Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
Autor:
Pealkiri: K: A90-l ei tule voolu starteri ergutusjuhtmetele (Vastuseid: 7 | Vaatamisi: 1457)
arturASE
huviline

Registreerunud 31.07.04
Kasutaja on eemal

Auto: 2009a. A6 allroad + VW Tiguan 4motion

postitati 20.04.09 19:44 Tsiteeri
K: A90-l ei tule voolu starteri ergutusjuhtmetele

Tere,

Auto ise Audi 90 R5 10 klappi.
Kuna ei ole päris elektrik, siis küsiks siit vähe targematelt.
Mure selline, et ükspäev jäi lambist autol starter peale ja vinnas mootorit aina edasi (tõmberelee ei tõmmanud hammakat tagasi). Mootor läks käima, aga starter undas edasi. Otsustasin seisma jätta, aga võtmest ei jäänud ja tõmbasin siis kärmelt akult + juhtme maha. Vaikus majas, seni kui uuesti proovisin, sama asi. Proovisin siis kuidas on otse ühendada starteri tagant vool(kruvikaga kokku ühendades), aga ikka sama effekt, et jääb peale. Lasin starteri korda teha ja tõesti olid paljud asjad lepingu üles öelnud. Starter korras ja kruvisin alla, kohe siis võtit keerama, aga vaikus majas. Sai mõõdetud, et vool ei jõua ergutusjuhtmesse ja kohe kahtlus süütelukupõhjal. Sai ka lukupõhi teise autopeal ära proovitud ja asi toimib.
Siit ka küsimus, et mis veel häda saab olla? Ainuke asi mis kahtlustan, on liiga tegemine starteri tagant aidates läks paar korda kerega lühisesse(kuna ruumi tõesti vähe seal starteri taga) ja peale seda katkist starterit ei proovinud.
Kas sellisel autol on ergutusjuhtmed mingi releega ühenduses, et see ehk läbi(kõik kaitsmed on korras)?
Enda mõte oli, et kui viga ei leia, siis vean süütelukupõhjast uue juhtme koos kaitsmega sealt, kuhu tuleb vool süüdet keerates. On see iseenesest väärt mõte?

Ette tänades.

Elektriskeem ka kes SIIT midagi vähegi aru saab.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
-ivar-
huviline

Registreerunud 06.08.06
Kasutaja on eemal

Auto: typ 85q & XC

postitati 20.04.09 19:57 Tsiteeri

Süüteluku põhi võib siiski sellist nalja teha.
Mul eelmisel autol vahel töötas vahel ei töödanud.
Mõõda kas vool tuleb üldse süütelukku sisse.

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
arturASE
huviline

Registreerunud 31.07.04
Kasutaja on eemal

postitati 21.04.09 05:33 Tsiteeri

Süütelukupõhjast vool ka mõõdetud ja igati olemas, kui süüte sisse keeran tuleb ka teistesse juhtmetesse ilusti vool.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
-ivar-
huviline

Registreerunud 06.08.06
Kasutaja on eemal

postitati 21.04.09 05:57 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: arturASE
Süütelukupõhjast vool ka mõõdetud ja igati olemas, kui süüte sisse keeran tuleb ka teistesse juhtmetesse ilusti vool.

Aga vaata kui starterit annad, siis lööb üks relee tuled ja muud sellised tarbijad järelt ära, äkki see peetis.

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
arturASE
huviline

Registreerunud 31.07.04
Kasutaja on eemal

postitati 21.04.09 06:48 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: -ivar-
Tsitaat:

Aga vaata kui starterit annad, siis lööb üks relee tuled ja muud sellised tarbijad järelt ära, äkki see peetis.

Kekskonsoolis ja odo tuled jääva küll põlema, ei ole probleemi. Isegi õlirõhu näidik võtab null asendi ja jääb sinna. Kaks releed teevad plõksu kui süüdet keeran, üks on immo relee ja teist ma ei tea. Pean veel kuidagi välistama selle, et immo segasdt ei pane, mis on ka võimalik lühise korral segaseks minema.

-ivar-
huviline

Registreerunud 06.08.06
Kasutaja on eemal

postitati 21.04.09 10:22 Tsiteeri

Minu teada võtab see relee vaid lähi/kaugtuled maha starteri andmise korral.
Aga eelkõige peaks ikka jah mõõtma, kas immoni jõuab vool ja kas sealt edasi läheb...

Edit:
Käisin kohe suurest uudishimust proovimas ja tulemus:
Armatuuri tuled jäävad jah põlema, aga suured tuled tõmbab maha.

Edit2:
Ma natuke kärsitu:
Viga oligi siis immos, mis katkestas vooluringi ergutusjuhtmes.
See vahelt n***ui ja asi korras:)

arturASE
huviline

Registreerunud 31.07.04
Kasutaja on eemal

postitati 21.04.09 19:06 Tsiteeri

Viga leitud ja tänud kahele tegelasele Ivar ja Tryku, kellele suured tänud minu poolt. Viga siis eelpool Ivari poolt mainitud immos. Nüüd said juhtmed otse peale ja vaat, et isegi nobedamalt kerib ennast käima kui varem. Ma olen rahul, väga rahul:D

-ivar-
huviline

Registreerunud 06.08.06
Kasutaja on eemal

postitati 21.04.09 19:23 Tsiteeri

Tsitaat:
Viga leitud ja tänud kahele tegelasele Ivar ja Tryku, kellele suured tänud minu poolt. Viga siis eelpool Ivari poolt mainitud immos. Nüüd said juhtmed otse peale ja vaat, et isegi nobedamalt kerib ennast käima kui varem. Ma olen rahul, väga rahul:D

Kui vaadata juhtmete jämedust, siis "nobedamalt kerib ennast käima" pole mingi ime.

Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 24.0% - SQL: 76.0%]