MZR
huviline
Registreerunud 20.10.08
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4 B6 1.8TQ 140kw
|
postitati 24.01.09 18:40
|
|
|
Milline õli oleks parim 1.9TD B4-le?
Ise olen kasutanud OMV BIXXOL Extra (10W40).
Kas mingeid klõbinaid mootoris (hüdrotõukurid) võiks põhjustada mittesobiv mootoriõli?
Mida arvate sellest:
OMV BIXXOL extra diesel 10W-40
ACEA A3/B4, API CF, VW 505 00, MB 229.3 Poolsünteetiline diiselmootori õli
|
|
|
GT1
huviline
Registreerunud 30.07.05
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4 Avant Tdi Q
|
postitati 24.01.09 21:25
|
|
|
Talvel võiks ikka sees olla täissünt, kuna tegu turbomootoriga mina ka kasutan Valvoline Durablend Disel 5W-40.
Suvel võib küll seda kasutada kui seal on kirjas,et diislile sobib, sest 10W40 peaks olema eraldi nii bensa kui diislile.
|
|
|
jan-kos
huviline
Registreerunud 23.04.03
Kasutaja on eemal
Auto: A100TDIC4 oilexpress ja pargimaastur
|
postitati 24.01.09 21:40
|
|
|
krt seda teab mis parim on, kasutasin ka kunagi valvoline õli, mind ei rahuldanud, läksin üle comma poolsündile ja olen rahul, see suur et B4 1,9 TDI
sõidab ka sellega ja on ka rahul, aga sügise panin xado 5W-40 cityline poolsündi sisse ja 100 TDI on väga rahul ja A6 TDI on ka väga rahul, ma arvan
et rahulolu tuleneb mootori väga pehme käimisega ja minu arust töötab isegi paremini kui comma õliga, hind pea sama.
|
|
|
|
MZR
huviline
Registreerunud 20.10.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 25.01.09 10:27
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: jan-kos
krt seda teab mis parim on, kasutasin ka kunagi valvoline õli, mind ei rahuldanud, läksin üle comma poolsündile ja olen rahul, see suur et B4 1,9 TDI
sõidab ka sellega ja on ka rahul, aga sügise panin xado 5W-40 cityline poolsündi sisse ja 100 TDI on väga rahul ja A6 TDI on ka väga rahul, ma arvan
et rahulolu tuleneb mootori väga pehme käimisega ja minu arust töötab isegi paremini kui comma õliga, hind pea sama. |
Kui palju see Comma poolsündi liiter maksab? Kas seda saab ka just disladele mõelduna?
Nagu aru saanud olen, peaks õli vastama autotootja soovitusele. Näiteks ma ülal tõin välja OMV BIXXOL Extra diesel.
|
|
|
laur4
huviline
Registreerunud 13.05.03
Kasutaja on eemal
Auto: A90Q, P944, UAZ469
|
postitati 25.01.09 16:05
|
|
|
Kasutasin enda B4 1,9 TD-l alguses Neste poolsünti. Sellega mootor eriti hästi ei käinud. Peale seda proovisin Liqui Moly diisliõli (poolsünt,
viskoossust enam ei mäleta) ja mootor käis väga hästi. Kui mõne teise õliga kehvasti käib, siis võib seda proovida. Äkki hakkab ka paremini käima.
|
|
|
jan-kos
huviline
Registreerunud 23.04.03
Kasutaja on eemal
Auto: A100TDIC4 oilexpress ja pargimaastur
|
postitati 25.01.09 20:28
|
|
|
Tsitaat: | Kui palju see Comma poolsündi liiter maksab? Kas seda saab ka just disladele mõelduna?
Nagu aru saanud olen, peaks õli vastama autotootja soovitusele. Näiteks ma ülal tõin välja OMV BIXXOL Extra diesel. |
Selline äri nagu "Autoasi" müüb comma õlisid. 5L eurolite 10w-30 poolsünt kanister oli 375 eeku, tutvu seal nende toodetega 
|
|
|
|
MZR
huviline
Registreerunud 20.10.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 26.01.09 04:10
|
|
|
Suured tänud heade soovituste eest! 
|
|
|
GT1
huviline
Registreerunud 30.07.05
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4 Avant Tdi Q
|
postitati 26.01.09 21:59
|
|
|
Mina näiteks ei julgeks küll selliseid õlisid nagu Comma ja Liqui Moly enda autol kasutada.Kui juba hinda vaatad siis on tegu nn. "Säästumarketi
õlidega".
Põhjendan ära miks.
Minu tuttav on suure nafta-ja õlitootja esindaja Eestis ning on vastava ala spetsialist.
Ta selgitas mis tähendavd Sae , APi ja muud standardid.
Sellistel odavate õlitootjate õlid tegelikut ei vasta nendele standartitele mis seal sildil kirjas, sest need õlide katsetused on nii kallid, et
"lambifirmadel" ei ole sellist raha, et seda läbi teha.Need litsentsid on lihtsalt odavalt ostetud.Nii, et mõelge edasi....Võibolla vanadele
autodele need käivad küll aga uutele...
Näiteks õlifirmad kelle toodang on tõesti kvaliteetne võiks üles mainida oleks Shell, Total, Valvoline, Mobil, Castrol, Elf.
Loodan, et keegi nüüd ei solvunud ja paneb seda oma autosse mida tahab.
Võrdleks natsa, et see oleks sama kui ostad Säästukast oli 5l 200 eeku või siis norm. õli 5l 600-....u kindalsti on seal vahe sees peale hinna.
Või ostad säästukast näiteks lumelabida mis maksab 100 eeku ja lähks kohe katki või ostad Fiskarsi oma mis on küll 3-4 korda kallim ja juba 5 a
toimib.
|
|
|
Põder
huviline
Registreerunud 04.08.03
Kasutaja on eemal
Auto: Impreza GT 555
|
postitati 27.01.09 06:28
|
|
|
Liqui moly kohta ma nii sõna ei võtaks. Enda autod sõidavad sellega juba 4 aastat, quadracer sõidab selle õliga, terve Eintsi autopark selle õli peal
ja tean veel mitmeid 20v mis sellega sõidavad. Kunagi ühel 10v 200´l sai õlivahetust tehtud ja adinoliga käis nagu õmblusmasin, peale moly sisse
valamist oli anomaalia kadunud. Enda diislis hetkel 5w40 diesel.
|
|
|