ultra2005
huviline
Registreerunud 16.05.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 100 C4 Avant (1992.a) 2,0 85 Kw AAD/AXP - Manual + AUDI A6 C5 Avant (1998.a) 1,8T 110Kw AEB/DHW - Manual
|
postitati 12.10.09 14:50
|
|
|
Tänud sellele inimesele kes detailselt lahti seletab C4 Avant Tagaluugi eemalduse protsessi järjekorra :)
Vaja vahetada siis Tagaluuk. Töö läheb nädalavahetusel lahti. Hetkel pole arvutis piisavalt ruumi et ELSA WIN softi peale lükata ja sealt detail
jooniseid uurida. Uuel luugil mis hetkel maalri juurest ära toomist ootab on küljes ainult kaabeldus ja klaas. Põhimõtteliselt tuleb kõik ringi tõsta
mis vana luugi küljes on. Eriti huvitab Kaabelduse lahti ühendamine ja taas ühendamine. Kindlasti rubiitaks ka ise välja kus mis ja mida aga ehk on
kellegil viitsimist veidi tegevust kirja panna ning sellega teeks teene ka ehk mõnele teisele klubilisele kellel see töö ees on Ette tänades.
XZN M16
|
|
|
|
Zoig
klubiliige
Registreerunud 03.12.07
Kasutaja on eemal
Auto: IZh 21251 Kombi; Audi S6 Avant; B2c; B2q
|
postitati 12.10.09 19:39
|
|
|
Kui sa nädalasees tallinnas oled, sis anna enast märku. Mul ELSA arvutis olemas, ehk saan kuidagi sealt kasulike piltidega abiiks olla.
Et oleks raskem!
|
|
|
|
Tiit
huviline
Registreerunud 23.03.07
Kasutaja on eemal
Auto: audi 100 avant tdi
|
postitati 12.10.09 19:57
|
|
|
Luugijuhe läheb keres üles pagasniku valgustusele ja teised kaks haru põhipistikutega vasakule küljetaskusse- eemaldama pead D-piilari katte ja lae
tagumise liistu. Pistikud on kahe pleki vahel klambritega sisemise pleki küljes, et põhipistikud kerest välja saada pead nad ennem poolitama, lähemalt
vaadates saad aru(6 klemmiga pistikud käivad pikkupidi pooleks).
Keskluku ja aknapesuvee voolikud võid lahti ühendada kolmikust mis asub kütuseluugi lukustuse tõukuri juures ja pesupumba mootorist või kere ja luugi
vahel olevast lõõtsast mis on eraldi detail kahe kanaliga, kuhu voolikuotsad sisse surutakse.
Enne kui hakkad paremat luugituld eemaldama, võta maha lukumehanism kuna see kinnitub tule külge, kojamehega võib probleeme tekkida kuna puks mis on
suure mutri all(peale luua eemaldamist) kipub kinni mädanema, ülejäänu suht ühelt teisele tõstmise vaev.
Mögin mis tulede tihendi ülesannet täidab on saadaval näiteks värvifoorumis, paraku 10meetriste karpidena (hind ca 300 krooni), samas ka endale oleks
seda vaja aga üksi ei raatsinud osta, kui sinulgi vaja võiks kahepeale karbi võtta (ehk mõnele hiljem veel vaja, saaks jupikaupa müüa.
|
|
|
ultra2005
huviline
Registreerunud 16.05.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 100 C4 Avant (1992.a) 2,0 85 Kw AAD/AXP - Manual + AUDI A6 C5 Avant (1998.a) 1,8T 110Kw AEB/DHW - Manual
|
postitati 13.10.09 03:39
|
|
|
Huvitav mitu meest peab luugi demontaazi ja montaazi juures olema et keret ja luugi värvi ei vigastaks. Minu meelest tundub asi sedasi et kui juhtmed
on lahti ühendatud ja kinnituspoltidest lahti laskmiseks läheb ja ennem amordid olen lahti lasknud, siis peaks 2 meest mõlemast küljest seda õhus
hoidma. Kui luugil on kogu nänn küljes siis on ta ikka omajagu raske. Tegelikult oligi asi sedasi, et vana luuki pole mõtet enam taastada, kuna rooste
on absoluutselt igale poole alla roninud ja korduvad katsed seda eemaldada on osutunud tulutuks. Indreku käest Palli tänaval sain korraliku roostest
puutumata ja väga heas seisukorras S4 Luugi mille viisin tuttava automaalri juurde värvimisele. Loodetavasti kõik nänn istub 100 luugilt 1:1-le selle
peale. Muidugi hea tähelepanek eelnenud postitaja poolt Tulede tihendite osas. Seda mul ausalt öeldes pähe ei tulnudki et neid tervelt kätte ei saa.
