Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
 Lehekülgi:  1  2  3  ..  5
Autor:
Pealkiri: Quattro vs fwd jagelemine (Vastuseid: 115 | Vaatamisi: 8038)
Tort
huviline

Registreerunud 16.09.07
Kasutaja on eemal

Auto: A4 2.6

postitati 12.10.09 13:10
Quattro vs fwd jagelemine

Tsitaat:
Algselt postitas: Black
Ära unista, Tallinnas on samasugune paduvihm. Päikest tahaks hoopis, pe*sse see lumi...

Täpselt! :D Samas loodan, et lund meil veel ei tule siin Tallinnas. Ei tahaks naaste alla panna niisama klõbistamiseks ja poole cm lume pärast. Ja muide, tuletan meelde et sm. quattro-omanikud. Vedama te saate hästi, aga pidama nagu kõik teisedki. Olge ettevaatlikud!

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
h6bekuul
postitusõiguseta huviline

Registreerunud 16.08.09
Kasutaja on eemal

Auto: auto

postitati 12.10.09 13:49
gekko vs frontie

Homme õhtuks vast saab Tallinna kah lund, aga kas Q fenomen ongi selline, et terve aasta ootate seda ühte/kahte päeva...et siis mida teha? Paigalt startida tiba kiiremini, kui 2wd? Ma saaks veel aru tagaveolistest, et lahe driftida või nii :)

...ei mõelnud küll nüüd fleimi käima tõmmata :P

Ilusat sooja talve siis ka see kord!

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U
cilaper
huviline

Registreerunud 16.06.07
Kasutaja on eemal

Auto: C5q

postitati 12.10.09 13:55
gekko vs frontie

Tsitaat:
Algselt postitas: h6bekuul
Ma saaks veel aru tagaveolistest, et lahe driftida või nii :)

Quattro driftib vägagi eduliselt - näide.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
Joel
meeskond

Registreerunud 01.10.02
Kasutaja on eemal

Auto: Audi CQ Typ85, Porsche 911 Turbo, MB G63 AMG, MB ML 320, Volvo 940 SE, ZAZ 965 Cabrio

postitati 12.10.09 14:00
gekko vs frontie

Tsitaat:
Homme õhtuks vast saab Tallinna kah lund, aga kas Q fenomen ongi selline, et terve aasta ootate seda ühte/kahte päeva...et siis mida teha? Paigalt startida tiba kiiremini, kui 2wd? Ma saaks veel aru tagaveolistest, et lahe driftida või nii :)

...ei mõelnud küll nüüd fleimi käima tõmmata :P

Ilusat sooja talve siis ka see kord!

Fleimi ei tulegi, seda teemat on palju räägitud. Aga lühidalt võtaks kokku selle nii, et otsesuunas paigalt startimine on 4WD puhul suhteliselt väike boonus (see pigem turvalisuse küsimus, nt peateed ületades) - õige mõnu just ongi driftimine. 4WD drift nimelt on palju hoogsam, kontrollitavam ja nauditavam kui tagaveolise oma, mis liputab saba nigu lambatall, aga edasi ei taha minna. Võimsast nelikveolisest muhedamat liikurit libedaks ajaks ei ole olemas - rahulikult sõites on ta stabiilne ja turvaline ning funnides pakub ta rohkem kui mistahes üheotsaveoline aparaat.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
h6bekuul

Registreerunud 16.08.09
Kasutaja on eemal

postitati 13.10.09 07:42
gekko vs frontie

Tsitaat:
Algselt postitas: Tort
Ja muide, tuletan meelde et sm. quattro-omanikud. Vedama te saate hästi, aga pidama nagu kõik teisedki. Olge ettevaatlikud!

Ee, kui võib, siis ma täpsustan?
Pidama siiski saadakse kehvemini! Ja selles mängib rolli massi_jäävuse_seadus :)
Kui võrdleme sama liigikaaslase tühimasse, siis tõdeme fakti, et Q_Automaat_avant on enam, kui 200kg massiivsem Esika_manuaali_sedaanist! Näiteks 2003a A6 võrreldes tuleb vaheks tervelt 220kg!!! (andmed autow.nl) Pea veerand tonni!
Ja kuna keha massi iseloomustab keha inertsus, siis ka kohalt võttes avaldab see samuti mõju. Ehk mu point oli; kui lumisel teel foori tagant startides tahate mõnele oma liigikaaslasele "ära teha" , võib antud "effekt" osutuda tiba pettumuseks. Kindlasti aga peaksite hakkama varem pidurdama, et mitte laekuda eesolevatele liikuritele sisse!

