Lehekülgi: 1 2 |
MorpheusS
huviline
Registreerunud 03.07.07
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 1.8T Quattro C5
|
postitati 19.10.08 17:13
|
|
|
Autosse nokia mobiiliga muusika mängima
Nimelt sai sõidetud ühe autoga kus oli see versioon peal, et panid Nokia oma hoidikusse ja siis nagu handsfree töötab (sellel autol miski pärast
puudus täielik komplekt).
Sealt tuli aga mul mõte, et kas saab panna nokia telefonis olevat mp3 playerit mängima läbi auto kõlarite? Vastates kõnele on ju heli kõlaris ja sealt
tuligi mul selline idee. Kas see on ültse teostatav? Targemad kommenteerige
Kuhu... Kuhu... Kuhu ma olen küll sattunud???
|
|
|
|
Rain
klubiliige
Registreerunud 05.10.03
Kasutaja on eemal
Auto: Allroad ja A6 Allroad
|
postitati 19.10.08 17:18
|
|
|
Mul on nokia bluetooth handsfree ja eraldi kõlar(mitte läbi auto kõlarite) ja töötab.
|
|
|
Hannespoiss
huviline
Registreerunud 27.11.03
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 2.5 TDi Q 2001 a. ja Audi A8 3.0 TDi Q 2004.a.
|
postitati 19.10.08 17:25
|
|
|
Minu telefoniga, N82 oli kaasas rca kaabel. Rca otsad maki aux in sisendisse ja teine ots telefoni ja mängibki. Bluetoothi jaoks oleks mul vaja osta
2400.- lisajubin makile. Mugav oleks see küll, aga esialgu ajan kaabliga asja ära.
Hannes
|
|
|
MorpheusS
huviline
Registreerunud 03.07.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 19.10.08 17:32
|
|
|
Nii et põhimõtteliselt saaks asja tööle. Aga see läbi auto kõlarite teema tuli mul sisse, kuna kunagi ammu (mingi 5-6 aastat tagasi) olles ühes autos
kaassõitjana nägin ja kuulsin kuidas telefonikõne vastu võttes makk lülitus välja (heli täitsa nulli) ja läbi autokõlarite hakkas tekst pihta.
Mõte jookseb rohkem sellepärast selles suunas, et autos originaalmakk ja puudub cd võimalus, aga mobla mp3 saan alati ja uuesti uut muusikat täis
panna ja mobla endaga kaasa võtta (orginaalmakke ka eriti ei taheta).
|
|
|
|
puna
huviline
Registreerunud 20.09.06
Kasutaja on eemal
Auto: C5, Quattro, 4,2L
|
postitati 19.10.08 17:38
|
|
|
Mul on nokia lisavidin millele käib 3,5mm pistik külge.
Sama nagu kõrvaklappide ots.
Ise kasutasin mingis autos seda koos kasettikaga millel juhe taga.
Tel +3725654585; +358445654585
|
|
|
|
Hannespoiss
huviline
Registreerunud 27.11.03
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 2.5 TDi Q 2001 a. ja Audi A8 3.0 TDi Q 2004.a.
|
postitati 19.10.08 17:40
|
|
|
Kui originaalmakk, siis ei oska aidata. Pole neid kunagi näppinud.
Hannes
|
|
|
Rain
klubiliige
Registreerunud 05.10.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 19.10.08 17:46
|
|
|
Mul originaal makk handsfree on nokia cw1 ja tel nokia 5500. Handsfree oli peal enne ostmist. Miks see lisa kõlar pandud on ei tea. Kui tel heliseb
siis raadio jääb vait. hääl tuleb lisakõlarist. Navi hääl tuleb igas asendis. Kui telefonist muusika mängima panna siis raadio vait ei jää. Ja selles
pisikesest kõlarist läbi blutoothi ei ole ka mingit helikvaliteeti. Ega pole vaja ka. Ise avastasin selle puht juhuslikult.
|
|
|
MorpheusS
huviline
Registreerunud 03.07.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 19.10.08 17:52
|
|
|
Aga mis see komplekt maksta ka võiks. Hea meelega paneks peale (ohutum endale ja ohutum ka teistele)
Ah jaa moblaks nokia 6230
|
|
|
|
Rain
klubiliige
Registreerunud 05.10.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 19.10.08 18:13
|
|
|
sorry nimetus vähe vale oli selline asi on.
|
|
|
MorpheusS
huviline
Registreerunud 03.07.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 19.10.08 18:55
|
|
|
Ma mõtlesin midagi SÄÄRAST koos alusega.
