks :)
Parkimine ju ressurss ja tihti ümbernurga naabermaja hoovi pargitud (pole silmsidet autoga).
Aga üldiselt jah puldiga kindlam mässata.

Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 28.7% - SQL: 71.3%]