...ja loomulikult oli see jällegi kõik teooria...

Ettevaatlikut liiklemist:)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U
tarmo
klubiliige

Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 13.10.09 07:45
gekko vs frontie

Ja siis ma tulen oma 1000kg kaaluva b2_sedaan_quattroga?
Koomik.

real1
huviline

Registreerunud 09.06.06
Kasutaja on eemal

Auto: B3, B4, B5; B7, C4, C6

postitati 13.10.09 08:16
gekko vs frontie

Tsitaat:
Tsitaat:
Ehk mu point oli; kui lumisel teel foori tagant startides tahate mõnele oma liigikaaslasele "ära teha" , võib antud "effekt" osutuda tiba pettumuseks.

Seda pettumust ei tule reaalselt kunagi. Soovitaks ühe talve quattroga sõita, mitte teoreetikujuttu ajada. Nõrga mootoriga vana B2/B3-quattro omanik teeb lumetormis laia irve saatel ringe su moodsa 3.2 FWD A6 ümber.

IRW :D Väga hästi öeldud.
Hõbekuulile veel mainiks seda, et quattroga on küllalt efektiivne käiguga pidurdamine...Kuid tõsi, suverehvidega värske lumeplöga sees seda ei pruugi aru saada:)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
JanariA4
huviline

Registreerunud 02.05.06
Kasutaja on eemal

Auto: Skoda Octavia RS III

postitati 13.10.09 08:18
gekko vs frontie

Tsitaat:
Tsitaat:

Seda pettumust ei tule reaalselt kunagi. Soovitaks ühe talve quattroga sõita, mitte teoreetikujuttu ajada. Nõrga mootoriga vana B2/B3-quattro omanik teeb lumetormis laia irve saatel ringe su moodsa 3.2 FWD A6 ümber.

Just täpselt! :D:D
Samuti ei saa ma aru "h6bekuulist", kas hinges on väike kadedus? :P
Oled sa kungi lumega kohalt võtnud Quattroga?:cool:

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
h6bekuul

Registreerunud 16.08.09
Kasutaja on eemal

postitati 13.10.09 08:40
gekko vs frontie

No kuulge...võrdleme ikka näppu ja näppu...mitte näppu ja ***** :)

või ma pean tulema lagedale oma trumbiga?

http://www.hot.ee/h6bekuul/blbuggy1.jpg

...äss...äss...q-mehed :D

Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: Q7

postitati 13.10.09 08:48
gekko vs frontie

Tsitaat:
No kuulge...võrdleme ikka näppu ja näppu...mitte näppu ja ***** :)

või ma pean tulema lagedale oma trumbiga?

http://www.hot.ee/h6bekuul/blbuggy1.jpg

...äss...äss...q-mehed :D

Kui sa talvel Audi asemel sellega sõidad, siis noh... okei. :)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
h6bekuul

Registreerunud 16.08.09
Kasutaja on eemal

postitati 13.10.09 08:55
gekko vs frontie

Ärge nüüd närvi minge, aga nii tore on talve hakul q-mehi kiusata :)

Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 13.10.09 08:59
gekko vs frontie

Tsitaat:

Eks nad kiusavad sind kogu lumise aja vastu. :P

tarmo
klubiliige

Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 13.10.09 09:01
gekko vs frontie

Tsitaat:
Tsitaat:

Eks nad kiusavad sind kogu lumise aja vastu. :P

Ja aastaringi kruusa-, metsa- ja põlluteedel :P

h6bekuul

Registreerunud 16.08.09
Kasutaja on eemal

postitati 13.10.09 09:14
gekko vs frontie

Lumine_aeg...cool :)
Mis see veel on?
Mingi multikas vä? Kas mitte Jääaeg polnud?
:D

tarmo
klubiliige

Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 13.10.09 09:28
gekko vs frontie

