Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
 Lehekülgi:  1  2
Autor:
Pealkiri: Kõlarites käib pinin läbi sõltuvalt gaasist (Vastuseid: 35 | Vaatamisi: 5267)
KeveN
huviline

Registreerunud 29.09.08
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 80 TYP85 Q , Audi V8 4.2

postitati 09.11.08 14:53 Tsiteeri
Kõlarites käib pinin läbi sõltuvalt gaasist

Tere,

Sai siis ükspäev paigaldatud helisüsteem autosse.Eile ladusin tagumised kõlarid kokku ja kõik töötas läbi võimu. Täna hakkasin esikõlareid paigaldama ja ühe kõlari suutsin massi ajada ja käis korra särakas. Peale seda vist tekkis selline asi et auto tööle pannes hakkab kõlaritesse pinin tulema(auto mootor seisab siis pole pininat), mis sõltub gaasist. Ja ütleme kui hoiame stabiilset gaasi peale ja nt kaugtuled tõmmata peale siis käib pininas ka see pingehüpe läbi.Muide võim ise on mul pagassis pleki küljes kinni ja saab sealt massi, juhet massi jaoks pole(Plussi vahel on kaitse). Ühendasin ka läbi maki otse kõlari, siiis pininat ei olnud.
Aidake

Polyurea ülitugevad pinnakatted sõidukitele- https://polyterm.ee/
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
mokits
huviline

Registreerunud 22.12.06
Kasutaja on eemal

Auto: A4.2 V8 b5 Quattro, Trafic

postitati 09.11.08 16:03 Tsiteeri

mul oli sama jama eelmisel audi... siis vahetasin maki välja ja hääl kadus ära... siis vilinat pidi ka see põhjustama, kui RCA ja toide jooksevag lähestikku... ja massi soovitaks ka ikka kuidagi juhtme abil saada...

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
semanoid
huviline

Registreerunud 24.04.07
Kasutaja on eemal

Auto: audi 90 q. 20v 125kw. 91a.

postitati 09.11.08 16:16 Tsiteeri

kindlasti tuleb võim maandada läbi olemasoleva ground-i.

semanoid
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
cilaper
huviline

Registreerunud 16.06.07
Kasutaja on eemal

Auto: C5q

postitati 09.11.08 16:23 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: semanoid
sa ise kah aru said mida sa just ütlesid? ma väga kahtlen:D

aga teemasse: pinin tekib ebapiisava rca maanduse puhul. selleks pole vaja makki välja vahetada, vaid rca-dele uus maandus vedada.

ps: võimule tuleb maandus vedada ja kindlasti mitte üle 1m pika kaabliga(ühendad korralikult kere külge). maanduskaabel peab olema sama jäme kui "voolukaabel"

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
KeveN
huviline

Registreerunud 29.09.08
Kasutaja on eemal

postitati 09.11.08 16:23 Tsiteeri

Eks ma lähipäevil vaatan asja. Eks am vean massi ikka juhtmest ja vean rca kaabli teiselpoolt autot.

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
semanoid
huviline

Registreerunud 24.04.07
Kasutaja on eemal

postitati 09.11.08 16:26 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: cilaper
Tsitaat:

aga teemasse: pinin tekib ebapiisava rca maanduse puhul. selleks pole vaja makki välja vahetada, vaid rca-dele uus maandus vedada.

ma sain aru, et võim ise on maandamata.

semanoid
cilaper
huviline

Registreerunud 16.06.07
Kasutaja on eemal

postitati 09.11.08 16:29 Tsiteeri

Tsitaat:
Tsitaat:
Tsitaat:

kui sa nii suur arusaaja oled siis tead sa ka kindlasti seda et kui võimul maandus puudub, siis võimendi tööle ei hakka. niiet tegu on ikkagi ebapiisava maandusega.

