Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
Autor:
Pealkiri: miks lööb maki kaitsme läbi.(korras) Kas seal kaitsme all on veel midagi peale maki? (Vastuseid: 22 | Vaatamisi: 2363)
myrka
huviline

Registreerunud 29.11.05
Kasutaja on eemal

Auto: Audi a6 avant 2,5 TDI

postitati 16.01.09 21:21 Tsiteeri
miks lööb maki kaitsme läbi.(korras) Kas seal kaitsme all on veel midagi peale maki?

Tere
Mure siis järgmine kui käivitan siis lööb makki kaitsme läbi (auto oma mitte makki), aga miks ?
Tekkis see peale seda kui käisin Tartus Diislikeskuses kontrollis kus naad ainult mässasid pumbaga ja panid süüte õigeks.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
toomas777
huviline

Registreerunud 05.07.08
Kasutaja on eemal

Auto: audi a4 q 1.9tdi 85kw 01a

postitati 16.01.09 22:35 Tsiteeri

ühenda makk lahti ja proovi kas siis ka kaitse läbi läheb, kui ei siis järelikult on makk kudagi otsad andnud... mitme amprine kaitse makil endal on ja kaitsmeplokis?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
krss
huviline

Registreerunud 24.11.03
Kasutaja on eemal

Auto: VAG

postitati 17.01.09 00:33 Tsiteeri

Mul oli Vauxhalliga hiljuti sarnane pull, ainult et natuke teistpidi, nimelt kui makis muusika piisavalt valjuks panna, jäi makk vait ja kustus armatuurlaua valgustus (autos oli originaalmakk!). Nagu selgus, oli maki oma toide ära kadunud ja siis oli toite saamiseks võetud esimene ettejuhtuv juhe seal, mis juhtus olema armatuuri valgustus, mis iseenesestmõistetavalt ei suuda kannatada välja sellist koormust nagu maki oma võimendi :D
Sinul soovitan aga võtta testri kätte ja kontrollida, ega mingi juhe kusagilt keres ei ole. Kui on makile toodud eraldi toide, tuleb see tõenäoliselt läbi mingi augu salongi ja isolatsioon kipub minema katki ikka sealt, kust seda kõige teravamalt nühitakse, nimelt selle salongi/kapotialuse augu servast. Mul läks mõne aasta eest üks maastur põlema sel põhjusel, kusagil kaitset vahel polnud, lihtsalt juhe otse akult salongi toodud...:o

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
myrka
huviline

Registreerunud 29.11.05
Kasutaja on eemal

postitati 17.01.09 07:53 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: toomas777
ühenda makk lahti ja proovi kas siis ka kaitse läbi läheb, kui ei siis järelikult on makk kudagi otsad andnud... mitme amprine kaitse makil endal on ja kaitsmeplokis?

makkil endal 10 A ja kaitsmeplokis 15 A.
aga ta lööb siis kui auto paar päeva seisnud.
proovisin nii kui mootori soojaks ja siis uuesti käivitades ei löönd läbi.

myrka
huviline

Registreerunud 29.11.05
Kasutaja on eemal

postitati 17.01.09 08:00 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: krss
Mul oli Vauxhalliga hiljuti sarnane pull, ainult et natuke teistpidi, nimelt kui makis muusika piisavalt valjuks panna, jäi makk vait ja kustus armatuurlaua valgustus (autos oli originaalmakk!). Nagu selgus, oli maki oma toide ära kadunud ja siis oli toite saamiseks võetud esimene ettejuhtuv juhe seal, mis juhtus olema armatuuri valgustus, mis iseenesestmõistetavalt ei suuda kannatada välja sellist koormust nagu maki oma võimendi :D
Sinul soovitan aga võtta testri kätte ja kontrollida, ega mingi juhe kusagilt keres ei ole. Kui on makile toodud eraldi toide, tuleb see tõenäoliselt läbi mingi augu salongi ja isolatsioon kipub minema katki ikka sealt, kust seda kõige teravamalt nühitakse, nimelt selle salongi/kapotialuse augu servast. Mul läks mõne aasta eest üks maastur põlema sel põhjusel, kusagil kaitset vahel polnud, lihtsalt juhe otse akult salongi toodud...:o

mul pole orginaal makk ja vool tuleb muidugi orginaalis .Aga seda salongi/kapotialuse aukku peaks küll jah kontollima.