Ah jaa, kus sellist paigaldust saaks teha, sest lugedes mujalgi olevaid teemasid, siis läheb selle helisüsteemiga kokkuühendamisel profi abi vaja.
Seadme muidu niisama paigaldaks ära isegi.
|
|
|
|
real1
huviline
Registreerunud 09.06.06
Kasutaja on eemal
Auto: B3, B4, B5; B7, C4, C6
|
postitati 19.10.08 20:26
|
|
|
Mis keemia see veel on..
Mul oli kunagi tehtud üks juhe, kahjuks kadunud, aga pmst oli nii, et võtsin ühe Nokia handsfree, lammutasin lahti selle osa, kus on nupp peal. Sealt
tinutasin lahti kõik üleliigse, nupu ja muud, tegin kaabli lühemaks, panin kõrvaklappide asemele 3,5 mm pistikupesa jne. Automakil on olemas Aux In,
ühendasin sinna.
Tegelikult polegi muud vaja teha, kui võtta ja lõigata küljest kõrvaklapid ning nende asemele panna RCA pistikud(jälgida kindlasti polaarsust) ning
ühendada need maki külge...ja see asi täiesti toimib. Makil peab AUX olema muidugi, nagu juba mainisin.
See on siis kõige lihtsam viis mp3 kuulamiseks...Hands-freena ei ole kõige mugavam kasutada.
Tsitaat: | Algselt postitas: MorpheusS
Ma mõtlesin midagi SÄÄRAST koos alusega.
Ah jaa, kus sellist paigaldust saaks teha, sest lugedes mujalgi olevaid teemasid, siis läheb selle helisüsteemiga kokkuühendamisel profi abi vaja.
Seadme muidu niisama paigaldaks ära isegi. |
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Q7
|
postitati 19.10.08 20:30
|
|
|
Mis Nokia sul on? N95-le näiteks torkad 3.5mm stereopistiku külge ja juhtme teise otsa võid suvalisse võimendisse ühendada.
Kuna audi orig makkidel AUX-in sisendit ei ole, siis midagi ringi tegemata seda teist otsa maki taha ühendada ei anna. Saad muidugi
kasutada juhtmega või juhtmeta FM-modulaatorit või siis helipead kasutavat kassetiadapterit, kuid nõudlikuma muusikahuvilise soove see variant ei
rahulda. Osa sagedustest süüakse ära (võrreldes CD-ga on MP3 ses osas juba niigi nuditud) ja võivad lisanduda häirivad kahinad ja krõpsud.
Seega kui tahad orig maki (avataril oleva auto järgi oletan, et Beta või vanem Gamma) sisse jätta, võiksid sellele AUX-in otsad külge aretada. Maki
sees ühendad need maki helipeast eelvõimendisse minevate radade külge. Vaevalt, et sa kassetti enam kuulad...
Kui juhtmega variant ei rahulda ja tahad BT-d kasutada, siis võiks juba maki välja vahetada. Pioneer DEH-P75BT ja paremad näiteks peaks juba oskama
moblast õhu kaudu võetud faile maha mängida. Sel juhul toimub MP3 dekodeerimine makis, mitte moblas. Kvaliteet ilmselt selle võrra pisut parem. Kuna
aga tänapäeva mobladele pole ka ses osas midagi ette heita, võib see vahe olla üsna marginaalne.
Raini pakutud handsfree nigelast monokõlarist muusika nautimist ma parem ei kommenteeri.
Edit: vaatasin, et sul on profiilis C5 ka. Kui teema käib selle kohta ja seal sees on Concert + CD-box, siis sinna saaks sisendi sellise variandiga. Ja nüüd rocket'i nimega otsides leidsin ma sinu
pealkirjas esitatud küsimusele ka otsese lahenduse. Ise soovitaks sellest kassetiadapterist siiski hoiduda...
|
|
|
|
MorpheusS
huviline
Registreerunud 03.07.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 19.10.08 20:59
|
|
|
Ei ei, mitte sellesse autosse. Mõtlesin rohkem nagu C5 panna. Seal sees ka see Choruse makk. Auto on igapäevases kasutamises ja veedan seal päevast umbes 45% nii et suht hea oleks kui saaks süsteemi
tööle.
Ma isegi mõtlesin vahepeal selle USB pulga ja FM sagedusega jubina peale, aga kuuldavasti pidi heli olema suht nigel (muidugi oleneb see ka
margist).
