Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
Autor:
Pealkiri: 2,5 TDi, 103kW. AEL erineva profiiliga hammasrihmad? (Vastuseid: 20 | Vaatamisi: 2065)
Raika
klubiliige

Registreerunud 03.11.03
Kasutaja on eemal

Auto: A6 Avant 3,0TDi Q C6, A4 Avant 1,8 B5

postitati 09.04.09 17:27 Tsiteeri
2,5 TDi, 103kW. AEL erineva profiiliga hammasrihmad?

Lühidalt probleem selline: viisin auto hammasrihma vahetusse ja pihustite kontrolli. Leppisime kokku, et helistavad, kui auto valmis. Jõudis kätte õhtu (ehk siis terve tööpäev kulunud) ja otsustasin ise helistada, et kaugel asi on. Pühade ajal autot ka vaja jne. Vastati: "Näe, hakkasin Sulle just helistama, et tekkis probleem. Tellisime rihmad/rullid jne, aga tuleb välja, et sellele mootorile on paigaldatud kahe ERINEVA profiiliga hammasrihmasid?:o ja meile juhtus just see vale." "Nüüd vaja oodata esmaspäevani siis saame õige rihma kätte ja auto kokku.":(
Kes teab diislite hingeelust rohkem, andke palun teada kas on tõesti erineva profiiliga rihmad olemas sellele mootorile või mida peaks vaatama autole järgi minnes!
Ausalt öeldes kahtluseuss puges hinge.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
automees6
huviline

Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal

Auto: A6 C4 Avant 2,5TDi Quattro, A7 3.0 TDI Biturbo

postitati 09.04.09 17:50 Tsiteeri

Jah on erinev hamba profiil. Seda tuleb jälgid ka veepumpa ja hammasratast ostes.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Raika
klubiliige

Registreerunud 03.11.03
Kasutaja on eemal

postitati 09.04.09 18:02 Tsiteeri

Kas pilti ka kusagilt saab? Uudishimust, et milles siis erinevus seisneb?

automees6
huviline

Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal

postitati 09.04.09 18:11 Tsiteeri

http://images.turbomagazine.com/tech/0710_turp_05_z+timing_belt_and_tensioner+timing_belt_tensioner.jpg

http://autobraun.com/catalog/images/VAG-038109119M_Timing_Belt.jpg
Üks on pealt ümmargune teine keskelt väikse sakiga sissepoole.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Raika
klubiliige

Registreerunud 03.11.03
Kasutaja on eemal

postitati 09.04.09 18:24 Tsiteeri

Aitäh! Aga kas tõesti on selline asi ainult AEL mootoriga? Kui mõne mootoriga veel sellist asja esineb oleks ju kõigil hea teada.!?

automees6
huviline

Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal

postitati 09.04.09 18:28 Tsiteeri

Minul oli se vahe AAT mootoritega.

antskantoss
huviline

Registreerunud 24.06.08
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 100 2,5 tdi, Niva2121

postitati 09.04.09 18:31 Tsiteeri

Ärge kohe näkku lööge kui nüüd valesti räägin, aga mootori küljes peaks olema tähised ilusti loetavad, mille järgi tellitakse sellist staffi. Ja et remondi firmast öeldakse alles õhtul, et tekkis probleem, siis jääb küsida ainult seda , et millega päev otsa tegeleti.

Elame vaid korra...
Elame siis mugavalt...
Raika
klubiliige

Registreerunud 03.11.03
Kasutaja on eemal

postitati 09.04.09 18:58 Tsiteeri

See ongi üks minu pahameele põhjuseid. Kusjuures aja panin kinni ~nädal enne töösse andmist ja siis sai ka öeldud mootori tähistus, et oleks aega hankida vajalikud (õiged) jubinad ja ma saaks auto kätte võimalikult kiiresti. Tegemist on küllalt staa˛ika firmaga selles vallas.

a6quattro
huviline

Registreerunud 27.12.07
Kasutaja on eemal

Auto: AUDI A8 Quattro TDI

postitati 09.04.09 19:05 Tsiteeri

See ikka küll uudis,et erinevaid varjante.Niipalju kui ise neid vahetanud olen pole küll vahet olnud.Küll seal ikka mingi muu kala,et kas unustati midagi tellida või tekkisid mingid probleemid mida ei tahetud kliendile rääkida.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
kuno666
huviline

Registreerunud 15.07.06
Kasutaja on eemal

Auto: 2xV8 & 1x 2,2 20v.

postitati 09.04.09 19:09 Tsiteeri

Mina tean ,et pingutus rullikud võivad olla erinevate kohtade peal. Osadel on siis ta seal all käbi kõrval kohe ja teisel varjandil asub ta veepumba kõrval.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Raika
klubiliige

Registreerunud 03.11.03
Kasutaja on eemal

postitati 09.04.09 19:13 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: a6quattro
See ikka küll uudis,et erinevaid varjante.Niipalju kui ise neid vahetanud olen pole küll vahet olnud.Küll seal ikka mingi muu kala,et kas unustati midagi tellida või tekkisid mingid probleemid mida ei tahetud kliendile rääkida.

Ära aja vastu pühi rohkem s... keema!!!!:mad: See ussike oli veel väike.:) Aga nüüd hakkas küll kasvama.

automees6
huviline

Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal

postitati 09.04.09 19:17 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: kuno666
Mina tean ,et pingutus rullikud võivad olla erinevate kohtade peal. Osadel on siis ta seal all käbi kõrval kohe ja teisel varjandil asub ta veepumba kõrval.

