Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
Autor:
Pealkiri: R5 mootorid ja nukkvõlli pooleks minemine (Vastuseid: 11 | Vaatamisi: 3348)
uunox
huviline

Registreerunud 31.10.05
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 100 2.4D C4, Space Wagon 1,8TD

postitati 27.09.09 20:27 Tsiteeri
R5 mootorid ja nukkvõlli pooleks minemine

Tere,

Lugu selline, et minu pikalt teeninud 2,4D otsustas mõnda aega tagasi huvitavaks ennast teha ja jättis mu tee peale. Peale väikest uurimist selgus, et nukkvõll oli muutunud neljaks väiksemaks tükiks ja klapid kohtunud kolbidega. Asja teeb huvitavaks see, et ühtegi konkreetset põhjust selleks ei oska kuidagi leida - nukkvõlli otsaseib liikunud ei olnud võllil, rihma vahetuseni oli veel pikalt aega ning ühtegi üle viskamise jälge samuti ei leidnud. Väntvõlli otsaseib on kiiluga, seega ka seda ei saa süüdistada.

Mure on nüüd selles, et kuigi jupid on olemas, ei julge enne kokku panna, kui saaks vähemalt aimugi, millest selline lugu tekkida võis, et 200km pärast jälle sama probleem ei oleks. On kellelgi tarku ideid, mida veel võiks kontrollida? Kogenud härrasmees, kes seda mootorit ravib, ei oska ka enam midagi arvata...

Naised saunas rääkisid, et seda võivat tekitada vaakumpump või kunagi ammu kehvalt ja viltu lihvitud plokikaas. Mis sellest jutust arvata?

Guugeldamine näitas, et ka 2,5td mootoritel tulevat sellist üllatust aegajalt ette, samuti suht segastel asjaoludel...

tänud ette

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U
mulk
klubiliige
ac aasta auto 2007/2009 võitja

Registreerunud 11.11.03
Kasutaja on eemal

Auto: A8 D3 FL2, LR Disco 1, Iveco Daily 40C13V

postitati 27.09.09 20:35 Tsiteeri

Lase kaan lihvida ja nukvõlli laagriliin sirgeks puurida, siis on pikaks ajaks taas mureta.

http://badges.fuelly.com/images/smallsig-metric/501789.png
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
ando
huviline

Registreerunud 24.10.05
Kasutaja on eemal

Auto: 3 x Touareq; Chevy M1008 6,2d.

postitati 27.09.09 22:37 Tsiteeri

Müstika, kuid minu R5 2,5tdi andis ka 3 nädalat tagasi otsad ja rihma vahetusest oli möödas max. 30 000 km. Üllatus oli mullegi suur kui nägin, et nukkvõll oli juppideks. Muidugi ka klapid-kolvid koos ja mootor läheb n.ö. utiili. Samas on ju räägitud, et R5 on väga pommikindel mootor. :(

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
uunox
huviline

Registreerunud 31.10.05
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 100 2.4D C4, Space Wagon 1,8TD

postitati 28.09.09 17:22 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: ando
Müstika, kuid minu R5 2,5tdi andis ka 3 nädalat tagasi otsad ja rihma vahetusest oli möödas max. 30 000 km. Üllatus oli mullegi suur kui nägin, et nukkvõll oli juppideks. Muidugi ka klapid-kolvid koos ja mootor läheb n.ö. utiili. Samas on ju räägitud, et R5 on väga pommikindel mootor. :(

Esimene mõte, mis mul peast läbi käis, oli ka emex... Aga peale lahti võtmist selgus, et pääsen ainult uue nukkvõlli (2,5k), mõne klapi ja tõukuritega. Kolbidel olid küll jäljed peal, aga viga neil midagi õnneks polnud. Niiet mina olen ikka veel veendunud, et on küll pommikindel.

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U
kaupz
huviline

Registreerunud 01.12.04
Kasutaja on eemal

Auto: volvo v70/99/2,5tdi/vag R5, vw NewBeetle 99 1,9tdi 66kw

postitati 29.05.11 10:19 Tsiteeri

Mul ka R5 103kW 2,5tdi nukk 4-ks jupiks.
Ja rihm puruks.
Rihma vahetusest oli täpselt, nädala pealt, 3-aastat ja läbisõit 48 000km.
Rihma pealkiri Gates Power-Grip Made in UK.

Mis need rida-5 sagedased põhjused on?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
100
Aeg maha

Registreerunud 12.04.10
Kasutaja on eemal

Auto: 100

postitati 29.05.11 11:29 Tsiteeri

Tsitaat:
Samas on ju räägitud, et R5 on väga pommikindel mootor. :(

See vist käib rohkem R5 bensukate kohta

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
twistY
huviline

Registreerunud 06.05.09
Kasutaja on eemal

postitati 29.05.11 14:39 Tsiteeri

Ma pakun, et siiski on asi selles, et mootor on kuuma saanud. Audil on ju pikk nukkvõll üpris tihkelt seal sees ja rohkem kui kolme pakuga kinni. Ega selline valatud pulk palju painutamist kannatagi. Süüdlasteks võivad olla pekkis termostaat, kehv õli ja tõesti ka varem lihvitud plokikaas, kui nukaliin on jäänud lihvimata.