Eks kui kellegil veel midagi kasulikku millele tähelepanu osutada et elu lihtsamaks muutam öelda on siis laske aga käia. Eelnenud postitajatele
igatahes tänud 
XZN M16
|
|
|
|
kulufield
huviline
Registreerunud 30.04.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A3 1998a 1,8 , Toyota avensis 2007
|
postitati 13.10.09 05:57
|
|
|
Mina olen saanud selle tihendi täitsa ilusti kätte, rohkem on see selline mastiksi moodi ja saad selle pärast sinna peale tagasi voolida, peaasi, et
sinna tolmu peale ei lähe siis ei nakku enam hästi. Ma olen kahel autol saanud sama tihendit kasutada.
Reaalselt on see luugi lammutamine ja ümbertõstmine katseeksitus.
Ma olen korduvalt seda lahti võtnud ja üritan seletada:
Vana luuki on kõige parem tühjaks teha kui ta veel küljes on.
Kõigepealt eemaldad ülemise liistu(kui luuk kinni on vaates), siis edasi külgmised liistud.
Alumine liist on kinnitatud selliste plastik tüüblitega ja külgmised klambritega, mis on nö. pleki flantsi peale surutud.
Siis kõige suurema alumise plastiku juurde- eemaldad kaks külgmist kruvi(luugi äärtes) ja ülejäänud kaks on seal kohas kus on käega luugi kinni
tõmbamise sang(seespool salongi)
See suur plastikosa on samuti kinnitatud plastik tüüblitega, need tulevad lahti tõmmates, hakkad õrnalt ühest otsast tulema. Soovitan sul neid
tüübleid poest juurde osta, sest need on läinud ajaga hapraks ja lähevad lihtsalt katki.
Peale seda võtad juhtmed lüügi sees kõikvõimalikest pistikutest lahti ja hakkd neid sealt läbi avauste läbi ajama auto poole. Ma olen üritanud
juhtmeid eemaldada auto poolt, aga lihtsam on neid eemaldada luugi poolt. lihtsam tagasi ka panna.
Samuti ajad läbi avauste teistpoolt luuki vaakumvoolik ja aknapesu voolik.
Tuled eemaldad nagu eelnevalt kirjutatud
Luuki saab ka üksi eemaldada, vähemalt minda sain.
Kui midagi jäi arusaamatuks küsi üle. Profiiilis on ka mu nr ja võid ka alati helistada. Kui tln kandis oled võin ka appi tulla.
|
|
|
|
ultra2005
huviline
Registreerunud 16.05.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 13.10.09 14:32
|
|
|
Kui see mastikstihend on tolmu saanud siis saab selle tagasi panna tõenäoliselt Bituumen Mastiksiga mida silikoonipüssiga lasta saab. Omal oli vaja
kliimasüsteem laiali kiskuda siis see korpus mille õhuklapp asub kindalaeka taga ja mis vastu auto keret on hermeetilselt mingi samalaadse tihendiga
surutud, sinna sai enne tagasi panemist just seda sama Bituumen mastiksit lastud. See tagab hilisema võimaluse uuesti asi lihtsalt lahti võtta aga
samas muudab hermeetiliseks.
XZN M16
|
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
Auto: 5x4x4
|
postitati 13.10.09 14:40
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: ultra2005
Kui see mastikstihend on tolmu saanud siis saab selle tagasi panna tõenäoliselt Bituumen Mastiksiga mida silikoonipüssiga lasta saab. Omal oli vaja
kliimasüsteem laiali kiskuda siis see korpus mille õhuklapp asub kindalaeka taga ja mis vastu auto keret on hermeetilselt mingi samalaadse tihendiga
surutud, sinna sai enne tagasi panemist just seda sama Bituumen mastiksit lastud. See tagab hilisema võimaluse uuesti asi lihtsalt lahti võtta aga
samas muudab hermeetiliseks. |
Ole ainult ettevaatlik, korralikum pigieemaldus vahend hakkab sinder seda möginat lahti leotama ja voolama. Seda käkki, mis tule vahele lastakse
pigieemaldus närida ei suuda .
Hea auto on palju autosid...
|
|
|
|
Tiit
huviline
Registreerunud 23.03.07
Kasutaja on eemal
Auto: audi 100 avant tdi
|
postitati 13.10.09 16:39
|
|
|
Autost tunduvalt lihtsam juhtmeid kätte saada, ise kahekesi luuki eemaldanud-paigaldanud, ka värskelt värvitut, seda küll ilma klaasi ja teiste
juppideta. Kas see mastiksi ostmine tuleb odavam kui see tihendinööri jupp?
|
|
|
ultra2005
huviline
Registreerunud 16.05.06
Kasutaja on eemal
|
|