Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
Autor:
Pealkiri: Püsikiirushoidjaga tööpõhimõttega seotud mõned küsimused (Vastuseid: 7 | Vaatamisi: 1108)
MorpheusS
huviline

Registreerunud 03.07.07
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 1.8T Quattro C5

postitati 28.02.09 12:06 Tsiteeri
Püsikiirushoidjaga tööpõhimõttega seotud mõned küsimused

Kas audi originaalpüsikiirushoidja pump peab kogu aeg töötama või tõmbab õige vaakumi ülesse ja jääb seisma, klapp seal sees hoiab vaakumit?
Mis väike ava see on seal pumba huuliku juures (see vaakumvoolik külge läheb)?

___i i_______

Pilt näeb umbes selline välja nagu siin üleval kiiresti kujutasin (ava on see, mis on i-tähtega tehtud).

Mis tolku on pedaalide juures oleval elektrilisel ühendusel kui see kuidagi töötada ei saa. Lisan siinkohal ühe kiiresti kritseldatud seletuse oma mõtte kohta.
http://www.speedyshare.com/953403507.html

Mis peaks siis katkestama püsikiirushoidja töö? Kas peale jooksev pluss piduripedaali lülitist või selle puudumine?

Kuhu... Kuhu... Kuhu ma olen küll sattunud???
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
Zoig
klubiliige

Registreerunud 03.12.07
Kasutaja on eemal

Auto: IZh 21251 Kombi; Audi S6 Avant; B2c; B2q

postitati 28.02.09 15:32 Tsiteeri

Niipalju kui enda masina Cruisi lahanud olen, siis peaks too pump ikka pidevalt töötama. Pumba sees on klapid mis vastavalt vajadusele reguleerivad vaakumit, kui ta välja lülitada, siis ei hoia pump enam mingit rõhku.

Tolle pisikese ava kohta ei oska midagi öelda, proovi ehk sellest kasvõi mobiiliga mingisugune pilt teha, et täpsema ülevaate saaks.

Pedaalide juures olev elektriühendus toimib koostöös vaakumklapiga. Kui pedaal alla vajutatakse, siis katkeb elektriühendus, ning vaahumsüsteemi tihedus.
Mu masinal polnud küll cruisiga seotud piduripedaali ahelas mingit teist (lahtist) lülitit, ega sa samale joonisele kogemata piduritule lülitit ei pannud?

Et oleks raskem!
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
MorpheusS
huviline

Registreerunud 03.07.07
Kasutaja on eemal

postitati 28.02.09 15:45 Tsiteeri

No originaaljoonisel on näidatud et tuleb piduripedaaliga ühendada, aga see on ju kogu aeg lahti. Sellest tuligi see küsimus mul.
Kuna ühendasin kogu kupatuse ise peale, siis tekkisidki need küsimused. Sain täna asja töökorda aga paraku ilmnes väike probleem. Kui ma hakkan mäest ülesse minema, siis ta võtab ise nagu peaks hoogu ülesse, aga niipea kui mägi otsa saab ja tasane tee (või mäest alla minek) ta ei lase gaasi pealt maha. Ehmatas ikka ropult ära kui 90 km/h kiirusest sai järsku 120km/h.
Kus kohas võiks asuda õhu sissetõmbe ava?

Lisan siia pildi sellest avast
http://www.speedyshare.com/634765113.html

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
wookie
huviline

Registreerunud 21.02.07
Kasutaja on eemal

Auto: A80 B4 Quattro 2.6 '94, VW Passat 4Motion '01, Audi A6Q C7 '11

postitati 28.02.09 16:08 Tsiteeri

See on üks päris kaval skeem.
Vaatame asja lähemalt: http://www.autolib.diakom.ru/CAR/Audi/1995/A6/SYSTEM WIRING DIAGRAMS/fig12.pdf, samuti võtame kõrvale ka selle skeemi (kus on erinevad tuled, kaasa arvatud pidurituli): http://www.autolib.diakom.ru/CAR/Audi/1997/A6/SYSTEM WIRING DIAGRAMS/fig16.pdf

Näeme, et tõesti, kõik need lülitid on üksteise järel jadamisi: piduritule lüliti (vajutamisel sulgub) ja piduripedaali ning siduripedaali lülitid kruiisi jaoks (vajutamisel avanevad), kuid näeme ka seda, et piduritule lüliti on sillatud kondensaatoriga. Kondensaator juhib aga voolu ainult siis, kui seda parasjagu täis või tühjaks laetakse - ehk siis kondensaator laseb läbi vahelduvvoolu, kuid ei lase läbi alalisvoolu. Ilmselt kruiisi (või mõni teine) moodul rakendab sellele ahelale perioodiliselt mingit koormust, mis tekitab ahelas läbi kondensaatori (pidurit ju vajutatud ei ole, seega on see lüliti avatud) voolu, mis on piisav, et seda ära tunda, kuid ebapiisav, et pidurituli põlema panna.