cilaper
huviline

Registreerunud 16.06.07
Kasutaja on eemal

postitati 09.11.08 16:32 Tsiteeri

ja üldsegi. Kasutage OTSINGUT. sellest pininast on nõrkemiseni juttu olnud.:mad:

semanoid
huviline

Registreerunud 24.04.07
Kasutaja on eemal

postitati 09.11.08 16:33 Tsiteeri

noooo, aga millest me siis räägime. ;) kindlasti rca-d ja voolujuhtmed üksteisest võimalikult kaugele.

semanoid
Raika
klubiliige

Registreerunud 03.11.03
Kasutaja on eemal

Auto: A6 Avant 3,0TDi Q C6, A4 Avant 1,8 B5

postitati 09.11.08 16:42 Tsiteeri

Tsitaat:
ja üldsegi. Kasutage OTSINGUT. sellest pininast on nõrkemiseni juttu olnud.:mad:

Ole hää mees anna vihje:) Endal ka mingi pool aastat sama probleem olnud.:( Surfanud sin ja seal.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
semanoid
huviline

Registreerunud 24.04.07
Kasutaja on eemal

postitati 09.11.08 16:48 Tsiteeri

on olemas selline kuldkukal nagu salupa, kui ta ei ole tüdinenud, siis ta kindlasti vastab teie probleemidele.

semanoid
semanoid
huviline

Registreerunud 24.04.07
Kasutaja on eemal

postitati 09.11.08 16:50 Tsiteeri

Tsitaat:
Tsitaat:
Tsitaat:
Tsitaat:

kui sa nii suur arusaaja oled siis tead sa ka kindlasti seda et kui võimul maandus puudub, siis võimendi tööle ei hakka. niiet tegu on ikkagi ebapiisava maandusega.

kus juures huumor mingil määral töötab küll:D

semanoid
kps
moderaator

Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal

Auto: 5x4x4

postitati 09.11.08 18:23 Tsiteeri

Ma olen suutnud kokku sobitada sellise kompoti, millelt polnudki võimalik asja välja ajada, sai proovitud erinevaid maandusvõtteid ja ground loop filtreid jnejne. aga tulemus oli kas valjem või vaiksem stabiilne vile. Lihtsalt, ühe komponendi sisemine maandus oli trükiplaadil nii kehv, mis välistas võimaluse vilest lahti saada ja seda vilet suruti siis kõikidesse võimenditesse edasi (tiba keerulisem skeem ja rohkem tehnikat kui ainult makikäkk ja üks võim). Kui tegemist on olnud mingi makikäki ja otse võimu ühendamisega, siis pole vilest vabanemine kunagi probleemi tekitanud.

Kogu nendest eelnevatest teemadest pole samuti eriti kasu, kuna enamjaolt keegi ei viitsi või ei oska seletada, milline on nende audio hetke elektriahel, kust mida võetakse, läbi mille jnejne. Erinevatel audi mudelitel tuleb ka audio vool originaalis küll läbi releede ja süütelukkude jnejne. nii et üheselt pole mingil moel võimalik seda probleemi lahendada, alati on enne tükk tegemist, et vooluahel saaks kõigepealt korda ja alles siis on mõtet edasi kaevuda. Mingi isendi puhul vihastasin seaks, kui alustasin kaevamist valest otsast ja lõpuks oli vea süüdlane "mälu + ahel".

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
cilaper
huviline

Registreerunud 16.06.07
Kasutaja on eemal

postitati 09.11.08 18:38 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Raika
Tsitaat:

Ole hää mees anna vihje:) Endal ka mingi pool aastat sama probleem olnud.:( Surfanud sin ja seal.

