Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
 Lehekülgi:  1  2  3  ..  5
Autor:
Pealkiri: Quattromured/miinused (Vastuseid: 104 | Vaatamisi: 13128)
h6bekuul
postitusõiguseta huviline

Registreerunud 16.08.09
Kasutaja on eemal

Auto: auto

postitati 11.12.09 10:30
Quattromured/miinused

Kuna jõulurahuni tiba aega ja tõde sünnib vaidlusest, siis tasakaaluks tundus mulle õiglane tekitada selline teema?
Sest teame ju, et pole head halvata!
Kahjuks ise pole omanud Q-d kunagi ja kogemused ainult proovimise baasil...tuttavatelt nähtu/kuuldu. Tooksin siis ise alustuseks mõned välja, aga parandage, kui eksin.

1. kallim soetushind
2. kütust võtab rohkem, eriti, kui lõviosa on linnasõite....maanteel marginaalne
3. väljapööratud ratastega asfaldil (nt: tagasipöörded, parkimismanöövrid) suured pinged/painded. See on olukord, kus iga ratas liigub erineva kiirusega ja kuskil peab nüüd midagi järgi andma. Siinkohal on tavalised kummalised hääled/vibrad üle terve masina. Kere paindub läbi - naginad. Transmissioonis tekkivad pinged tulevad kuuldavale. See on ka aluseks järgmistele punktidele.
4. torseni hooldus
5. tagasilla hooldus
6. tagarattalaagrid kuluvad kiiremini?
7. rehvid kuluvad kiiremini
8. kiilakal väikseraadiusega ringteel "tahab otse minna"
9. pidama saad kehvemini (p=m*v), kuna torsen ja tagasild annavad oma panuse massi. Ja kui lisada autom.kast ja avandi kere on vahe keskmiselt 12%. Võrdelise seose puhul kajastub see otseselt 12% pikem pidurdustee!
10. kinni jääd sügavamal ja kapitaalsemalt

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U
tarmo
klubiliige

Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 11.12.09 10:42

Suurem kütusekulu käib enajaolt valdkonda "naised saunas rääkisid", see liiter sajale kilomeetrile on loll jutt.
Pinged keres ja veermikus on samamoodi puhas teadmatus: http://auto.howstuffworks.com/differential.htm/printable uuri siit, saad targaks.
Mismoodi kuluvad rehvid rohkem? Millest see tulema peaks? Ühesillaveolisel kulub pigem vedaval sillal rohkem, kuna jõud tuleb maha panna ühe/kahe rattaga, mitte kolme/neljaga.
Mis pagana pärast need tagarattalaagrid kiiremini kuluma peaks? Neliveol käivad laagrid kiiremini ringi või?
Ringteel otseminek on täpselt sama kui esivedusel ja see tuleb kaalujaotusest (juhul kui keskdiffer just lukustatud ei ole, siis on see tõesti nelivedusel tõenäolisem).
see pidamasaamine oleneb puhtalt olukorrast, näiteks käiguga pidurdamisel on nelivedu just vastupidi paremas seisus. Lahutatud siduriga pidurdades aga ei ole see lisamass nüüd nii suur ka, et me kümnetes meetrites seda allajäämist võrdlema peaks.

Viimase punkti osas on sul täiesti õigus :)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
Mudjamix
klubiliige

Registreerunud 29.03.05
Kasutaja on eemal

Auto: TT mk2 + Q7

postitati 11.12.09 10:46

Jap sama jutt, et 1 ja 2 punkt on suht koht õige ja viimane kah aga lisaks veel sinna suure KUI??? jääd kinni. :)

Don't drink and drive. You might hit a bump and spill your beer
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: 400,401,969

postitati 11.12.09 10:51

Minumeelest peamine eelis võrreldes esiveolisega rehvide ühtlane kulumine, või pigem esiveolise suur miinus. Ja suurim miinus just kinnijäämise sügavus.:D

Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
h6bekuul

Registreerunud 16.08.09
Kasutaja on eemal

postitati 11.12.09 11:14

Tsitaat:
Algselt postitas: tarmo
Suurem kütusekulu käib enajaolt valdkonda "naised saunas rääkisid", see liiter sajale kilomeetrile on loll jutt.
Pinged keres ja veermikus on samamoodi puhas teadmatus: http://auto.howstuffworks.com/differential.htm/printable uuri siit, saad targaks.
Mismoodi kuluvad rehvid rohkem? Millest see tulema peaks? Ühesillaveolisel kulub pigem vedaval sillal rohkem, kuna jõud tuleb maha panna ühe/kahe rattaga, mitte kolme/neljaga.
Mis pagana pärast need tagarattalaagrid kiiremini kuluma peaks? Neliveol käivad laagrid kiiremini ringi või?
Ringteel otseminek on täpselt sama kui esivedusel ja see tuleb kaalujaotusest (juhul kui keskdiffer just lukustatud ei ole, siis on see tõesti nelivedusel tõenäolisem).
see pidamasaamine oleneb puhtalt olukorrast, näiteks käiguga pidurdamisel on nelivedu just vastupidi paremas seisus. Lahutatud siduriga pidurdades aga ei ole see lisamass nüüd nii suur ka, et me kümnetes meetrites seda allajäämist võrdlema peaks.

Viimase punkti osas on sul täiesti õigus :)

Lisaks, et naised nii räägivad, on ka spetsides kirjas! Juba veeretakistus ja mass räägivad q kahjuks!!!
Keskdiffer. Kui ta on avatud, siis ta pole 4wd. Niisiiis tehakse siuke vidin rohkem suletud(tiba läbilibisev), kui avatud. Ja siit tekivadki pinged. Eriti väljapööratud ratastega. Ja kui on pinged, siis on kõik need järgnevad punktid, mida ma kirja panin. Muide..laager ei pea kiiremini käima, et ta sureks lühema aja jooksul.

p.s. tahaks näha sind käiguga pidurdamas äkkolukorras, kui oled sisse libisemas 15m ees olevasse takistusse :)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U
vedru
huviline

Registreerunud 07.01.07
Kasutaja on eemal

Auto: Auditu

postitati 11.12.09 11:23

Ärge tulge mulle rääkima, et bensukas võtab vähem kütet, kui minu 4ratast. Paagitäiega sõidan mina vabalt 1000km, ma tahaks neid bensukaid C6 kerel näha, mis tarbivad keskmiselt-jämedalt 8 sajale. Kõik siin muidugi suhteline, teiste keredega kaasa ei räägi. Ennem kui ostsin masuudipressi, sõitsin nädala 2,4 automaadiga, nu ei tulnud alla 15l/100 kuidagi:D Räägin siis muidugi Quattrost.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
tarmo
klubiliige

Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 11.12.09 11:26

Pigem just rohkem avatud kui suletud.
Ja äkkpidurdus ei ole enam normaalsõit, see tähendab, et sa oled eelnevalt juba midagi valesti teinud.
Tehasespecsid on laboritingimused, reaalsed andmed on tiba teised siiski. Ja liiter kuluvahet on küll üle pingutatud, vähemalt vanematel autodel, mitte tehasebensiiniga.

vx_105
Bännitud

Registreerunud 21.03.07
Kasutaja on eemal

postitati 11.12.09 11:31

Loogiline, et kui rääkida täpselt samast mudelist, aga üks on esiveoline ja teine quattro, siis Q kütusekulu on suurem, kuna auto mass on veidi suurem ning jõuülekande takistus on suurem. Kindel on see, et kütusekulu on suurem, küsimus vaid selles kui palju. Eks suurusjärgus ikka keskmiselt u. 1 l/100 km on.

Rehvide ühtlane kulumine? Esiveolisel kuluvad esimesed kiiremini, aga kes käsib iga aasta samad rehvid samasse kohta tagasi panna? Tark oleks iga aasta esimesi ja tagumisi vahetada, siis kuluvad võrdselt. Samas esiveolise puhul ei ole mingit probleemi kui ees ja taga on tunduvalt erineva kulumisastmega või isegi erinevate mõõtudega rehvid, Q-l aga peavad üsna ühesugused olema kõik 4 tk.

Millegipärast ikkagi Q-l kuluvad tagarataste laagrid kiiremini kui esiveolisel, ilmselt vedav ratas kulutab laagrit rohkem kui lihtsalt kaasa veerev, üsna mitu teemat on siit foorumist silma jäänud. Ja otse loomulikult on auto hoolduse ja remondi kulud suuremad.

Lauri2
huviline

Registreerunud 03.03.05
Kasutaja on eemal

Auto: 80

postitati 11.12.09 11:40

Tsitaat:
Algselt postitas: vx_105
Ja otse loomulikult on auto hoolduse ja remondi kulud suuremad.

