Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
 Lehekülgi:  1  2
Autor:
Pealkiri: Tõstuk koduseks kasutamiseks (Vastuseid: 27 | Vaatamisi: 9001)
Maku
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 31.01.09 18:14 Tsiteeri
Tõstuk koduseks kasutamiseks

Jõudu!

Olen otsinud koduseks kasutamiseks väiksemat tõstukit ja leidsin näiteks sellise. Tegemist on huvitava asjandusega, kuid selle hind on täiesti mõttetu koju ostmiseks. Minu idee oleks saada masin maast ca pooleteise meetri kõrgusele. Plaan ei ole teiste autosid remontida, vaid oma masinaid nokitseda. Seega, pöördun klubiliste poole küsimusega, kas kellelgi on mõni sarnane tõstuk silmapiiril või teab, kust seda leida võiks. Tõstuk peaks olema liigutatav, seega nö posttõstukid, mis põranda külge kinnitatakse, ei paku huvi.

Marko

torque addict / in the real world four wheel drive means safety and traction
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
Rain
klubiliige

Registreerunud 05.10.03
Kasutaja on eemal

Auto: Allroad ja A6 Allroad

postitati 31.01.09 18:46 Tsiteeri

Kui just ei ole vaja kõiki 4 ratast üles saada siis soovitaks midagi sellist . Auto24 poole odavam asi ka. Viimast asja paistab et saab põrandasse ka panna. Niiet kui põrandasse augutegemis võimalus siis ideaalne asi.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
priit
moderaator
klubiliige

Registreerunud 18.09.03
Kasutaja on eemal

Auto: Audi C4, Bora & Octavia

postitati 31.01.09 18:46 Tsiteeri

See on rehvivahetus tõstuk.
Ja selline reeglina üle 70 ...80cm kõrgemale ei tõsta. Midagi saad ära teha aga samas sinu soovitud 1,5m sa sealt ikka kätte ei saa.

priitpoiss --> priit
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
priit
moderaator
klubiliige

Registreerunud 18.09.03
Kasutaja on eemal

Auto: Audi C4, Bora & Octavia

postitati 31.01.09 18:50 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Rain
Auto24 poole odavam asi ka. Viimast asja paistab et saab põrandasse ka panna. Niiet kui põrandasse augutegemis võimalus siis ideaalne asi.

See ju veel madalam kui Maku pakutud variant ...plaadi tõste kõrgus mingi maksimaalselt 40 ...50cm. Ja toimib õhuga ...kompressor joriseb nurgas koguaeg.

priitpoiss --> priit
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
kps
moderaator

Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal

Auto: 5x4x4

postitati 31.01.09 18:51 Tsiteeri

Jäädki otsima normaalsema hinnaga, ma elasin selle kadalipu paar aastat tagasi läbi. Ei taha küll mingil moel ära sõnuda, aga siis pakuti selliseid asju ka pankrotivarana. 2t tõstevõimega isendeid, mis max ~1200mm tõstekõrgusega olid jäid ikkagi 25tuhhi kanti ja olid suht räämas. Kui ruumi vähegi on, siis fikseeritud kahepostitõstuki leiad kasutatud peast tunduvalt suurema tõenäosusega, endal polnud paraku seda kuhugi pista :(. Korrasolek on loomulikult väga suur küsimärk, kuna vindid ja ketid saavad jubedat hagu :(. Miski muu seal eriti ei maksagi.

Hea auto on palju autosid...
Rain
klubiliige

Registreerunud 05.10.03
Kasutaja on eemal

postitati 31.01.09 18:54 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: priitpoiss
Tsitaat:
Auto24 poole odavam asi ka. Viimast asja paistab et saab põrandasse ka panna. Niiet kui põrandasse augutegemis võimalus siis ideaalne asi.

See ju veel madalam kui Maku pakutud variant ...plaadi tõste kõrgus mingi maksimaalselt 40 ...50cm. Ja toimib õhuga ...kompressor joriseb nurgas koguaeg.

Lugesin esimest posti natuke lohakalt et pool meetrit.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
TarvoL
huviline

Registreerunud 27.09.03
Kasutaja on eemal

Auto: Audi

postitati 31.01.09 18:56 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Maku
Jõudu!