http://foorum.audiclub.ee/viewthread.php?tid=52913&page=1&highlight=undamine#pid306199

http://foorum.audiclub.ee/viewthread.php?tid=6410&page=1&highlight=undamine#pid52989

http://foorum.audiclub.ee/viewthread.php?tid=48473&page=1&highlight=pinin#pid286250

http://foorum.audiclub.ee/viewthread.php?tid=41766&page=1&highlight=pinin#pid256534

http://foorum.audiclub.ee/viewthread.php?tid=38607&page=1&highlight=pinin#pid244853

http://foorum.audiclub.ee/viewthread.php?tid=35436&page=1&highlight=pinin#pid229257

http://foorum.audiclub.ee/viewthread.php?tid=19375&page=1&highlight=pinin#pid141905

http://foorum.audiclub.ee/viewthread.php?tid=17041&page=1&highlight=pinin#pid128461

peaks vist piisama? otsingumootor on täpselt sama rumal kui otsija;). no offence:D

semanoid
huviline

Registreerunud 24.04.07
Kasutaja on eemal

postitati 09.11.08 19:01 Tsiteeri

ma olen küll vanavõitu, aga mulle meeldib kuulata mussi, kui on ka 60hz. bassi. 40hz ei ole ma saanud. arvata, et ei saagi kuna tegemist on 800w.-e pioneeriga ja 200w-e võimuga. mis ma nüüd siis teen, hakkan nutma või. minu transitis toimib kõik viimasepeal. paneks kõigepealt gainid ja bassid paika ja siis hakkaks vigu otsima.

semanoid
cilaper
huviline

Registreerunud 16.06.07
Kasutaja on eemal

postitati 09.11.08 19:10 Tsiteeri

Tsitaat:
ma olen küll vanavõitu, aga mulle meeldib kuulata mussi, kui on ka 60hz. bassi. 40hz ei ole ma saanud. arvata, et ei saagi kuna tegemist on 800w.-e pioneeriga ja 200w-e võimuga. mis ma nüüd siis teen, hakkan nutma või. minu transitis toimib kõik viimasepeal. paneks kõigepealt gainid ja bassid paika ja siis hakkaks vigu otsima.
Üritad jälle huumorit teha või?:D

kps
moderaator

Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal

postitati 09.11.08 19:13 Tsiteeri

Tsitaat:
noooo, aga millest me siis räägime. ;) kindlasti rca-d ja voolujuhtmed üksteisest võimalikult kaugele.

Sellest reeglist võid sa vanaemale rääkida, kui asi on korraliku varjestusega, siis ei sõltu kas asi on sul kaks meetrit või 2mm teineteisest eemal.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
cilaper
huviline

Registreerunud 16.06.07
Kasutaja on eemal

postitati 09.11.08 19:18 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: kps
Tsitaat:

Sellest reeglist võid sa vanaemale rääkida, kui asi on korraliku varjestusega, siis ei sõltu kas asi on sul kaks meetrit või 2mm teineteisest eemal.
ja vanaema usub kah seda juttu, sest "tema-ajal" polnud korraliku 3x varjestusega kaablit võtta:P
ja pealegi kui woofer ja võim maksavad ca 2k eesti raha, siis ei hakka keegi ca600.- rca peale magama panema. kuigi kõike võib ette tulla:)

kps
moderaator

Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal

postitati 09.11.08 19:34 Tsiteeri

Tsitaat:
Tsitaat:
Algselt postitas: kps
Tsitaat:

ja vanaema usub kah seda juttu, sest "tema-ajal" polnud korraliku 3x varjestusega kaablit võtta:P
ja pealegi kui woofer ja võim maksavad ca 2k eesti raha, siis ei hakka keegi ca600.- rca peale magama panema. kuigi kõike võib ette tulla:)

Woofer ja selle võim ei käi hetkel "vile" teema alla ja seal pole väga vahet kuidas see audio taha jõuab eeldades, et kõrged/keskmised helid on enne seda juba kas füüsiliste vahenditega või siis mängivast isendist "filtreeritud" (ega need elemendid eriti seda helikõrgust välja ei mängi, mis tuleb generaatorist ja kui isegi lastakse täiskanal kasti võimuni välja). Küll aga on probleemiks lisavõimud ja nende taga olevad kõlarid, millest edastatakse heli ka kõrgesse.

cilaper
huviline

Registreerunud 16.06.07
Kasutaja on eemal

postitati 09.11.08 19:48 Tsiteeri

sorry, hakkasin teemast kõrvale kalduma. kuid põhimõte jääb samaks. keegi ei hakka korralikku kaablit ostma 1700 eegusele võimule.

