kael
huviline
Registreerunud 12.08.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 12.10.09 20:11
|
|
|
Audi a4 salongi soojendus
Probleem siis selline,ei taha puhkuda sooja ega ka külma õhku esiklaasile.Arvatavasti on mingit sodi täis,kuidas oleks kõige lihtsam sellele ligi
pääseda?Armatuuri pealt seda katet maha ei saa,või ei oska siis seda maha võtta.
Autoks siis audi a4 aastast 1996.
|
|
|
Ardo
huviline
Registreerunud 22.02.08
Kasutaja on eemal
Auto: B2sedaan C5avant
|
postitati 12.10.09 20:13
|
|
|
Pigem arvan, et need õhusüsteemi klapid on lakanud töötamast(trossid lahti tulnud ja nüüd ei liiguta enam neid), vähemalt 90nel oli mul selline
probleem.
|
|
|
|
kael
huviline
Registreerunud 12.08.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 13.10.09 08:49
|
|
|
Siis peaks vist terve armatuuri välja kakkuma, et seda parandada.
|
|
|
jaakk
huviline
Registreerunud 23.07.07
Kasutaja on eemal
Auto: Bmw 525i -2007, sedaan
|
postitati 13.10.09 09:02
|
|
|
Minuteada ei ole isegi A4 manuaalsel salongisoojendusel midagi pistmist trossidega, ikka ja ainult klapid ja klapimootorid.
Ka manuaalsel salongisoojendusel on elektrooniline juhtimine, nagu ka kliimaseadmega versioonil.
Selleks, et keskmisele klappide süsteemile ligi pääseda ei pea armatuuri maha kakkuma, piisab kui keskkonsooli maha kakud.
Audi kohta aga niipalju, et nendega sõidavad maalt pärit inimesed, eriti Tartust ja sealt kandist pärit. Ma ei tea, mis fenomen see on, aga
põlistallinlased audisid ei osta.
|
|
|
|
kael
huviline
Registreerunud 12.08.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 13.10.09 09:12
|
|
|
Autol siis kliimaseade, seda unustasin mainida.
|
|
|
jaakk
huviline
Registreerunud 23.07.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 13.10.09 09:27
|
|
|
Siis samamoodi, keskkonsool eemaldada ja siis näed juba õhuvahetuse klappe.
Eelnevalt siis eemalda stereo, siis keskkonsooli paneel, siis kliima plokk jne.
Audi kohta aga niipalju, et nendega sõidavad maalt pärit inimesed, eriti Tartust ja sealt kandist pärit. Ma ei tea, mis fenomen see on, aga
|
|
|
|
kael
huviline
Registreerunud 12.08.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 13.10.09 12:59
|
|
|
Ok uurin asja.
|
|
|
kilt
huviline
Registreerunud 12.10.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 15.10.09 07:15
|
|
|
Ei hakkanud uut teemat tegema, aga mul probleem siis selline, et leiget öhku puhub kliima, ei lähe see öhk nii soojaks kui peaks! Vahetevahel, kui
mootor on juba töösoe, siis mootor välja suretada ja uuesti tööle, siis nagu toimib, aga see on vahetevahel ainult, vöiks natuke tihedamini asi
toimida Uurisin vanu teemasi, ilmselt asi sellest soojaklapis, ei lülitu
ümber! Teised funktsioonid köik toimivad normaalselt, soe öhk on leige ainult! Autoks A4 97 avant 1.8
|
|
|
jaakk
huviline
Registreerunud 23.07.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 15.10.09 09:16
|
|
|
See klapp on ainult 1 osa võimalikust probleemist, mul autol oli salongi radikas umbes, läbipesu tegin ja hakkas sooja tulema.
Tsitaat: | Algselt postitas: kilt
Ei hakkanud uut teemat tegema, aga mul probleem siis selline, et leiget öhku puhub kliima, ei lähe see öhk nii soojaks kui peaks! Vahetevahel, kui
mootor on juba töösoe, siis mootor välja suretada ja uuesti tööle, siis nagu toimib, aga see on vahetevahel ainult, vöiks natuke tihedamini asi
toimida Uurisin vanu teemasi, ilmselt asi sellest soojaklapis, ei lülitu
ümber! Teised funktsioonid köik toimivad normaalselt, soe öhk on leige ainult! Autoks A4 97 avant 1.8 |
|
|
|
|
kael
huviline
Registreerunud 12.08.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 21.10.09 08:44
|
|
|
Asi korras, paar tugevat koputust armatuurile ja hakkas tööle
|
|
|
jaakk
huviline
Registreerunud 23.07.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 21.10.09 09:43
|
|
|
Kuni järgmise korrani.
Tsitaat: | Algselt postitas: kael
Asi korras, paar tugevat koputust armatuurile ja hakkas tööle |
|
|
|
|
kael
huviline
Registreerunud 12.08.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 21.10.09 13:13
|
|
|
Järgmine kord teeb auto omanik seda ise,võtsin küll lahti ,kuid ligi ikka ei pääsenud sinna kuhu vaja.
|
|
|
Nullpointer
huviline
Registreerunud 28.11.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 28.11.09 20:28
|
|
|
klapi asukoht
Tekkisid samasugused sümtomid ning kuna see juhtus järsku, siis kahtlustaks seda klappi. Kui ka oleks probleem tegelikult elektroonikas, siis praegu
on lihtsalt plaan see klapp talveks lahti lükata.