Olen otsinud koduseks kasutamiseks väiksemat tõstukit ja leidsin näiteks sellise. Tegemist on huvitava asjandusega, kuid selle hind on täiesti mõttetu koju ostmiseks. Minu idee oleks saada masin maast ca pooleteise meetri kõrgusele. Plaan ei ole teiste autosid remontida, vaid oma masinaid nokitseda. Seega, pöördun klubiliste poole küsimusega, kas kellelgi on mõni sarnane tõstuk silmapiiril või teab, kust seda leida võiks. Tõstuk peaks olema liigutatav, seega nö posttõstukid, mis põranda külge kinnitatakse, ei paku huvi.

Marko

Kas sellisel tõstukil on mingi allavajumise kaitse ka? Kui see ka tõstaks 1.5m kõrgusele siis mina küll ei julgeks seal all olla.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
forsin
huviline

Registreerunud 01.07.04
Kasutaja on eemal

Auto: S6T, S6TD, Golf TDi 200hp, Multivan

postitati 31.01.09 19:07 Tsiteeri

minu mõte nähes seda arutelu viib ainult mõttele et peaks hakkama poole hinna ga mast ootmisena tegema selliseid asju +need töötavad väga hästi moto remont töö lauana

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
mack
huviline

Registreerunud 17.12.02
Kasutaja on eemal

Auto: A6 3.0

postitati 31.01.09 19:10 Tsiteeri

http://www.estpresto.ee/index.php?action=page&id=78

selline puratino päris asjalik,peale töö tegemist saab nurka lükata ja ei võta palju ruumi. Kasutatud olen näinud ca aasta tagasi mingi 12..15k müügis. uued peaks ka sinna ca 30k kanti jääma.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
kps
moderaator

Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal

Auto: 5x4x4

postitati 31.01.09 19:14 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: forsin
minu mõte nähes seda arutelu viib ainult mõttele et peaks hakkama poole hinna ga mast ootmisena tegema selliseid asju +need töötavad väga hästi moto remont töö lauana

Ja ka siis peetakse paraku kalliks ;). Oma otstarbeks sellise asja kokku panemine pole just suurem kunst, kui on kust materjali võtta ja veidikegi inseneriaju olemas. Samuti ei pea toestus olema mingi udupeen asi vaid piisab normaalsetest puitprussidest :).
Ja kui kogu seda jama on niikuinii plaanis teha kuskil välitingimustes, siis on lihtsam õige kõrgusega estakaad meisterdada ja seal peal vajadusel õige ots paari hüdraulilise tungiga üles.

Hea auto on palju autosid...
forsin
huviline

Registreerunud 01.07.04
Kasutaja on eemal

postitati 31.01.09 19:14 Tsiteeri

Tsitaat:
Kui just ei ole vaja kõiki 4 ratast üles saada siis soovitaks midagi sellist . Auto24 poole odavam asi ka. Viimast asja paistab et saab põrandasse ka panna. Niiet kui põrandasse augutegemis võimalus siis ideaalne asi.
aga sellise asja otsas auto ei julge ma küll kõhu all remonti teha . pigem kaks vibo plokki ette ja kaks planku peale

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Rain
klubiliige

Registreerunud 05.10.03
Kasutaja on eemal

postitati 31.01.09 19:20 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: forsin
Tsitaat:
aga sellise asja otsas auto ei julge ma küll kõhu all remonti teha . pigem kaks vibo plokki ette ja kaks planku peale

Oda ärme nüüd hakka seda juttu edas arendama. Need asjad ei olegi mõeldud auto alla ronimiseks. Rohkem ikka ,et saad auto maast lahti ja kõrvalt nokkimiseks. Nagu ka natuke eespool kirjas siis need üle 70-80 cm ei tõsta. Niiet peab ikka väike mees olema et sinna alla midagi tegama minna mahuks.

NB! Ja kui hakkabki alla ronima ja natukene seal kahekõrva vahel midagi on siis pannakse midagi julgestuseks alla. Kasvõi kaks fiboplokki.

RaidoB4
Bännitud

Registreerunud 20.01.07
Kasutaja on eemal

postitati 31.01.09 19:33 Tsiteeri

Täiesti nõus. Kui mingi voolik/toru peaks saba andma, siis tuleb see kolinal alla. Ja olgem ausad, see näeb suht habras välja. Sinna alla mina küll ei julgeks minna. Kõige paremad on need mis on keermega, vähemalt ei saja need järsku alla. Aga eks kvaliteet maksab.
Muidugi on variant ise teha. Siis kindel et on korralik :)

Edit: Pidasin silmas mack-i postitust

Maku
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 31.01.09 19:47 Tsiteeri

Tsitaat:
Nagu ka natuke eespool kirjas siis need üle 70-80 cm ei tõsta.