5 aasta jooksul ~30k kulutatud remondisumma juures on minul tervelt 1600.- quattrost tingitud lisakulutus. Lausa 5%. Selle raha oleks saanud ju hoopis salongi ledide ja valgustusega käigukanginupu peale kulutada.

Tegelikult mõned sumpa tripid ja üks alumine ukseliist on ka quattro pärast :P

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Taavi
klubiliige

Registreerunud 21.11.04
Kasutaja on eemal

Auto: UrS4

postitati 11.12.09 11:43

Aastalõpus peab ju naerda ka saama. Torseni ja tagasilla hooldus :D Eks ole jah üsna raske 100 000km peale korra õli vahetada. Muuseas enamus ei tee seda üldse. Tagaratta laagrid kuluvad rohkem? See on kinni puhtalt mudelis ja projekeerimises. C4-l pole ma 100 000km peale kordagi vahetanud tagaratta laagreid. Ja üleüldse. Kui see Q nii paha on, ära siis osta. Reaalselt on 95% jutust siis BS!. Kaaluvahe on muidugi ikka eriti oluline teema. Siis võiks ju sõita üldse max 1000kg kaaluva autoga, millel on korraliku pidamisega rehv ja suured pidurid.

12.301@181km/h
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
arsi
huviline

Registreerunud 09.02.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi v8 3,6 aut.91, Audi V8 3,6 aut 89, Opel vectra B 1,8 Kia ceed gt line 2016. Subaru legacy

postitati 11.12.09 11:46

H6bekuul , kas pole mõtetu vaielda meestega, kellel profiilis on kirjas vähemalt 1 Q 20vt või siis Q v8 ?
Reeglina on need mehed oma Q juures rohkem aega veetnud kui last kasvatanud ja naist rahuldanud .
Mis puutub auto massi, veoskeemi, veeretakistust ja rattalaagri kulumist siis infoks sulle, et laagrid on väga erinevad . Igale mudelile on pandud just vastavalt selle massile ja veoskeemile vastavad laagrid .
2006 ostsin omale Q , odomeetrinäit oli 180000:D ja nüüd kisub juba 340000 peale, aga asjad mida vahetanud pole on rattalaagrid :)

;)
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
tarmo
klubiliige

Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 11.12.09 11:52

Taavi, vaata et sa ämma autosse ei võta, muidu põrutad eessõitjale selga kui pidurdamiseks läheb...

Taavi
klubiliige

Registreerunud 21.11.04
Kasutaja on eemal

Auto: UrS4

postitati 11.12.09 11:54

Mul pole veel ämma õnneks :D

12.301@181km/h
heihei
huviline

Registreerunud 01.02.06
Kasutaja on eemal

Auto: b6, 96kw bens.

postitati 11.12.09 12:02

Üks suur miinus on see, et ma kou aeg unistan Quattrost.:mad:
Rohkem nagu ei ole ju miinuseid, vähemalt minu jaoks. Et loomulikult kulutused võivad suuremad olla. Et jah lähed reisule ja teatud atraktsioonid jätad vahele, sest antud elamused on kallid? Loomulikult jätan vahele, kui raha pole. Ongi kogu lugu, ei hakka mina rääkima pärast reisu, et nõmedad atraktsioonid olid, ükski neist ei meeldinud. Vabandust, kui vale vördlus.:D

ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: 400,401,969

postitati 11.12.09 12:11

Tegelikult on hoopis suurim miinus see, et selle ajastu automaatkäigukastiga diiselmootoriga audit mida igapäevaseks sõitmiseks kasutada kannatab (100vA6 C4) ei olegi üldse neliveolisena tehtud. C5'el aga ei ole jällegi normaalset diiselmootorit.

Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
CE
huviline

Registreerunud 02.03.06
Kasutaja on eemal

Auto: A4 Avant 1,9 TDI q

postitati 11.12.09 12:12

Torsenit või avatud differentsiaali kasutava Quattro puhul pole kiiruste erinevus esi- ja tagasilla vahel probleemiks, samuti ei valmista see reaalselt mingit muret ka Haldex nelikveosüsteemile (lukustusfaktor piisavalt väike). Pinged jõuülekandes tekivad ainult lukustatud või puuduva keskdifferentsiaali puhul, aga selline nelikveolahendus polegi mõeldud normaalolukorras teedel kasutamiseks. Kui ei usu, loe näiteks Nissan Patroli kasutusjuhendit ;)

Pidurdamisel ei muuda nelikveost johtuvad sadakond lisakilo tegelikult tuntavalt midagi. Kaasreisija olemasolu ei pikenda ju märkimisväärselt ka esiveolise auto pidurdusteekonda. Olulisimaks faktoriks pidurdamise effektiivsuse juures on rehvide-tee vaheline haardetegur, mida väike massi suurenemine (eriti tagasilla kohal) võib isegi parandada. Tavakasutaja jaoks on 100 kg tühimassist olulisem pidurite ja rehvide seisukord.