Küsimus, kust seda klappi peaks otsima? Kas Audil on see klapp nn õhuklapp st salongiradikast jookseb pidevalt vesi läbi ja suunatakse õhku kust vaja
või on see siiski nn veeklapp. Põgusalt vaatasin mootoriruumi ning voolikutel mingit trossiga moodustist ei märganud. Kas seda seal polegi st peaks
selle klapi leidmiseks keskkonsooli laiali kiskuma?
|
|
|
jaakk
huviline
Registreerunud 23.07.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 29.11.09 11:09
|
|
|
Asi on ikka inimilikult lahendatud, ehk ikka elektriline klapp liigutab õhukanalite voolavust.
Kui sul on kliimaga isendiga tegu, siis saad klapi mootoreid "ergutada" ja hakkab asi tööle- selle kohta on aga siin foorumis palju räägitud ja
otsingut kasutades leiad teemad.
|
|
|
|
Nullpointer
huviline
Registreerunud 28.11.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 05.12.09 11:19
|
|
|
Njah, raadio(originaal) kätte saamisega tekkisid probleemid.
Netist leidsin mingid "võtmed", mida peaks raadio eemaldamiseks omama. Neid mul muidugi pole.
Kahjuks pole käeulatuses ka midagi sellist, mida võtme asemel oleks saanud sinna auku pista.
Küsimus, kas raadio eemaldamiseks peab kindlasti omama neid võtmeid või tasuks meisterdada sobivas mõõdus liistakad, mis nendesse aukudesse pista ning
üritada siis raadio välja kangutada.
|
|
|
Nullpointer
huviline
Registreerunud 28.11.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 05.12.09 16:31
|
|
|
Nii, sain hakkama. Meisterdasin need "võtmed" ise plekist.
Originaalvõti on selline:

Oluline on, et võti oleks pilu laiune ning ots oleks kaarjas nagu pildil. Võti tuleb pista pilusse nii, et võtme kaarjas serv jääks raadio
välisküljele. Võtme pikkus, paksus ning augud jm sakid ei oma tähtsust.
Ehk on kellelegi abi.
|
|
|
kilt
huviline
Registreerunud 12.10.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 10.12.09 18:53
|
|
|
Taksofoni kaardid on ka üks lahendus, millest saab öige laiusega ribad löigata! Endal aitas hädast välja naise küüneviil
|
|
|
Karin84
huviline
Registreerunud 26.11.07
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4 (95´a)
|
postitati 14.12.09 07:34
|
|
|
Jama tunudb analoogne
Tere, ei hakka uut teemat tegema, mul ka sarnane jama.
Puhur põhjas ja hääl vali, aga aknad klaarimaks ei lähe. Tagumised küljeaknad koguaeg udused.
Selline tunne, et üldse õhk salongis ringi ei käi.
Kas võib olla nii, et miski tolmu täis või midagi seal kusagil!?
Tegu on 95a Audi A4 ja ilma kliimata- tavaline värk.
Kuhu pöörduma peaks? ise nagu seal urgitseda ei taha hästi- või kas surveõhuga kusagilt puhuda!?
Aitäh!
Prrrr... AUDI! 
|
|
|
|
KeveN
huviline
Registreerunud 29.09.08
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 80 TYP85 Q , Audi V8 4.2
|
postitati 14.12.09 15:24
|
|
|
Aga kas klaaside peal puhub üldse?`Soovitaks muidugi salongi õhufiltri vahetada ära, need kipuvad väga mustad olema.
Peamised märgid sellest, et filter on ummistunud või küllastunud:
- Tekib raskesti eemaldatav udu
- Tugev ebameeldiv lõhn käivitamisel
- Vähenenud ventilatsiooni õhuvool
- Raske õhk
http://ladu24.ee/et/info/Tee-ise-6petused/Milleks-on-vajalik-salongi6hu-filter
|
|
|
|
klaPP
huviline
Registreerunud 23.09.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 14.12.09 23:55
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Nullpointer
Njah, raadio(originaal) kätte saamisega tekkisid probleemid.
Netist leidsin mingid "võtmed", mida peaks raadio eemaldamiseks omama. Neid mul muidugi pole.
Kahjuks pole käeulatuses ka midagi sellist, mida võtme asemel oleks saanud sinna auku pista.
Küsimus, kas raadio eemaldamiseks peab kindlasti omama neid võtmeid või tasuks meisterdada sobivas mõõdus liistakad, mis nendesse aukudesse pista ning
üritada siis raadio välja kangutada. |
Ise läksin esimesse Noorde Tehnikusse, küsisin korra neid "võtmeid", käisin autos, tõmbasin maki välja ja sõitsin garaazi. Mugav ja pole leiutamist.
|
|
|