Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
Autor:
Pealkiri: Nelja rõnga täpsustust paluks. (Vastuseid: 19 | Vaatamisi: 2563)
kultz
huviline

Registreerunud 30.01.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A4

postitati 03.03.09 11:17 Tsiteeri
Nelja rõnga täpsustust paluks.

Kui juhtusin postitusega sattuma valesse kohta, siis paluksin ümber paigutada. Sobrasin Audi ajalugu kuid midagi siiski jäi selgusetuks. Tähendab, huvitab selline asi et kas sellest ühinenud märgist oleks võimalik kellegil ka mingit täpsemat infot saada eesti keeles. Seda sellega, et kõigil ühinenutel on ju omad logod ja ka neil on ju tähendused. Ning kas oleks seda logo pilti näha kuskil värviliselt ja normaalses suuruses, et näha missugune oli Audi algeline logo. http://www.audi.ee/est/audist/ajalugu Ettetänades.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Amadeuz
huviline

Registreerunud 09.03.05
Kasutaja on eemal

Auto: C5 avant TQAT 110 kW õlipress '99 (Nora), MB W639 kombi AT CRD 80kW (Jasmin)

postitati 03.03.09 11:25 Tsiteeri

Tiba googeldada ja leiabki:

http://www.hot.ee/amadeuz/img/audi-logo-evolution.png

klubiliige

Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 03.03.09 11:25 Tsiteeri

http://de.wikipedia.org/wiki/Audi

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
kultz
huviline

Registreerunud 30.01.06
Kasutaja on eemal

postitati 03.03.09 13:45 Tsiteeri

Ok. tänan pingutuste eest. Aga kas neid värviliselt ei ole kuskil. Või olidki originaalis mustvalged. Seda sellega, et näha värvilahendeid. Ja selle DKW logole ei oska mingit loomulikku seost kokku viia nimega. Audi logo arusaadav et 1 ja kas sellel kolmnurgal ka mingi tähendus on või on need lihtsalt illustreerivas mõttes. Ikkagi jäi arusaamatus see, et ikkagi on igal logol tähendus st. iga logo on ju põhimõtteliselt lahtimõtestav. Või ei ole keegi kuskil sellest nagu pajatanudki.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
shalm
huviline

Registreerunud 01.06.08
Kasutaja on eemal

postitati 03.03.09 14:22 Tsiteeri

Pead need margid ükshaaval välja otsima ilmselt, näiteks Horch jne.
Ühtset Auto Unioni värvilist logo küll silma ei jäänud. Pead fotoshopi võtma ja improviseerima :P
Google image search ikka abiks.

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U
kps
moderaator

Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal

Auto: 5x4x4

postitati 03.03.09 14:49 Tsiteeri

Mis on selle teema taotluslik pool/eesmärk? Mis on selle teadmisega plaanis pärast peale hakata?

Hea auto on palju autosid...
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
kultz
huviline

Registreerunud 30.01.06
Kasutaja on eemal

postitati 03.03.09 15:11 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: kps
Mis on selle teema taotluslik pool/eesmärk? Mis on selle teadmisega plaanis pärast peale hakata?
Profiilis autode ajalugu pole. Aga milleks on vaja teada nt. kes oli esimene presitent Eestis ja kui juba tead kes oli siis ehk tahaks teada ka seda milline ta välja nägi. Vot nii lihtne see taotluslik pool ongi ja keegi ei tea kunagi kus oleks sellest kasu. olen ka selles kindel et paljud ei teagi siin mis on mudelite ajalugu. Lihtsalt teavad, et Audi on hea auto, millele ei vaidleks vastu, kuid kõik autod on omamoodi head, aga omanikud ei ole vahest kohusetundlikud.

jaakk
huviline

Registreerunud 23.07.07
Kasutaja on eemal

Auto: Bmw 525i -2007, sedaan

postitati 03.03.09 15:20 Tsiteeri

Mine käi Riias autode muuseumis, seal on Audide ja nelja rõnga kohta päris hulga infot.
http://www.vanatehnika.ee/modules.php?name=gallery2&g2_itemId=11127

http://www.motormuzejs.lv/pub/?lang=eng&id=0

Audi kohta aga niipalju, et nendega sõidavad maalt pärit inimesed, eriti Tartust ja sealt kandist pärit. Ma ei tea, mis fenomen see on, aga põlistallinlased audisid ei osta.
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
kultz
huviline