Kallim soetushind on oluline argument uue auto ostmisel, kasutatud peast võib nelikveolise samaväärsest esiveoliset odavamaltki saada (enda A4-ga läks sedasi)

Kütusekulu erinevus on kindlasti täiesti olemas, kuid diiselmootori puhul on vahe marginaalne (1,9 TDI puhul jääb mõõte-arvutusvea piiresse).

Lisaksin omalt poolt lõpetuseks ka mõned miinused, mis nelikveo puhul otseselt ennast on puudutanud:

1. Ahtamad valikuvõimalused velgede-rehvide valimisel: tulenevalt esiveolisest erinevast tagasillaehitusest ei pruugi Quattrole sama suure offsetiga veljed alla sobida, rehve peaks ostma neljakaupa ja ühesuguseid (esiveolise puhul pole ju vahet).

2. Keerukam, kallim lappida väljalaskesüsteem

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
h6bekuul

Registreerunud 16.08.09
Kasutaja on eemal

postitati 11.12.09 12:15

Ärge nüüd närvi minge! Need on minu tähelepanekud. Pealegi ei taha ma uskuda, et autotööstusel õnnestus toota auto, millel puuduvad miinused :)
Kindlasti leiab mõni tulevane q omanik midagi kasulikku?
See, et q ei sõida vees ega lenda õhus ei tee teda minu silmis veel puudulikuks :)

Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: Q7

postitati 11.12.09 13:11

Tsitaat:
Algselt postitas: Lauri2
Tegelikult mõned sumpa tripid ja üks alumine ukseliist on ka quattro pärast :P

Saan aru, mida sa selle all mõtled. :D

Tsitaat:
Algselt postitas: h6bekuul
Ärge nüüd närvi minge! Need on minu tähelepanekud.

Kus sa need tähelepanekud tegid? Diivanil autoajakirja sirvides või Audi quattro roolis? Oled sa kunagi üldse quattroga sõitnud?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
h6bekuul

Registreerunud 16.08.09
Kasutaja on eemal

postitati 11.12.09 13:22

Noh vaatasin sinu autosid. Kuidas sa manööverdasid siin A8ga, siis aasta tagasi sai proovitud soetamiseesmärgil mõned essid ja allroadid. Jätsin ostamata.
Mõnele tuttavale aitanud osta. Mõni rääkinud, Ka siin foorumis jookseb midagi läbi.

kps
moderaator

Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal

Auto: 5x4x4

postitati 11.12.09 13:46

Ma astusin 2002 esimest korda quattroga ämbrisse, nüüdseks hetkeks olen sellele veel lisaks kolm korda ämbrisse astunud quattrote juurde soetamisega. Issand, mis ma selle rahaga kõik teha oleks võinud, mis esiveoliste odavamast hooldusest üle oleks jäänud :D.

Mehekene, tee endale selgeks, kas sul on neliveol praktiline väärtus olemas. Kui ei, siis ära osta ja asi korras, lõpeta oma aju piinamine nii raskete küsimustega nagu neliveo hooldus jne. ja kui järgneva aasta jooksul pole mingit vajadust ikka veel tekkinud neliveolise järele ja tekib ikka ja jälle seesama dilemma, siis jätka selles samas teemas uuesti arutelu :D.

Kuna endal on neliveol praktiline väärtus, siis ma mainin, et ma olin tõsine idioot, et enne 2002 aastat endale neliveolist soetanud polnud, sest vajadus oli, aga asja hinnata ei osanud. Olles kogenud eeliseid, unustasin enda jaoks mingid tühised asjad paugust, mida sa oma esimeses postis hetkel psüholoogiliselt piduriks oled seadnud :cool:.

Muhe on mainida, et kogu autopargist veavad minu isenditel kümnest sillast üheksa :D.

Hea auto on palju autosid...
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
zagaja
huviline

Registreerunud 06.09.04
Kasutaja on eemal

Auto: A-200 20v 162kw turbo quattro avant

postitati 11.12.09 14:11

Tsitaat:
Algselt postitas: kps
Issand, mis ma selle rahaga kõik teha oleks võinud, mis esiveoliste odavamast hooldusest üle oleks jäänud :D.