For those folks who are tight on space but still need a full rise service lift, Nussbaum makes what I believe to be the best full rise scissors lift on the market today. And with its diamond plate decking, it's surely the most attractive.

In a large workshop, one can fit five scissors lifts in the same space as four traditional twin-post units. Similar to the mid-rise lifts at the top of this page, the Nussbaum Jumbo NT uses a double scissors design for an impressive lift height of 78" - 198.12cm. Drive-over frame contact platforms are comfortably wide at 24" and low enough (98mm - 3.85") to prevent spoiler contact with most lowered vehicles. Surface versions are lagged to the floor and flush mounted versions are available via special order for a cleaner look (minimal excavation required).

http://www.ultimategarage.com/Tools/ScissorsLift1.jpg

http://www.ultimategarage.com/Tools/ScissorsLift2.jpg

LINK

Rain
klubiliige

Registreerunud 05.10.03
Kasutaja on eemal

postitati 31.01.09 19:48 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: RaidoB4
Täiesti nõus. Kui mingi voolik/toru peaks saba andma, siis tuleb see kolinal alla. Ja olgem ausad, see näeb suht habras välja. Sinna alla mina küll ei julgeks minna. Kõige paremad on need mis on keermega, vähemalt ei saja need järsku alla. Aga eks kvaliteet maksab.
Muidugi on variant ise teha. Siis kindel et on korralik :)

Edit: Pidasin silmas mack-i postitust

Kui sa nüüd natuke lähemalt neid pilte vaatad siis näed et ega sinna alla midagi tegama ei mahugi. Teiseks vaata veel neid pilte seal spetsaalne tõkis olemas mis tõstukit üleval hoiab. Loe et ei seisa silindrite peal. Niiet kui voolik läheb katki siis alla see ei kuku. Ära võta sõna kui asja ei jaga.

Maku
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 31.01.09 19:49 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Audivend
Kas sellisel tõstukil on mingi allavajumise kaitse ka? Kui see ka tõstaks 1.5m kõrgusele siis mina küll ei julgeks seal all olla.

Mitte konkreetse tõstuki info aga sarnase:

Its 240v running a hydraulic pump and as it rises there are about 5 dead stops it passes through on the way up, so no danger of it squashing you!

forsin
huviline

Registreerunud 01.07.04
Kasutaja on eemal

postitati 31.01.09 20:17 Tsiteeri

Kui ise tegija ja natukenegi nutti osta vene tõstuk (gas 51 motoga või mõni vana utiil sots toode ) viid asja vana rauda ja ongi raha tagasi aga nina ehk kaks tõstuki käppa koos noole ga kinnitad seina külge ja tõstad vabalt mikro bussi
võin ka käsi tööst pilte laadida aga kel nutti sai aru .
ei võta ruumi sest asub küljel

ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: 400,401,969

postitati 31.01.09 21:36 Tsiteeri

aga miks mitte kaaluda kanali tegemise võimalust? Elu ja tervise säilimise seisukohast kõige ohutum variant, enamuste tööde teostamine samuti mugavaim ning kellel koduse garaa˛i lae all ikka nii palju ruumi on, et auto 1,5m kõrgusele tõsta saaks?:o
Muide selleks, et auto all mugavalt toimetada 1,5 meetrist kindlasti ei piisa, tarvis on vähemalt 1,8-1,9m

Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
tarmo
klubiliige

Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 31.01.09 21:44 Tsiteeri

Ferdinand, kustotsast kanal mugavam on toimetamiseks? Turvalisem ehk küll, mugavam kohe kindlasti mitte.

mokits
huviline

Registreerunud 22.12.06
Kasutaja on eemal

Auto: A4.2 V8 b5 Quattro, Trafic

postitati 31.01.09 21:58 Tsiteeri

liitun ka arvamusega et tõstuk on ikka mugavam... kanalist sisse-välja ronimine jms. on jama, samuti saab puki otsas igale poole ligi(ainult käpad kõhuall) tööjuures harjusin tõstukiga nii ära, et enam ei taha sugugi kanalilaudu eemaldada ja sinna niiskusesse ronida....