GrHo66
huviline

Registreerunud 27.07.10
Kasutaja on eemal

Auto: Audi C6 Avant Quattro

postitati 29.05.11 14:49 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: 100
Tsitaat:
Samas on ju räägitud, et R5 on väga pommikindel mootor. :(

See vist käib rohkem R5 bensukate kohta

Olen kuulnud rohkem r5 diislite kohta sellist ütlust.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
kaupz
huviline

Registreerunud 01.12.04
Kasutaja on eemal

Auto: volvo v70/99/2,5tdi/vag R5, vw NewBeetle 99 1,9tdi 66kw

postitati 29.05.11 15:22 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: twistY
Ma pakun, et siiski on asi selles, et mootor on kuuma saanud. Audil on ju pikk nukkvõll üpris tihkelt seal sees
ja rohkem kui kolme pakuga kinni.
Ega selline valatud pulk palju painutamist kannatagi.

Süüdlasteks võivad olla pekkis termostaat, kehv õli ja tõesti ka varem lihvitud plokikaas,
kui nukaliin on jäänud lihvimata.
Kuidas on seotud plokikaane alt lihvimine ja nukaliin 4 saale/pukiga ülevalt lihvimine ?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
Raika42
klubiliige

Registreerunud 16.11.08
Kasutaja on eemal

Auto: A6 c4 2,5tdiQ; S6 c5 4,2Q; A4 b5 2,8Q

postitati 29.05.11 17:12 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: kaupz
Tsitaat:
Algselt postitas: twistY
Ma pakun, et siiski on asi selles, et mootor on kuuma saanud. Audil on ju pikk nukkvõll üpris tihkelt seal sees
ja rohkem kui kolme pakuga kinni.
Ega selline valatud pulk palju painutamist kannatagi.

Süüdlasteks võivad olla pekkis termostaat, kehv õli ja tõesti ka varem lihvitud plokikaas,
kui nukaliin on jäänud lihvimata.
Kuidas on seotud plokikaane alt lihvimine ja nukaliin 4 saale/pukiga ülevalt lihvimine ?

Teinekord juhtub nii, et kuumaga tõmbab terve plokikaan propellerisse. Kui ploki poole ära lihvid, ja nukaliini lihvimata jätad, jääb nukaliin ikkagi propellerisse ja hakkab pooma. ;)
Paar aastat tagasi käisid mu käes lihvimises 2.8 V6 kaaned. Kuuma olid nii palju saanud, et kaan oli 1.2mm propelleris. Kui juba nii lühike kaan nii palju ära võib tömmata siis kujutad ette mida pikk R5 kaan teha võib?

martin471
huviline

Registreerunud 06.03.05
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 C6 Avant , 3.0TDI quattro, 2005

postitati 29.05.11 19:18 Tsiteeri

Julgen arvata, et rihma purunemisele võib kaasa aidata ka kõrgsurvepump, kuna ka seda käitab tegelikult esimene hammasrihm. Võibolla tekib pumbas hetkeline suurem takistus, võibolla veel mõni juhuse kokkulangemine ja ongi valmis. Teise asjana tuleks üle kontrollida hammasrihma katted, et välistada kivide või muu sarnase jama rihma vahele lendamist.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
scottimees
huviline

Registreerunud 22.03.06
Kasutaja on eemal

postitati 24.06.11 16:54 Tsiteeri

Minu praktikas on selline asi olnud R4 mootoriga ja minu mälu järgi oli see miskit muud kui VW/Audi. Nimelt oli omal ajal rihm valesti peale pandud ja klapid käisid õrnalt vastu kolve, midagi hullu ei juhtunud. Auto tuli minu juurde, panin siis kõik õigeks, asi oli korras, auto sõitis minema. Sõitis 30 000 km maha ja üllatus-üllatus, mootor surnud. Selgus et nukkvõll oli puru, ei mäleta mitmeks osaks. Rihm oli ilusti peal, märgid korras, esimene pütt isegi lubas midagi, kuna esimese silindri jupp oli terve. Sai kõik järgi vaadatud, kõik oli justkui ideaalne. Sai teine nukkvõll peale pandud ja auto sõidab juba aastaid. Suhtlesin ka paljudega ja üritasime selgusele jõuda, milles see probleem siis oli. Meie jõudsime järeldusele, et kuna oli kunagi rihm valesti peal, võis olla selline asi, et nukk sai veidi haiget, võib olla tekkisid mikromõrad sisse ning hiljem läkski võll pooleks. Praktikas on mõned autod läbi käinud kus oli kas rihm katki või üle viskanud või midagi muud sellist ja huvitaval kombel kõik klapid terved. Järsku oli sinu autoga ka selline lugu kunagi juhtunud ja nüüd siis lihtsalt juhtus nii, et läks katki.

Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 35.3% - SQL: 64.7%]