Registreerunud 30.01.06
Kasutaja on eemal

postitati 03.03.09 15:28 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: jaakk
Mine käi Riias autode muuseumis, seal on Audide ja nelja rõnga kohta päris hulga infot.
http://www.vanatehnika.ee/modules.php?name=gallery2&g2_itemId=11127

http://www.motormuzejs.lv/pub/?lang=eng&id=0
Kunagi isegi käidud seal sõbraga kuid seal on suht raskesti mõistetavas keeles.

bestcar
huviline

Registreerunud 16.06.05
Kasutaja on eemal

Auto: Volvo V70 d5 -09, Audi 100 2.8q -92

postitati 09.03.09 16:18 Tsiteeri

Ei hakkanud uut teemat siis väikse asja pärast tegema. Asi siis selline, et käisin Pärnus ühes autokoolis lõppastme koolitust tegemas, seal siis tuli teemaks mõned auto logod. Siis õpetaja küsis, et mida tähendab Audi neli rõngast, mina ütlesin, et tähendab nelja automarki mis ühinesid. tema aga ütles et tähendab neljavedu. aga mina ütlesin et ma pole sellist asja kuulnudgi ja siis käskis mul Audi ajalugu uurida, ütlesin et olen uurinud küll, aga siis ta läks teise teemaga edasi. Nüüd ma ei tea kas mul on miskit kahe silma vahele jäänud või mis, miskipärast ma seda neljaveo teemat küll pole kuskil kuulnud.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
tarmo
klubiliige

Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 09.03.09 16:22 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: bestcar
Ei hakkanud uut teemat siis väikse asja pärast tegema. Asi siis selline, et käisin Pärnus ühes autokoolis lõppastme koolitust tegemas, seal siis tuli teemaks mõned auto logod. Siis õpetaja küsis, et mida tähendab Audi neli rõngast, mina ütlesin, et tähendab nelja automarki mis ühinesid. tema aga ütles et tähendab neljavedu. aga mina ütlesin et ma pole sellist asja kuulnudgi ja siis käskis mul Audi ajalugu uurida, ütlesin et olen uurinud küll, aga siis ta läks teise teemaga edasi. Nüüd ma ei tea kas mul on miskit kahe silma vahele jäänud või mis, miskipärast ma seda neljaveo teemat küll pole kuskil kuulnud.

Need neli rõngast olid ammu enne nelivedu. Audi arsenali tuli nelivedu 1980. Sellele õpetajale peaks hoopis seda soovitama, mis ta sulle soovitas.

bestcar
huviline

Registreerunud 16.06.05
Kasutaja on eemal

postitati 09.03.09 16:29 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: tarmo
Tsitaat:

Need neli rõngast olid ammu enne nelivedu. Audi arsenali tuli nelivedu 1980. Sellele õpetajale peaks hoopis seda soovitama, mis ta sulle soovitas.

Peab jah. Kusjuures peaks sealt autoloolist järgminekord läbi hüppama ja ütlema talle seda. Siis ta veel seletas seal, et ta tahaks kõigil esiveolistelt audidelt kaks rõngast ära võtta :D Aga jah, ikkagi minul oli siis õigus:)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Jatsek
huviline

Registreerunud 15.04.03
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 Quattro

postitati 09.03.09 17:08 Tsiteeri

Olen kuulnud (küll kinnitamata andmed) ,et sõna AUDI tähendab kui õigesti meeles siis ladina keeles "kuulatama" .
Rohkem pole sellesse teemasse süübinud:D

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
pprz
klubiliige

Registreerunud 01.10.02
Kasutaja on eemal

postitati 09.03.09 19:27 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Jatsek
Olen kuulnud (küll kinnitamata andmed) ,et sõna AUDI tähendab kui õigesti meeles siis ladina keeles "kuulatama" .