Audi 100 AAT mootoril on pinguti üleval ja al on jooksurull kuid alates 94 A6 on AAT mootoril ainult pingutusrull all. Tugirulli enam pole. Rihma profiili vahe oli mul samamoodi sai korraga vahetatud 93 ja 96 aasta masinatel rihmasid ja olid erinevad.

a6quattro
huviline

Registreerunud 27.12.07
Kasutaja on eemal

Auto: AUDI A8 Quattro TDI

postitati 09.04.09 19:18 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Raika
Tsitaat:
Algselt postitas: a6quattro

Ära aja vastu pühi rohkem s... keema!!!!:mad: See ussike oli veel väike.:) Aga nüüd hakkas küll kasvama.
Pead ei anna aga see rihma profiili kuiu lihtsalt mingi tootja eripära(uuendus)võipolla.

Raika
klubiliige

Registreerunud 03.11.03
Kasutaja on eemal

postitati 09.04.09 19:21 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: automees6
Tsitaat:
Algselt postitas: kuno666

Audi 100 AAT mootoril on pinguti üleval ja al on jooksurull kuid alates 94 A6 on AAT mootoril ainult pingutusrull all. Tugirulli enam pole. Rihma profiili vahe oli mul samamoodi sai korraga vahetatud 93 ja 96 aasta masinatel rihmasid ja olid erinevad.

Aasta ka erinev. Erineval aastal erinev rihm? Ma ütlesin neile kõik alates auto margist, aastast, mootori tähistusest ja lõpetades mainimisest, et tegu on avant Quattroga(mis tegelikult ei peaks ju tähendust omama?).

Teemo
klubiliige

Registreerunud 15.10.05
Kasutaja on eemal

Auto: Audi Quattro

postitati 09.04.09 20:00 Tsiteeri

Mäletan samat jama. Sai rihma vahetatud ning oli ka soov alumine hammasrihmaratas vahetada ja omanik käis seda Revalist toomas ning kindlasti andis auto täpse aasta ja mootori koodi. A6 103kw mootor oli see ning hammakas oli igatahes vale just sammuse hamba kuju tõttu. Nii, et probleem on lmselt keerulisem, kui lihtsalt remonditöökoha laiskus.

automees6
huviline

Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal

postitati 09.04.09 20:04 Tsiteeri

Siinkohal meenub sma aasi enda a6 ega nimelt forss andis mu 96 AAt mootorile 2 alumist ratast. Müüa ütles, et lihtsalt võib 2 varjanti olla et teise tood tagasi. Mis aasta autoga teemalgatajal tegu on? Erinevus oli siiski vist kiilu kujus mitte hambas ei mäleta enam.

Raika
klubiliige

Registreerunud 03.11.03
Kasutaja on eemal

postitati 09.04.09 20:27 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Teemo
Mäletan samat jama. Sai rihma vahetatud ning oli ka soov alumine hammasrihmaratas vahetada ja omanik käis seda Revalist toomas ning kindlasti andis auto täpse aasta ja mootori koodi. A6 103kw mootor oli see ning hammakas oli igatahes vale just sammuse hamba kuju tõttu. Nii, et probleem on lmselt keerulisem, kui lihtsalt remonditöökoha laiskus.

Ok. Kui minu auto on tõesti esimene mille rihm on vaja vahetada ja nad seda ei teadnud, annan andeks. Kuigi ma ei usu seda. Esimest korda käisin mina seal oma esimese diisel Audiga aastal ´96. Seega miinimum 13 aastat on neil kogemust ja aega olnud luua suhted varuosade tarnijatega, et kui on kahtlus siis saab võtta mõlemad variandid ja tagastada mitte vajaliku?
Nii, et kahjuks on minu silmis tegemist laiskusega/mugavusega/ikka veel heaoluühiskonnas hõljumisega - millega iganes.

Auto esamregistreerimine on 12.1996

automees6
huviline

Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal

postitati 09.04.09 20:37 Tsiteeri

Kui lõpuks auto kätte saad võiksid siia postitada mis täpselt probleemiks oli. :)

vreps
huviline

Registreerunud 04.10.07
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 100 2,5tdi nüüdseks ajalugu

postitati 10.04.09 08:53 Tsiteeri

Lühidalt: ABP ja AAT mootoritel on kaks rullikut. AEL mootoril ainult üks st. pingutusrullik. Ja rihma, sealhulgas ka vända ja nuka rihmarataste erinevus tulenebki sellest. Ülejäänud jutt on suur mula millega ebakompetentsed nn.remondispetsialistid oma lollust välja püüavad vabandada. Vaadake kasvõi Autodatast järele kui muidu ei usu.:cool:

Raika
klubiliige

Registreerunud 03.11.03
Kasutaja on eemal

postitati 10.04.09 18:21 Tsiteeri

Nüüd läks asi segaseks. Mis see "Ülejäänud jutt on suur mula millega ebakompetentsed nn.remondispetsialistid oma lollust välja püüavad vabandada." tähendab? Seda ma tean, et AEL mootoril on üks amordiga pingutusrull(hakkas kigisema küllalt varakult ja sealt ka põhjus miks tahtsin hammasrihma vahetada 70 000 läbisõidu pealt.)

Raika
klubiliige

Registreerunud 03.11.03
Kasutaja on eemal

postitati 23.04.09 18:39 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: automees6
Kui lõpuks auto kätte saad võiksid siia postitada mis täpselt probleemiks oli. :)

Asi siis nii, et rihma profiil minu autol selline (soon hamba harjal) ja rihma laius ei ole nagu tavaliselt 1" (25,4mm) vaid 26,5mm. Neid asju aga näeb tõesti alles siis kui vana rihm näpu vahel või kui omanik teab vahetajat teavitada. Mina ei teadnud.:(

Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 23]
[PHP: 43.4% - SQL: 56.6%]