Ma usun et maksnud traktoristile, kes su esiveolised hangest välja tõmbaks:D

Tort
huviline

Registreerunud 16.09.07
Kasutaja on eemal

Auto: A4 2.6

postitati 11.12.09 14:14

Minumeelest pole küsimust. Kui praktiline vajadus on olemas, st. palju maal ja looduses liikumist, siis on tegu küll üsna õnnestunud tehnikaga, nii et ei kahtleks ostmises hetkegi. Need lisakulud hooldusele on siiski marginaalsed. Kui vahet pole, siis vahet pole ja asi taandub muudele asjadele, näiteks kas konkreetse mootoriga on ka quattro saadaval ja kui on, siis mis korras on auto üleüldiselt ja kas ta on fwd-st oluliselt kallim. Sama raha eest ja samas korras, võtaks quattro küll.

vx_105
Bännitud

Registreerunud 21.03.07
Kasutaja on eemal

postitati 11.12.09 15:44

Tsitaat:
Algselt postitas: lehys
Esiveduse vennad kukuvad nüüd quattrot maha tegema:D

Kes? Kus?:P
Mina omalt poolt tahan lihtsalt öelda, et mulle tundub, et väga paljud kes Q on ostnud, TEGELIKULT seda ei vaja. Mina samuti ei vaja. Kui tunneksin, et TIHTI esiveolisega hätta jääksin ja neljaveo võimalust vajaksin (talvel lumisel parkimisplatsil eputamist ma vajaduseks ei pea :P), siis ostaksin natuke teise klassi auto, mitte sõiduauto, sest nö. tavalised sõiduautod on liiga madalad ja ikkagi tihti ei saa ju neljaveo eelist täielikult ära kasutada kui põhja peal kinni istud või midagi alt ära lõhud. Sõiduautol nelivedu, minu jaoks- "ei liha ega kala".

Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: Q7

postitati 11.12.09 16:01

Tsitaat:
Algselt postitas: Tort
Minumeelest pole küsimust. Kui praktiline vajadus on olemas, st. palju maal ja looduses liikumist, siis on tegu küll üsna õnnestunud tehnikaga, nii et ei kahtleks ostmises hetkegi.

Sul on profiilis 2.6 mootoriga auto. See on piisavalt võimas, et esirattad kas siis tahtliku või tahtmatu liiga kiire gaasivajutusega ka kuival asfaldil kaapima saada. Nüüd iga kord, kui sa seda sahinat kuuled, mõtle, et see on järjekordne olukord, kui sul oleks nelivedu REAALSELT suvistes linnatingimustes vaja läinud. Asjatu rehvikulutamise asemel oleks auto võinud palju kiiremini su soovile reageerida.

Tsitaat:
Algselt postitas: vx_105
...siis ostaksin natuke teise klassi auto, mitte sõiduauto, sest nö. tavalised sõiduautod on liiga madalad ja ikkagi tihti ei saa ju neljaveo eelist täielikult ära kasutada kui põhja peal kinni istud või midagi alt ära lõhud. Sõiduautol nelivedu, minu jaoks- "ei liha ega kala".

Tüüpilise madalapõhjalise neliveolise sõiduauto nelivedu ei ole mitte läbivuse, vaid haarduvuse parandamiseks. Läbivuse paranemine on lihtsalt boonus asja juures. Neliveoline sõiduauto ei ole mõeldud võrdlemiseks täisraamil maasturiga.

Tort
huviline

Registreerunud 16.09.07
Kasutaja on eemal

Auto: A4 2.6

postitati 11.12.09 16:18

Tsitaat:
Algselt postitas: Black
Sul on profiilis 2.6 mootoriga auto. See on piisavalt võimas, et esirattad kas siis tahtliku või tahtmatu liiga kiire gaasivajutusega ka kuival asfaldil kaapima saada. Nüüd iga kord, kui sa seda sahinat kuuled, mõtle, et see on järjekordne olukord, kui sul oleks nelivedu REAALSELT suvistes linnatingimustes vaja läinud. Asjatu rehvikulutamise asemel oleks auto võinud palju kiiremini su soovile reageerida.

No see nüüd küll mingi ülemõistuse püss pole. Peab ikka ise meelega provotseerima, et ketsi lasta kuival asfaldil.

Lehekülgi:  1  2  3  ..  5
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 36.7% - SQL: 63.3%]