Kui muud moodi ei saa kui tuleb uuem raadio sisse panna, siis OK, aga sellisel juhul tahaks, et see jääks ikka audi originaalraadio, sest mulle ei
meeldi kuidas uued raadiod paneelist pea et sendimeeter eemal või siis jubedat värvi ümbrisega jne. Ühesõnaga ei meeldi eriti uued raadiod (tean et
olen friik ) Olude sunnil oleks ka nõus hädapärast välja vahetama.
Juhe rahuldab mind täielikult ja lisaks saaksin ka bluetoothi kasutada kui vajadust peaks tekkima, sest mobla toetab ka bluetoothi (nokia 6230).
Aga kuidas ühendada heli makiga, see küsimus jääb õhku
|
|
|
|
Rain
klubiliige
Registreerunud 05.10.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 19.10.08 21:03
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Black
Mis Nokia sul on? N95-le näiteks torkad 3.5mm stereopistiku külge ja juhtme teise otsa võid suvalisse võimendisse ühendada.
Kuna audi orig makkidel AUX-in sisendit ei ole, siis midagi ringi tegemata seda teist otsa maki taha ühendada ei anna. Saad muidugi
kasutada juhtmega või juhtmeta FM-modulaatorit või siis helipead kasutavat kassetiadapterit, kuid nõudlikuma muusikahuvilise soove see variant ei
rahulda. Osa sagedustest süüakse ära (võrreldes CD-ga on MP3 ses osas juba niigi nuditud) ja võivad lisanduda häirivad kahinad ja krõpsud.
Seega kui tahad orig maki (avataril oleva auto järgi oletan, et Beta või vanem Gamma) sisse jätta, võiksid sellele AUX-in otsad külge aretada. Maki
sees ühendad need maki helipeast eelvõimendisse minevate radade külge. Vaevalt, et sa kassetti enam kuulad...
Kui juhtmega variant ei rahulda ja tahad BT-d kasutada, siis võiks juba maki välja vahetada. Pioneer DEH-P75BT ja paremad näiteks peaks juba oskama
moblast õhu kaudu võetut faile maha mängida. Sel juhul toimub MP3 dekodeerimine makis, mitte moblas. Kvaliteet ilmselt selle võrra pisut parem. Kuna
aga tänapäeva mobladele pole ka ses osas midagi ette heita, võib see vahe olla üsna marginaalne.
Raini pakutud handsfree nigelast monokõlarist muusika nautimist ma parem ei kommenteeri.
Edit: vaatasin, et sul on profiilis C5 ka. Kui teema käib selle kohta ja seal sees on Concert + CD-box, siis sinna saaks sisendi sellise variandiga. Ja nüüd rocket'i nimega otsides leidsin ma sinu
pealkirjas esitatud küsimusele ka otsese lahenduse. Ise soovitaks sellest kassetiadapterist siiski hoiduda...
|
Ei mina ei paku midagi. Lihtsalt kirjutasin et mul nii toimib. Täiesti juhuslikult avastasin. Vaevalt seal midagi spetsaalselt nii ehitatud on et ta
nii toimiks. Kuna varjante on mitmeid kuidas musa kuulata.
|
|
|
MorpheusS
huviline
Registreerunud 03.07.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 19.10.08 21:11
|
|
|
Ok, järelikult consert makk sisse ja see vahekaabel ning loodetavasti saab asja korda. Hea leida üks lihtne ja normaalne lahendus
|
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 19.10.08 21:41
|
|
|
Loodetavasti nägid ka seda, et sel juhul on vajalik Concert + box. Ilma boxita sisend ei aktiveeru.
Concert + box + kaabel oleks nagu just turu all 2000-se hinnaga silma hakanud, praegu aga ei leia. Võibolla sai juba müüdud.
|
|
|
|
MorpheusS
huviline
Registreerunud 03.07.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 20.10.08 06:17
|
|
|
Jah, märkasin küll. Hmm, nägin vist kunagi seda kuulutust aga jah ei leia.
|
|
|
|
jaakk
huviline
Registreerunud 23.07.07
Kasutaja on eemal
Auto: Bmw 525i -2007, sedaan
|
postitati 20.10.08 09:01
|
|
|
Pakuks sellise variandi välja:
Soetate endale bluetoothiga handsfree
komplekti, mis käib maki iso pistikute vahele + mute juhe ühendada + "paaritada" telefon handsfree komplektiga ja sissetulevad kõned lähevad auto
stereosse + ekraanilt ise saad valida kõnesid jne nagu tavalinegi HF. Lisaks siis võimalus üle bluetoothi kuulata muusikat (telefonist paned musa
käima ja valid, et mängiks lisaseadmest).