Alla kolme liitristesse käib piim ja vesi!
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: 400,401,969

postitati 31.01.09 21:59 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: tarmo
Ferdinand, kustotsast kanal mugavam on toimetamiseks? Turvalisem ehk küll, mugavam kohe kindlasti mitte.

Tavalise kodugaraa˛i lae kõrgus võimaldab autot niivõrd vähe tõsta, et igal juhul on normaalse sügavusega kanal toimetamiseks mugavam.
Aga jh ilmselt antud juhul ei ole tegemist tavalise kodugaraa˛iga kui autot 1,5m kõrgusele tõsta tahetakse.

Edit: Kindlasti on mugavam 1,9m kanalis auto põhjaaluseid asju toimetada kui 1,5m tõstukil. Olen ka ise seda kodugaraa˛i teemat igatpidi mõtelnud, kuid selle asemel, et topeltkõrge garaa˛ teha otsustasin ikkagi kanali kasuks. Kui oleksin plaaninud autoteenindust rajada siis ilmselt oleksin teistmoodi otsustanud.;)
Lihtsalt variandi pakkusin välja.;)

Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
AndresR
huviline

Registreerunud 14.06.07
Kasutaja on eemal

Auto: A6 C7 Allroad

postitati 01.02.09 07:46 Tsiteeri

Saab ka kombineerida kanali ja tõstuki. Suvilas selline variant kasutusel: http://www.hot.ee/baltha//050726_190653.jpg

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
olbert
huviline

Registreerunud 13.01.06
Kasutaja on eemal

Auto: Golf IV 1,9TDi 4Motion Variant

postitati 01.02.09 09:06 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: AndresR
Saab ka kombineerida kanali ja tõstuki. Suvilas selline variant kasutusel: http://www.hot.ee/baltha//050726_190653.jpg

hirmus lahe variant:D. poleks ise selle peale tulnudki, et tõstuki saab ju ka põrandasse ehitada :D väga viis.

Kuule mees, ega sa rahvastepalli ei mängi, kus sul mitu elu on!

www.alunaut.ee kõik alumiiniumi tööd (tegemist siis merealumiiniumiga)
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
Teemo
klubiliige

Registreerunud 15.10.05
Kasutaja on eemal

Auto: Audi Quattro

postitati 01.02.09 10:37 Tsiteeri

Kindlasti üks mugavamaid variante on tõesti kanal + tõstuk.
Tõstuki miinus on esiteks mainitud kõrge garaazi vajadus ja juhul kui garaaz sul eramaja kõrval ja tahad, et see samuti viikatusega oleks, siis ehitusmäärustega kooskõlla ei pruugi saadagi.
Teiseks puuduseks on tööd, kus pidevalt vaja ülevalt ja alt midagi keerata või olukorrad, kus üks mees ülevalt hoiab, teine alt keerab. Muus osas tõstuk hea.
Olen mõelnud, et jõle mõnus oleks ca 1m kanal ja ca 80-90cm tõstuk. Rataste kallal mugav toimetada, alla vaatamiseks ronid kanalisse. EI pea sigakõrge garaaz olema ja ei pea tohutut auku kaevama. Tööriistu saad töö käigus hoida kanali äärel. Mul endal 180-190 kanal, kuid tööriistu kanali äärelt ei ulatu nägema.

püstolett
huviline

Registreerunud 29.07.06
Kasutaja on eemal

Auto: A8 4.2 Tdi 2007; C4 S6 Plus sedaan; C4 S4 turbo; RS6 C7.5

postitati 01.02.09 12:14 Tsiteeri

Minu kanal peaks sel juhul olema 2.20 sügav, siis saaksin normaalselt teha midagi, ja enam ei näeks asju kanali äärel :D Aga teemo ütles hea mõtte, et mingi madal kanal+ tõstuk. Mul kodus olemas heinaküün, millest mingi aeg suure garaazi teen. Siis oleks endalgi vaja tõstukit sisse. Aga ruumi hoiaks sellega vast kokku, kui paneks mingi väiksema tõstuki, mis ei tõstagi kõrgemale kui 50-80 cm

Lehekülgi:  1  2
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 41.4% - SQL: 58.6%]