Kas sulle endale ei hakka juba tunduma, et su postitused on lihtsalt ülbed?
Või mida sa saavutada üritad?
Eelmine talv sai lausa jäärada nühitud nii, et lõpuks oli villand...
Oh wait... mida fwdmees teab jäärajast?
See on see koht, kus sa seisad järvekaldal ja mõtled, et oleks no ometi neliveduse või siis vähemalt õige otsa veoga auto omale soetanud.
Lumine aeg on see aeg, kui sa mõtled kuskil edgarigorski magalas rööpaid pidi manööverdusmeisterlikkust väljendades parkimiskohale saada üritades, et no pagan, milleks seda valget janti nüüd jälle vaja oli. Samas parkla teises servas kaaskodanik istub autosse ja sõidab läbi ühemähkijaomanike labidatöö tulemusel tekkinud lumevallide rõõmsalt tööle, sinust möödudes irvitab kahjurõõmsalt pihku ja mõtleb omaette: "Hö-hö, paras". :P Sina aga mõtled, et vot, a mul on kodus riiulipeal 600g kaaluv lelu, millega saaks ka samamoodi sõita, kuid asjal on üks konks - sa ei mahu sinna sisse...
Samas quattromehed loodavad jõuda enne lumesahkasid tänavatele hullama, hangedes istuvate ühemähkijateomanike üle naerma, või siis heatahtlikumad haaravad lausa mõned puksiirköied kaasa, et hädalisi abistada.
Sina istud kas hanges või oma soojas kodus teleka ees, libistad teed ja mõtled, et oh kui hea on toas olla, sellal kui neliveduomanikud autoroolis otsaesist higist pühivad ja kaaskodanikele idiootse irvega otsa vahivad...

Edu

Ahjaa, see, et auto tarbeese on ja viib samamoodi punktist A punkti B, seda võid sa oma vanaemale rääkida.

Mario81
huviline

Registreerunud 28.01.06
Kasutaja on eemal

postitati 13.10.09 09:36
gekko vs frontie

Tsitaat:
Algselt postitas: tarmo
Sina aga mõtled, et vot, a mul on kodus riiulipeal 600g kaaluv lelu, millega saaks ka samamoodi sõita, kuid asjal on üks konks - sa ei mahu sinna sisse...

Tarmo 2k 600g ;)

Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 13.10.09 09:37
gekko vs frontie

Ma lisaks veel seda, et h6bekuul, ka sinu A6 on tegelikult konstrueeritud neliveoline auto olema. Kurb on, et rahapuudusel on ta vaid poolenisti komplekteerituna tellitud.

Joel
meeskond

Registreerunud 01.10.02
Kasutaja on eemal

Auto: Audi CQ Typ85, Porsche 911 Turbo, MB G63 AMG, MB ML 320, Volvo 940 SE, ZAZ 965 Cabrio

postitati 13.10.09 09:49
gekko vs frontie

Tsitaat:
Samas parkla teises servas kaaskodanik istub autosse ja sõidab läbi ühemähkijaomanike labidatöö tulemusel tekkinud lumevallide rõõmsalt tööle, sinust möödudes irvitab kahjurõõmsalt pihku ja mõtleb omaette: "Hö-hö, paras". :P
Samas quattromehed loodavad jõuda enne lumesahkasid tänavatele hullama, hangedes istuvate ühemähkijateomanike üle naerma, või siis heatahtlikumad haaravad lausa mõned puksiirköied kaasa, et hädalisi abistada.

Ma tahtsin kommenteerida, et puksiirköis peab Audil (st, siis OOOO, mitte OO) külmal ajal ikka alati põhivarustuses olema, sest ei saa ju keelata endale rõõmu aidata lumepasast välja naisterahvas väikese lapsega või kes iganes, kelle Corolla, Golf või buumer ühte ratast keerutades abitult kinni on jäänud. Aga ma saan täitsa aru inimestest, kes seda ei mõista. Libedat aega on ju osakaalu mõttes tõesti vähe, aga agoonia, mis kaasneb libedal ajal saamatu autoga liigeldes on ka tõsiselt ebameeldiv. Mul on praegu erinevate asjaolude kokkulangemisel nii enda kui naise igapäevaautod kahevedused, seega saab talv tulema raske. Või siis lihtsalt hakkan Kuubikuga tööl käima... :)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
h6bekuul

Registreerunud 16.08.09
Kasutaja on eemal

postitati 13.10.09 09:55
gekko vs frontie

Tsitaat:
Eelmine talv sai lausa jäärada nühitud nii, et lõpuks oli villand...
Oh wait... mida fwdmees teab jäärajast?