Miks see asi nõnda lahendatud on, ärge küsige - saksa insenerid teevad vahetevahel veidi imelike asju... Võib-olla üritatakse sedasi piduritule ahela korrasolekut kontrollida ka olukorras, kus pidurit pole vajutatud ja kui see lahendus juba olemas on, siis miks mitte ka kruiisi sama ahela abil juhtida...
Sellisel juhul - kui see kondekas sealt vahelt ära võtta, võiks masin karjatada, et pidurituli on läbi....

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: Q7

postitati 28.02.09 16:53 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Zoig
Niipalju kui enda masina Cruisi lahanud olen, siis peaks too pump ikka pidevalt töötama. Pumba sees on klapid mis vastavalt vajadusele reguleerivad vaakumit, kui ta välja lülitada, siis ei hoia pump enam mingit rõhku.

Tolle pisikese ava kohta ei oska midagi öelda, proovi ehk sellest kasvõi mobiiliga mingisugune pilt teha, et täpsema ülevaate saaks.

Pedaalide juures olev elektriühendus toimib koostöös vaakumklapiga. Kui pedaal alla vajutatakse, siis katkeb elektriühendus, ning vaahumsüsteemi tihedus.
Mu masinal polnud küll cruisiga seotud piduripedaali ahelas mingit teist (lahtist) lülitit, ega sa samale joonisele kogemata piduritule lülitit ei pannud?

Trossiga gaasiga B4 ja elektrilise pedaaliga C5 kruisid on ses osas ilmselt erinevad. C5-l vast pedaali alla enam vaakumvoolikut ei tule.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
MorpheusS
huviline

Registreerunud 03.07.07
Kasutaja on eemal

postitati 28.02.09 17:33 Tsiteeri

C5 trossiga versioonil käivad need voolikud ikka sinna, aga elektriline on jah teine teema.
Jummal tänatud et keegi näitas selle kondekat seal, see teeb asja loogilisemaks. Enda joonisel seda ei olnud ja see skeem ajas julmalt segadusse.

Ise küsin, ise vastan. See ava või auk seal on selleks, et lasta õhku süsteemi. Just peale seda mäest ülesse minekut. Tegin endal sinna augu uuesti sisse ja süsteem toimib ilusasti.

samru
klubiliige

Registreerunud 01.02.04
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A8 4,2Q, B6 3,0Q, Buell XB12s

postitati 28.02.09 17:54 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: MorpheusS

Mis tolku on pedaalide juures oleval elektrilisel ühendusel kui see kuidagi töötada ei saa. Lisan siinkohal ühe kiiresti kritseldatud seletuse oma mõtte kohta.
http://www.speedyshare.com/953403507.html

Mis peaks siis katkestama püsikiirushoidja töö? Kas peale jooksev pluss piduripedaali lülitist või selle puudumine?

Sul on joonesel üks PISIASI joonistamata - peale esimest lülitit _/_ läheb juhe pidurituledesse ja piduritulede kaudu (läbi hõõgniitide saab CC massi läbi nende kahe normaalselt suletud lülitite. Mingeid müstilisi kondensaatori kaudu laadimisi ega muid müstilisi asju seal ei toimu - puhas loogika.

Autoalarmid, autode elektritööd. Mootorrataste ümberehitus. https://www.facebook.com/MotoSpirit-190392434636735/
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
wookie
huviline

Registreerunud 21.02.07
Kasutaja on eemal

Auto: A80 B4 Quattro 2.6 '94, VW Passat 4Motion '01, Audi A6Q C7 '11

postitati 28.02.09 21:03 Tsiteeri

Tjah, võib tõesti ka nõnda olla, et kruiisi moodul annab ahelasse mingit madalat pinget, mis veel pirni põlema ei pane aga on piisav, et ahela koos olekut kontrollida. Nõnda on tõesti loogilisem.. pisut "saksapärane" aga ikkagi :-)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 26.9% - SQL: 73.1%]