myrka
huviline

Registreerunud 29.11.05
Kasutaja on eemal

postitati 18.02.09 18:52 Tsiteeri

Kas Tartus on mõni klubiline kes oleks auto elektrik.

tänud

Martin-L
huviline

Registreerunud 01.11.08
Kasutaja on eemal

Auto: A6 2,5 TDi avant

postitati 28.02.09 19:26 Tsiteeri

kui sul originaal atenn siis peaks seal sees mingi võimendi ka olema või midagi sellist,kui tagant lae valgusti ära võtad siis on näha et sinna läheb veel üks peenike must juhe ja kui see lühises lööbki kaitsme läbi.mul s4 oli selline viga

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
myrka
huviline

Registreerunud 29.11.05
Kasutaja on eemal

postitati 03.03.09 10:42 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Martin-L
kui sul originaal atenn siis peaks seal sees mingi võimendi ka olema või midagi sellist,kui tagant lae valgusti ära võtad siis on näha et sinna läheb veel üks peenike must juhe ja kui see lühises lööbki kaitsme läbi.mul s4 oli selline viga

Seda ma ei tea kas on orginaal antenn. Aga ma õhtul kakkun sellle valgusti eest ära eks siis näeb. Ah jaa mitte makki küljes ei lähe kaitese läbi vaid see mis kapotti all on.

coupe924
huviline

Registreerunud 02.10.06
Kasutaja on eemal

Auto: 230kw TDI

postitati 03.03.09 10:56 Tsiteeri

Vaata üle mass ühendused.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
myrka
huviline

Registreerunud 29.11.05
Kasutaja on eemal

postitati 03.03.09 20:08 Tsiteeri

See antenni koht üle vaadatud ja pole enam orginaal antenn, aga see orginaal antenni (must) juhe kinni teibitud. Ise kahtlustan kaitsmeplokki juurest minevaid juhtmeid nagu siin teemas juba eelnevalt räägiti, et juhe võib end katki olla hõõrunud kusagile kerevastu. Samas kui kaitsme läbi lööb ja uut kaitset hakkan panema siis lööb ka selle läbi, aga kui näpuga natukene neid juhtmeid liigutan ( niipalju kui käsi sinna kaitsmeplokki mahub) kaitme tagant siis saab jälle kaitsme sisse panna ja järgmise korrani jälle.
1) Kas võib ka näiteks kaitsmepesa viga olla ?
2) Kui oleks makki viga siis ju lööks maki enda kaitsme läbi ?

Tänud

myrka
huviline

Registreerunud 29.11.05
Kasutaja on eemal

postitati 13.03.09 20:27 Tsiteeri
Korras

Tere

Sain oma kaitsme jama korda.
Ja mõtlesin, et kirjutaks sellest ka siia teistele teadmiseks( kui palju sellest jutust muidugi kasu on )
Viisin auto Tartus töökotta nimega Stereo Alarm mis asus Võru 53. Kuigi nad lahendasid probleemi, aga kindlat seletust ma ei saanud, et mis siis viga oli. Seletati, et mingi kõlari juhe oli lühises olnud kusagilt taga ukse ja keskmise piida tagant lühises olnud. Aga kui auto viisin sinna ja esmapilgul öeldi, et siin on suur lühis ja nad arvasid, et selle kaitsme all on peale makki ka midagi muud mis võib lühises olla.
Teenindus oli muidugi väga viisakas, aga arve oli ka 2000 kr katkise kõlari juhtme eest.

Sooviks teada kui suurt lühist tekitab kõlari juhe ja kas see lööks isegi 20 A kaitsme läbi ?

automees6
huviline

Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal

Auto: A6 C4 Avant 2,5TDi Quattro, A7 3.0 TDI Biturbo

postitati 13.03.09 20:36 Tsiteeri

Pole nagu kuulnud küll, et lühises oleva kõlarijuhtme pärast maki kaitset läbi lööb. Ja kui ka lööb läheks enne ju maki oma kaitse mis on 10A. Niipalju kui mian olen neid otsi kokku lasknud on alati võimendi välja lülitanud. Enamus makkidel peaks mingi ülekoormus kaitse olema? Võibolla on sul võimendiga kõlarid taga ustes siis võis võimendi toitejuhe lühises olla.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
kultz
huviline

Registreerunud 30.01.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A4

postitati 13.03.09 20:48 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: myrka
Tere
Mure siis järgmine kui käivitan siis lööb makki kaitsme läbi (auto oma mitte makki), aga miks ?
Tekkis see peale seda kui käisin Tartus Diislikeskuses kontrollis kus naad ainult mässasid pumbaga ja panid süüte õigeks.
Hea oleks ka lahendus teema lõppu lisada.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
myrka
huviline