Koolist on meelde jäänud, et "audire" on kuulma, "audi" on käskiv kõneviis, ehk siis "kuula!"
Kes võõrkeelt ei oska, vaatab siit.

foto&videoteenused: sergeizjuganov.com / @zju / facebook
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: Q7

postitati 09.03.09 19:30 Tsiteeri

Tsitaat:
Siis ta veel seletas seal, et ta tahaks kõigil esiveolistelt audidelt kaks rõngast ära võtta :D Aga jah, ikkagi minul oli siis õigus:)

Võibolla ütles naljaga pooleks. Ma isegi korduvalt sama teinud. :P Kas ta ise sõitis ka quattroga? ;)

Tsitaat:
Algselt postitas: Jatsek
Rohkem pole sellesse teemasse süübinud:D

"Kuula" vist pigem. Ehk "Horch" ladina keeles. ;) Samast tüvest pärineb ka sõna "audio".

Amadeuz
huviline

Registreerunud 09.03.05
Kasutaja on eemal

Auto: C5 avant TQAT 110 kW õlipress '99 (Nora), MB W639 kombi AT CRD 80kW (Jasmin)

postitati 10.03.09 07:41 Tsiteeri

Põhimõtteliselt on siiski ka enne 80ndaid nelja rõngaga nelikvedulist tehtud. Ei tohi unustada viiekümnendatel toodetud kahetaktilise mootoriga Auto Union Mungat kes on VW Iltise eelane.
Sisuliselt sarnane nelikveo süsteem kopeeriti esimesele Quattrole. Vahe oli ainult keskdifri lukustuses. Mungal oli see pidevalt lukus - 80 testautol avastati aga, et sõiduauto kiirused ei luba kahjuks lukus difriga sujuvalt sõita. Seega tehti kast tiba ümber.

http://www.hot.ee/amadeuz/img/munga.jpg

klubiliige

Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 10.03.09 07:52 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Amadeuz
Põhimõtteliselt on siiski ka enne 80ndaid nelja rõngaga nelikvedulist tehtud. Ei tohi unustada viiekümnendatel toodetud kahetaktilise mootoriga Auto Union Mungat kes on VW Iltise eelane.
Sisuliselt sarnane nelikveo süsteem kopeeriti esimesele Quattrole. Vahe oli ainult keskdifri lukustuses. Mungal oli see pidevalt lukus - 80 testautol avastati aga, et sõiduauto kiirused ei luba kahjuks lukus difriga sujuvalt sõita. Seega tehti kast tiba ümber.

Täiesti õige, v.a. see nüanss, et neliveosüsteem Audil pandi peale Quattro prototüübile, milleks oli põhjusmõtteliselt pikema teljevahega kaheukseline 80. Seda tehti puhtalt ralli pärast, kuid nagu sa ka juba mainisid, ei saanud sellega sujuvalt sõita - testisõitjate sõnul oli sirget hea sõita aga kurvides oli auto täiesti juhitamatu.

1979 Quattro prototype

Mis neid prototüüpe puudutab, siis neid tehti igasuguseid huvitavaid tol ajal, muuhulgas ka keskmootoriga quattro :) Üritan selle pildi ka kuskilt üles leida.

Veel natuke lisainfot: http://www.quattroownersclub.com/quattro_file.htm
http://www.isham-research.co.uk/quattro/history.html
http://www.audiworld.com/news/05/25quattro/content.shtml

ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: 400,401,969

postitati 10.03.09 08:01 Tsiteeri

Tsitaat:
Vahe oli ainult keskdifri lukustuses. Mungal oli see pidevalt lukus - 80 testautol avastati aga, et sõiduauto kiirused ei luba kahjuks lukus difriga sujuvalt sõita. Seega tehti kast tiba ümber.

St, et keskdiferentsiaali sellel masinal ei olnud.;)

Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: Q7

postitati 10.03.09 19:39 Tsiteeri

Tsitaat:

See oli siiski rohkem DKW kui Audi.

bestcar
huviline

Registreerunud 16.06.05
Kasutaja on eemal

postitati 10.03.09 20:49 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Black
Tsitaat:
Siis ta veel seletas seal, et ta tahaks kõigil esiveolistelt audidelt kaks rõngast ära võtta :D Aga jah, ikkagi minul oli siis õigus:)

Võibolla ütles naljaga pooleks. Ma isegi korduvalt sama teinud. :P Kas ta ise sõitis ka quattroga? ;)

Naljaga pooleks ikka ma arvan, ise ta sõidab pooleveolisega nii nagu ma aru sain.

Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 21]
[PHP: 38.5% - SQL: 61.5%]