Ahjaa, see, et auto tarbeese on ja viib samamoodi punktist A punkti B, seda võid sa oma vanaemale rääkida.

Ok...kogu q kamp vastas..lahe :)
Aga ärge siis isiklikuks ja labaseks minge...eks?
Vastan teile jõudumööda :)

Vaatame siis , mida ma tean jäärajast? Võin muidugi eksida, aga pakun, et kui sina issi_munakotis siplesid, võtsin mina oma issi mosse diagonaalrehvidega ja läksin Haapsalu lahe peale jäärada proovima! Oli see vast elamus(ei hakka kirjeldama), aga siis kadus pikkadeks aastateks see jäärada. Sest polnud ju talvegi olla. Millal ta nüüd uuesti avati, pole jälginud. Võibolla oligi see eelmine aasta? Sest keskmised talve temperatuurid on meil viimasel ajal olnud +2..-3 :)

Kus ma väitsin, et auto ainult tarbeese on?

Ma poleks siia accounti ilmselt teinud, kui ma nii arvaks!

h6bekuul

Registreerunud 16.08.09
Kasutaja on eemal

postitati 13.10.09 09:58
gekko vs frontie

Tsitaat:
Ma lisaks veel seda, et h6bekuul, ka sinu A6 on tegelikult konstrueeritud neliveoline auto olema. Kurb on, et rahapuudusel on ta vaid poolenisti komplekteerituna tellitud.

Hr Black. Sama ostuhinna juures saab ju a4 mistahes veoga! Niiet julgen arvata eelmise omaniku kriteeriumuteks midagi muud, kui rahapuudus.

jaakk
huviline

Registreerunud 23.07.07
Kasutaja on eemal

Auto: Bmw 525i -2007, sedaan

postitati 13.10.09 10:00
gekko vs frontie

Ma tegelikult väga ei saa aru sellise jutu poindist- mul endal on esivedune A4 ja ma ei saa küll öelda, et mul kuskile sõitmine oleks talvel jäänud tegemata, et mul esivedune auto on- samas eelmise aasta "suurtalve" ajal minu külalised C5 2,4q ja C5 4,2q olid samamoodi põhja peal kinni ja ootasime kõik sama rõõmsalt lumesahka.
Võibolla oleks sealne eelis olnud tõesti Allroad.
Võibolla on minu vabanduseks ka see, et mul on värsked naastrehvid all ja lumes sõites kasutan pisur suuremat hoogu aga sõitmata pole nagu kuskil jäänud.
Enda õigustuseks oskan vaid seda öelda, et tollal polnud A4 tq-d turul saadaval aga selle eest on perekonnas audiusk olemas.
Loomulikult on hea vaadata uhkeid poognaid võtvaid manuaalkastiga quattrosid.

Tsitaat:
Algselt postitas: Joel
Tsitaat:
Samas parkla teises servas kaaskodanik istub autosse ja sõidab läbi ühemähkijaomanike labidatöö tulemusel tekkinud lumevallide rõõmsalt tööle, sinust möödudes irvitab kahjurõõmsalt pihku ja mõtleb omaette: "Hö-hö, paras". :P

Ma tahtsin kommenteerida, et puksiirköis peab Audil (st, siis OOOO, mitte OO) külmal ajal ikka alati põhivarustuses olema, sest ei saa ju keelata endale rõõmu aidata lumepasast välja naisterahvas väikese lapsega või kes iganes, kelle Corolla, Golf või buumer ühte ratast keerutades abitult kinni on jäänud. Aga ma saan täitsa aru inimestest, kes seda ei mõista. Libedat aega on ju osakaalu mõttes tõesti vähe, aga agoonia, mis kaasneb libedal ajal saamatu autoga liigeldes on ka tõsiselt ebameeldiv. Mul on praegu erinevate asjaolude kokkulangemisel nii enda kui naise igapäevaautod kahevedused, seega saab talv tulema raske. Või siis lihtsalt hakkan Kuubikuga tööl käima... :)

Audi kohta aga niipalju, et nendega sõidavad maalt pärit inimesed, eriti Tartust ja sealt kandist pärit. Ma ei tea, mis fenomen see on, aga põlistallinlased audisid ei osta.
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
Rst
huviline

Registreerunud 06.10.04
Kasutaja on eemal

Auto: hall metallik diisel Q

postitati 13.10.09 10:06
gekko vs frontie

Tsitaat:

Aga ärge siis isiklikuks ja labaseks minge...eks?