Registreerunud 29.11.05
Kasutaja on eemal

postitati 13.03.09 20:48 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: automees6
Pole nagu kuulnud küll, et lühises oleva kõlarijuhtme pärast maki kaitset läbi lööb. Ja kui ka lööb läheks enne ju maki oma kaitse mis on 10A. Niipalju kui mian olen neid otsi kokku lasknud on alati võimendi välja lülitanud. Enamus makkidel peaks mingi ülekoormus kaitse olema? Võibolla on sul võimendiga kõlarid taga ustes siis võis võimendi toitejuhe lühises olla.

Seda ma arvasin ka ise, et enne lööks ikka maki enda kaitsme läbi. Salongi kõlarid ei ole võimendiga ja tagumine kõlarikast ja võimule tuleb otse akult vool.

Siis järgmine küsimus kas kapoti all olevasse kaitsmeplokki raadio kaitsme alla on veel midagi ühendatud peale raadio?
Tänud.

myrka
huviline

Registreerunud 29.11.05
Kasutaja on eemal

postitati 14.03.09 19:47 Tsiteeri

Kaanel küll kirjas, et ainult raadio, aga kas teab keegi midagi sellest?. Ma ise ka ei usu eriti, et kõlari juhtmest nii suur lühis tekiks, et kaitsme läbi lööks. Kuigi kõlarid töötasid kõik.

automees6
huviline

Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal

postitati 14.03.09 19:49 Tsiteeri

Oled sa kindel, et sul taga võimendiga kõlarid pole? Minu 96 aasta vanadil on taga ustes Nokia võimendiga kõlarid. Ja neile tuleb eraldi toitevool peale. Ma arvan, et sellesama raadio kaitseme alt.

myrka
huviline

Registreerunud 29.11.05
Kasutaja on eemal

postitati 14.03.09 19:56 Tsiteeri

Tsitaat:
Oled sa kindel, et sul taga võimendiga kõlarid pole? Minu 96 aasta vanadil on taga ustes Nokia võimendiga kõlarid. Ja neile tuleb eraldi toitevool peale. Ma arvan, et sellesama raadio kaitseme alt.

Kindel pole, aga need kõlarid mis taga ustes on paistavad parajad vuhvlid mitte midagi erilist nagu.

automees6
huviline

Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal

postitati 14.03.09 20:02 Tsiteeri

Ega nad mingid imeasjad polegi väljast tavaline väike kõll.

myrka
huviline

Registreerunud 29.11.05
Kasutaja on eemal

postitati 14.03.09 20:06 Tsiteeri

Tsitaat:
Ega nad mingid imeasjad polegi väljast tavaline väike kõll.

Ok homme kakun lahti ja vaatan mis seal on siis kindlam. Aga kus see võimendi peaks olema või mille järgi ma aru saaks, et võimendiga kõlarid?.
Tänud.

automees6
huviline

Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal

postitati 14.03.09 20:14 Tsiteeri

Võtad polstri maha ja siis näed, et kõlli taga on selline plastist kobakas sel sees ongi võimendi. Sinna külge lääb juhtmekimp. Polster käib tõstmisega mitte tõmbamisega! ;)

myrka
huviline

Registreerunud 29.11.05
Kasutaja on eemal

postitati 14.03.09 20:19 Tsiteeri

Kas sa oled kindel, et tagumine polster käib tõstmisega?

automees6
huviline

Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal

postitati 14.03.09 20:42 Tsiteeri

Jah paar cm tõstad üless siis eemale. All servas ja käepideme sees on mõned kruvid ka.

myrka
huviline

Registreerunud 29.11.05
Kasutaja on eemal

postitati 15.03.09 20:21 Tsiteeri

Tsitaat:
Võtad polstri maha ja siis näed, et kõlli taga on selline plastist kobakas sel sees ongi võimendi. Sinna külge lääb juhtmekimp. Polster käib tõstmisega mitte tõmbamisega! ;)

Nii vaatasin järgi ja seal polnud midagi erilist mis minu silmad näinud polnud. Tulid juhtmed suure kõlari juurde ja siis edasi kõrgsageduskõlari juurde ja kondekas ka vahel. Muud polnudki.

Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 31.8% - SQL: 68.2%]