PS: ma ei vihja kuidagi anutud teema algatajale, ega anna mõista et ma tema tehnikat jamaks pean.

KeveN
huviline

Registreerunud 29.09.08
Kasutaja on eemal

postitati 09.11.08 20:26 Tsiteeri

Nagu ma ühest teemast lugesin, siis öeldi et mass ka akult vedada. Üks sõber ütles mulle, aga et massi ei tohi võtta akult. Kuidas see asi siis on?

cilaper
huviline

Registreerunud 16.06.07
Kasutaja on eemal

postitati 09.11.08 20:44 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: KeveN
Nagu ma ühest teemast lugesin, siis öeldi et mass ka akult vedada. Üks sõber ütles mulle, aga et massi ei tohi võtta akult. Kuidas see asi siis on?
kuidas asi olema Peab, ma ei tea. võin ainult rääkida seda mida ma ise arvan ja mida kuulnud olen.

otse akult saab kindla ja puhta maanduse. see ei ole aga mõtekas, kui aku asub kapotiall. massi võtmisel kerest tuleb uus auk teha, pind värvist ja muust jurast puhtaks teha ja korraliku kinga ja poldi abil kõvasti kinni keerata.

ise olen siiani siiski kasutanud selleks turvavöö kinnituspolti. kõik korralikult üle nühkinud ja jõuga kinni. samas kasutan ma ka päris korralikke kaablikingi, mis on mõeldud 50ruudusele kõrgepinge kaablile. siiani pole mul sedasi probleeme tekkind.

ühest teemast võis aga lugeda et pininast sai lahti alles akult massi võtmisel.

eks targemad seletavad, kui viitsivad.

kps
moderaator

Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal

postitati 09.11.08 21:33 Tsiteeri

Tsitaat:
Tsitaat:
Algselt postitas: KeveN
kuidas asi olema Peab, ma ei tea. võin ainult rääkida seda mida ma ise arvan ja mida kuulnud olen.

otse akult saab kindla ja puhta maanduse. see ei ole aga mõtekas, kui aku asub kapotiall. massi võtmisel kerest tuleb uus auk teha, pind värvist ja muust jurast puhtaks teha ja korraliku kinga ja poldi abil kõvasti kinni keerata.

ise olen siiani siiski kasutanud selleks turvavöö kinnituspolti. kõik korralikult üle nühkinud ja jõuga kinni. samas kasutan ma ka päris korralikke kaablikingi, mis on mõeldud 50ruudusele kõrgepinge kaablile. siiani pole mul sedasi probleeme tekkind.

ühest teemast võis aga lugeda et pininast sai lahti alles akult massi võtmisel.

eks targemad seletavad, kui viitsivad.

Mingil kompotil sain vilest lahti nii, et vedasin eraldi korraliku maanduskaabli maki kerest võimendi keresse. Seadmete enda maandusest ei sõltunud mitte midagi.

cilaper
huviline

Registreerunud 16.06.07
Kasutaja on eemal

postitati 09.11.08 21:33 Tsiteeri

lisan siis pildi korralikust kaablikingast mida ma ise ka kasutan.

tegu on siis ensto kingaga. Al ja Cu kaablile. paksult vaseliini taolist möksi täis. 6-50 ruudusele kaablile.

http://albums.rate.ee/1/5/8/15854944203.jpg

KeveN
huviline

Registreerunud 29.09.08
Kasutaja on eemal

postitati 10.11.08 20:02 Tsiteeri

Hetkel kiire aeg koolis, ei ole jõudnud autoga tegeleda, neljapäevaks proovin veale jälile saada.

Lehekülgi:  1  2
Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 49.2% - SQL: 50.8%]