Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
Autor:
Pealkiri: Tühikäigusüsteemi juures nõu tarvis. (Vastuseid: 8 | Vaatamisi: 1924)
ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: 400,401,969

postitati 22.05.04 09:51 Tsiteeri
Tühikäigusüsteemi juures nõu tarvis.

Oleks tarvis, et keegi seletaks natuke lahti selle süsteemi tööpõhimõtet mis külmal mootoril pöördeid tõstab. Olen aru saanud, et temperatuuri- ja jagajaandurilt saadava info põhjal liigutab armatuuri all olev karbike magnetklappi (nn tühikäigumootor). Vaja oleks teada milline on see temperatuuriandur mille signaal peab sinna "karbikesse" jõudma. Kaevusin juhtmetesse, kuid targemaks ei saanud. Neid andureid ikka igavene hunnik mootori küljes. Radikasse mineva lõdviku juures on neid 4tk, plokikaane tagaservas veel üks, samuti on näha ploki allosas mingit andurite pesakonda. Probleem selles, et külma mootori korral pöördeid ei tõsta, kuna magnetklapile ei tule voolu peale. Ja oleks tarvis tuvastada milles täpselt viga. Panin kontrolllambi selle klapi asemele, see süttib korraks vaid süüte sisselülitamisel, rohkem ei miskit. Loogika ütleb, et viga võib olla nii temp. anduris, selles juhtplokis või veel milleski. Igasugused nõuanded on väga teretulnud.
Tänud!

Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Kaits
klubiliige

Registreerunud 01.03.03
Kasutaja on eemal

Auto: RS 6 Avant

postitati 22.05.04 10:20 Tsiteeri

Ehk leiad siit abi: http://www.sjmautotechnik.com/TROUBLE_SHOOTING/10vcoolt.html
Pildil märgitud ISV temp. sensor ongi see tühikäigu temp. andur.

Aga alusta siit: http://www.sjmautotechnik.com/TROUBLE_SHOOTING/boost.html#idle

"RS6 is like a supermodel girlfriend - extremely high maintenance, but now and again, worth every penny."
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 24.05.04 17:49 Tsiteeri

Tsitaat:
Esialgne postitaja Kaits
Ehk leiad siit abi: http://www.sjmautotechnik.com/TROUBLE_SHOOTING/10vcoolt.html
Pildil märgitud ISV temp. sensor ongi see tühikäigu temp. andur.

Aga alusta siit: http://www.sjmautotechnik.com/TROUBLE_SHOOTING/boost.html#idle

Tänud! Väga asjalikud lingid.

Nüüd siis paigaldasin sellele tühikäigu stabiliseerimise süsteemile uue (kasutatud) magnetklapi ja juhtploki. Tühikäigupöördeid hoiab nüüd hästi, kuid nüüd probleem just vastupidine- pöörded langevad liiga kaua alla. Käiguvahetusel ja suuremate pööretega ühtlasemalt sõites häirib jubedalt. Head nõud vägagi teretulnud.
Tänud!

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Kaits
klubiliige

Registreerunud 01.03.03
Kasutaja on eemal

postitati 24.05.04 18:17 Tsiteeri

Sel puhul saab olla ainult 2 viga. Tühikäigumootor või juhtplokk. Üldjuhul ikka tühikäigumootor. Sellest on siin foorumis ka pikalt laialt räägitud - aitab esialgu kui läbi pest lihtsalt. Kui ei mõju, proovi vahetada. Ja alles siis uuri juhtplokki. Kuigi, jah, vana auto puhul pole ka välistatud oksüdeerunud pistikud ja katkised juhtmed... Lohuta ennast sellega, et peaaegu alati on suurele probleemile lihtne ja tihti üldse mitte kallis lahendus. ;)

"RS6 is like a supermodel girlfriend - extremely high maintenance, but now and again, worth every penny."
QUATTRO
klubiliige

Registreerunud 26.09.02
Kasutaja on eemal

Auto: 5,2 Cherokee 4x4

postitati 24.05.04 18:17 Tsiteeri

10V turbol langevadki pöörded pikalt,see on selle mootori eripära.Vähemalt minu 10V turbod on mõlemad nii käitunud.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
Kaits
klubiliige

Registreerunud 01.03.03
Kasutaja on eemal

postitati 24.05.04 19:05 Tsiteeri

Tsitaat:
Esialgne postitaja QUATTRO
10V turbol langevadki pöörded pikalt,see on selle mootori eripära.Vähemalt minu 10V turbod on mõlemad nii käitunud.

Pöörete aeglasel langemisel ja "pöörete aeglasel langemisel" on vahe sees. Ma muidugi pole ferdinandi autot oma silmaga näinudki, aga usun, et kui ikka "häirib jubedalt", siis on midagi valesti. Olen ise mingi aeg tagasi täpselt sama probleemiga tegelenud ja jõudsin ikka tühikäigumootori (või ka tühikäigu stabilisaatori) juurde välja. Vahetasin ära ja asi korras! Kusjuures sattus ka olema 2 tuksis tühikäigumootorit mulle, seepärast hakkasingi teisi asju kahtlustama, aga kolmas oli juba korralik.

ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 24.05.04 19:43 Tsiteeri

Tänud! Proovin homme selle klapi ära pesta eks siis näha ole mis saab. Kui see süsteem ei töötanud siis seda pöörete aeglase allalangemise probleemi ei olnud. Seega peaks tõenäoliselt ikka ravitav haigus olema.

ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 28.07.04 06:39 Tsiteeri

Nii, läksin nüüd üle pika aja siis testriga auto kallale, eesmärgiks leida viga miks mootor külmalt korralikult ei tööta. Targalt välismaa saidilt lugesin tühikäigu stabiliseerimissüsteemi termoanduri takistused (-20kraadi juures 6kilooomi ja 80kraadi juures 130 oomi) Andur on peetis igal juhul, takistus on väga suur. Proovisin siis andurisse tulevatele otstele erinevaid takisteid vahele ühendada, 3,9&5,9 kilo korral ei juhtunud midagi, aga 110 oomisega pöörded tõusid? Tegelikult peaks ju vastupidi olema?

Kas kellelgi on pakkuda töökorras andurit? See on siis radikasse mineva lõdviku juures kõige ülemine andur. Forsiga on nagu on, telefoniga ühendust ei saa ja kohale ei ole ka praegu aega minna.

ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 03.08.04 20:19 Tsiteeri

Küsimus veel selline, et mille järgi saab juhtrõhuregulaator "teada", et mootor on külm? Kas otse mingist andurist (millisest) või on ka selleks otstarbeks mingit elektroonikat/releed kasutatud?

Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 21]
[PHP: 36.4% - SQL: 63.6%]