...

Võin muidugi eksida, aga pakun, et kui sina issi_munakotis siplesid...

Keegi on vist lõvipasteeti lõunaks söönud, et nii julgeid avaldusi teeb.

Minu arust ei ole veel talv kohale jõudnud aga see ei tähenda, et ma ei ootaks seda pikkisilmis. :D
Väike meenutus selle aasta algusest.

ex-Audi S4 2.2T - 609hp/846Nm rattast mõõdetuna
10.9sec@210km/h, 1km 268km/h, 1miil 295km/h
Eero
meeskond

Registreerunud 29.10.04
Kasutaja on eemal

Auto: B2 2dq

postitati 13.10.09 10:07
gekko vs frontie

Tsitaat:
Hr Black. Sama ostuhinna juures saab ju a4 mistahes veoga! Niiet julgen arvata eelmise omaniku kriteeriumuteks midagi muud, kui rahapuudus.

Päris naljakas teema, tahan ka osa võtta!

Esiteks soovitad teistel mitte isiklikuks minna ja siis paned oma oponendi kohe issi muna koti sisse. Minumeelest oled sina ainuke postitaja siin, kes protsib igast august välja isiklikke solvanguid, sellega näitad paraku ainult enda peaümbermõõdu vähesust välja.

Raha puudus ei saa olla mitte kuidagi kriteerium, pigem kitsendus. Samuti on ka 1 ratta vedu audi puhul kitsendus, mis enamasti tulenebki sealt raha puudusest. Selge see, et valid endale sellise suurusega auto nagu vajadus on, a4 quattor ei ole kuidagi a6 esiveolisega võrreldav auto, kui siis ainult hinna poolest, aga see pole ju kriteerium.

Kui sinu jääraja kogemused piirduvad ainult issi mossega diagonaalrehvga jääpeal hullamisega siis anna andeks, aga sina ei tea jäärajast mitte kui midagi. Olematu pidamise ja vedrustusega pukiga mööda libedat jääd sõitmine ei ole mingi fun, fun on siis kui sul on antud asja üle täielik kontroll ja auto vajab pigem küljeakendele kojamehi, kui ette.

Kahjuks ei ole sa enda profiili täielikult täitnud, väga huvitab kui vana peab üks mees olema, et sellist lapsikut iba suust välja ajab.

Joel
meeskond

Registreerunud 01.10.02
Kasutaja on eemal

postitati 13.10.09 10:11
gekko vs frontie

Ma ei näe väga pointi sel teemal kauem jaurata. Eesmärk ei ole üksteise autosid või tõekspidamisi maha teha. Rasked teeolud on quattromeestele alati tore aeg olnud ning esiveduse-mehed saavad soojal ajal kokkuhoitud kütuseraha eest samal ajal kohvikus chillida.

Klassika -> http://www.youtube.com/watch?v=7JlvVdAmkTM

kps
moderaator

Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal

Auto: 5x4x4

postitati 13.10.09 10:25
gekko vs frontie

Mina sain eile juba "kelgutada" suvesussiga :). Ja mis puksiirköide puutub, siis Q puhul on selle standardvarustuses olek siililegi selge, lihtsalt lumisel ajal tuleb selle vidina asukohta "pagassisügavustest" "kõrvalistme peale" vahetada. Lisaks loobusin ma viimasel aastal oma liikuril köie kinnituskatteid peale panemast. Vahet pole kuhu läksin tuli lihtsalt kedagi endast eespool ka tagurpidi välja kakkuda :D. Ja seda kõike tegin ma heast tahtest ja suurima heameelega, mitte stiilis "näe mul on nelikvedu - loll osta omale ka" ;).

Hea auto on palju autosid...
 Lehekülgi:  1  2  3  ..  5
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 21]
[PHP: 47.0% - SQL: 53.0%]