Enda kogemus CK3100 -ga, kuid nüüd soovitaks ehk juba CK3200 -t.
Audi kohta aga niipalju, et nendega sõidavad maalt pärit inimesed, eriti Tartust ja sealt kandist pärit. Ma ei tea, mis fenomen see on, aga
põlistallinlased audisid ei osta.
|
|
|
|
MorpheusS
huviline
Registreerunud 03.07.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 20.10.08 12:08
|
|
|
Njaa, mõte hea, aga kas ta selle chorusega ühildub või on siis ka vaja ikka mingeid eraldi vahekaableid vahele? Ja kui stabiilne on see bluetoothi
ühendus? Pole nagu eriti kasutanud seda
|
|
|
|
jaakk
huviline
Registreerunud 23.07.07
Kasutaja on eemal
Auto: Bmw 525i -2007, sedaan
|
postitati 20.10.08 12:16
|
|
|
Kui originaal makil on telefon mute olemas (sinine juhe vist on standartne) siis pole midagi muud vaja.. ehk siis maki taga olevad ISO pistikud
ühendatakse Parroti input-i, parroti output läheb auto iso külge + telefon mute ja kõik.
BT on väga laialdaselt kasutatav ka muudel aladel, kui ainult handsfreed jms, ehk siis standard kui selline on väga tugev ja stabiilne ning häireteta
leviv. Kvaliteet sõltub suuresti telefoni mälukaardil oleva heli kvaliteedist + auto kõlaritest.
Enda kogemus parrotiga oli isegi 50 meetrit autost eemal olles oli handsfree aktiivne ja kõned läksid autosse (auto käis talvel).
Kindlasti ei ole see odav lahendus (mp3 kuulamiseks telefonist), ning tema põhifunktsioon on siiski handsfree aga lisaväärtusena muusika
kuulamine-miks ka mitte.
Netist leiduva teema peale siis: http://www.a2oc.net/forum/archive/index.php/t-4282.html
Probleeme võib tekkida.
Audi kohta aga niipalju, et nendega sõidavad maalt pärit inimesed, eriti Tartust ja sealt kandist pärit. Ma ei tea, mis fenomen see on, aga
põlistallinlased audisid ei osta.
|
|
|
|
m.tamps
huviline
Registreerunud 14.04.08
Kasutaja on eemal
Auto: s6
|
postitati 14.11.08 10:11
|
|
|
mis juhtmesse peax voolu juhtima et saaks ilma cd boxita audi delta makist sealt mode nupust vajutades cd asja ette ilma cd boxita? ehk on keegi nii
tark.
sõnastus on küll natuke aru saamatu aga no ehk elab üle
cd boxi mini iso pistik(sinine) on vajalik mp3 mängimiseks 3 juhet aga et saaks just selle cd progra peale kuidagi?
selgemalt sõnastades on vist nii et kuidas saab makk aru et cd-box on järgi ühendatud?
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
|
|
m.tamps
huviline
Registreerunud 14.04.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 14.11.08 17:10
|
|
|
13 - DI or DATA IN
14 - DO or DATA OUT
15 - CLK or CLOCK IN
16 - U+ const +12V
17 - ACC or -o/o- +12V switched
18 - COM or S-GND audio ground
19 - AF-L or CD-L input audio L
20 - AF-R or CD-R input audio R
kas siit annabmiskit välja lugeda sellekohta kuidas makk peaks prograle lylituma.
kas see nr 17 ei ole mitte see kuhu peaks ikkagi mingi vool peale jõudmaet see sisse lülituks?
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 14.11.08 17:27
|
|
|
Ma pakun, et seda mööda läheb vool hoopis box'i poole teele.
|
|
|
|
m.tamps
huviline
Registreerunud 14.04.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 14.11.08 17:39
|
|
|
või siis see nr 16
sellest bemari joonisest ei saanud ma eriti sotti kahjuks. muidugi täitsa võimalik et ongi nii et takisti kaudu lülitub progra käima aga no sellest ei
saa aru millisele juhtmele ma peaks selle takisti järgi panema .
peab vist ikka mõne autoelektriku jutul käima
aga tänan et vastasid
ehk on veel kellegil mingeid kogemusi või miskit jagada?
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 |